Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

21. oktober 2021 11:03

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 21. oktober 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 20. oktober 2021 kl. 07.00 til 21. oktober 2021 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Koldekildevej, Veddelev, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Elmegade, Kalundborg (forsøg)
Hegnedevej, Hegnede, Borup
Hindbærhaven, Solrød Strand (forsøg)
Søvej, Hvalsø

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Hesseløvej, Høve Strand, Asnæs

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Kongsted Nord-rasteplads, Vestmotorvejen, Ringsted
Karlslunde Centervej, Karlslunde
Gersagerparken, Greve


Færdselsuheld – Haslevvej, Ringsted

Kl. 06.20 onsdag morgen rykkede politiet ud til en beskadiget lastbil på Haslevvej mellem flyvepladsen og Mulstrup. Det viste sig, at en 45-årig mand fra Sakskøbing kørte i en lastbil i sydlig retning, da frontruden blev ramt af nogle brædder, så frontruden gik i stykker. Brædderne var efter al sandsynlig blevet tabt af en modkørende lastbil, hvis fører formentlig ikke havde opdaget noget. Ifølge den 45-årige lastbilchauffør var der tale om en lastbil med en container, hvorfra brædderne var fløjet af under kørslen. Politiet har nu optaget rapport om uheldet i et forsøg på at få identificeret den modkørende lastbil. Ingen kom til skade ved uheldet.

Social sag – Ølby, Køge

Kl. 12.50 fik politiet en henvendelse fra et familiemedlem til en 19-årig mand fra Køge om, at den 19-årige var begyndt at gøre skade på sig selv på familiemedlemmets bopæl i Ølby-området, ligesom han fremtrådte truende over for anmelderen.
Politiet kunne hurtigt konstatere, at der var tale om den samme 19-årige, som var blevet løsladt fra politistationen i Roskilde nogle timer tidligere onsdag formiddag, efter at han flere gange i løbet af tirsdagen og senest tirsdag aften i bl.a. spirituspåvirket og nedtrykt tilstand var blevet frihedsberøvet af politiet efter udsagn om muligt selvskadende adfærd.
På adressen i Ølby havde familiemedlemmet bragt sig selv i sikkerhed ved at forlade stedet, så politiet skulle forsøge at få kontakt til den 19-årige under hans indendørs ophold på adressen. Under de fornødne sikkerhedsmæssige og forsvarlige forhold fik et større politiopbud kontakt til den 19-årige, som igen blev frihedsberøvet, uden at han kom til skade, og inden han havde nået at forvolde yderligere skade på sig selv.
Den 19-årige blev hastigt bragt til politistationen i Roskilde for at få tilbudt den fornødne hjælp. Han fik en samtale med Region Sjællands akutpsykiatriske ambulanceteam, hvorefter den 19-årige var indstillet på at få den fornødne hjælp. Kl. ca. 16.40 kunne politiet afslutte opgaven med, at den 19-årige lod sig indlægge på et sygehus til at få den fornødne hjælp på grund af hans personlige forhold. Politiet har ikke sigtet den 19-årige for noget i forbindelse med denne opgaveløsning.

Ulovlig kørsel på knallert – Rosenvænget, Holbæk

Kl. 16.35 standsede færdselspolitiet en knallert, som blev ført ad Rosenvænget i nordvestlig retning. Knallerten blev ført af en 29-årig mand fra Holbæk, som efter en narkometertest kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen. Endvidere var der foretaget konstruktive ændringer på knallerten, som den 29-årige heller ikke havde fået lov til at køre på. Knallerten var nemlig meldt stjålet fra en parkeringsplads ved Holbæk sygehus i slutningen af september måned. Den 29-årige blev sigtet for de forskellige lovovertrædelser og blev anholdt til udtagelse af en blodprøve i relation til mistanken om narkokørslen. Ved visitation af den 29-årige fandt politiet ham i besiddelse af seks gram amfetamin og 30 gram skunk, så sigtelsen mod ham blev udvidet til også at omfatte overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Den 29-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøven og vil høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet af den udtagne blodprøve foreligger.
Færdselspolitiet var i området ved Rosenvænget i tidsrummet kl. ca. 16.00-17.00 i forbindelse med en målrettet kontrol af de knallertkørere, der kørte i området. Indsatsen var med baggrund i en borgerhenvendelse om en kontrolindsats fra politiets side.

Tyveri af pantflasker – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 17.14 anmeldte en opmærksom, lokal anmelder, at en fremmed mand gik rundt i en baggård, hvor et værtshus havde en uaflåst beholder med pantflasker stående. Den fremmede mand begyndte at tage pantflasker ud af beholderen, indtil anmelderen og anden mand, som anmelderen fik kontakt til, tilbageholdt den fremmede mand. Politiet fik identificeret den tilbageholdte mand som en 48-årig mand fra Rumænien, som blev anholdt og sigtet for tyveri af 15 pantflasker.
I forbindelse med visitation af den anholdte rumæner fandt politiet ham i besiddelse af et rejsekort tilhørende en kvinde samt et sæt høretelefoner, hvis oprindelse rumæneren ikke umiddelbart kunne redegøre for. Under afhøringen af ham med assistance fra en tolk blev rumæneren ud over tyveri også sigtet for ulovlig omgang med hittegods. Han blev løsladt efter afhøringen, men kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres, efter at politiet har afsluttet efterforskningen i sagen om rejsekortet og høretelefonerne, der formentlig er stjålet medio september fra en adresse i Algade i Roskilde.

Unge mistænkt for butikstyveri – Slotsvolden, Holbæk

Kl. 19.50 ønskede en butikskontrollant assistance fra politiet, idet to unge piger var tilbageholdt i supermarkedet Kvickly efter mistanke om tyveri af varer. Politiet fik kontakt til en 14-årig pige fra Snertinge og en 15-årig pige fra Svebølle. De havde taget undertøj til en værdi af knap 540 kr., som de ikke betalte for, da de forlod supermarkedet. Den 15-årige blev sigtet for butikstyveri sammen med den 14-årige, der formelt ikke kan sigtes for tyveriet, fordi hun er under den kriminelle lavalder på 15 år.
Begge pigers forældre blev underrettet om sagen, ligesom de sociale myndigheder også blev underrettet. Efter aftale kørte politiet den 14-årige hjem til sine forældre, som blev underrettet om det videre forløb i sagen. Den 15-årige pige og hendes værger kan forvente at høre nærmere fra politiet, når straffesagen skal afgøres.

Hærværk mod tog – Stationsvej, Lejre - Lejre

Kl. 20.37 anmeldte en DSB-togfører, at en gruppe drenge, der var stået på toget i Roskilde, var blevet bortvist på Lejre station på grund af manglende billet. I forbindelse med bortvisningen havde en fra gruppen taget en nødhammer fra toget og brugte denne til at slå mod en af togets ruder. Ruden fik et hul og revnede, så der var risiko for, at hele ruden ville falde ud. DSB valgte derfor at stoppe videre kørsel med toget, som blev tømt for passagerer, inden toget blev kørt retur til Roskilde med henblik på reparation.
En patrulje ledte i området ved Lejre station efter gruppen og især den mistænkte, der blev beskrevet som en arabisk-udseende dreng, 15-16 år, ca. 170 cm høj, spinkel af bygning, kort mørkt hår, iført sort jakke og blå bukser. Politiet fandt ikke den mistænkte i hærværkssagen, men fik kontakt til en mor, hvis søn oplyste at have fået ødelagt et løbehjul i området af en gruppe, som måske kunne være den samme gruppe, som politiet ledte efter.
Politiet hører gerne fra personer, der måtte have set gruppen i området, eller som kan give oplysninger om identiteten på den mistænkte. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Tricktyveri af to mobiltelefoner – Motelvej, Karlstrup, Karlslunde – Solrød

Kl. 21.27 anmeldte pårørende til to 13-årige piger fra hhv. Rungsted Kyst og Humlebæk, at pigerne under ophold i tidsrummet kl. 1900-1930 på en fastfood-restaurant havde fået stjålet deres mobiltelefoner. To fremmede mænd var pludselig kommet hen til pigernes bord, hvor mændene udbredte noget papir ud over bordet, mens de spurgte pigerne om vej på et arabisk-klingende sprog. Da mændene var forsvundet, opdagede pigerne, at deres mobiltelefoner var blevet stjålet.
De to fremmede mænd blev af pigerne beskrevet som: A: Mand, ca. 180 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Kort skæg, sort bluse, armbånd, ur, Talte: Arabisk, og B: Mand, 180 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Havde store brune øjne, som sad tæt. Hvid trøje, bæltetaske sort., Talte: Arabisk.
Politiet har nu optaget en anmeldelse om dette tyveri, der opfattes som et tricktyveri på grund af afledningsmanøvren med papiret ud over bordet. Oplysninger om de to mistænkte kan gives til politiet på tlf. 114 samtidig med, at politiet ud fra overvågningsmateriale forsøger at få de to mistænkte identificeret.

Narkokørsel – Svansbjergvej, Herfølge – Køge

Kl. 23.55 anholdt og sigtede politiet en 35-årig mand fra Vordingborg for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – Slagelsevej, Høng – Kalundborg

Kl. 00.06 blev en 41-årig mand fra Gørlev Sj. sigtet for både kørsel i frakendelsestiden og kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, da han blev standset på Slagelsevej i Høng. Bilen var ejet af en anden den 41-årige, som spontant oplyste, at han ikke havde fået lov af bilejeren til at køre i bilen. Sigtelserne kom derfor også til at omfatte overtrædelse af straffelovens bestemmelser om uberettiget brug af en anden køretøj.
En narkometertest havde indikeret, at den 41-årige kunne være påvirket af amfetamin under kørslen, så han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse. Han hører nærmere fra politiet, når analyseresultatet foreligger.

Træ væltet på tværs af vejen – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 02.50 var vejen spærret for politiet og andre trafikanter på Munkholmvej ved Bredetvedvej, idet et træ var væltet på tværs af vejen. Politiet kunne med hjælp fra andre trafikanter ikke flytte det, så brandvæsnet måtte rekvireres til at skære træet i stykker, så trafikken kunne passere forbi stedet. Politiet har ikke registreret nogen ulykker i forbindelse med det væltede træ.

Rådyr årsag til uheld – Skovvejen, Nr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 05.46 påkørte en 62-årig mand fra Jerslev Sj. et rådyr under kørsel i en varebil ad Skovvejen i østlig retning. Han bremsede og trak som følge af påkørslen ind mod højre, så den bagvedkørende personbil ført af en 61-årig mand fra Jyderup trak ud mod venstre for at undvige varebilen. En 46-årig kvinde fra Høng, der fra sin personbil også havde set varebilen trække mod højre, trak også selv mod venstre for at undvige, men stødte i denne forbindelse ind i bagende på den 61-åriges bil. Varebilen blev ikke ramt af de personbiler og havde i øvrigt kun skader i fronten efter påkørslen af rådyret. De to personbiler fik kun minimale skader ved sammenstødet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved og de involverede parter.

Varsel om lokale skybrud – Solrød-Køge-Ringsted-Stevns kommuner

DMI har udsendt varsel om steder med kraftigt regn og måske lokale skybrud i tidsrummet kl. 07.00 – 14.00. Varslet er gældende for kommunerne Solrød – Køge – Ringsted og Stevns. I de øvrige seks kommuner i politikredsen vurderer DMI, at der kan være risiko for kraftig nedbør, men i mindre omfang end i de fire nævnte kommuner.
Tag dine forholdsregler, og vær forsigtig ved kørsel på veje, der kan risikere at blive oversvømmede.


OPFØLGNING


Varetægtsfængsling – Overfald mv. - Køge

En 41-årig mand fra Køge blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde, hvor han blev sigtet for grov og trusler om vold over for en 34-årig mand, der i Boholte-området i Køge var blevet overfaldet med slag og stukket med en kniv, ligesom den 34-årig var blevet tvunget til at lave en pengeoverførsel til en anvist bankkonto.
Retten besluttede, at den 41-årige skulle varetægtsfængsles foreløbigt frem til den 28. oktober 2021, mens politiet efterforsker videre i sagen. Retsmødet blev behandlet for lukkede døre, hvorfor politiet ikke kan oplyse yderligere i sagen.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere døgnrapporter

19. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 19.august 2022.

Vanvidsbilist fik taget bilen - Narkohunde med næse for psilocybinsvampe - Politiet og Færdselsstyrelsen holdt kontrol på Havnen i Roskilde - Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 18. august 2022 kl. 07.00 til 19. august 2022 kl. 07.00.

18. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 18. august 2022

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. august 2022 kl. 07.00 til 18. august 2022 kl. 07.00.

17. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 17. august 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 16. august 2022 kl. 07.00 til 17. august 2022 kl. 07.00.

Forslag