Spring til hovedindhold

Forslag

Fakta

Find information om Midt- og Vestjyllands Politi.

Politigården i Holstebro

Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Midt- og Vestjyllands Politi dækker området fra Hanstholm i nord til den sydlige ende af Ringkøbing Fjord og fra den jyske vestkyst til Silkeborg mod øst. Politikredsen dækker et varieret landskab med strande og klitter, enge og heder, skove og søer, landsbyer og købstæder. Med sine 9.500 kvadratkilometer og 22,3% af landets samlede areal er Midt- og Vestjyllands Politi geografisk set den største politikreds.

De 586.000 borgere, der bor i politikredsen, bliver serviceret af politiet fra syv døgnbemandede lokalstationer i Holstebro, Thisted, Skive, Viborg, Silkeborg, Herning og Ringkøbing, fire nærpolitistationer i Lemvig, Skjern, Ikast-Brande og Nykøbing Mors samt en landbetjent i Nørre Snede.

Politistationen i Holstebro er en af landets mest moderne stationer og politikredsens hovedstation, hvor centrale beredskabsfunktioner som vagtcentral, servicecenter, hundeafdeling og færdselspoliti har til huse. Desuden er politikredsens centrale efterforskningsafdeling, anklagemyndighed og administrative funktioner placeret i Holstebro.

 

I Midt- og Vestjyllands Politi ligger også det landsdækkende Politiets Administrative Center, som hvert år behandler mere end 1,5 millioner sager inden for områderne automatisk trafikkontrol, bøde, kriminalregister, kørekort, tilladelser og våben for borgere i hele landet.

Få et overblik over politistationerne i Midt- og Vestjyllands Politi og deres åbningstider

Fakta om politikredsen
Politikredsen har cirka 1.300 medarbejdere. Omkring halvdelen er politiuddannede med opgaver inden for forebyggelse, beredskab og efterforskning. Derudover er der ansat administrativt personale, jurister og et antal andre medarbejdergrupper. En stor del af disse arbejder i det landsdækkende Politiets Administrative Center, der ligger i Holstebro.

Politikredsen omfatter 11 kommuner: Ikast-Brande, Silkeborg, Ringkøbing-Skjern, Herning, Holstebro, Viborg, Skive, Lemvig, Struer, Thisted og Morsø kommune. Politikredsen og kommunerne samarbejder blandt andet via Kredsrådet.

 

Kredsrådet i Midt- og Vestjyllands Politi

Midt- og Vestjyllands Politi har omkring 200 køretøjer. En del af bilerne og motorcyklerne er i den kendte uniform, men vi har også mange civile køretøjer. Det gælder for eksempel de biler, vi bruger til automatisk trafikkontrol.
Derudover har vi en mobil politistation. Den bruger vi blandt andet til at køre ud til byer i politikredsen, så borgerne kan møde os, der hvor de er, og komme og få en snak med politiet.