Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

19. maj 2021 11:08

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 19. maj 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 18. maj 2021 kl. 07.00 til 19. maj 2021 kl. 07.00.

Narkohund snuser til container

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Strandgårdsvej, Karlslunde
Haraldstedvej, Haraldsted, Ringsted

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Køgevej, Roskilde

13-årig mistænkt for bilkørsel og narkosalg – Ahorn Alle, Ringsted

Kl. 11.37 kørte en politipatrulje med en narkohund ind på en parkeringsplads på Ahorn allé i Ringsted. Betjentene havde undret sig over det syn som mødte dem. En bare 13-årig dreng sad på førersædet i en bil, som holdt med motoren tændt på parkeringspladsen og omkring bilen stod to jævnaldrende drenge. Da drengen på førersædet så politiet, smed han en hashjoint fra sig. Bilen viste sig at tilhøre den 13-årige drengs far, og drengen erkendte at han havde taget nøglen derhjemme. Han nægtede dog, at det var ham, som havde kørt bilen hen til parkeringspladsen.

Drengene blev visiteret, da betjentene mistænkte, at de havde røget hash. Den 13-årige blev ved visitationen fundet i besiddelse af 32 gram hash, en digitalvægt og flere 100 kr. sedler i kontanter. Han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videresalg. Hash, vægt og penge beslaglagde politiet – kontanterne da de formodedes at være udbytte fra hashsalg. Den 13-årige blev tilbageholdt, da han var mistænkt for at køre uden kørekort i påvirket tilstand. En narkometertest viste positiv for hash, så han blev taget med, for at få udtaget en blodprøve. De to andre drenge havde intet ulovligt på sig og den ene, en 14-årig lokal dreng, blev vist væk fra stedet af politiet.

Den sidste dreng, som senere viste sig at være en 14-årig dreng fra Ringsted, nægtede at oplyse hvem han var. Så han blev tilbageholdt og taget med til politistationen, så politiet kunne afklare hans identitet. På stationen fik politiet oplyst et telefonnummer til drengens mor, så hans identitet blev fastslået. Han blev sigtet for ikke at ville oplyse sit navn til politiet og senere overdraget til sin mor.

Patruljen ransagede efterfølgende den 13-åriges værelse, der blev gennemgået med narkohund. Her snusede narkohunden sig frem en folie, som havde været anvendt som emballage til hash, og der blev fundet nogle pølsemandposer. Der blev ikke fundet narko eller andet ulovligt ved ransagningen, som blev overværet af den 13-åriges mor. Den 13-årige og nøglen til familiens bil blev herefter overdraget til moren.

De to sigtede er under den kriminelle lavalder og kan ikke straffes i sagerne. Deres sager vil blive overdraget til de sociale myndigheder.

Pige ramt af bil – Rundkørsel Holbækvej/Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 15.04 kom et alarmopkald om at en 12-årig pige var blevet ramt af en bil i et fodgængerfelt ved rundkørslen Holbækvej/Slagelsevej i Kalundborg, så politi og ambulance blev sendt til stedet.

Vidner havde set en bilist ramme pigen med venstre side af bilen, da hun gik over Slagelsevej i fodgængerfeltet. Pigen faldt og slog sig, men bilisten standsede ikke efter påkørslen. Bilen kørte videre ad Slagelsevej mod syd, og et vidne kørte efter bilisten og fik kontakt til den 62-årige mandlige fører på Sydhavnsvej. Den 62-årige mand fra Store-Fuglede havde ikke opdaget, at han havde ramt pigen, da han kørte ud af rundkørslen. Han afventede på stedet indtil politiet kom frem og afhørte ham til sagen.

Den 12-årige pige var rystet, men hun var ikke kommet noget alvorligt til. Hun blev tilset i ambulancen, men der var ikke behov for, at hun blev taget med på skadestuen. Politiet afhørte vidnerne på stedet, som havde hjulpet pigen og tilkaldt hjælp. Patruljen optog rapport om færdselsuheldet, som skal belyse omstændighederne. Den 62-årige bilist kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Hashrygning – Borgmestergårdsvej, Holbæk

Kl. 20.30 traf en patrulje en mindre gruppe unge mænd, som befandt sig på Borgmestergårdsvej ved stadion i Holbæk. Politiet mistænkte, at gruppen havde røget hash, så de fire mænd i alderen 17-24 år – alle fra Holbæk kommune, blev visiteret for om de havde narko på sig. Tre af de unge mændene havde ikke nogle stoffer på sig, men en 20-årig mand fra Jyderup blev fundet i besiddelse af to små poser med en lille klump hash i hver på lige under et gram. Han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og hashen beslaglagt med henblik på destruktion. De unge fik herefter lov til at forlade stedet, og den 20-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Påvirkede knallertførere – Greve og Kalundborg

Kl. 20.42 kørte en patrulje på Storeholm i Greve, da der var kommet anmeldelser om generende knallertkørsel i området omkring Mosedeskolen. Her blev en 16-årig ung mand fra Karlslunde, som kom kørende på en lille knallert, standset rutinemæssigt. Den unge mand erkendte, at han havde røget hash for nylig. Så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel på knallert og taget med til en blodprøveudtagelse. Politiet underrettede den 16-åriges værge om anholdelsen og sagen, og vil desuden orientere de sociale myndigheder om sagen. Den 16-årige blev løsladt efter at have afgivet en blodprøve.

Kl. 22.55 standsede politiet en lille knallert på Eskebjergvej i Eskebjerg, Kalundborg i en rutinekontrol. Føreren af knallerten, en 52-årig lokal mand, kørte i vestlig retning og blev standset lige efter Engtoften. Patruljen skønnede ham påvirket, så han blev testet med alkometeret, der bekræftede, at hans promille var over det tilladte. Han blev sigtet og anholdt for at køre i påvirket tilstand og fik udtaget en blodprøve. Politiet havde desuden en mistanke om, at den 52-årige muligt kunne være påvirket at euforiserende stoffer, hvilket en undersøgelse af blodprøven vil afklare. Efter blodprøveudtagelsen blev knallertføreren løsladt.

Begge de sigtede kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøveanalyserne kommer.


 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere døgnrapporter

30. juni 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Roskilde Festival døgnrapport torsdag den 30 juni 2022

Uddrag af døgnrapport fra onsdag 290622 kl. 07.00 til torsdag 300622 kl. 07.00. Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti

29. juni 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Roskilde Festival døgnrapport onsdag den 29 juni 2022

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag 280622 kl. 07.00 til onsdag 290622 kl. 07.00. Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti

29. juni 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 29. juni 2022

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 28. juni 2022 kl. 07.00 til 29. juni 2022 kl. 07.00.

Forslag