Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

3. juni 2024 10:50

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 3. juni 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 31. maj 2024 kl. 07.00 til 3. juni 2024 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Over Bølgen, Greve

Toldbodvej, Rørvig, Odsherred

Håndværkerbyen, Greve

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Dyndetvej, Borup, Køge

Hedeboparken, Roskilde

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ørstedvej, Viby Sj., Roskilde

 

Tyveri fra køretøjer:

Stationsvej, Lejre

Hundige Havnevej, Greve

Søhøj, Karlslunde, Greve

 

 

 

Politibåden på vandet i weekenden – Roskilde og Greve

Lørdag stævnede politibåden ud fra Veddelev Havn lige over middag og begav sig ud på Roskilde Fjord for at se, om de sejlende havde styr certifikater, forsikringer, og om der var redningsveste til alle med om bord. Turen gik til Herslev Strand, Lyndby Havn og Jyllinge Havn, men der var relativ få fartøjer på vandet og få mennesker i havnene i det lidt ustadige vejr. I alt fire sejlbåde, en motorbåd og tre joller blev kontrolleret, og alt var i skønneste orden.

 

Søndag eftermiddag var båden på patrulje i Køge Bugt med afgang fra Greve Marina. Her var lidt flere på vandet under turen til Mosede Havn og langs kyststrækningen til Køge Marina. To sejlbåde, fem motor/speedbåde, to joller, tre kajakker, et subboard og en vandscooter blev stoppet og tjekket. Alle havde styr på papirer og medbragte redningsveste til det antal personer, som var med om bord.

 

Omkring kl. 17.00 kom en melding om, at en mand var fundet livløs i vandkanten ved Mosede Havn. Båden sejlede til stedet, og en betjent gik mod land for at hjælpe. Sammen med borgere fra stranden blev manden reddet i land. Han var påvirket af spiritus og trak vejret uregelmæssigt, så han blev kørt i ambulance til tjek på sygehuset, men han meldes ikke at være kommet noget alvorligt til.

 

Fredag-lørdag

 

Spirituskørsel – Skomagergade, Roskilde

Kl 10.08 fik politiet melding om, at en mand havde været inde i et supermarked og købe øl, som han straks var gået i gang med at drikke, selvom han var kommet kørende til stedet i bil. Anmelderen var derfor bekymret for, om manden også ville køre fra stedet efter at have drukket. En patrulje blev sendt til stedet og fik kontakt til et par fra Stevns. Den ene havde intet kørekort og den anden var for beruset til at kunne føre bil. De oplyste, at de havde lånt bilen af en kammerat. Patruljen valgte derfor at inddrage bilnøglen, så bilen kunne udleveres til ejeren, når han henvendte sig.

 

Falsk politibil – Ringstedvej, Holbæk

Kl 10.47 oplyste en bilist, at han netop havde bemærket en bil, der havde kørt med blå blink inde under kølergitret, og at han havde en mistanke om, at der ikke var tale om en rigtig politibil. Flere patruljer blev sendt til området for at lede efter bilen. Det lykkedes kort efter at finde bilen og det viste sig ganske rigtigt, at der var installeret blå blink i både bagruden og fronten af bilen. Desuden lå der yderligere et blåt blink inde i bilen. De blev alle beslaglagt. Den 44-årige mand fra Holbæks opland blev sigtet for uberettiget brug af politiets kendetegn.

 

Påkørsel – Roskilde

Kl 11.23 forsøgte personalet i et supermarked at standse en 41-årig mand fra Roskilde, som de forinden havde været i skænderi med. Manden løb ud og satte sig ind i sin bil, mens en af medarbejderne stillede sig foran bilen for at forhindre den i at køre fra stedet.

 

Den 41-årige valgte dog alligevel at køre frem og i den forbindelse væltede den ansatte først op på kølerhjelmen og derefter om på jorden, hvor han fik kørt sin arm over af bilen. Begge parter var stadigt på stedet, da patruljen kom frem. Begge parter sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen.

 

Påvirket bilist – Holbækvej, Kalundborg

Kl 11.25 standsede færdselspolitiet en personbil, hvor det viste sig, at den 64-årige fører fra Holbæk kommune ikke havde generhvervet sit kørekort og desuden var påvirket af amfetamin. Da det var tredje gang, at manden kørte uden førerret, blev bilen beslaglagt.

 

Hærværk – Køge

Kl 11.34 fik politiet anmeldelse om, at en flagstang på en uddannelsesinstitution i Køge var savet over. Det viste sig, at en 45-årig lokal mand havde set sig sur på flagstangen, fordi der hang et regnbue-flag i toppen af den. Manden er nu sigtet for hærværk.

 

Påvirket bilist – Sydmotorvejen, Køge

Kl 11.54 standsede politiet en 45-årig mand fra Haslev, da der var mistanke om, at han kørte i påvirket tilstand. Det viste sig da også, at han blæste alkometeret op på over 2,0 og dermed er det at betragte som vanvidskørsel, så politiet beslaglagde bilen på stedet.

 

Bilist uden kørekort – Nordbæksvej, Ringsted

Kl 17.05 fik politiet melding om en bilist, der kørte meget usikkert og slingrende og flere gange havde været oppe på fortov og cykelsti. En patrulje blev sendt til stedet og fik standset bilen, der blev ført af en 30-årig mand Ringsted, der fremstod påvirket og ikke havde noget kørekort. I bilen blev desuden fundet en sodavandsflaske med stoffet GHB i. Han blev derfor kørt til udtagning af blodprøve og nøglerne blev taget fra ham, så han ikke kunne køre videre.

 

Knivloven – Jernbaneplads, Holbæk

Kl 19.00 traf politifolk fra lokalpolitiet en 25-årig mand, som de skønnede påvirket. Det viste sig, at han havde en hobbykniv på sig. Han var i følgeskab med en 37-årig italiensk mand, som bar rundt på to hobbyknive. Begge sigtet efter knivloven.

 

Ulovlig knallert – Lille Stationsvej, Køge

Kl 21.00 standsede færdselspolitiet en 15-årig ung mand fra Solrød, da det blev vurderet, at hans knallert kunne køre væsentligt hurtigere end de tilladte 30 km/t. Den blev derfor beslaglagt mhp tekniske undersøgelser af, hvor hurtigt den rent faktisk kan køre.

 

Stoffer i nattelivet – Vestergade, Holbæk

Kl 01.25 var lokalpolitiet på gaden og de bemærkede i en gyde bag en bar en 29-årig mand fra Odsherred, der sad med en pose kokain. Da han fik øje på betjentene ville han smide posen fra sig og forsøgte også at sætte sig til modværge, da politifolkene ville have fat i ham for at visitere ham. Det lykkedes dem at få ham i håndjern. Han erkendte besiddelsen af kokainen og blev derefter bortvist fra stedet.

 

Uorden i nattelivet – Jernbanegade, Roskilde

Kl 01.50 kørte en patrulje til en bar i Roskilde, hvor dørmændene forinden havde klippet armbåndet på en gæst, fordi han været støjende og provokerende. Han var blevet bedt om at forlade stedet, men blev mere og mere opfarende og dørmændene forklarede, at han til sidst slog ud efter dem. Patruljen vurderede derfor, at det var nødendigt at frihedsberøve den 19-årige unge mand, der kom fra Frederikssund. Han blev taget med på politistationen og løsladt kort efter.

 

Rambuktyveri – Over Bølgen, Greve

Kl 02.25 kom der melding om, at en bil var bakket ind gennem facaden til storcenteret og at flere ukendte gerningsmænd med økser havde slået en dør itu ind til en elektronikforretning, hvorfra der var stjålet diverse mobiltelefoner. Bilen kørte kort efter fra stedet, men blev senere opdaget på den københavnske vestegn, hvor en patruljevogn satte efter bilen. Den kørte flere gange over for rødt for at slippe væk, før føreren og de tre øvrige mænd, der var i bilen, til sidst valgte at standse bilen og løbe fra den. Politifolkene fik løbet den ene af de fire mænd op. Han viste sig at være en 38-årig rumænsk mand.

 

Brand – Gl Nykøbingvej, Nørre-Asminderup, Odsherred

Kl 05.55 kom der melding om brand i en træpavillion på en legeplads. Det ene hjørne af skuret blev brandskadet, før det lykkedes brandvæsnet at få slået flammerne ned. Der er mistanke om, at branden kan være påsat. Derfor hører politiet gerne fra eventuelle vidner.

 

 

Lørdag-søndag

 

Mand sigtet for at blotte sig for familie – Ladegårdsalleen, Holbæk

Kl. 09.13 gik en mor med sine to mindre børn på Ladegårdsalleen I Holbæk, da hun mødte en mand, som tog bukserne ned til knæene og viste sin numse frem flere gange mod kvinden og nogle bilister, der kørte forbi på Skagerakvej. Politiet kørte til stedet, hvor de traf en lokal mand i 50´erne, som blev kortvarigt anholdt og sigtet for blufærdighedskrænkelse. Han erkendte sagen og vil senere høre mere fra politiet.

 

Vanvidspromille – Vestervej, Ringsted

Kl. 18.27 ringede en bekymret borger til politiet, da en udenlandsk bil kørte meget slingrende, hen over fortovet flere gange på Næstvedvej ved Odinsvej, hvor anmelderen gik. Bilen kørte i retning af Ringsted Station, og en patrulje satte straks kursen, og fandt frem til den udenlandske bil, som holdt i tomgang på Vestervej. Bag rattet sad en tydeligt beruset mand med en fuld øldåse mellem benene.

 

Den 39-årig mand fra Litauen blæste alkometeret et godt stykke op over 2,0 promille, så han blev anholdt og sigtet for vanvidskørsel og taget med til en blodprøve. Bilen havde manden lånt, så bilejeren blev gjort bekendt med, at køretøjet blev beslaglagt med henblik på konfiskation, og han ønskede beslaglæggelsen forelagt retten.

 

Den 39-årig mand havde adresse i Danmark, så han fik lov til at gå efter at have afgivet en blodprøve, men fik af vide, at han ikke måtte køre bil i Danmark, mens sagen behandles.

 

Når resultatet af blodprøven kommer, vil retten behandle sagen og samtidig tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

 

Hjælp til borger i nød – Nyledsbakken, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 23.23 ringede en yngre mand til politiet, da han var bekymret for, at en ældre beruset mand kunne have brug for hjælp på Nyled Station. En patrulje traf den 81-årig mand, som var så påvirket af alkohol, at han ikke kunne tage vare på sig selv. Mens patrulje talte med manden blev han dårlig, og de tilkaldte en ambulance, som tog ham med til behandling.

 

Spirituskørsel – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 00.16 sigtede og anholdt en patrulje en 63-årig mand fra København for spirituskørsel på Holbækmotorvejen i Holbæk. En bilist have bemærket, at den 63-åige kørte usikkert og ringede til politiet. Alkometertesten viste en for høj promille, så han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

 

 

Søndag-mandag

Bil brød i brand – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 08.33 udbrød der af ukendte årsager brand i en bil under kørsel i vestgående retning på Vestmotorvejen. Politi og brandvæsen kom frem til stedet, hvor der var kraftig røgudvikling, og derfor blev det vestgående spor lukket, mens brandslukningen stod på. Da branden var slukket, blev der åbnet op for kørsel i det vestgående spor igen. Ingen personer kom til skade i forbindelse med branden.

 

Kødglad butikstyv – Vestergade, Tølløse – Holbæk

Kl. 14.57 modtog politiet et tip om, at en kunde i et supermarked havde observeret en mistænkelig adfærd hos en mand i et supermarked, som havde placeret flere stykker kød

under sin jakke og i en taske, hvorefter manden forlod supermarkedet. Kort tid efter kunne politiet anholde – en 28-årig mand og en 45-årig mand, begge fra Tølløse. Ved hjælp af en politihund blev tyvekosterne fundet i en hæk i nærheden. Det drejede sig om to oksemørbrad, ti oksefilet, seks kalvemørbrad, samt en flaske portvin til en samlet værdi af 10.208,77 kr. Tyvekosterne blev tilbageleveret til supermarkedet, som ikke havde noget erstatningskrav. De to mænd er sigtet i sagen, som afgøres på et senere tidspunkt.

 

Færdselsuheld – Grønnegården/Hundigevej, Greve

Kl. 15.53 påkørte en personbil, ført af en 50-årig mand fra Rødovre, en knallert, der blev ført af en 15-årig dreng fra Greve. Påkørslen skete, da knallerten kørt frem for ubetinget vigepligt i krydset Hundigevej/Grønnegården. Begge køretøjer fik skrammer ved påkørslen, og den 15-årige blev kørt til tjek på sygehuset, da han var kommet lettere til skade.

 

Butikstyveri – Stationsvej, Svebølle, Kalundborg

Kl. 16.07 blev en 35-årig mand fra Litauen med adresse i Danmark tilbageholdt i en butik, da han i kasselinjen kun havde betalt for nogle af de varer, han havde taget fra butikkens hylder. De ubetalte varer – tre øl, en flaske vin og en pakke flæske til en samlet værdi af 253 kr. - blev leveret tilbage til butikken. Manden blev sigtet for butikstyveri og kan forvente en bøde.

 

Kørsel uden førerret – Gersagerparken, Greve

Kl. 16.30 blev en 42-årig mand fra Greve sigtet for kørsel uden førerret, da han var frakendt førerretten. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

 

Mand forsøgte at kommunikere med indsat – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 17.59 modtog politiet en anmeldelse om, at en mand stod og råbte ved Roskilde Arrest. Politiet kom til stedet, og den råbende mand løb fra stedet, men blev indhentet af en betjent. Manden blev sigtet for at forsøge at skabe en ulovlig forbindelse med en indsat i arresten. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

 

Trusler i trafikken – Egedesvej, Køge

Kl. 20.23 anmeldte en 22-årig kvindelig bilist, at hun i forbindelse med, at hun holdt for rødt i et lyskryds og ventede på at der blev grønt lys. En bagvedholdende bil i lyskrydset blev ved med at presse den kvindelige bilist bagfra og foretog en hasarderet overhaling, da der blev grønt lys, og kørte på Egedesvej ind foran den kvindelige bilist og klodsede bremsen. Føreren af bilen steg ud og begyndte at slå på kvindens bil og bilruder og manden fremsagde trusler mod kvinden, hvorefter han forlod stedet.

 

Manden beskrives som: 20-25 år, 185 cm høj, spinkel af bygning, lys i huden, kort brunt hår, talte dansk, iført sort trøje/hættetrøje og sort kasket. Han kørte i en lille bil – en såkaldt mikrobil – i en ukendt farve.

 

Politiet vil gerne i kontakt med den mandlige fører og efterlyser i den forbindelse vidner. Kontakt os på telefon 114, hvis du har oplysninger i sagen.

 

 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

4. juli 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 4. juli 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 3. juli 2024 kl. 07.00 til 4. juli 2024 kl. 07.00.

4. juli 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Roskilde Festival døgnrapport tirsdag den 4. juli 2024

Uddrag af døgnrapport fra mandag den 3. juli kl. 07.00 til tirsdag den 4. juli kl. 07.00.

3. juli 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Roskilde Festival døgnrapport tirsdag den 2. juli 2024

Uddrag af døgnrapport fra mandag den 2. juli kl. 07.00 til tirsdag den 3. juli kl. 07.00. Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk - Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på X: @MVSJPoliti