Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

19. august 2021 11:09

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 19. august 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 18. august 2021 kl. 07.00 til 19. august 2021 kl. 07.00.

Døgnrapport, patruljebil

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Kløvervej, Jyllinge
Bymarken, Jerslev Sj.
Nordmarksvej, Solrød Strand
Græshaven, Jerslev Sj.
Ringparken, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Rynkevangen, Kalundborg
Greve Main, Greve


Skolekontrol i Greve og Køge

Alle skolerne i Greve kommune og flere skoler i Køge har nu haft mindst et besøg af politiet i morgentimerne i forbindelse med skolestart. Generelt er det et meget positivt, det som betjentene har oplevet ved tilsyn på skolerne. Lige før klokken otte er området omkring skolerne en myreture af folk på vej til skole. Langt de fleste er gode til at overholde reglerne, så der er kun blevet udstedt få bøder i forbindelse med kontrollerne. I denne uge har det regnet en del, og betjentene måtte huske en del bilister på at tænde baglygterne.

Onsdag morgen var lokalbetjentene fra Greve ved Tune Skole mellem kl. 07.25 og kl. 08.20. Her oplevede lokalbetjent, Mette Stiesen, en problematik ved en afsætningspladsen kaldet ”Kys og farvel zone”, da flere forældre parkerede deres bil i zonen, der eller kun er beregnet til en kort standsning.

”Det er svært at få et flow på parkeringspladsen, når der parkeres i afsætningsområdet” siger Mette Stiesen og fortsætter: ” Vi opfordrede derfor forældrene til at bruge parkeringspladserne for at undgå de trafikale udfordringer”. Ingen blev sigtet for noget i forbindelsen med kontrollen ved Tune Skole.

Ved Hundige Lille Skole og Greve Privatskole blev onsdag lavet kontrol mellem kl. 07.30-08.30. En bilist blev sigtet for ikke at have spændt en 4-årig fast, som nu udløser en bøde og et klip til føreren.

Ved Ejby og Højelse Skole i Lille-Skensved, Køge var tirsdag morgen kontrol mellem kl. 07.30-08.30. Lokalbetjentene fra Køge, Lasse og Nick, kunne berette om tæt trafik ved skolerne omkring kl. 08.00. Betjentene mødte generelt positivitet fra forældre og lærere over deres tilstedeværelse, og alle overholdt generelt reglerne. ’

Ved Ejby Skole er der er tydelig skiltning som angiver, at det er forbudt at køre ind på lærernes parkeringsplads. Fire forældre fik en påtale for at køre ind på lærernes parkering for at sætte elever af trods forbuddet. Ingen fik bøder i forbindelse med skolekontrollen denne dag, men slap med en løftet pegefinger.

Skolekontrollerne vil fortsætte, hvor politiet også vil besøge skolepatruljerne i kredsen.

Mand havde haglgeværer på bopæl – Holbæk

Onsdag middag var politiet på en adresse i Holbæk, da der var mistanke om, at beboeren på stedet opbevarede et skydevåben. Politiet traf i første omgang ingen hjemme, men skaffede sig adgang til ejendommen og gik i gang med at ransage. Mens ransagningen var i gang kom den mistænkte, en 57-årig mand, hjem og blev gjort bekendt med årsagen til de mange politifolks tilstedeværelse.

Ved ransagningen fandt politiet et komplet haglgevær og flere geværdele, som kunne samles til et våben. Derudover blev fundet haglpatroner til geværerne. Den 57-årige havde ingen gyldig våbentilladelse, så han blev anholdt, sigtet for våbenbesiddelse taget med til stationen til afhøring og sagsbehandling. Sagen blev herefter juridisk vurderet, hvor Anklagemyndigheden fandt ikke grundlag for at sigte den 57-årige for at overtræde straffelovens regler om overtrædelse af våbenloven efter skærpende omstændigheder, og ej heller fandt grundlag for at fremstille den 57-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor sigtet for våbenloven og løsladt, men er fortsat sigtet i sagen og kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Mistænkeligt forhold– Trylleskoven, Karlstrup Strandvej, Karlslunde, Solrød Strand

Kl. 12.00 var en hundepatrulje i Trylleskoven for at lave et tilsyn, da politiet havde fået anmeldelse om, at det lignede at nogen overnattede og slog telt op i skoven. Patruljen traf tre mænd i 30´erne fra Polen, som holdt picnic i skoven ved et overdækket område. De tre mænd fortalte, at de arbejdede som håndværkere i Danmark, og at de tidligere havde sovet i telt i naturen, da de ikke var klar over, at det ikke var tilladt. De var ved den tidligere lejlighed blevet bortvist af politiet, så nu kom de kun i dagligt i skoven for at spise, drikke og hygge sig. Politiet fandt ikke grund til at mistænke dem for at have taget længerevarende ophold på stedet De blev vejledt om at huske at rydde op efter sig når de gik.

Spiritus- og narkokørsel – Kalundborg

Kl. 16.00 blev en 51-årig mand fra Gørlev Sj. sigtet og anholdt for spirituskørsel i en personbil, da han blev standset rutinemæssigt på Søvejen i Jerslev Sj. En alkometertest viste et for højt resultat, så han blev taget med til politistationen, hvor han fik udtaget en blodprøve og herefter løsladt.

Kl. 18.46 kørte en 28-årig mand fra Kalundborg på Skovvejen i Jyderup i Kalundborg, da han blev stoppet af en patrulje fordi han kørte usikkert. Det viste sig at den 28-årige fører var påvirket af bevidsthedspåvirkende stoffer, så han blev taget med til en blodprøveudtagelse på sygehuset og løsladt.

De to sigtede kan forvente at høre mere fra politiet i deres sager, når resultatet af blodprøveanalyserne kommer.

Ung butikstyv – Stationscentret, Roskilde

Kl. 17.30 kørte en patrulje til Føtex i Stationscentret i Roskilde, hvor personalet havde tilbageholdt en 12-årig pige fra Roskilde, som havde stjålet fra supermarkedet. Pigen havde stjålet 2 Bacardi Breezer, make-up artikler og en pakke Mentos til en samlet værdi af 178 kr. Da hun er under den kriminelle lavalder kan pigen ikke straffes, men hun blev afhørt til sagen under overværelse af hendes mor, som kom hen til butikken. Pigen fik herefter lov til at gå, men politiet underretter de sociale myndigheder om sagen.

Butikstyv snød i scan-selv kasse – Over Bølgen, Greve

Kl. 18.05 anmeldte personalet i Bilka Waves, at de havde tilbageholdt en 67-årig kvinde fra Greve, som havde stjålet dagligvarer for 191 kr. Kvinden havde betalt nogle varer i scan selv kassen, men undladt at betale for en del af varerne inden hun forlod kassen. Den 67-årige blev imidlertid opdaget af kassepersonalet og taget med ud i baglokalet indtil patruljen kom frem. Den 67-årige blev sigtet for butikstyveri og hun betalte for de stjålne varer. Hun kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

17-årige kørte vanvidskørsel i fars firmabil – Køge

Kl. 00.32 kørte en patrulje på Ivar Huitfeldtsvej i Køge, hvor de traf en varebil, som de ville standse rutinemæssigt. Patruljen tændte de blå blink, men dette fik ikke varebilens fører til at standse. I stedet satte varebilen hastigheden kraftigt op og kørte ikke under 100 km/t i byzonen. Bilisten kørte over for rødt lys og venstre om et helleanlæg på flugt fra politiet. Flugtbilisten kørte videre mod nordvest ad Fændediget og herefter videre ad Søndre allé, Søndre Viaduktvej og over for rødt lys i krydset ved Vordingborgvej. Farten var fortsat høj på ikke under 100 km/t. Han kørte ad Marksvinget mod færdselsretningen, igennem rundkørslen ved Parkvej, videre i retning mod Søsvinget til Vesterhegnet, hvor varebilen i kørte i høj fart ud på en mark, hvor bilen forulykkede.

Flere unge mænd stak af fra bilen da den standsede, men en 16-årig ung mand fra Ringsted blev løbet op og anholdt kort efter. Hundepatruljer gik spor efter yderligere to unge mænd, som senere blev anholdt i området. De tre anholdte, to 16-årige og en 17-årig, alle fra Ringsted, blev taget med til stationen. Politiet afhørte de unge mænd og undersøgte den efterladte varebil, som viste sig at være en firmabil, der tilhørte den 17-åriges far. Den 17-årige kunne mistænkes for at have kørt varebilen, selvom han ikke havde taget kørekort. Den 17-årige blev sigtet for kørsel uden førerret og for den hasarderede kørsel. Politiet beslaglagde varebilen efter færdselslovens regler om vanvidskørsel. Den 17-åriges far, som ejer bilen protesterede over beslaglæggelsen, som nu bliver forelagt retten.

Politiet underrettede de tre anholdtes værger og de sociale myndigheder om sagen, da de er undr 18 år. Efter endt afhøring blev de tre unge mænd løsladt. De to 16-årige passagerer blev ikke sigtet for noget i forbindelse med sagen. Den 17-årige kan forvente at høre mere fra politiet. Ingen personer kom noget til i forbindelse med flugten fra politiet.


OPFØLGNING


Lastbilchauffør standsede spøgelsesbilist – Politiet vil gerne i kontakt med chaufføren

På gårsdagens døgnrapport blev beskrevet en sag om en spøgelsesbilist, som blev standset på Holbækmotorvejen vest for Kirke-Sonnerup, da en handlekraftig lastbilchauffør kørte sit vogntog på tværs af vejen. Spøgelsesbilisten, en 79-årig mand, blev kort efter pågrebet af politiet og sigtet for vanvidskørsel, da han havde kørt mod trafikken på en længere strækning på motorvejen og været til fare for de øvrige bilister. Politiet inddrog den 79-åriges kørekort og førerret samt beslaglagde hans bil i forbindelse med sagen.

I forbindelse med tilbageholdelsen af den 79-årige havde politiet stor fokus på at få ryddet motorvejen hurtigst muligt, så trafikken blev mindst muligt generet. I skyndingen fik patruljen desværre ikke sikret identiteten på lastbilchaufføren, som så heltemodigt fik stoppet spøgelsesbilisten. Politiet vil meget gerne i kontakt med lastbilchaufføren, som er et vigtigt vidne i sagen om vanvidskørsel. Hans ekstraordinære handlekraft og indsats foranlediger desuden, at politiet vil indstille ham til dusør, og derfor håber vi på, at han kontakter os på tlf. 114.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere døgnrapporter

19. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 19.august 2022.

Vanvidsbilist fik taget bilen - Narkohunde med næse for psilocybinsvampe - Politiet og Færdselsstyrelsen holdt kontrol på Havnen i Roskilde - Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 18. august 2022 kl. 07.00 til 19. august 2022 kl. 07.00.

18. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 18. august 2022

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. august 2022 kl. 07.00 til 18. august 2022 kl. 07.00.

17. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 17. august 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 16. august 2022 kl. 07.00 til 17. august 2022 kl. 07.00.

Forslag