Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

29. november 2021 13:00

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. november 2021

Læs uddraget af de seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 26. november 2021 kl. 07.00 til 29. november 2021 kl. 07.00.

Døgnrapport

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Godsbanevej, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ærtebjerghusene, Borup
Landevejen, Tuse, Holbæk
Møllehusvej, Roskilde (2 anmeldelser)
Ølsemaglevej, Køge
Sandbanken, Højby, Lejre
Bjergvænget, Greve
Eilekiersvej, Benløse, Ringsted
Emilsgave, Viby Sj. (2 anmeldelser)
Roskildevej, Benløse, Ringsted
Fugleparken, Karlslunde
Valentin Jensensvej, Kalundborg
Hybenvej, Ringsted
Grønnegade, Greve
Vedskøllevej, Herfølge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Huginsvej, Drøsselbjerg, Slagelse

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Bøgehegnet, Greve (2 anmeldelser)
Nøddestien, Strøby
Skyttemarken, Havdrup (2 anmeldelser)
Thors Kvarter, Greve (2
Rosenlyparken, Greve
Hejrevej, Strøby
Bekkasvinvej, Strøby
Skovvej, Hadrup
Skovbrynet, Jyderup


Fredag – lørdag:


Fuld bilist påkørte parkeret bil – Odinsvej, Høng – Kalundborg

Kl. 21.46 kørte en spirituspåvirket bilist ind i en bil, der holdt parkeret langs Odinsvej i Høng. Der var ingen personer i bilen, men den parkerede bil blev skubbet ind i hækken ved et hus. Politiet kørte til stedet, hvor de traf den påvirkede bilist, en 21-årig mand fra Holbæk, der blev testet med alkometeret, som viste en promille væsentligt over det tilladte. Han blev derfor anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse.

Den 21-årige kørte ad Odinsvej mod nordvest, da han skulle undvige en modkørende bil. I den forbindelse mistede han herredømmet over køretøjet, som ramte den parkerede bil. Den 21-årige slap uskadt fra uheldet, men hans alkoholtest viste så høj en promille, at politiet tog kørekortet fra ham på stedet, da sagen forventes at medføre en ubetinget frakendelse af førerretten. Han må derfor ikke køre bil mens sagen behandles.

Nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter han vil få besked om sagens videre gang. Ejeren af den påkørte bil blev orienteret om uheldet af patruljen.

Falsk bankmand bedrog ældre kvinder – Roskilde

Fire kvinder i alderen 78-93 år fra Roskilde by anmeldte torsdag og fredag, at de var blevet kontaktet telefonisk af en mand, som oplyste, at han ringede fra deres bank i anledning af en mistænkelig transaktion til en cykelhandler. I alle tilfældene forklarede ”bankmanden” at fordi hævningerne var sket på kvindernes kreditkort, skulle banken inddrage kortene af sikkerhedsmæssige årsager for at annullere transaktionen.

En 80-årig kvinde fra Roskildes sydøstlige del fik torsdag flere opkald fra en ”bankmand”, som kaldte sig Kalle Christensen. Hun bekræftede, at hun ikke havde købt nogen cykel på nettet, så han bad den 80-årige udlevere sit kreditkort i en kuvert til et bud, som kom til den 80-årige adresse lidt efter for at hente kortet. Kvinden afleverede kortet til buddet, men konstaterede senere, at der var blevet hævet 5000 kr. fra hendes konto fra en hæveautomat i Roskilde. Hun kontaktede derfor banken, og anmeldte herefter sagen til politiet.

Buddet som hentede kortet beskrives som:

Mand, 18-25 år, 175 cm, Kropsbygning: Spinkel. Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort Talte tydeligt dansk., Talte: flydende dansk, Iført: mørkt tøj og lyseblåt mundbind.

En 83-årig kvinde fra den østlige del af Roskilde fik torsdag eftermiddag et lignende opkald fra en bankansat, som forklarede, at nogen havde forsøgt at købe en cykel til 7000 kr fra hendes kreditkort. Også hun blev vejledt til at udlevere sit kreditkort til en mand, som ville komme hjem til hende. Banken kunne herefter annullere transaktionen.
Mens den 83-årige talte i telefonen bankede det på døren. Hun fattede dog mistanke og åbnede ikke for den fremmede, men afbrød opkaldet.

En 78-årig kvinde fra Roskilde Øst afviste også en falsk bankmand ved sin dør fredag aften omkring kl. 20.00. Han dukkede op få minutter efter at den 78-årige havde talt med en ”bankmand”, som mente hun var blevet snydt med en falsk transaktion til en cykelhandler på 7000 kr. Den snarrådige kvinde havde nægtet at udlevere kort eller oplysninger og havde bedt ham gå. Hun beskrev buddet som en ung udenlandsk mand på omkring 20-25 år med mundbind på.

Politiet ser for tiden en del sager med svindel mod ældre borgere, som franarres kreditkort og personlige oplysninger med henblik på at få penge ud af det. Sagerne efterforkes for at forsøge at finde frem til de mistænkte, og politiet formoder ud fra geografisk område og metode, at det er de sammen gerningsmænd, som står bag.

Rådet til borgerne skal lyde, at man ALDRIG skal udlevere personlige kort eller oplysninger til banker, politifolk eller andre myndigheder, som henvender sig på denne måde. Bankerne vil aldrig bede om at få et fysisk kort udleveret, og koder må aldrig oplyse i telefonen.

Pårørende til ældre eller svage borgere bør tage en god snak med sine nærmeste om dette og gøre dem opmærksom på at ringe til politiet, hvis de er i tvivl om en henvendelse er reel. Politiets servicecenter har stor erfaring med den slags sager, og står meget gerne til rådighed med råd og vejledning.

Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du eller dine nærmeste har været udsat for noget lignende – også selvom det ikke har medført et økonomisk tab.

 

Mand taget med økse i nattelivet – Nygade, Holbæk

Kl. 02.35 fik politiet oplysninger om, at et vidne havde set en mand på en beværtning i Nygade, som havde medbragt en økse på værtshuset. En patrulje som var tæt ved stedet gik straks ind på værtshuset, hvor de mødte en mand, som passede på beskrivelsen. Den mistænkte, en 21-årig mand fra Holbæk, var påvirket af narkotika og ønskede ikke at samarbejde med politiet. Han blev anholdt og visiteret, hvor politiet fandt ham i besiddelse af en lille økse med en skede om bladet. 

Han blev desuden fundet i besiddelse af en mindre mængde hvidt pulver, som ved test og kontrolvejning viste sig at være 0,84 gram metamfetamin. Den 21-årige blev sigtet for at overtræde våbenloven og lov om euforiserende stoffer. Han blev taget med til politigården i Roskilde, hvor han blev sat til afrusning i detentionen.

Næste dag blev han afhørt og sagen vurderet juridisk. Der blev ikke fundet grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Den 21-årige fik et forbud i medfør af restaurationsloven, så han ikke må komme på beværtningen de næste to år. Han blev derfor løsladt, men er fortsat sigtet i sagen og kan forvente et retsligt efterspil senere. Her vil retten også vil tage stilling til, om han kan idømmes et generelt forbud mod at komme i nattelivet.

Varebil endte på siden – Bryggervænget, Kalundborg

Kl. 06.34 lørdag morgen fik politiet anmeldelse fra en hundelufter om, at en varebil holdt på siden med lyset tændt på Bryggervænget. På førersædet sad en kvinde, som kunne mistænkes for at have indtaget spiritus. Politi, ambulance og autohjælp kørte til stedet, hvor bilen holdt på siden ved en skrå stensætning. Kvinden på førersædet, en 40-årig kvinde fra Kalundborg, blev hjulpet ud af bilen, som blev hevet op fra skråningen af autohjælp. Hun blev tilset i ambulance, men hun var ikke kommet noget til. Hun var påvirket af alkohol, men nægtede at have ført bilen. Politiet mistænkte, at hun havde ført bilen til uheldsstedet, så hun blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse. Politiet optog rapport om uheldet. Den 40-årige blev herefter løsladt, og nu venter politiet på resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter hun høre om sagens videre gang.

 

 

Lørdag – søndag:


Fire færdselsuheld på en time – Vestmotorvejen, Bjæverskov - Køge

Lørdag morgen og formiddag rykkede politiet ud til ikke mindre end fire uheld på Vestmotorvejen ved Bjæverskov, efter at bilisterne havde mistet kontrollen over deres køretøjer. Tre af uheldene skete i østgående retning, mens fjerde og sidste uheld skete i det vestgående spor. I alle tilfælde blev øvrige trafikanter ikke involverede i uheldene.
Første uheld var kl. 09.11, da en 55-årig mand fra Glumsø mistede kontrollen over sin personbil på grund af regn og slud, så kørebanen var blevet glat. Han snurrede rundt og kom ud i græsrabatten, hvorefter bilen rullede rundt. Den 55-årige slap uskadt fra uheldet.

Næsten samtidig skete endnu et uheld, da en 39-årig mand fra Stenlille mistede kontrollen over sin personbil, som han førte også i østlig retning med ca. 130 km/t, da han kom ind i området med slud og derfor glat kørebane. Bilen snurrede rundt og ramte en kantpæl, inden bilen standsede i nødsporet. Også han slap uskadt fra uheldet.
Tredje uheld skete kl. 09.23, da en 39-årig kvinde fra Horsens som fører af en bil med sommerdæk kom ind i området med nedbør i form af slud. Hun mistede også kontrollen over bilen, som hun forsøgte at rette op, men ramte autoværnet i midterrabatten, så der skete skade på både bilen og autoværnet. Den 39-årige slap selv uden kvæstelser i anledning af uheldet.

Sidste og fjerde uheld skete kl. 10.14 i det vestgående spor på motorvejen ved Bjæverskov. Her mistede en 33-årig kvinde fra Solrød Strand kontrollen over sin personbil på grund af vand på kørebanen, så hun påkørte autoværnet i midterrabatten. Også hun slap uskadt fra uheldet ligesom de tre øvrige trafikanter.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Lellinge, Køge

Kl. 10.18 modtog politiet endnu en anmeldelse om et færdselsuheld, der var sket på Sydmotorvejen i det nordgående spor ved afkørsel <33> Lellinge. En 24-årig kvinde fra Fakse havde mistet kontrollen over sin personbil på grund af glat kørebanen, så hun påkørte autoværnet i højre side af vejen. Også hun slap uskadt fra uheldet, hvor ingen øvrige trafikanter blev involveret.

Spirituskørsel – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 12.18 fik færdselspolitiet efter en anmeldelse om mulig spirituskørsel i en varebil kontakt til det anmeldte køretøj på Sydmotorvejen i det nordgående spor ved Køge. Bag rattet i en polsk registreret varebil sad en 49-årig mand fra Ukraine, som kørte med gods fra et andet EU-land end Polen. Den 49-årige fører var kraftigt påvirket af spiritus under kørslen, hvilket en alkometertest bekræftede. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Alkometertesten gav så højt et udslag, at ukraineren forventes at ville blive frakendt førerretten i Danmark, når sagen skal strafferetligt afgøres. Derfor inddrog politiet straks hans førerret i Danmark, således at han ikke længere i Danmark må være fører af et køretøj, hvortil et kørekort kræves. Han fik også forkyndt datoen for retsmødet, hvor sagen skal afgøres, inden sin løsladelse, så straffesagen kan fremmes, såfremt han ikke dukker op til retsmødet i februar 2022.

Afbrænding undersøges – Overby Lyng, Sjællands Odde – Odsherred

Kl. 17.27 fik politiet en henvendelse fra det lokale redningsberedskab i Odsherred, som befandt sig på en sommerhusgrund i Overby Lyng. Anledningen til redningsberedskabets udrykning var flere bål, som var efterladt på grunden uden opsyn. Endvidere er der i Odsherred kommune totalt afbrændingsforbud i henhold til den kommunale miljølovgivning, hvorfor politiet blev tilkaldt.
På sommerhusgrunden var op mod 100 træer blevet fældet, hvorefter seks bål var anlagt på grunden til afbrænding af grene og kvas. Ved brandvæsnets ankomst var ingen personer til stede til at holde øje, og bålene var stort set udbrændte, idet der kun var gløder tilbage. Politiet har nu optaget rapport om afbrændingen i et forsøg på at få afklaret omstændighederne ved afbrændingen, herunder hvem der kan drages til ansvar herfor på grund af afbrændingsforbuddet i kommunen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 18.38 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en autocamper var væltet på motorvejen omkring afkørsel <12> Køge i det vestgående spor. Politiet fandt på uheldsstedet en autocamper, der var væltet om på sin venstre side, men både fører og to børn, der havde været passagerer, var kommet ud med hjælp fra en anden bilist, der havde set uheldet ske, efter at autocamperen pludselig var begyndt at slingre under kørslen, inden den væltede.
Føreren – en 64-årig kvinde fra Holbæk – blev alkometertestet, inden hun blev bragt til skadestuen til kontrol. Alkometertesten gav politiet grundlag for at sigte hende for spirituskørsel, hvorefter hun fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Bugseringskøretøj blev tilkaldt til at fjerne autocamperen, så kl. ca. 20.00 var motorvejen atter farbar i alle spor efter uheldet.
Politiet tog de to børn med til politistationen i Roskilde, hvor de blev afhentet af deres pårørende. Alle tre personer i autocamperen var sluppet uskadte fra uheldet, og politiet afventer nu analyseresultatet af blodprøven. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet.

Hærværk mod cykelforretning – Trekroner Centervej, Himmelev, Roskilde

Kl. 22.35 fik politiet en anmeldelse, at et par personer var i færd med at kaste formentlig sten mod butiksruden til en cykelforretning. Flere patruljer blev sendt til området, hvor politiet efterfølgende kunne konstatere, at flere butiksruder i forretningen var forsøgt knust efter stenkast. Der var ikke nogen mistænkte til stede ved forretningen, idet de var flygtet til fods efter rudeknusningen. Der var ifølge vidner tale om to mænd, lyse i huden, og iført hættetrøjer. De to mistænkte medbragte også en eller anden form for taske/pose eller lignende.
Politiet undersøger nu omstændighederne nærmere og vil i den anledning gerne høre fra personer, der måtte have set de to mistænkte flygte væk i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Lov om euforiserende stoffer – Vestergade, Holbæk

Kl. 23.30 havde personale på et værtshus overrasket en ung mand, der på toilettet var i besiddelse af et hvidt stof. Politiet blev tilkaldt og fik efterfølgende kontakt til 31-årig mand fra Holbæk, som var i besiddelse af knap et gram kokain, så han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik beslaglagt kokainen som bevis og med henblik på senere destruktion.

Urinerede på gaden – Vestergade, Holbæk

Kl. 23.44 bemærkede politiet, der var i Vestergade i anden anledning i forvejen, at en kvinde urinerede på gaden. Der var tale om en 21-årig kvinde fra Mørkøv, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen i den anledning. En bøde på 1.000 kr. er allerede på vej til kvinden.

Knivloven mv. – Nygade, Holbæk

I forbindelse med præventiv patruljering i nattelivet traf politiet kl. 01.20 i Nygade i nærheden af et diskotek en spirituspåvirket, 29-årig mand fra Holbæk, som politiet kendte i forvejen. Ved nærmere kontrol af ham bemærkede politiet et skæfte af noget, han opbevarede i sin jakke. Det viste sig at være en mindre økse, og ved en nærmere kontrol var han også i besiddelse af en ulovlig kniv samt et par klumper hash med en samlet vægt på ca. 1½ gram. Politiet beslaglagde de ulovlige effekter som bevis og sigtede ham for overtrædelse af knivloven og lov om euforiserende stoffer. Ud over en straf for besiddelse af disse ulovlige effekter overvejer politiet nu, om der kan iværksættes yderligere sanktioner over for den 29-årige efter besiddelse af de angivne ulovlige effekter på offentlig område i nattelivet.

Urinerede på gaden – Nygade, Holbæk

Kl. 01.41 kunne en mand ikke tilbageholde trangen til at urinere på et offentligt område, så en 18-årig mand fra Ringsted blev sigtet for at overtrædelse af ordensbekendtgørelsen i den anledning. En bøde på 1.000 kr. er også allerede på vej til ham for den overtrædelse af lovgivningen.


Søndag – mandag:


Bilist flygtede efter påkørsel – Ellegårdsvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 12.10 skete et uheld i krydset Ellegårdsvej/Østrupvej i Ugerløse, hvor en bilist blev ramt i siden af en anden bil i forbindelse med et venstresving. Bilisten, en 77-årig mand fra Holbæk, kørte ad Østrupvej mod øst, hvor han skulle svinge til venstre ad Ellegårdsvej. I forbindelse med svingningen blev den 77-åriges bil påkørt på venstre side af en bil, som i det samme overhalede den 77-årige bagfra.

Den 77-åriges bil fik skader ved døren, så han ikke kunne stige ud af bilen. Han var ikke selv kommet noget alvorligt til. Den anden bil i uheldet stoppede i første omgang længere fremme, men føreren steg ikke ud af bilen. En forbipasserende hjalp den 77-årige ud af bilen, og i det samme kørte den anden bilist fra uheldsstedet uden at have været i kontakt med nogen eller give sine oplysninger til den 77-årige.

Den flygtende bil beskrives som: Sølvgrå stationcar personbil af lidt ældre årgang. Bilen fik skader på forlygten og kofangeren slæbte hen af jorden efter sammenstødet. Den kørte fra stedet ad Ellegårdsvej mod nord.

Politi og ambulance kørte til uheldsstedet, hvor den 77-årige blev tilset og afhørt. Han havde ikke brug for behandling, men var rystet oven på oplevelsen. Politiet optog rapport om uheldet og afhørte vidner på stedet.

Vidner til uheldet søges, da politiet meget gerne vil i kontakt med føreren af den flygtende bil, som ikke har opfyldt sine forpligtigelser i forbindelse med færdselsuheldet. Som part i et uheld har man pligt til straks at standse, hjælpe og give sine oplysninger til modparten.

Borgere som har set den beskrevne ældre sølvgrå stationcar, før eller efter uheldet, og som kan komme med yderligere oplysninger bedes kontakte politiet. Bilen må have vakt opsigt efter uheldet, da det havde fået tydelige skader.

Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere døgnrapporter

12. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt og Vestsjællands Politi uddrag af døgnrapporten den 12 august 2022

Flere brande, mand anholdt for vold i Holbæk og politiet med på til motortræf på havnen i Roskilde. Læs mere i uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 11. august 2022 kl. 07.00 til 12. august 2022 kl. 07.00.

10. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 10. august 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 9. august 2022 kl. 07.00 til 10. august 2022 kl. 07.00.

9. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 9. august 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 8. august 2022 kl. 07.00 til 9. august 2022 kl. 07.00.

Forslag