Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

1. juni 2023 12:47

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 1. juni 2023.

Morgenfrisk fartkontrol på motorvejen - Mand anholdt for grov vold i Store-Heddinge - Grundlovsforhør i sag om grov vold mod 15-årig i Ringsted. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 31. maj 2023 kl. 07.00 til 1. juni 2023 kl. 07.00.

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Jernbanegade, Køge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Græsengen, Roskilde
Elmevej, Borup

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Rådhusbuen, Roskilde

Tyveri fra køretøjer:

Skæppestien, Tune
Søhøj, Karlslunde
Bygmarken, Solrød Strand
Ørningevej, Borup
Østre Banevej, Køge

 

 

Morgenfrisk fartkontrol på motorvejen – Sydmotorvejen, Lellinge, Køge

Torsdag morgen kl. 04.32-09.00 holdt ATK-målebilen klar på Sydmotorvejen i nordlig retning, syd for Lellinge, hvor Lidemarksvej krydser motorvejen. Stedet er en fokustrækning, fordi der sker mange uheld i morgentrafikken omkring sammenfletningen med Vestmotorvejen længere fremme.

Dagens kontrol viste et positivt resultat, da lang størstedelen af de i alt 10.238 køretøjer som passerede overholdt fartgrænsen på 130 km/t. Kun 11 biler/lastbiler blitzet fordi de kørte for stærkt.

Den højeste måling var tæt på at koste bilisten kørekortet, da bilen blev målt til at køre 161 Km/t. Heraf fratrækkes 3 km/t som fejlmargen, og så kommer hastigheden lige under de 160 km/t, som udløser en betinget frakendelse.
Sidste torsdag blev målt på samme strækning, og der var to bilister, som kørte så stærkt, at de nu må forvente at skulle bestå en kontrollerende køreprøve for at beholde kørekortet. Kører man over 140 km/t på motorvejen, kommer der desuden et hastighedstillæg oven i bøden.

De kørende kan forvente jævnlig kontrol i fremtiden. Så kør pænt og kom sikkert frem.

 

Politielever på færdselskontrol med Vlado

Onsdag afholdt en klasse fra Politiskolen en færdselskontrol i Greve Kommune, som et led i deres uddannelse. Motorcykelbetjenten Vlado deltog i kontrollen, hvor der blev standset over 500 biler, som blev tjekket for, om de var i lovlig og forsvarlig stand. Bilisterne skulle vise kørekort, og flere blev rutinemæssigt testet med alko- og narkometer.

Flere bilister sad bag rattet, selvom de ikke burde. En bilist var narkopåvirket og blev anholdt og kørt til en blodprøveudtagelse. To var frakendt førerretten og tre havde ikke et gyldigt kørekort. Tre bilister fik en bøde for ikke at medbringe deres kørekort, en anvendte ikke sele og en bilist blev sigtet for fejl på bilen.

”Stor ros til eleverne, som var meget interesserede og gode til at tale med borgerne” siger Vlado efter kontrollen.


Cyklist skubbet i grøften – Ringstedvej, Roskilde

Kl. 12.35 kom en anmeldelse om, at en kvindelig cyklist var blevet skubbet i grøften af en mand. Hun kørte ad Ringstedvej mod nord tæt ved Lindenborgvej, da hun overhalede en mand, der kom gående i samme retning. Da hun passerede manden skubbede han til hende, så hun kørte af cykelstien og endte i grøften. Cyklisten, en 31-årige kvinde fra Lejre, havde slået sig og blev tilset i ambulance, men var ikke kommet noget alvorligt til.

Flere vidner så det ske og ringede 112. Den mistænkte mand gik ud af Lindenborgvej efter episoden. Kort efter fik en hundepatrulje fat i den mistænkte, en 35-årig mand fra Polen. Han blev taget med på politistationen til afhøring med tolk. Han nægtede at have skubbet kvinden. Der var ikke grundlag for at fremstille den anholdte i grundlovsforhør, så han blev løsladt efter endt afhøring/sagsbehandling, men vil høre mere fra politiet senere.

Spirituskørsel – Østrupvej, Østrup, Veksø Sj. – Roskilde

Kl. 16.17 blev en 51-årig mand fra lokalområdet anholdt for spirituskørsel, da han kom kørende ad Østrupvej i Østrup med en alt for høj promille. Den 51.-årige havde deusden intet kørekort, da han havde fået det inddraget i en tidligere sag om spirituskørsel. Han erkendte at han havde drukket seks Underberg inden han satte sig bag rattet. Den 51-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu kan han forvente at høre mere, når svaret på analysen af blodprøven kommer.

Narkokørsel – Borgergade, Kirke-Eskilstrup, Holbæk

Kl. 16.28 sigtede og anholdt politiet en 35-årig mand fra Holbæk, som blev testet positiv i en narkometertest, da han blev stoppet rutinemæssigt på Borgergade i Kirke-Eskilstrup. Han erkendte, at han dagen forinden havde røget en joint, men at den kun indeholdt det ikke euforiserende stof CBD. Den 35-årige fik udtaget en blodprøve, som skal vise, om der var euforiserende stoffer i hans blod under kørslen.

Mand anholdt for grov vold – Jernbanegade, Store-Heddinge- Stevns

kl. 19.35 kom et alarmopkald om tumult i en opgang på Jernbanegade i Store-Heddinge, hvor en mand var blevet snittet med kniv. Flere patruljer kørte til stedet, hvor en lokal mand i 30´erne var blevet opsøgt at en bekendt, som havde overfaldet ham, da han mente, at de havde et udestående.

Den mistænkte, en 29-årig mand fra Holbæk kommune, var stukket af fra stedet, og politiet iværksatte en eftersøgning. Området omkring opgangen blev afspærret mens politiet afsøgte området med hunde. Senere på aftenen kl. 22.30 blev den mistænkte anholdt, da han blev truffet i en bil på Køgevej i Store-Heddinge.

Han blev taget med til politistationen til afhøring. Sagen er blevet juridisk vurderet, men de blev ikke fundet grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Derfor blev den 29-årige løsladt, men politiet efterforsker fortsat sagen.


OPFØLGNING

 

Grundlovsforhør i sag om grov vold – Ringsted

En 17-årig ung mand fra Ringsted bliver i formiddag fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling i en sag om grov vold begået mod en 15-årig dreng i Ringsted d. 22. marts 2023.

Den 17-årige er mistænkt for at have været i forening med flere pt. ukendte gerningsmænd. Den 15-årige blev fastholdt, sparket og slået med en pistol eller en pistollignende genstand adskillige gange i hovedet, og han blev beordret til at åbne munden, hvorefter han fik pistolen ind i munden.

Anklagemyndigheden begærer dørlukning i sagen, så det er ikke muligt at oplyse yderligere på nuværende tidspunkt.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

12. juli 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 12. juli 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 11. juli 2024 kl. 07.00 til 12. juli 2024 kl. 07.00.

11. juli 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 11. juli 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 10. juli 2024 kl. 07.00 til 11. juli 2024 kl. 07.00.

10. juli 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 10. juli 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 9. juli 2024 kl. 07.00 til 10. juli 2024 kl. 07.00.