Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

7. oktober 2024 10:27

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 7. oktober 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 4.oktober 2024 kl. 07.00 til 7. oktober 2024 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Engholmparken, Himmelev, Roskilde

Vesterbro, Store-Heddinge

Tværager, Greve

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Lærkemosen, Kisserup, Holbæk

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Lillevangsvej, Greve

Birkelyparken, Greve

Skolegade, Tune

 

Tyveri fra køretøjer:

Lyngageren, Svogerslev, Roskilde

Rynkevangen, Kalundborg

Vægtervænget, Vipperød, Holbæk

Bøgehegnet, Greve

 

Fredag-lørdag

 

Håndværker faldt ned i klasseværelse – Tjørnholmvej, Solrød

Kl 10.50 fik politiet anmeldelse om, at en håndværker ifm. sanering af et asbestholdigt tag på en skole var faldet ned gennem loftspladerne til et klasselokale, mens klassen havde undervisning. Håndværkeren faldt tre meter ned, men slap uden alvorlige skader. En enkelt elev i klassen blev ramt af nedfaldne loftsdele men slap også uden skade.

Eleverne blev flyttet til et andet lokale og Arbejdstilsynet blev tilkaldt.

 

Vold mod politiet – Munkholmvej, Holbæk

Kl 13.15 blev politiet tilkaldt til ung kvinde, der var kommet op at skændes med sin familie. Ved patruljens ankomst var den unge kvinde meget udadreagerende og valgte at hælde en cola ud over den ene betjent, der også fik et spark over knæet. På den baggrund blev kvinden taget med på politistationen og sigtet for vold mod polititjenestemand.

 

Færdselsuheld – Nybyvej, Kalundborg

Kl 16.02 kom en 27-årig mand fra Kalundborg kørende, da et rådyr pludseligt løb ud foran bilen. Han mistede kontrollen over køretøjet, der røg i grøften, ramte en betonklods og til sidst rullede rundt. Manden slap dog med overfladiske skader.

 

Påvirket bilist – Køgt Bugt Motorvejen, Karlslunde

Kl 18.38 kontaktede en bilist politiet for at fortælle, at en anden bil på strækningen kørte meget slingrende. Vidnet valgte til sidst selv at få den pågældende bil stoppet på motorvejen ved at køre ind foran og langtsomt sætte farten ned, indtil køretøjet holdt stille. Kort efter ankom en patrulje, der kunne konstatere, at den 48-årige kvinde fra Korsør, der var alene i bilen, virkede påvirket af alkohol. Hun blev derfor medtaget til udtagning af blodprøve på sygehuset, så det kunne afgøres, om hun havde kørt bil i påvirket tilstand.

 

Brand i bil – Vesterbygårdsvej, Jerslev, Kalundborg

Kl 21.07 kom der melding om brand i en bil. Da brandvæsenet nåede frem, var bilen helt omspændt af flammer. Der er mistanke om, at bilen kan være brudt i brand som følge af brugen af fyrværkeri. Det viste sig, at køretøjet forinden var meldt stjålet. Køretøjet skal nu undersøges nærmere. Men politiet hører gerne fra vidner, der har bemærket noget omkring køretøjet på det givne tidspunkt.

 

Kørte uden kørekort – Skovvejen, Jyderup, Kalundborg

Kl 22.10 standsede politiet en personbil ført af en 36-årig mand fra Kalundborg. Det viste sig, at hans kørekort var inddraget, hvilket manden erkendte.

 

Tissede på gaden – Jernbanegade, Roskilde

Kl 00.33 bemærkede en patrulje, at der stod fire drenge og tissede i cykelskuret ved stationen. Der var tale om fire 18-årige, alle fra Roskilde, der hver især fik en bøde på 1000 kroner. Tyve minutter senere blev også en 20-årig ung mand fra Holbæk grebet i at tisse på gaden i Algade og fik ligeledes en bøde med sig hjem. Og klokken 01.25 var det slutteligt en 19-årig mand fra Bagsværd, der valgte at lade sit vand ved busserne på stationen. Også han får lov at betale for det.

 

Postkasse sprængt – Frederiksberg, Svebølle, Kalundborg

Kl 01.13 blev en postkasse sprængt i luften. Politiet fik oplysninger i sagen der pegede på en nærliggende adresse, hvor man fik kontakt til en 25-årig mand, der blev sigtet for hærværk. Politiet ransagede på stedet men fandt ikke noget af interesse for sagen.

 

Lørdag-søndag

 

Narkokørsel – Sct. Hansgade, Ringsted

Kl. 10.25 blev en 23-årig mand fra Haslev sigtet og anholdt for narkokørsel, da han kom kørende i sydøstgående retning. Han fik udtaget en blodprøve til sagen og herefter løsladt. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

 

Livløs cyklist fundet af forbipasserende – Dragsmøllevej, Hørve – Odsherred

Kl. 11.37 slog en kvinde alarm, da hun havde opdaget en livløs mand, der befandt sig i vejkanten sammen med en cykel. Kvinden, der fandt den livløse mand, arbejder som hjertesygeplejerske og havde sammen med flere andre borgere påbegyndt hjerte-lunge-redning, ligesom der blev benyttet en hjertestarter, inden en ambulance nåede frem. Den livløse mand, der er 75 år og fra Hørve, havde fået et ildebefindende og var væltet på sin cykel. Han blev kørt på sygehuset til behandling og meldes uden for livsfare.

 

Uenighed om parkeringsbås førte til hærværk – Torvet, Køge

 Kl. 11.49 blev en 43-årig kvinde fra Køge og en 37-årig mand fra Frederikssund så uenige om, hvem der havde ret til en parkeringsbås på Torvet, at de begyndte at dytte af hinanden. Efterfølgende opstod der tumult, hvor de råbte af hinanden og skubbede til hinanden. En patrulje kom frem til stedet, hvor flere borgere havde været vidner til optrinnet. Både den 37-årige mand og den 43-årige kvinde blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Den 43-årige kvinde blev tilmed sigtet for hærværk mod den bil, den 37-årige var kørende i, da den var blevet ridset med en nøgle. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

 

Højt brag skabte utryghed – Hundige Strandvej, Greve

Kl. 15.33 modtog politiet mange anmeldelser fra borgere i Greve om, at der havde lydt et højt eksplosionslignende brag i området omkring Gersagerparken samt været røg i området. Flere bilalarmer var sat i gang af eksplosionen. Politiet kom frem til stedet og fandt frem til en kældernedkørsel på Krogårdsskolen, hvor der blev fundet paprester, der formentligt stammer fra fyrværkeri. Der var ingen skade på bygningen og ingen anmeldelser om, at nogen personer var kommet til skade. Politiet var til stede i området efterfølgende for at utrygge borgere kunne rette henvendelse. Der er formentlig tale om grove drengestreger. Sagen skal nu efterforskes af politiet.

 

Kvinde med høj promille mistede sin bil – Frederiksborgvej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 20.23 anmeldte en bilist, at en forankørende bil blev ført meget usikkert og slingrende. En patrulje kunne kort tid efter standse den slingrende bil, som blev ført af en 46-årige kvinde fra Grevinge. Da kvinden havde en promille på over 2,0, beslaglagde politiet hendes bil, da kørsel med en så høj promille falder ind under bestemmelserne om vanvidskørsel. Kvinden blev sigtet i sagen og fik udtaget en blodprøve. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

 

Påvirket bilist – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 20.57 tiltrak en bil i det vestgående spor på motorvejen sig politiets opmærksomhed, da den kørte med havariblinket tændt. Manden bag rattet var spirituspåvirket og blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven. Han fik udtaget en blodprøve til sagen, der afgøres på et senere tidspunkt.

 

Færdselsuheld endte med anholdelse – Østervang, Roskilde

Kl. 04.51 skete et færdselsuheld med to implicerede biler, der begge var blevet skadet i forbindelse med sammenstødet. En patrulje kom frem til stedet og kunne anholde den ene fører, en 18-årig mand fra Tune, der er sigtet for spirituskørsel, narkokørsel, fornærmelig tiltale mod polititjenestemand og for ikke at ville oplyse sit navn. Efter at have fået udtaget en blodprøve til sagen og havde været i politiets varetægt i ca. fem timer, blev den 18-årige løsladt til gaden. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

 

Søndag-mandag

 

Butikstyve stjal underbukser – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 11.34 anmeldte personalet i en Calvin Klein-butik, at de havde pågrebet to butikstyve. Den ene mand havde stjålet tre underbukser til en værdi af 389 kr., som han havde placeret i ærmet på sin jakke, hvorefter han forlod butikken. Manden blev tilbageholdt af personalet sammen med en anden mand, han fulgtes med, og det var nu den anden mand, der var i besiddelse af de stjålne underbukser. En patrulje kom frem til stedet, hvor butikstyven, en 33-årig mand fra Rumænien og hans kammerat, en 26-årig mand fra Rumænien blev sigtet for tyveri. De betalte for tyvekosterne, hvorfor butikken ikke havde noget erstatningskrav. Den 33-årige var ikke i besiddelse af en dansk CPR-nummer, og han blev derfor anholdt og taget med på politistationen for at blive registreret med foto og fingeraftryk. Manden blev efterfølgende løsladt, og de to rumænere kan forvente at høre mere fra politiet.

 

Mand fra Ukraine kørte vanvidskørsel – Møllehusvej, Roskilde

Kl. 15.49 blev en mand sigtet for spirituskørsel, da han kom kørende ad Møllehusvej i nordgående retning. Da manden, der er 40 år og fra Ukraine, havde en promille på over 2,0, blev køretøjet, der var på ukrainske nummerplader, beslaglagt på stedet. Ejeren af køretøjet – et familiemedlem til manden – blev informeret om, at bilen var blevet beslaglagt. Den 40-årige mand har fået udtaget en blodprøve til sagen, der afgøres, når politiet modtager resultatet af blodprøven.

 

Bedrageri, Grønlykkeparken – Greve

Kl. 19.22 anmeldte et familiemedlem til en kvinde i 80’erne, at kvinden var blevet udsat for bedrageri. Kvinden var blevet kontaktet af en person over telefon, der udgav sig for at være Jakob Lyng fra hovedkontoret, som fik overtalt den ældre kvinde til at aflevere sit bankkort i en konvolut til en person, der dukkede op på kvindens adresse.

 

Personen, der mødte op på kvindens adresse, beskrives som:

Mand, 25-30 år, mørk i huden, ca. 170 cm høj, spinkel af bygning, kort/mellemlangt hår, iført mørke bukser og mørk trøje, dansktalende.

 

Det er uvist, om kvindens bankkort nåede at blive misbrugt, inden det blev spærret af hendes pårørende. Kontakt politiet, hvis du har oplysninger i sagen.

 

Filmmagere skabte utryghed – Rønnedevej, Ringsted

Kl. 20.19 anmeldte en borger, at flere mørkklædte personer befandt sig ved en adresse, om borgeren mistænkte, at de var i gang med at lave kriminalitet. En patrulje kom frem til stedet, hvor de mørkklædte personer viste sig at være fire kvinder fra Ringsted i alderen 16-18 år, som var i gang med at optage video til et filmprojekt. De forlod stedet, da de havde talt med politiet.

 

Påvirket bilist – Egevej, Kirke-Såby

Kl. 22.50 blev en 33-årig mand fra Island bosiddende i Danmark sigtet for narkokørsel, da han kom kørende i sydlig retning, til trods for, at han var påvirket.

 

Politiet ransagede mandens bil, og fandt her 43,45 gram hash, 9 piller alprazolam, flere tomme pølsemandsposer, to mobiltelefoner og et kontantbeløb. Manden blev sigtet for besiddelse af narko med henblik på videresalg samt for narkokørsel, kørsel uden førerret og for overtrædelse af dopingloven. Han fik udtaget en blodprøve til sagen og er løsladt. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

 

Mand uden førerret sigtet for narkokørsel – Lyngageren, Roskilde

Kl. 23.45 blev en 30-årig mand fra Ringsted sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret. Han har fået udtaget en blodprøve til sagen, der afgøres på et senere tidspunkt.

 

Fem biler forulykkede i morgentrafikken – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 05.23 kørte fem biler sammen på motorvejen, hvilket betød, at der opstod massiv kø og at 2. spor var spærret på motorvejen. En person var tilskadekommen og blev kørt til tjek på sygehuset. Kl. 06.09 var der ryddet op efter uheldet, og motorvejen blev åbnet helt op igen.

 

 

 

 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

4. oktober 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 4. oktober 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 3.oktober 2024 kl. 07.00 til 4. oktober 2024 kl. 07.00.

3. oktober 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 3. oktober 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 2. oktober 2024 kl. 07.00 til 3. oktober 2024 kl. 07.00.

2. oktober 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 2. oktober 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 1.oktober 2024 kl. 07.00 til 2. oktober 2024 kl. 07.00.