Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

3. december 2021 11:20

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 3. december 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 2. december 2021 kl. 07.00 til 3. december 2021 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Kystvejen, Strøby
Fælledvej, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Læskovvej, Bjæverskov


Det blev en fuser – fyrværkeriloven – Kalundborg

I slutningen af november havde politiet fået et tip om, at en mand i den sydlige del af Kalundborg kommune formentlig havde ulovligt fyrværkeri. Manden havde på Facebook tilkendegivet, at han havde kanonslag og batterier til salg, så borgere kunne henvende sig, hvis man var interesseret i at købe fyrværkeri.
Politiet fik ud fra opslaget på Facebook identificeret vedkommende som en 39-årig mand, inden politiet forelagde oplysningerne for Retten i Holbæk med anmodning om en tilladelse til at ransage mandens bopæl for at finde eventuelt ulovligt fyrværkeri.
Retten i Holbæk gav politiet tilladelse til at foretage ransagningen, som blev gennemført tidligere i denne uge. Og det blev en regulær fuser, for politiet fandt intet fyrværkeri eller andet ulovligt hos den 39-årige, som derfor ikke hører nærmere fra politiet i anledning af ransagningen.
Den 39-årige udtalte spontant til politiet, at oplysningerne på Facebook var ment som en joke i frustration over ellers ligegyldige opslag om forsvundne husdyr eller f.eks. klager over fyrværkeri. Politiet pointerede over for ham, at det var og er en meget dårlig ide på et socialt medie at skrive oplysninger, der giver læseren opfattelsen af, at nogen er i besiddelse af ulovlige effekter.
Politiet kan også følge med på sociale medier i et forsøg på finde frem til personer eller steder, hvor der foregår noget, som ikke er helt efter lovgivningen, ligesom politiet naturligvis også vurderer og eventuelt reagerer på de tip, som vi modtager.
Med hensyn til fyrværkeri kan politiet allerede nu oplyse, at lovligt og godkendt fyrværkeri må sælges i perioden fra 15. – 31. december, og at brugen af fyrværkeriet kun må ske i perioden 27. december – 1. januar.

-----------

Ustabilt stillads – Domkirkepladsen, Roskilde

Torsdag morgen ønskede det lokale redningsberedskab assistance fra politiet til afspærring af et område omkring et ustabilt stillads. Politiet og redningsberedskabet havde haft tilsyn med stilladset siden kl. ca. 01.40 natten til torsdag, men ustabiliteten i stilladset blev torsdag morgen vurderet til at være så alvorlig, idet der kunne være risiko for, at stilladset væltede. I et sådant tilfælde ville unge til en nærliggende skole være i fare.
Politiet fik i samarbejde med skolen aflyst eleverne undervisning de første par timer, indtil det ansvarlige stilladsfirma fik udbedret ustabiliteten i stilladset.
Kl. ca. 09.10 var stilladset stabiliseret, så afspærringen af bl.a. Domkirkepladsen kunne ophæves. Ingen var kommet til skade, og politiet foretager sig ikke yderligere over for det ansvarlige stilladsfirma.

Ransagning efter ulovligt fyrværkeri – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 09.00 iværksatte politiet en ransagning af et kælderrum i en beboelsesejendom i Ladegårdsparken Vest på grund af en mistanke om, at der blev opbevaret ulovligt fyrværkeri på stedet.
Ved ransagningen deltog en hundepatrulje med hunde specialtrænet i at finde eksplosiver og andre tilsvarende, livsfarlige effekter, og politiet fandt af politimæssigt interessante ting kun en hardball-pistol, som i sig er lovlig ved brug af den 19-årige, lokale mand, der har rådighed over kælderrummet. Han var til stede ved ransagningen og blev gjort bekendt med, at der ikke ville ske yderligere over for ham som følge af ransagningen.

Kontrolleret nødlanding – Lufthavnsvej, Roskilde

Kl. 12.28 slog lufthavnsmyndighederne alarm til redningsberedskabet og politiet, idet et fly havde meldt om problemer med landingsstellet. Efter en lav overflyvning kunne landingsstellet ses slået korrekt ud, hvorefter flyet landede uden problemer. Ingen hverken kom til skade eller var i fare, idet problemet i flyet efterfølgende blev klarlagt til en defekt lampe, som skulle have lyst, når landingsstellet var slået korrekt ud. Efter udskiftning af pæren fungerede den pågældende lampe i instrumentpanelet igen efter hensigten i skoleflyet, hvori en mandlig instruktør og en kvindelig flyverelev befandt sig under sikkerhedslandingen.

Tyveri af pung og misbrug af betalingskort – Ølbycenter, Køge

Kl. 13.28 anmeldte en 84-årig mand fra Køge, at han havde fået stjålet sin pung med indhold af bl.a. kontanter og betalingskort. Han oplyste, at han havde hævet 7.000 kr. i en kontantautomat i Ølbycentret, inden han lagde penge, betalingskort og pung i lommen. Da han kort efter havde handlet i et supermarked, opdagede han, at pungen med indhold var blevet stjålet fra hans lomme. Han havde intet bemærket i den anledning, og da han ville spærre betalingskortet i banken, kunne bankpersonalet oplyse, at der allerede uberettiget var hævet yderligere 13.000 kr. fra hans konto inden spærringen af betalingskortet.
Politiet forsøger nu at få identificeret lommetyven ud fra eventuel overvågning i området. Samtidig vil politiet gerne komme med det gode råd, at PIN-koden til et betalings- eller hævekort beskyttes f.eks. den frie hånd eller ved at stille sig tæt på, så ingen kan kigge over skulderen og aflure PIN-koden. Uden afluret PIN-kode er et betalingskort intet værd for en tyv.

Færdselsuheld – Jernbanevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 14.03 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en lastbil havde påkørt et hus. Det viste sig at være lidt mindre dramatisk, idet en 51-årig mandlig lastbilchauffør fra Polen med sin polske lastbil ville foretage en U-vending. Herunder ramte den bageste del af lastbilens påhængsvogn ind i et hjørne af en bygning. Der var dog ingen sammenstyrtningsfare, men politiet optog rapport om uheldet på grund af skaderne forårsaget af et udenlandsk køretøj.

Narkokørsel uden førerret mv. – bil beslaglagt – Strandvej, Høng – Kalundborg

Kl. 14.20 anholdt og sigtede politiet en 55-årig mand fra Gørlev Sj. for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som var forsynet med afmeldte nummerplader, der havde siddet på en bil af et andet bilmærke end den bil, som den 55-årige rent faktisk var fører af. Han havde heller ikke nogen førerret, idet den var inddraget af politiet tidligere i år i forbindelse med andre sager også om narkokørsel. Efter sigtelse også for kørsel uden førerret i dette tilfælde kunne politiet konstatere, at det var tredje gang inden for de seneste tre år, at den 55-årige mand blev afsløret i at køre bil uden førerret. Politiet beslaglagde derfor hans uindregistrerede personbil med henblik på senere konfiskation. Den 55-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev herefter løsladt. Han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel og -besiddelse – Lammegade, Roskilde

Kl. 16.52 anholdt og sigtede politiet en 45-årig mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Ved anholdelsen fandt politiet ham tillige i besiddelse af 2½ gram hash, som han opbevarede i bilen. Efter sigtelse for de to overtrædelser af lovgivningen fik den 45-årige udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om cannabis), inden han blev løsladt.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Lellinge, Køge

Kl. 17.43 var to biler stødt sammen i lyskrydset ved den ene motorvejsafkørsel til Ringstedvej i Lellinge. En ambulance var sendt til uheldsstedet, hvor politiet fandt to implicerede biler med skader som følge af sammenstødet.
Det viste sig, at en 38-årig kvinde fra Hellerup var kørt ad Ringstedvej i østlig retning, da hun ud for afkørslen i nordlig retning fra Sydmotorvejen stødte sammen med en 27-årig mand fra Næstved. Han var inden uheldet kørt ad afkørselsrampen i nordlig retning og havde til hensigt at fortsætte lige over Ringstedvej og ned på motorvejen igen. Kl. ca. 18.30 var de forulykkede biler fjernet fra uheldsstedet, så trafikken igen kunne afvikles normalt.
Politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få belyst de nærmere omstændigheder, herunder lyssignalernes farve i parternes færdselsretninger.

Uro og uorden – Optakten, Roskilde

Kl. 20.34 fik politiet flere anmeldelser om, at flere unge havde taget ophold i et parkeringshus i Musicon-området. Endvidere blev der også kørt ræs i p-huset.
En patrulje kørte til parkeringshuset, hvor politiet traf fem unge mænd og kvinder omkring de 20 år. De var alle stille og rolige og kunne ikke umiddelbart mistænkes for at have kørt ræs i p-huset. Politiet havde ikke grundlag for at foretage sig yderligere over for de unge i parkeringshuset.

Narkobilist havde ulovlige ting i bilen – Silovej, Karlstrup, Karlslunde – Solrød

Kl. 21.25 standsede politiet en personbil for rutinemæssig kontrol af fører og køretøjet. Føreren var en 50-årig mand fra Greve, som blev skønnet påvirket af narkotika under kørslen og derfor sigtet for narkokørsel.
I forbindelse med visitationen af ham efter anholdelsen fandt politiet ham i besiddelse af ca. fem gram skunk, ca. seks gram efedrin samt et mindre kontantbeløb. Ved ransagning af hans bil fandt politiet derudover ca. 10 gram kokain, en foldekniv med en bladlængde på 15 cm samt yderligere to knive. Disse fund medførte yderligere sigtelser for overtrædelser af knivloven samt lov om euforiserende stoffer. Den 50-årige blev løsldadt efter afhøring til sagerne samt udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Brandundersøgelse – Berberisvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 22.25 opdagede en 35-årig kvindelige beboer på Berberisvej, at der var ildebrand i et skur, der stod tæt på flere plejeboliger. Hun tilkaldte brandvæsnet, der påbegyndte slukning af 2-3 meter høje flammer fra branden i skuret. Ilden og varmen nåede også de yderste del af tagkonstruktionen på de nærmeste beliggende boliger, men brandvæsnet fik bidraget til, at branden ikke bredte sig yderligere. Kortvarigt var beboerne evakueret, men kunne kort før kl. ca. 23.30 vende retur. Ingen er kommet til skade som følge af branden, og politiet har optaget rapport om branden for at få klarlagt årsagen til dens opståen.

To uheld på Vestmotorvejen – Ringsted

Kl. 22.39 fik politiet anmeldelser om to færdselsuheld på Vestmotorvejen i det vestgående spor ved Ringsted.
Politiet traf ved det første uheldssted en 30-årig kvinde fra Ringsted, der under kørsel i sin personbil havde mistet kontrollen over bilen i det glatte føre på motorvejen. Hun påkørte derfor et autoværn og standsede med front mod færdselsretningen. En tavlevogn kom til uheldsstedet for afspærring, inden et bugseringskøretøj kunne fjerne hendes bil.
Få hundrede meter længere mod vest var sket endnu et færdselsuheld, idet en 32-årig kvinde fra Fredericia også havde mistet kontrollen over sin personbil under kørslen på grund af det glatte føre. Også hun ramte ind i autoværn, men med lav hastighed, så kun bilen fik mindre skader som følge af uheldet.
Ingen af de to parter kom selv til skade ved uheldene, og da ingen øvrige trafikanter blev involveret, registrerede politiet blot omstændighederne og parterne i de to uheld.
Kl. 23.04 blev politiet underrettet af et bugseringsselskab om, at endnu et køretøj var forulykket på grund af det glatte føre, så bilen var standset med front mod kørselsretningen. I dette uheld var der heller ingen øvrige trafikanter blevet involveret, så politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af underretningen.

Ordensbekendtgørelsen – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 23.43 ytrede en spirituspåvirket, 23-årig mand fra Roskilde sig mindre pænt om politiet på Hestetorvet. Da han også var lidt provokerende i sin adfærd over for politiet, blev han kortvarigt frihedsberøvet og i den forbindelse sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Efter afhøring til sagen vurderede politiet, at han trods alt var i stand til at klare sig uden yderligere lovovertrædelser, hvorfor han blev løsladt. Han kan nu forvente at modtage en bøde som afgørelse på sigtelsen i anledning af adfærden.

Person på togskinnerne – Darupvang, Roskilde

Kl. 01.52 modtog politiet en henvendelse fra en 28-årig kvinde fra Jylland, som oplyste, at hun efter et hop ned på togskinnerne fra en bro var kommet til skade. Politiet tilkaldte en ambulance til stedet, ligesom Bane Danmark blev anmodet om at standse togtrafikken på jernbanesporet.
På stedet traf politiet og ambulancepersonalet den 28-årige kvinde, som blev bragt til skadestuen til nærmere undersøgelse for eventuelle fysiske skader. Togdriften kunne optages kl. ca. 02.45, da politiet havde afsluttet undersøgelserne på stedet.
Den 28-årige havde ikke umiddelbart pådraget sig fysiske skader, idet alt tydede på, at hun var gået ad en skrænt ned på jernbanesporet, før hun selv kontaktede politiet. Lægefagligt personale vurderede kvindens psykiske tilstand og behov for yderligere hjælp, men betingelserne for tvangsmæssig behandling var ikke umiddelbart til stede. Politiet og det sundhedsfaglige personale kunne derfor kun tilbyde hende den hjælp, som hun selv ville være interesseret i at modtage. Politiet fandt ud fra omstændighederne ikke grundlag for at sigte kvinden for noget i anledning af hendes adfærd på jernbanesporet.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

17. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 17. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 16. april 2024 kl. 07.00 til 17. april 2024 kl. 07.00.

16. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 16. april 2024.

Vidner søges til indbrud i skole - Mand indrømmede at have narko derhjemme - Lokalbetjente fandt våben hos flugtbilist. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 15. april 2024 kl. 07.00 til 16. april 2024 kl. 07.00.

15. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 15. april 2024.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 12. april 2024 kl. 07.00 til 15. april 2024 kl. 07.00.