Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

12. maj 2021 12:30

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 12. maj 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 11. maj 2021 kl. 07.00 til 12. maj 2021 kl. 07.00.

Betjente i patruljebil set bagfra

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Klinteparksvej, Karlslunde
Granhegnet, Greve
Åmosevej, Brokøb, Jyderup

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Skjoldenæsvej, Jystrup Midtsj.

Tyveri fra køretøjer:

Industrivej, Bjæverskov
Københavnsvej, Roskilde
Kirstinedalsvej, Køge

Grundlovsforhør i sag om vanvidsbilisme – Greve, Ringsted, Sorø, Slagelse

En 22-årig mand fra Slagelse fremstilles i dag kl. 14.30 i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med begæring om varetægtsfængsling i en sag om vanvidsbilisme. Han blev anholdt tirsdag aften kl. 21.52 efter at være stukket af fra politiet i bil i påvirket tilstand, hvor han kørte hasarderet og var til fare for de øvrige trafikanter.

Politiet fik kl. 20.43 anmeldelse fra bekymrede borgere, som på Karlslunde Rasteplads i Greve havde set to spirituspåvirket mænd, der kørte fra stedet i bil. Bilen blev efterlyst på politiradioen og flere patruljer forsøgte at finde frem til den. En færdselspatrulje fik øje på den mindre personbil, som kørte ad Vestmotorvejen mod vest, hvor den kørte fra ved Tuelsø Rasteplads ved Sorø.

Betjenten tog kontakt til føreren, som var tydeligt påvirket af spiritus. Føreren af bilen trykkede i det samme speederen i bund og kørte igen ud på motorvejen i høj fart væk fra politiet. Under sin hasarderede kørsel væk fra patruljen foretog bilisten overhaling højre om, overhalede over spærrelinjer, så modkørende måtte undvige for at undgå sammenstød. Han kørte for tæt på forankørende, kørte den forkerte vej rundt i en rundkørsel i meget høj hastighed, og på en strækning med højst 60 km/t tilladt blev bilisten målt til at køre i gennemsnit 127 km/t.

I et samarbejde med Sydsjællands- og Lolland-Falster Politi lykkedes det politiet at standse den 22-årige mand på Holbækvej i Slagelse. Her holdt patruljer klar og blokerede vejen for flugtbilisten. Føreren steg ud af bilen, men i stedet for at overgive sig stak han af. Han blev senere anholdt ved sit hjem i Slagelse, hvor han blev fundet af en patrulje. Han blev kørt til Roskilde politigård til afhøring og blodprøveudtagelse, og han blev sigtet for det meget omfattende antal overtrædelser af færdselsloven, herunder både narko- og spirituskørsel.

Med som passager i bilen var en 24-årig mand fra Greve, som blev afhørt til sagen. Han kunne ikke mistænkes for noget i forbindelse med sagen, så han fik efter afhøringen lov til at gå. Politiet ransagede bilen, hvor der blev fundet et femcifret kontantbeløb og en større mængde pølsemandposer, som politiet ofte ser i forbindelse med narkosalg. Der blev ikke fundet narko i bilen. Den 22-årige havde større gæld til det offentlige, så en stor del af de fundne penge blev beslaglagt til at indfri en del af gælden. Politiet beslaglagde bilen, som tilhører den 22-årige, med henblik på konfiskation, som det er muligt efter de nye skærpede regler om vanvidsbilisme.

Politiet søger vidner, som har bemærket den hasarderede kørsel tirsdag aften omkring kl. 21.00-21.15 fra Tuelsø Rasteplads til motorvejsafkørsel 37 ved Sorø, hvor den 22-årige kørte ad Elmebjergvej til Kalundborgvej mod Bromme, hvor han drejede til højre ad Munke Bjergbyvej og videre ad Holbækvej mod Slagelse, hvor han blev stoppet. Det har stor betydning for sagen, at politiet får mulighed for at afhøre trafikanter, som har oplevet fare eller ulempesituationer i forbindelse med den 22-åriges kørsel. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Brand i villa – Vesterbjergvej, Snertinge, Kalundborg

Kl. 11.51 kørte politi og brandvæsen til brand i en villa på Vesterbjergvej i Snertinge, Kalundborg. Beboerne havde været væk en times tid, da de kom tilbage og fandt hjemmet røgfyldt og slog alarm. Alle personer var kommet ud af huset, og brandvæsnet fik slukket ilden, som var startet i et værelse. Værelset var udbrændt og der skete røg og sodskader i resten af huset.

Politiet undersøgte brandstedet og fandt intet mistænkeligt. Villaen skal nu undersøges nærmere af politiets brandefterforskere for at klarlægge brandårsagen.

Narkopåvirket på knallert – Rødhøj, Grevinge, Odsherred

Kl. 17.06 standsede en patrulje en knallert på Rødhøj i Grevinge i en rutinekontrol. Knallertføreren, en 39-årig mand fra lokalområdet, var påvirket af hash, så han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse. Han blev herefter løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagen, når resultatet af blodprøven kommer.

Færdselsuheld med cyklist – Jernbanegade/Kornerups Vænge, Roskilde

Kl. 17.35 blev en cyklist ramt i forbindelse med, at en bil svingede fra Jernbanegade ned ad Kornerups Vænge i Roskilde. Bilisten, en 22-årig mand fra Roskilde, kørte ad Jernbanegade mod øst, og holdt stille for at svinge ned ad Kornerups Vænge. Der var tæt trafik på Jernbanegade, så da en venlig buschauffør holdt tilbage for bilisten, begyndte han svingning, men overså en cyklist, som kom kørende på cykelstien ad Jernbanegade mod vest i skjul af bussen. Bilisten kørte derfor lige ind foran cyklisten, en 49-årig mand fra Roskilde, som kørte ind i siden på bilen. Ingen personer kom noget til, men politiet optog rapport om vigepligtsuheldet.

Cyklist ramt i rundkørsel – Blegdammen, Køge

Kl. 18.38 blev en cyklist ramt i en rundkørsel på Blegdammen af en bil, da den kørte ud af rundkørslen. Cyklisten, en 26-årig mand fra Køge, kom kørende ad Strandvejen, hvor han skulle videre ad Blegdammen i vestlig retning. Bilisten, en 81-årig kvinde fra Gadstrup kørte ad Brogade mod syd, men overså cyklisten og kørte ind i rundkørslen, hvor hun ramte det forreste af cyklen, så den væltede og den 26-årige slog sin skulder. Cyklisten blev kørt til skadestuen med ambulance til undersøgelse, men han var sluppet fra uheldet uden brud. Politiet optog rapport om uheldet, da der var mistanke om en vigepligtsforseelse. Den 81-årige kom ikke noget til ved uheldet, men blev hentet af pårørende, da hun var chokeret efter sammenstødet.

Narkokørsel – Fårevejle Stationsvej, Fårevejle St. – Odsherred

Kl. 20.10 sigtede og anholdt en patrulje en 44-årig kvinde fra Holbæk for narkokørsel i en personbil. Hun kørte ad Fårevejle Stationsvej, da politiet standsede hende rutinemæssigt. En narkometertest viste positiv for kokain, amfetamin og methamfetamin, så hun blev taget med til en blodprøveudtagelse, som skal afklare indholdet af stoffer i den 44-åriges blod under kørslen. Hun blev herefter løsladt, men vil høre mere i sagen, når resultatet af blodprøveanalysen kommer.

 

Ung mand udsat for vold – Snebærvej, Fårevejle – Odsherred

Kl. 22.37 fik politiet anmeldelse om, at en 16-årig ung mand fra Sydsjælland var blevet indbragt til sygehuset, da han havde været udsat for vold, af en mand, som han ikke kendte. En patrulje kørte til hospitalet, hvor den 16-årige var indlagt til observation. Han havde pådraget sig en skramme i ansigtet, og blev afhørt til sagen under overværelse af sin far.

Den 16-årige blev omkring kl. 21.15 slået i hovedet med en sten af manden under en gåtur i et grønt område ved Snebærvej i Fårevejle i nærheden af Fårevejle Fri- og Efterskole. Ifølge den unge mand dukkede en ukendt mand op under turen og overfaldt ham. Den forurettede beskriver gerningsmanden som:

Mand, lys i huden, 20-25 år, 185-190 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: Sort hættetrøje og sorte bukser.

Politihunde afsøgte området for spor, men fandt ikke frem til nogen mistænkte. Poltiet efterforsker nu sagen og søger i den forbindelse vidner. Borgere som har bemærket den beskrevne mand i området tirsdag aften eller som har set overfaldet bedes kontakte politiet på tlf. 114.

 

 

OPFØLGNING

 

Udenlandske cykeltyve fængslet ved grundlovsforhør - Ringsted

To mænd fra Serbien blev i går varetægtsfængslet efter de mandag sen eftermiddag blev anholdt på Vestmotorvejen ved Ringste med bilen fuld af cykler og en del andre ting, som politiet formodede var tyvekoster. De to mænd blev fremstillet ved grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, hvor dommeren varetægtsfængslede dem til d. 3. juni som sigtet for i forening at have stjålet 31 cykler, syv fladskærms tv, haveredskaber, køkkenudstyr, møbler og andet indbo på et pt ukendt sted. De to mænds varebil blev beslaglagt til sagen, da den ikke var forsynet med den lovpligtige takograf, som kan registrere køre- og hviletider. Politiet efterforsker nu sagen for at finde frem til, hvor de mange koster stammer fra.


 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

25. november 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. november 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 24. november 2021 kl. 07.00 til 25. november 2021 kl. 07.00.

24. november 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt og Vestsjællands Politi uddrag af døgnrapporten 24 november 2021

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 23. november 2021 kl. 07.00 til 24. november 2021 kl. 07.00.

23. november 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 23. november 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 22. november 2021 kl. 07.00 til 23. november 2021 kl. 07.00.