Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

22. oktober 2021 10:18

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. oktober 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 21. oktober 2021 kl. 07.00 til 22. oktober 2021 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Skelvej, Osted, Lejre (forsøg)
Cordozasvinget, Solrød Strand

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ibsvej, Solrød Strand
Nicolinevej, Strøby Egede, Køge (forsøg)
Hellemosevej, Kalundborg (forsøg)
Plantagevej, Solrød Strand (forsøg)

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Hvedevej, Kalundborg

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Enghavevej, Kirkebyen, Fårevejle St.


Røg fra hus – Baunehøj, Osted, Lejre – Lejre

Kl. 09.42 rykkede brandvæsnet og politiet ud til et hus, hvorfra der kom røg ud. Det viste sig, at der ikke var egentlig brand på stedet. En 21-årig kvindelig beboer havde inden brandvæsnets ankomst fået dæmpet lidt kraftigere røg end sædvanligt fra en brændeovn. Der var således ikke sket skade hverken på personer eller på fast ejendom, så indsatsen kunne klares med en udluftning.

Spirituskørsel (”vanvidskørsel”) – bil beslaglagt – Algade, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 10.14 bemærkede politiet en bil køre med uforholdsmæssig høj hastighed ad Algade og videre ind på en tankstation ved Rådhuspladsen, hvilket vakte politiets interesse, så bil og fører blev udsat for en rutinemæssig kontrol efterfølgende.
Bag rattet i personbil 49-årig mand fra Fakse Ladeplads, som i forvejen var frakendt førerretten, så han ikke måtte være fører af et køretøj, hvortil et kørekort kræves. Han blev indledningvist sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Den 49-årige blev skønnet påvirket af alkohol under kørslen, hvilket en alkometertest bekræftede i et sådant omfang, at den 49-årige kunne sigtes for spirituskørsel, men også kunne mistænkes for at være påvirket af alkohol i en sådan grad, at spirituskørslen faldt ind under de skærpede regler vedrørende såkaldt vanvidskørsel.
Efter en sigtelse for spirituskørsel blev den 49-årige gjort bekendt med, at bilen blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation. Politiet underrettede efterfølgende bilejeren, som var et familiemedlem til den 49-årige, om beslaglæggelsen af bilen på grund af vanvidskørselsreglerne. Efter en kortvarig anholdelse i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol løslod politiet den 49-årige, der vil høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet fra blodprøven foreligger.

Mand flygtede fra bil mv. – Ølsemaglevej, Køge

Kl. 13.49 henvendte en beboer fra Ølsemaglevej sig til politiet for at meddele, at føreren af en bil, som en patrulje netop havde standset, var flygtet fra bilen og via beboerens have i østlig retning mod vandet.
En patrulje havde ganske korrekt netop standset en personbil på Ølsemaglevej for at lave en rutinekontrol af føreren og køretøjet, da føreren stak af, inden politiet fik rettet henvendelse til køretøjet. I bilen var også to passagerer, som forblev i bilen, men som fik føreren til at returnere nogle minutter senere, efter at en politimand forgæves havde forsøgt at finde føreren i området.
En 20-årig mand fra Slagelse blev efterfølgende sigtet for at have været fører af bilen, selv om han aldrig har erhvervet sig et kørekort. Denne sag vil blive inddraget i andre verserende sager hos den 20-årige for samme slags overtrædelse af færdselsloven.

Utilfreds kunde – Algade, Roskilde

Kl. 14.18 slog personalet på et apotek alarm til politiet, fordi en kvinde var særdeles utilfreds med, at hun ikke kunne købe en større mængde smertestillende håndkøbsmedicin. Efter en verbal overfusning af personalet kastede kunden et glas vand i hovedet på en ekspedient, hvorefter kunden kortvarigt forlod stedet. Kort efter kom kunden tilbage og kastede nu nogle bolsjer mod personalet, inden hun igen forlod stedet i retning mod togstationen.
En patrulje ledte efter kvinden, der blev beskrevet som 50-60 år, iført en lys frakke, grå bukser og grå støvler. Politiet forsøger nu at få den kvindelige kunde identificeret, så politiet kan få afgjort, hvorvidt der måtte være grundlag for at sigte hende i anledning af hendes adfærd på apoteket.

Færdselsuheld – Godsvej, Greve

Kl. 17.08 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, efter at to personbiler var stødt sammen. Det viste sig, at en 32-årig kvinde fra Taastrup var kørt ad Godsvej mod syd, da hun pludselig blev påkørt bagfra af en lidt hurtigere kørende personbil. Ved sammenstødet snurrede den bagfra kommende bil rundt og endte i græsrabatten. Føreren af denne personbil forlod kortvarigt stedet, men kom retur, så politiet fastlægge hans identitet som en 27-årig mand fra Greve. Begge parter var ædru, uden påvirkning af andre stoffer og i øvrigt uskadte. Politiet optog rapport om uheldet på grund af omfanget af skaderne på køretøjerne.

Utryghedsskabende og truende mand med kniv – Havebo, Herfølge – Køge

Kl. 17.41 slog en kvindelig, 69-årig kvindelig hundelufter alarm, da hun sammen med hunden gik ad Havebo. Pludselig kom en mand i bar overkrop og uden sko løbende i retning mod hende. Da manden havde en kniv i hånden, råbte den skræmte hundelufter op, så manden forsvandt i området uden at have angrebet nogen.
En patrulje kørte til området for at lede efter manden, hvis identitet politiet med overvejende sandsynlighed fik fastlagt ved efterforskningen og forhøringer i området. Den mistænkte blev ikke umiddelbart fundet de steder, hvor han formodes at holde til, men politiet forsøger fortsat at finde manden, så han kan sigtes for sin utryghedsskabende adfærd i det offentlige rum.

Uro og uorden – Gersagerparken, Greve

Kl. 20.16 skabte to mænd så meget opmærksomhed ved en opgangsdør til en beboelsesejendom, idet de havde besvær med at komme ind og sparkede på døren. En patrulje kørte til stedet og fik kontakt til to mænd på 28 år fra Greve. De var begge påvirket af spiritus, men blev dog skønnet egnet til at kunne klare sig selv. Politiet formanede dem og vejledte dem om, hvor den opgang, som de ville ind i, befandt sig.
Kl. 22.10 kontaktede den samme anmelder som tidligere politiet, fordi de samme to mænd ved en anden opgang igen gav anledning til opmærksomhed fra beboerne i området. Mændene havde igen sparket på en dør, men var kommet ind, hvorefter de kunne mistænkes for at have smidt potteplanter ud fra et vindue. En af potteplanter havde på sin vej ned mod jorden næsten ramt en cyklist, der passerede stedet.
Politiet fik ved opgangen kontakt til de samme to mænd igen, og de var begge stadig påvirket i en sådan grad, at politiet ikke skønnede den ene egnet til at tage vare på sig selv. Han blev derfor frihedsberøvet med henblik på anbringelse i detentionen.
Den anden 28-årige blev også kortvarigt anholdt, da han i forbindelse med sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen som mistænkt for at kaste planter ud ad et vindue ikke ønskede at oplyse fulde generalia. Det gjorde han dog kort efter, hvorefter han blev løsladt, da identiteten var fastlagt.
Efter et lægetilsyn blev den fortsat anholdte, 28-årige mand anbragt i detentionen til afrusning. Også han blev i forbindelse hermed sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for at have deltaget i udsmidning af potteplanter fra en lejlighed. Tidligt fredag morgen blev han løsladt, og begge sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne mod dem.

Røg fra villa – Åmosevej, Jyderup – Holbæk

Kl. 23.13 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en alarmmelding om røg, der trængte ud fra et hus. Ved politiets ankomst havde beboerne selv forladt huset, hvor der ikke var nogen ildebrand. Vinduerne var åbne i forbindelse med en udluftning, efter at der havde været en mindre ildløs i en dekoration. Et stearinlys var formentlig årsagen hertil, men beboerne havde fået klaret problemet, så der kun var en udluftningsopgave for brandvæsnet. Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen, idet ingen var kommet til skade.

Forsøg på indbrud i villa – Hellemosevej, Kalundborg

Kl. 00.39 vågnede en 52-årig mand på grund af støj fra et vindue i hans bolig. Han stod op og konfronterede gennem et opbrudt vindue to mænd, der befandt sig udenfor. Mændene tog straks flugten i ukendt retning, da beboeren gav sig til kende. Der var tale om to mænd, hvoraf den ene var iført en grå hættetrøje, mens den anden var iført en mørk hættetrøje. Beboeren oplyste, at de to indbrudstyve formentlig havde benyttet et koben, som de havde taget fra hans ulåste skur, idet kobenet ikke var finde på sin sædvanlige plads.
Et par patruljer, herunder en hundepatrulje, ledte efter de to mænd i området, men politiet fandt dem ikke.
Politiet vil gerne i kontakt med personer, der måtte have set de to mænd på flugt i området omkring Hellemosevej. Oplysninger i sagen gives til politiet på tlf. 114.

Forsøg på indbrud i villa – Plantagevej, Solrød Strand

Kl. 01.07 slog en 50-årig mand alarm til politiet, fordi nogen formentlig havde forsøgt indbrud i hans bopæl. Han var vågnet ved lyde fra nogen, der havde gået på taget, hvorefter han havde konstateret, at en stige var stillet op mod taget, hvorfra lyden kom. Han havde ikke set nogen personer hverken på taget eller flygte fra stedet.
En hundepatrulje, der blev sendt til stedet sammen med flere andre patruljer, kunne dog følge et spor i østlig retning til stranden, hvor politihundene mistede færten af den eller de mistænkte. Politiet har nu undersøgt villaen, men fandt ingen tegn på opbrydning nogen steder.
Politiet vil dog gerne i kontakt med personer, der har bemærket nogen på flugt i området eller på stranden kort efter anmeldelsen. Oplysninger i sagen gives til politiet på tlf. 114.

Lov om euforiserende stoffer – Himmelev Sognevej, Himmelev, Roskilde

Kl. 01.50 bemærkede politiet en mand med hætten trukket godt op over hovedet gå i retning mod en mørklagt parkeringsplads. Ved politiets henvendelse til den 34-årige mand fra Albertslund, virkede han meget nervøs og mistænkelig omkring årsagen til hans tilstedeværelse. Ved en nærmere kontrol fandt politiet ham i besiddelse af 0,32 gram kokain, så han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Kokainen blev beslaglagt som bevis og med henblik på destruktion, når sagen er afgjort.

Narkokørsel – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 01.59 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Køge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Ikke i stand til at klare sig selv – Oddenvej, Havnebyen, Sjællands Odde – Odsherred

Kl. 04.17 rykkede både politiet og ambulancepersonale ud til en mand, der havde fået så meget at drikke, at han blev lidt udadreagerende. Politiet vurderede sammen med sundhedspersonalet, at det bedste for den 47-årige lokale mand, at han blev frihedsberøvet og sov rusen ud i politiets varetægt. Han blev transporteret til politistationen i Roskilde, hvor han efter et lægetilsyn blev anbragt i detentionen til afrusning. Den 47-årige blev ikke sigtet for noget i anledning af adfærden i Havnebyen.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere døgnrapporter

9. december 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 9. december 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 8. december 2022 kl. 07.00 til 9. december 2022 kl. 07.00.

6. december 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 29. november 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 28. november 2022 kl. 07.00 til 29. november 2022 kl. 07.00. Denne døgnrapport er den 29/11-2022 udsendt som en pressemeddelelse, men udsendes nu også - forsinket - som et uddrag af døgnets begivenheder i det anførte døgn.

6. december 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 6. december 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 5. december 2022 kl. 07.00 til 6. december 2022 kl. 07.00.

Forslag