Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

7. oktober 2021 10:56

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 7. oktober 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 6. oktober 2021 kl. 07.00 til 7. oktober 2021 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen


Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Borupvej, Borup
Nylandsvej, Køge
Krænkerupvej, Høng

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Poppel Alle, Roskilde

Hedegade, Roskilde

Vestergade,Roskilde

Helligkorsvej, Roskilde

Horsehøj, Roskilde

 

 

Tyveri fra varebiler eller forsøg herpå – Roskilde

Fem varebiler i Roskilde blev i løbet af natten mellem tirsdag og onsdag udsat for indbrud eller forsøg herpå, efter de forskellige bilejere indgav anmeldelser herom i løbet af hele onsdagen.

 

Det lykkedes at komme ind i og stjæle fra fire af varebilerne, der var henstillet på vejene Poppel Alle, Hedegade, Vestergade og Helligkorsvej. Låsen i døren ind til varerummet var brudt op i alle fire varebiler, så tyven(e) kunne stjæle bl.a. forskellig slags værktøj, generatorer, en støvsuger og en kabelsøger.

 

Den femte varebil på Horsehøj havde også fået opbrudt låsen, men bilejeren havde monteret en ekstra lås, så det var ikke lykkedes tyven(e) at få adgang til varerummet.

 

Politiet hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i løbet af natten på de veje, hvor der er begået indbrud i varebilerne. Endvidere vil politiet opfordre øvrige i de anførte områder til at kontrollere eventuel privat videoovervågning for uvedkommende personer i løbet af natten. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Gode råd fra politiet om at forhindre tyveri fra varebiler

Midt- og Vestsjællands Politi har nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra din bil:

• Parker – om muligt – varebilen på en sådan måde, at det er besværligt at komme ind i den ad bag- eller sidedøre.
• Deaktiver knappen til central oplåsning af bag- og sidedøre.
• Fjern særligt værdifuldt værktøj fra bilen
• Mærk værktøj med f.eks. en særlig farve, initialer eller firmanavn mv., så stjålet værktøj vil være sværere at afsætte for tyven og nemmere for politiet at identificere ejeren
• Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning – og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder.

Tungvognskontrol ved Storebælt

Onsdag afholdt Færdselsafdelingens Tungvognscenter Øst (TCØ) en større kontrol ved Storebæltsbroen i Korsør. Kontrollen foregik i samarbejde med Fødevarestyrelsen, Toldstyrelsen, Skattestyrelsen og Færdselsstyrelsen. Forsvaret var også med, for at foretage kontrol af egne køretøjer. Kontrollen foregik mellem kl. 0900-1700, hvor der fra politiets side var fokus på tungvognsområdet herunder farlig gods, køre- og hviletid, cabotage kørsel, dyretransporter, særtransporter, busser samt bremser / teknisk stand.

TCØ kontrollerede i alt 62 lastbiler/busser, seks store dyretransporter, otte små dyretransporter og syv varebiler. Der blev optaget 25 rapporter på de 62 lastbiler, otte rapporter på dyretransporterne og fire rapporter på de syv standsede varebiler.

Af særlige sager kan nævnes:
En 48-årig dansk lastbilchauffør fra Kalundborg blev anholdt og sigtet for narkokørsel i en sættevognstrækker, da han var påvirket af amfetamin.

En hollandsk chauffør overholdte ikke sin daglige hviletid. En finsk chauffør overtrådte ligeledes sin daglige hviletid. De to udenlandske chauffører kan forvente bøder på op imod 70.000 hver.

En dansk indregistreret sættevogn fik inddraget sin nummerplade, da den ved en bremsekontrol ikke levede op til kravene.En svensk særtransport blev standset og måtte afvente en følgebil, da den var så bred, at den var påkrævet, før den kunne køre videre.

Politikommissær Henrik Fobian, der er leder af Færdselsafdelingens Tungvogns Center Øst var tilfreds med resultatet af kontrollen:

”Kontrollen viser et resultat af et godt samarbejde mellem myndighederne. Antallet af sager er forventeligt, men viser, at der stadig er behov for et højt kontroltryk på tungvognsområdet”.

 

Tungvognscenter Øst er placeret i Midt- og Vestsjællands Politi, men dækker hele Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm. 

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde, Greve

Kl. 11.20 stoppede en politipatrulje en bilist på Karlslunde Rasteplads i sydgående retning. Føreren af bilen, en 31-årig mand fra Nakskov, blev testet med narkometeret, som viste et positivt resultat for kokain. Betjentene anholdt og sigtede manden, og han blev taget med til en blodprøveudtagelse. Bilen blev ransaget, hvor politiet fandt en pose med 0,05 gram kokain, som den 31-årige blev sigtet for at besidde. Narkoen blev beslaglagt og vil senere blive destrueret. Efter at have afgivet en blodprøve blev den 31-årige løsladt, og nu venter politiet på resultatet på blodprøveanalysen. Den sigtede vil få besked om sagens videre gang herefter.

Narkobilist fik taget sin nye bil – Slagelsevej, Kalundborg.

Kl. 20.00 fik en patrulje øje på en bilist, som de desværre kendte lidt for godt for at køre uden kørekort og i påvirket tilstand. Billisten kørte ad Slagelsevej i Snertinge ved Kalundborg, da patruljen tændte det blå blink og fik ham til at standse. Føreren af bilen, en 22-årig mand fra Kalundborg, havde stadig ikke et gyldigt kørekort. Bilen han kørte i, havde han købt for bare to uger siden. Han blev sigtet for kørsel uden førerret for 9. gang i 2021, så politiet beslaglagde bilen med henblik på konfiskation. Den 22-årige accepterede beslaglæggelsen.

En narkometertest viste, at han desuden også ved dagens kontrol var påvirket af hash under kørslen. Han blev derfor anholdt, for at få udtaget en blodprøve. Med som passager i bilen var en 17-årig pige fra Odsherred. Hun blev fundet i besiddelse af en klump hash, som senere blev vejet til 0,75 gram. Hun blev derfor sigtet for lov om euforiserende stoffer og hashen beslaglagt. Politiet underrettede hendes mor om sagen, da hun er mindreårig. Den unge kvinde kan forvente en bøde i sagen.

Den 22-årig blev løsladt efter blodprøven var taget, og nu afventer resultatet af analysen. Retten vil senere bedømme sagen sammen med hans øvrige verserende sager, hvor der også vil blive taget stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Hurtig motorcyklist må til køreprøve – Holbækvej, Ringsted

Kl. 21.00 var betjente fra politiets færdselsafdeling på Holbækvej i Benløse, Ringsted for at lave en hastighedsmåling med laser. Det er tilladt at køre 50 km/t på strækningen, som er byzone. To bilister blev taget i at køre så stærkt, at de får et klip og en bøde. Den ene, en 68-årig dansk mand med bopæl i Canada, fik en straksbøde, som han betalte på stedet.

En motorcyklist blev målt til at køre 97 km/t i østlig retning og blev vinket ind til siden. Motorcyklisten, en 53-årig mand fra Ruds-Vedby, blev sigtet for at overskride hastighedsbegrænsningen i byen. Han kan nu forvente en bøde, og at sagen lægges på til en frakendelse af kørekortet. Han kan derfor forvente at skulle op til en kontrollerende køreprøve.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere døgnrapporter

12. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt og Vestsjællands Politi uddrag af døgnrapporten den 12 august 2022

Flere brande, mand anholdt for vold i Holbæk og politiet med på til motortræf på havnen i Roskilde. Læs mere i uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 11. august 2022 kl. 07.00 til 12. august 2022 kl. 07.00.

10. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 10. august 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 9. august 2022 kl. 07.00 til 10. august 2022 kl. 07.00.

9. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 9. august 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 8. august 2022 kl. 07.00 til 9. august 2022 kl. 07.00.

Forslag