Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

8. april 2024 11:16

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 8. april 2024.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 5. april 2024 kl. 07.00 til 8. april 2024 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Stenstrupvej, Højby Sj.
Lillevangen, Køge
Tofteleddet, Klippinge
Vognmandsmarken, Roskilde
Sandmarksbo, Køge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Egebjergvej, Eskebjerg

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Slotshaven, Holbæk

Tyveri fra køretøjer:

Sygehusvej, Roskilde
Byagervej, Tune
Agergårshaven, Karlslunde
Lindevej, Tune

Fredag-lørdag

Påvirket bilist - Nykøbingvej, Holbæk

Kl 08.10 standsede politiet en personbil ført af en 33-årig kvinde fra Holbæk, da der var mistanke om, at hun var påvirket. En narkometertest gav udslag på cannabis. Kvinden viste sig desuden at have 1 gram hash på sig. Hun erkendte begge dele. 

Fængslet efter narkofund - Hovedgaden, Hårlev, Stevns

Kl 13.19 standsede politiet en personbil ført af en 38-årig mand fra Stevns. Og det udløste en byge af sigtelser. I en taske i bilen lå der ca 200 gram amfetamin, som manden påstod var hans eget. Det viste sig at han var frakendt førerretten, og han erkendte at have kørt bil uden at have den nødvendige førerret. En narkometertest viste desuden, at manden var påvirket af amfetamin. Han blev derfor også medtaget til udtagning af blodprøve. Og slutteligt blev der også fundet et ulovlig kanonslag i bilen Ifm narkofundet blev der efterfølgende også ransaget hjemme hos manden selv, dog uden, at det blev gjort yderligere fund. Manden blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør og fængslet frem til 2. maj. 

Indbrud - Roskilde

Kl 16.24 kom en beboer i en villa i det centrale Roskilde hjem og så, at hans hoveddør stod åben. Han overraskede en 48-årig svensk statsborger inde i huset. Det fik den ubudne gæst til at løbe ud på badeværelset, hvor han skyndsomt skyllede noget ud i toilettet. Der var formentligt tale om smykker, som han havde stjålet i huset, som han på den måde skilte sig af med. Beboeren fik overmandet den 48-årige og holdt ham fast, indtil en patrulje kom frem. Manden blev taget med til afhøring og sigtet for indbruddet. Det blev vurderet, at der ikke var grundlag for at kræve ham varetægtsfængslet, men manden kan nu se frem til at få sin sag behandlet senere, evt ved hjælp af de svenske myndigheder.

Færdselsuheld - Stenlillevej, Ugerløse, Holbæk

Kl 17.59 blev politiet tilkaldt til et færdselsuheld, hvor en 18-årig ung mand havde mistet herredømmet over sin bil, der fortsatte ud på en mark og lagde sig om på siden. Da patruljen kom frem og testede manden, viste det sig, at han havde en promille på over det tilladte og han blev derfor taget med til udtagning af blodprøve. 

Fund af kniv - Jernbanepladsen, Holbæk

Kl 19.08 standsede politiet en 41-årig mand fra Holbæk-området, som stod og ventede i ventesalen. Området er en del af visitationszonen i Holbæk og politiet valgte derfor at visitere manden. I hans rygsæk lå en dolk, som manden ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål med at gå rundt med. Han blev derfor sigtet efter knivloven. 

Vold i nattelivet - Havnegade, Nykøbing Sjælland

Kl 23.02 blev det anmeldt til politiet, at der havde været en voldssag på en beværtning i byen. En mand var tidligere blevet bortvist fra stedet, men kom tilbage og gik hen til en 27-årig kvinde på stedet og gav hende et knytnæveslag i ansigtet. En patrulje fik et par timer senere anholdt en 29-årig mand, som blev sigtet for volden.

Vold i nattelivet - Hestetorvet, Roskilde

Kl 02.42 opstod der slagsmål på Hestetorvet, hvor en 20-årig ung mand fra Ringsted blev overfaldet. Han har forklaret, at han fik to knytnæveslag i hovedet og - mens han lå ned - også blev sparket i hovedet og i maven. En politipatrulje, der i anden anledning var i området fik kort efter øje på en 16-årig ung mand fra København, som kunne være gerningsmanden til volden. Han blev taget med sigtet og afhørt. Han ønskede ikke at udtale sig. Han blev løsladt, men efterforskningen fortsætter.

Lørdag-søndag

Bedrageri - Roskilde

Kl. 08.18 anmeldte en 83-årig kvinde fra det nordlige Roskilde, at hun fredag eftermiddag var blevet ringet op af en person, der udgav sig for at være fra kvindens bank. Personen i telefonen havde oplyst, at der var forsøgt hævet 12.000 kr. fra kvindens kort, og at det derfor skulle spærres. Kort efter mødte en mand op på kvindens adresse, som fik udleveret dankort samt tilhørende pinkode. Efterfølgende er der hævet 1900 kr. på kortet. Politiet efterforsker sagen for at forsøge at finde frem til svindlerne.

Udlændinge forsøgte at sælge guld - Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 09.18 kontaktede en bilist politiet og oplyste, at han i forbindelse med kørsel på tilkørselsrampe 35 til motorvejen i vestgående retning var blevet vinket ind til siden af en mand, der var østeuropæisk af udseende, og som var kørende i en personbil på britiske nummerplader. I bilen på rampen sad flere andre personer. Manden, der vinkede anmelderen ind til siden havde først bedt om penge til benzin, hvilket anmelderen havde afslået. Efterfølgende havde manden på rampen tilbudt anmelderen guld i bytte for kontakter til benzin, hvilket også blev afvist, og anmelderen forlod derefter stedet. 

Politiet vil gerne advare mod guldsælgere, der vinker bilister ind til siden og forsøger at sælge guld. Opfordringen fra politiet er, at man ikke stopper op, men i stedet giver politiet besked på, hvor personerne står. 

Færdselsuheld - Ledreborg Allé, Lejre

Kl. 11.12 skete et færdselsuheld med tre involverede biler i krydset Ledreborg Allé/Lejrevej, da en bil ikke nåede at bremse op i tide og kørte op i den foranholdende bil, som blev skubbet frem i bilen foran. Politi og ambulancer blev sendt til stedet. En person blev sendt til tjek på sygehuset. Uheldsstedet var spærret i forbindelse med myndighedernes arbejde på stedet. 

Tagsten faldt ned - Torvet, Køge

Kl. 12.15 anmeldte en 83-årig mand fra Solrød, at han kort forinden havde siddet på en bænk på Torvet, da der faldt en tagsten ned lige ved siden af ham. Politiet og brandvæsnet kom frem til stedet og fik spærret af, og brandvæsnet fik ved hjælp af en stigevogn set nærmere på taget, hvorfra tagstenen var faldet ned. Brandvæsnet fik undersøgt taget og udbedret det, så der ikke længere var risiko for faldende tagsten.  Ejeren af bygningen blev orienteret.

Bedrageri - Holbæk

Kl. 13.46 kontaktede pårørende til en 86-årig kvinde politiet og anmeldte, at den 86-årige kvinde torsdag den 4. april ved midnat var blevet ringet op af en person, der udgav sig for at være fra banken. Manden forklarede kvinden, at han havde fuldmagt til kvindens konto, og at han derfor kunne konstatere, at der var hævet for i alt 16.725 kr. manden i telefonen aftalte med kvinden at hun skulle udlevere sit dankort til en mand, der kort tid efter dukkede op på kvindens adresse. 

Efterfølgende er kvindens kort blevet misbrugt ved flere tilfælde, og der er hævet over 14.000 kr. fra kortet. Politiet efterforsker nu sagen for at forsøge at finde frem til svindlerne.

Påvirket bilist - Adelers Alle, Hørve

Kl. 14.32 blev en 83-årig mand fra Fårevejle sigtet for spirituskørsel og anholdt for at få udtaget en blodprøve, da han var involveret i et færdselsuheld. Manden, der var påvirket af alkohol, havde i forbindelse med kørsel fået et blackout og mistet herredømmet over sin bil, og i den forbindelse på kørte han en færdselstavle og beplantning i en rundkørsel. Manden blev tilset af en ambulance, og han blev løsladt af patruljen, da han havde afleveret en blodprøve til sagen, som afgøres på et senere tidspunkt.

Kørsel uden førerret - Omfartsvejen, Holbæk

Kl. 16.12 blev en 26-årig mand fra Frederiksberg sigtet for kørsel uden førerret, da han sad bag rattet på en bil, der kom kørende ad Omfartsvejen, til trods for, at han ikke havde gyldigt kørerkort. En 57-årig mand blev efterfølgende sigtet for at overlade føringen af sit køretøj til en person uden gyldigt kørekort. Sagerne afgøres på et senere tidspunkt. 

Påvirket bilist - Gammel Lyngvej, Køge

Kl. 18.47 blev en 28-årig mand fra Præstø sigtet for narkokørsel. Manden blev anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Sagens afgøres, når politiet modtager resultatet af blodprøven.

Overtrædelse af våbenloven - Dagmarsgade, Ringsted

Kl. 22.45 blev en 43-årig lokal mand sigtet for overtrædelse af våbenloven, da han var i besiddelse af en peberspray, som blev beslaglagt af politiet. Manden kan forvente at høre mere fra politiet på et senere tidspunkt.

Påvirket bilist ville til solskinsøen - Værftsvej, Køge

Kl. 23.59 modtog politiet flere anmeldelser om, at en mand havde mistet herredømmet over sin bil, da han kom kørende ad Værftsvej mod syd. Bilen kørte ud over kantstenen og videre ind i en glasrabat, hvor den ramte et reklameskilt, der blev revet op af jorden og glasset i skiltet blev knust. Bilens kølerhjelm, kofanger og forrude fik store skader med sammenstødet med skiltet. Manden fortsatte sin kørsel på trods af dette og kørte umiddelbart efter om bord på færgen til Bornholm. Her steg manden ud af bilen, hvor han fremstod påvirket. Politiet kom frem til stedet, hvor manden - der er 50 år og fra Kgs. Lyngby - blev sigtet for kørsel i påvirket tilstand. Han blev anholdt og fik udtaget en blodprøve og blev derefter løsladt. Han kan forvente at høre mere på et senere tidspunkt.

Påvirket bilist - Godsvej, Greve

Kl. 00.43 blev en 23-årig mand fra Greve sigtet for kørsel i påvirket tilstand. Manden var desuden i besiddelse af 0,79 gram hash, som blev beslaglagt, og manden blev sigtet for overtrædelse af lov om euforisende stoffer. Den 23-årig fik udtaget en blodprøve og kan forvente at høre mere på et senere tidspunkt. 

Søndag-mandag

Beruset mand skabte utryghed - Stevnsvej, Køge

Kl. 13.39 fik politiet en anmeldelse fra en ansat i et supermarked om, at en beruset mand generede kunderne. En patrulje træf kort tid efter manden - en 50-årig mand fra lokalområdet, som blev kørt hjem af patruljen. Manden blev ikke sigtet for noget.

Tørstig butikstyv - Algade, Roskilde

 Kl. 14.25 blev en 15-årig pige fra Høje Taastrup sigtet for butikstyveri, da hun havde passeret sidste betalingsmulighed uden at betale for en øl og en sodavand til en samlet værdi af 31 kr. Pigen kan forvente at høre fra politiet på et senere tidspunkt.

Beruset mand skabte utryghed - Brogade, Ringsted

Kl. 15.41 anmeldte flere borgere, at en meget beruset mand råbte skældsord efter folk i området. En patrulje kom frem til stedet, hvor de træf manden, der er 52 år gammel og fra Ringsted. Man blev kørt hjem af politiet uden at blive sigtet for noget.

Hurtig knallert beslaglagt - Kalundborgvej, Holbæk 

Kl. 15.45 beslaglagde en patrulje en konstruktivt ændret og dermed ulovlig knallert. Ejeren af knallerten, en 17-årig mand fra Holbæk ønskede ikke beslaglæggelsen forelagt retten. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Hurtig knallert beslaglagt - Vig Hovedgade, Vig - Odsherred

Kl. 16.30 tiltrak en knallert sig politiets opmærksomhed, da den blev ført ad Vig Hovedgade mod øst med en betydelig højere hastighed end de tilladte 30 km/t. Politiet tog kontakt til føreren, en 15-årig dreng fra Vig, og knallerten blev beslaglagt med henblik på udmåling af, hvor hurtigt den kan køre samt efterfølgende udlevering til rette ejer. Den 15-årige kan forvente at høre mere fra politiet i den sag.

Overtrædelse af beredskabsloven - Bakkerupvej, Mørkøv

Kl. 18.59 modtog politiet en anmeldelse fra en borger om kraftig og ildelugtende røg. En patruljen kom frem til stedet, hvor røgen kom fra og træf en 31-årig mand, der var i gang med at brænde ledninger, metal og et plastictæppe på et bål. Manden blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven og kan forvente at høre fra politiet, når sagen er afgjort.

Hurtig knallert beslaglagt - Nørregade, Ringsted

Kl. 20.40 blev en 17-årig mand fra Ringsted på knallert standset af en patrulje, da han kom kørende ad Nørregade mod syd med en betydelig højere hastighed end de tilladte 30 km/t. Knallerten blev beslaglagt med henblik på udmåling af, hvor hurtigt den kan køre. Den 17-årige ønskede ikke beslaglæggelsen forelagt retten. Han kan forvente at høre mere fra politiet i den sag.

Kobberkabler stjålet - Agenavej, Greve

Mandag morgen den 8. april kl. 07.15 modtog politiet en anmeldelse om, at en virksomhed havde fået stjålet kobberkabler til en estimeret værdi af 1.000.000 kr. i tidsrummet mellem fredag kl. 15 og søndag kl. 21.45. Der var skaffet adgang til gerningsstedet, som er en byggeplads, ved at hængelåsen var klippet over, og der var slæbespor væk fra pladsen. Politiet har i den seneste tid modtaget flere anmeldelser om tyveri af kobber.

Politiet efterforsker sagen for at forsøge at finde frem til gerningsmændene. Kontakt politiet på telefon 114, hvis du har oplysninger i sagen.
 

 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

16. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 16. maj 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 15. maj 2024 kl. 07.00 til 16. maj 2024 kl. 07.00.

15. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 15. maj 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 14. maj 2024 kl. 07.00 til 15. maj 2024 kl. 07.00.

14. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt og Vestsjællands Politi uddrag af døgnrapporten den 14 maj 2024

Vidner søges til røveri i kiosk i Ringsted - Ældre kvinde snydt for stort beløb - Lejlighedsbrand startede i E-cigaret. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 13. maj 2024 kl. 07.00 til 14. maj 2024