Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

11. september 2024 11:30

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 11. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 10. september 2024 kl. 07.00 til 11. september 2024 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Gilsagervej, Ringsted
Tømmervænget, Svinninge
Ørnevej, Store-Merløse
Vestergade, Tølløse

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:
Ingen

Tyveri fra køretøjer:
Ledreborg Alle, Lejre
Tranemosevej, Lejre
Lydmuren, Roskilde
Lyngageren, Svogerslev, Roskilde

Mand påkørt af tog under arbejde - Solrød Center, Solrød Strand
Kl. 09.59 skete en personpåkørsel tæt på Solrød Station, da en mand der beskar buske langs skinnerne, blev ramt af toget. Lokoføreren så manden og forsøgte at advare ham med signalet, men manden gik med ryggen til iført høreværn.

Politi og redning kørte til stedet, hvor manden, en 27-årig mand fra Vestegnen, blev fundet svært tilskadekommen. Lægehelikopteren blev tilkaldt, men mandens liv stod ikke til at redde. Politiet underrettede arbejdstilsynet og Havarikommissionen, som sammen med BaneDanmarks undersøgelsesvagt kørte til stedet.

Politiet optog rapport om ulykken og underrettede de pårørende. Når alle undersøgelser er afsluttet skal det afklares, om der er sket brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med ulykken.

Narkokørsel - Karlslunde Rasteplads, Greve
Kl. 12.25 -. En 29-årig mand fra Ringsted sigtet og anholdt i sin bil efter en narkotest viste positiv for kokain og amfetamin.

Brand i el-skab - Sleipnersvej, Ringsted
Kl. 13.13 opstod brand i et el-skab i forbindelse med en elektriker arbejdede med ledninger i skabet. Der opstod røgudvikling i skabet, og politi og brandvæsen kørte til stedet. Ingen personer kom noget til, men to personer blev tilset i ambulance, da de havde indåndet røg.

Tricktyv forsøgte at sælge bryllupskort - Vestergade, Tølløse - Holbæk

Kl. 14.07 annmeldte en ældre kvinde, at hun kort forinden var blevet udsat for tricktyveri i sit hjem. En udenlandsk kvinde stod pludselig i den ældre kvindes køkken og ville sælge hende bryllupskort eller invitationer. Den ældre kvinde afviste den udenlandske kvinde, som forlod stedet. Efterfølgende opdagede den ældre kvinde, at hun havde fået stjålet nogle guldsmykker.

Tricktyven beskrives som: ca. 20 år, spinkel, mellemøstligt udseende, talte gebrokkent dansk. Hun var iført mørk nedringet bluse og sort nederdel.

Vidner, som har set den beskrevne kvinde omkring Vestergade i Tølløse omkring kl. 14.00 tirsdag eftermiddag og har oplysninger i sagen bedes ringe på tlf. 114.

Falske bankmænd snød ældre borgere - Kalundborg kommune

kl. 13.02 modtog vi en anmeldelse om, at en ældre kvinde på Samsøvej i Kalundborg mandag formiddag var blevet kontaktet af en mand, som udgav sig for at være fra banken. Senere mødte en mand op på adressen, og her fik han udleveret forurettes dankort, hvorfra der blev hævet 9.000 kr.

Manden beskrives som:
20-25 år, omkring 175 cm høj, alm. Af bygning, lys i huden, taler dansk og iført en T-shirt med noget gult ved brystet.

Kl. 13.05 modtog vi en anmeldelse fra en ældre kvinde på Solskrænten i Kalundborg om, at en mand fra banken ringede angående misbrug af hendes dankort. Mens kvinden talte i telefon med "bankmanden", dukkede en mand op på adressen for at hente dankortet.

Kvinden beskrev manden som: omkring 20-25 år og almindelig klædt, mulig af afrikansk afstamning.

Den ny ankomne talte kort i telefonen med "bankmanden", før han forlod stedet med kvindens dankort. Kortet blev spærret af banken før det lykkedes nogen at hæve penge fra kontoen, men det var forsøgt flere forskellige steder.

Kl. 14.50 anmeldte en pårørende til en ældre kvinde, som kort forinden var blevet udsat for ældresvindel. En mand havde ringet til den forurettede kvinde og oplyst, at han var fra banken. Han sagde, at kvindens dankort var blevet misbrugt og skulle derfor hentes og destrueres. Betalingskortet blev kort efter hentet, og kvinden ringede og fortalte sin søn om sagen. Han fattede mistanke og anmeldte sagen. Kortet blev spærret, men der var allerede blevet hævet 15.000 kr i København.

Manden der hentede kortet blev beskrevet som:
En yngre mand, lys i huden, omkring 170 cm og med brunt hår.

Mandag omkring middag var et forsøg på bedrageri på et plejehjem i Raklev, hvor en ældre kvinde først havde talt i telefon med "sin bankmand", og senere dukkede en mand op på plejehjemmet for at hente hendes dankort. Det blev dog opdaget af plejepersonalet, hvilket fik manden gå uden kortet. Udenfor ventede en mulig medgerningsmand, og de to forlod sammen stedet. Manden der var inde på plejehjemmet var mulig af afrikansk afstamning, ej yderligere beskrivelse pt.

Politiet efterforsker nu bedragerierne med de ældre i Kalundborg, og søger i den forbindelse vidner i områderne nær Samsøvej og Elledvænget mandag formiddag, nær Solskrænten mandag eftermiddag og nær Kåstrupvej tirsdag eftermiddag.

Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger om de beskrevne mænd og evt. et muligt køretøj.

Mand anholdt for trusler - Fælledvej, Ugerløse - Holbæk

Kl. 14.57 kørte politiet talstærkt til Ugerløse, hvor en bevæbnet mand havde optrådt truende over for andre personer på adressen. Manden havde flere jagtvåben, så politiet tog alle forbehold i forbindelse med anholdelsen.

Omkring kl. 19.29 blev 53-årig mand anholdt uden dramatik. Han blev taget med på stationen til afhøring, hvor han blev sigtet for trusler på livet mod en mand han kendte. Den anholdte mands våben blev taget med på politistationen, og det skal nu vurderes, om han fortsat kan beholde sin tilladelser til jagtvåben. Han blev løsladt ud på natten, da der ikke blev fundet juridisk grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Brand i el-skab- Møllebakken, Kalundborg

Kl. 20.45 kom et alarmopkald om røg fra et el-skab på Møllebakken i Kalundborg. Da brandvæsnet kom frem var der flammer i el-skabet og strømmen var gået i området. Der var intet mistænkeligt ved branden, men politiet orienterede el-selskabet.

Narkokørsel - Skovvejen, Jyderup

Kl. 22.56 -. En 24-årig mand fra Stenlille blev sigtet og anholdt for narkokørsel, da han blev stoppet rutinemæssigt og testet positiv for euforiserende stoffer. Han havde desuden ikke gyldigt kørekort, og kørte i en lånt bil. Ejeren vil derfor nu få en bøde for at overlade bilen til en person uden kørekort.

Brand i sofa - Skullerupvej, Hvalsø - Lejre

Kl. 01.14 kørte politi og brandvæsen til brand på et bosted for børn og unge. Det brændte i en sofa på førstesalen, men personalet havde forsøgt at slukke ilden med en pulverslukker. Ilden blev begrænset til sofaen, så branden var hurtigt slukket. Ingen kom noget til, men politiet optog rapport om branden, der nu skal undersøges nærmere af brandefterforskere, som skal forsøge at afklare, hvorfor den opstod.


OPFØLGNING

 

Grundlovsforhør i sag om grov vold - Ringsted

I sidste uge bad vi borgerne om hjælp til at identificere en mand, som var mistænkt for at stå bag et knivstikkeri på Kildemarken i Ringsted onsdag i sidste uge. Politiet frigav i forbindelse med efterlysningen et foto, som var taget af en mand i en bil tæt ved gerningsstedet. Siden har vi modtaget adskillige tips i sagen og flere oplysninger pegede i retning af en 30-årig mand fra Sorø. Han blev i går aftes anholdt i Ringsted og vil i dag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde kl. 12.30 med begæring om varetægtsfængsling i sagen. Tak til alle der har bidraget med oplysninger i sagen.


 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

12. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 12. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 11. september 2024 kl. 07.00 til 12. september 2024 kl. 07.00.

10. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 10. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 9. september 2024 kl. 07.00 til 10. september 2024 kl. 07.00.

9. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 9. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 6. september 2024 kl. 07.00 til 9. september 2024 kl. 07.00.