Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

12. maj 2022 11:38

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 12. maj 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 11. maj 2022 kl. 07.00 til 12. maj 2022 kl. 07.00.

døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ingen

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Bjerggade, Køge (forsøg)

 

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 07.31 var en lastbil og en personbil stødt sammen i sammenfletningen mellem Syd- og Vestmotorvejen i det nordgående spor på Køge Bugt Motorvejen.

En patrulje fik klarlagt, at en 66-årig mand fra Odense N som fører af en lastbil ad Vestmotorvejen og ind på Køge Bugt Motorvejen, hvor han fra tredje vognbane skiftede mod højre til vognbanen nærmest nødsporet.
Herunder stødte han sammen med en personbil, som en 58-årig kvinde fra Haslev havde ført fra Sydmotorvejen og videre i vognbanen længst mod højre på Køge Bugt Motorvejen.

Der opstod kun mindre materielle skader, og parterne udvekslede selv om oplysninger om hinanden og køretøjernes forsikringsselskaber, så politiet registrerede blot omstændighederne ved sammenstødet.

 

Indsats mod social dumping – Greve / Roskilde / Lejre kommuner

Ingen sager og ingen anholdte personer var resultatet af en kontrolindsats, som udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi gennemførte i løbet af onsdagen. Politiet fik ved kontrollen af syv forskellige steder assistance fra Skattestyrelsen, Arbejdstilsynet, Center Mod Menneskehandel og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) som led i en indsats mod social dumping.

Første besøg var på en byggeplads i Karlslunde, hvor myndighederne traf fem udlændinge fra hhv. Ukraine, Letland og Iran sammen med to danskere. Skattestyrelsen noterede sig nogle oplysninger til senere brug, og Arbejdstilsynet udstedte nogle påbud.
Kort før frokost fik endnu en byggeplads, men i den centrale del af Roskilde by, et besøg af myndighederne, men der blev ikke truffet nogen personer på stedet.

Herefter blev en byggeplads i den vestlige del af Roskilde by besøgt, men opgaven var at kontrollere fire danskere på arbejdspladsen. Det gav ikke anledning til noget fra nogen myndighed.

Næste kontrol skete på et spisested i den centrale del af Roskilde by, men de to udlændinge fra Syrien, som blev truffet, havde orden i papirerne.
Et andet spisested i den centrale del af Roskilde fik også et besøg, men alt var i orden hos en iransk og en tyrkisk medarbejder på stedet.
Også i den centrale del af Roskilde by fik en butik, der havde fået en ny ejer fra Tyrkiet, også et besøg, men også her var alt i orden.

Sidste og syvende besøg skete ud fra oplysninger om en byggeplads i Lejre by, men byggeriet var dog blevet afsluttet, og de nye ejere var flyttet ind, så der var ikke længere nogen arbejdsplads inden for byggebranchen at kontrollere eventuel udenlandsk arbejdskraft på.

Myndighedernes kontrolindsats er for alles vedkommende en indsats mod eventuel ulovlig arbejdskraft, hvor også aspekter om mulig menneskehandel kunne være et element at kontrollere. Kontrolindsatsen fortsætter med jævne mellemrum og inden for forskellige brancher, hvor udenlandsk arbejdskraft kan være beskæftiget.

 

Mistænkelig bil – Lysalleen, Himmelev, Roskilde

Kl. 10.34 henvendte en opmærksom, lokal mand sig til politiet, fordi han undrede sig over en ældre personbil, som var blevet henstillet på den fælles parkeringsplads. Desuden var der måske noget, der kunne ligne ammunition i køretøjet.

Politiet undersøgte personbilen nærmere og kunne konstatere, at bilens nummerplader var meldt stjålne fra Køge for knap en måned siden, så de blev sikret til udlevering til Motorstyrelsen.
Inde i bilen fandt politiet et enkelt stykke ammunition, som blev sikret til nærmere undersøgelse. Selve bilen viste sig faktisk også at være meldt stjålet i marts måned fra Ejby ved Lille-Skensved.

Politiet lod bilen stå, indtil ejeren kan underrettes om fundet af den, og de sikrede spor fra køretøjet skal nu undersøges nærmere i et forsøg på at finde frem til personer, der kan mistænkes for noget i relation til bilen.

 

Narkokørsel – Kalundborgvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 10.37 blev en 27-årig kvinde fra Gørlev Sj. sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, efter at politiet kunne mistænke hende for at være påvirket af bevidsthedspåvirkende stoffer under kørslen.

I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik hun udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Senere vil hun høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Savnet mand fundet på strandbred – Vestre Skovlyvej, Overby Lyng, Sjællands Odde - Odsherred
Kl. 12.14 slog to belgiske turister alarm, idet de under gåtur ad en stenet strand havde fundet en livløs person ligge i vandkanten.

Politiet fik sammen med redningspersonalet hurtigt klarlagt, at der var tale om en savnet, 55-årig mand fra Føllenslev, som havde været savnet siden 16. februar 2022. Den dag var han sammen med en 48-årig mand sejlet ud i en båd fra Røsnæs havn, men var i det stormfulde vejr forulykket undervejs mod Havnsø.
Den 48-årige blev fundet dagen efter ulykken, mens den intense eftersøgning efter den 55-årige blev indstillet.

Den 55-årige blev bragt til et sygehus, idet politiet rutinemæssigt skal undersøge ham nærmere sammen med en læge, men foreløbigt tyder intet på, at den 55-årige har været udsat for andet end en ulykke i forbindelse med forliset under sejlturen.
De pårørende er blevet underrettet om fundet af den savnede mand.

 

Færdselsuheld – Frederiksborgvej, Roskilde

Kl. 13.51 var to bilister stødt sammen på Frederiksborgvej i Roskilde by, så ambulancepersonale var sendt til uheldsstedet.

Det viste sig, at en 81-årig mand fra Jyllinge var kørt ad Frederiksborgvej mod nord, da en anden bilist kom fra en villasidevej og kørte ud på Frederiksborgvej. Der var tale om en 42-årig mand fra Roskilde, der kom fra en villasidevej og ville svinge til venstre for at fortsætte sin kørsel også ad Frederiksborgvej i nordlig retning. Han påkørte under svingningen venstre side af den 81-åriges bil, så den 81-årige mistede kontrollen over sin bil. Som følge heraf kørte han ind i en hæk, ligesom en stensætning blev ødelagt.

Ingen af de to parter kom til skade ved uheldet, som politiet nu har optaget rapport om ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være overtrådt.

 

Opringninger fra falsk politimand – Roskilde

Onsdag eftermiddag fik to kvinder på hhv. 32 og 70 år begge fra Roskilde en opringning fra en falsk politimand, der præsenterede sig som en ”Ole Henriksen” og i det ene tilfælde som ”Landpolitiet under Afdelingen for Økonomisk Kriminalitet”.

Henvendelsen til den 70-årige blev forklaret med mystiske transaktioner på hendes bankkonto, så den falske politimand ville nu tilbyde hende sin hjælp til at sikre hendes penge. Den 70-årige blev skeptisk under samtalen, som hun afbrød uden at overføre nogen penge til en bankkonto.

Den falske politimand forklarede sin henvendelse til den 32-årige med oplysninger om, at en anden person havde optaget et kviklån i hendes navn. Hun skulle derfor oplyse, hvor mange betalingskort hun havde, og hvor mange penge der stod på hendes bankkonto.
Den 32-årige afviste at oplyse noget til den falske politimand, der havde ringet fra et telefonnummer, der sluttede på de velkendte cifre 1448.

Politiet vil gerne rose de to kvinder for at være særdeles skeptiske over for uventede opkald fra en person, der angiver at ringe fra politiet, når man ikke er part i en verserende sag hos politiet. Undlad at give personlige oplysninger til vedkommende og afbryd samtalen.

 

Påtrængende mand fik penge – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 16.30 anmeldte pårørende til en 16-årig ung mand fra Viby Sj., at sønnen var blevet ”afkrævet” penge af en påtrængende mand ved Roskilde togstation.

Den fremmede mand havde på togstationen indledningsvist spurgt om penge til en togbillet, men da den 16-årige ikke havde nogen kontanter på sig, var de sammen gået hen til en pengeautomat ude foran togstationen.
Da pengene var blevet hævet, tog den fremmede mand pengene fra den 16-årige, men beholdt kun en enkelt pengeseddel og afleverede resten retur.

Den fremmede mand havde ikke været truende, men blot særdels påtrængende i dette forløb, hvorfor den 16-årige indirekte havde følt sig presset til at hjælpe manden med penge til en togbillet.

Den fremmede og påtrængende mand blev beskrevet som 20-30 år, brunlig hudfarve, almindelig af bygning, sort kort hår, iført sort jakke og cowboybukser samt medbringende en sort taske. Manden talte engelsk til den 16-årige.
Denne mand var ifølge den 16-årige måske i følgeskab med en anden mand, der blev beskrevet som udenlandsk af udseende, iført cowboyjakke og –bukser og også medbringende en sort taske.

Politiet ledte efter de to mistænkte i området, men uden at finde dem, idet de var forsvundet i ukendt retning.

Politiet vil fremadrettet have sin fokus rettet mod området ved togstationen og nærliggende steder, hvor rejsende kan blive antastet og på en påtrængende måde blive bedt om økonomisk hjælp. Den øgede tilstede i området vil foregå både med synligt politi samt politipersonale i civilt i et forsøg på at få identificeret de mistænkte, såfremt de igen måtte færdes i området.

 

Narkokørsel i frakendelsestiden – Sydmotorvejen, Herfølge – Køge

Kl. 20.11 anholdt og sigtede politiet en 40-årig mand fra Bagsværd både for kørsel i frakendelsestiden og for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil, som politiet havde standset for at kontrollere, om belæsningen på køretøjet var forsvarlig. På dette punkt var der ikke noget at udsætte på føreren, der dog kunne mistænkes for at være påvirket af både kokain og cannabis under kørslen.

Den 40-årige fører blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, og han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

 

Færdselsuheld – Hønskevejen, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 20.46 fik politiet en anmeldelse om, at en bil efter kørsel formentlig med høj hastighed var forulykket og kørt ind i et træ. Tre personer var efterfølgende gået fra bilen.
Politiet kørte til uheldsstedet, hvorfra politiet kunne se tre personer stå ude på en mark ikke langt fra den forulykkede bil, hvori der ikke var nogen tilskadekomne. Bilen var i øvrigt heller ikke forsynet med nummerplader.

Ud på marken fik politiet kontakt til en 16-årig ung kvinde fra Borup, en 17-årig ung mand fra Lille-Skensved og en 19-årig mand fra Viby Sj. Ingen af dem havde en bilnøgle på sig, så politiet foretog afhøring af de tre personer i et forsøg på at få klarlagt, hvem der havde ført bilen på uheldstidspunktet.

Den forulykkede bil blev aflåst og skal senere undersøges i et forsøg på at finde frem til bilejeren, så politiet måske ved afhøring af denne kan få oplysninger frem om, hvem der kan have haft rådighed over køretøjet.

 

Narkokørsel uden førerret – Lundemarksvej, Holbæk

Kl. 02.31 anholdt og sigtede politiet en 20-årig kvinde fra Tølløse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som hun i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi hun ikke havde erhvervet sig et kørekort.

Da hun blev skønnet påvirket af narkotika, fik hun udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden sin løsladelse. Hun hører nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

 

Får på vejen – Københavnsvej / Tangmosevej, Køge

Kl. 05.23 fik politiet den første af flere anmeldelser om, at mange får gik rundt på vejen i området ved Københavnsvej og Tangmosevej.

Politiet fik via trafikradioen advaret om fårene på vejene, og en patrulje fik på Valdemarshaab kontakt til omkring 40 løse får på vejen. Det lokale redningsberedskab blev også involveret i arbejdet med at få identificeret ejeren af fårene, som skulle retur til et indhegnet område ved Køge Nordstrand.

Et hul i hegnet var formentlig årsagen til, at fårene var søgt uden for indhegningen, men den kvindelige fåreejer kom hurtigt til området, så alle får var retur inden for indhegningen kl. ca. 07.00. Der skete ingen ulykker under fårenes udflugt uden for indhegningen.

 

 

OPFØLGNING

 

Grundlovsforhør – Vold – Vestergade, Holbæk

En 18-årig mand fra Holbæk bliver kl. 11.30 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk, hvor han vil blive sigtet for i forening med en 19-årig mand samt endnu en p.t. ukendt gerningsmand at have forøvet grov vold med slag og spark mod en 16-årig ung mand i Vestergade, Holbæk, den 11. februar 2022 kl. ca. 14.25. Den 16-årige pådrog sig bl.a. brud på sit ene ben som følge af volden.

Den 19-årige blev den 27. april 2022 fremstillet i grundlovsforhør i samme sag, hvori han blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 24. maj 2022. Dette retsmøde blev afholdt for lukkede døre.

Anklagemyndigheden vil begære dagens grundlovsforhør med den 18-årige afholdt for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning i sagen.

 

Varetægtsfængsling – Røveri af knallert – Greve

En 18-årig mand fra Greve blev i onsdagens grundlovsforhør i Retten i Roskilde varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 2. juni 2022.

Han var i retsmødet blevet sigtet for røveri mod en 15-årig dreng, idet han maskeret og sammen med en anden maskeret mistænkt, der er under den kriminelle lavalder på 15 år, under trussel med kniv havde fået den 15-åriges knallert udleveret ved Greve Svømmehal den 21. april 2022 kl. ca. 19.00.

Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, og den 18-årige nu varetægtsfængslede mand er indtil videre beskyttet af et navneforbud.

 

Dom i sager om knallerter tunet til motorcykler – Stevns, Køge og Lejre

Fem unge mænd fik i går dom i sager om kørsel på knallerter, som var tunet til at køre så stærkt, at de regnes for at være motorcykler. Retten i Roskilde idømte dem bøder på mellem 4000-8.500 kr. alt efter hvor mange færdselslovsovertrædelser, de havde begået og de ulovlige ”motorcykler” blev konfiskeret.

De fem unge var i alderen 15-19 år, da de i 2020 blev sigtet for køre på de ulovlige knallerter. Knallerterne blev indbragt og undersøgt, hvor det blev fastslået, at alle knallerterne havde en motorkapacitet på over 50 ccm, og derfor defineres som motorcykler. Det kræver derfor et motorcykelkørekort, men det havde ingen af de unge, så de blev alle sigtet for kørsel uden førerret.

 

Sagerne:

Bjælkerupvej, Store-Heddinge

Fredag d. 10. juli 2020 blev en dengang 17-årig ung mand fra lokalområdet stoppet på en alt for hurtig knallert uden styrthjelm. Knallerten havde ingen forbremse og der var ikke tegnet ansvarsforsikring. Bødestraf: 7.000 kr.

 

Kirkestræde, Store-Heddinge –Stevns

Lørdag d. 11. juli 2020 - en dengang 16-årig dreng fra Store-Heddinge kørte en konstruktivt ændret knallert, hvor forlygten var overmalet og der var ikke tegnet forsikring på køretøjet. Bilinspektøren astslog køretøjet til at være 68 ccm, og derfor defineret som en motorcykel. Bødestraf: 5000 kr.

 

Gammel Lyngvej, Køge

Onsdag d. 2. september 2020 kørte en dengang 19-årig ung mand fra Karise på en konstruktivt ændret knallert, hvor bagbremse, baglys og horn var defekt og sidespejlene manglede. Bødestraf: 8.500 kr.

 

Vagtelvej, Køge

Tirsdag d. 8. september 2020 stoppede en færdselsbetjent en dengang 17-årig ung mand fra Herfølge, som kørte på en konstruktivt ændret knallert, som manglede sidespejlet. Bødestraf: 4000 kr.

 

Alfarvejen, Osted, Lejre

Tirsdag d. 10.november 2020 – en dengang 15-årig dreng fra Lejre blev stoppet på en konstruktivt ændret knallert. Bødestraf: 3500 kr.

Bødestørrelsen for kørsel uden førerret til motorcykel/bil takseres i første gangstilfælde til 7.000 kr. Er føreren under 18 år, halveres bødetaksten. Taksten stiger i gentagelsestilfælde.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere døgnrapporter

26. maj 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 26. maj 2023.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 25. maj 2023 kl. 07.00 til 26. maj 2023 kl. 07.00.

25. maj 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 25. maj 2023.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 24. maj 2023 kl. 07.00 til 25. maj 2023 kl. 07.00.

24. maj 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 24. maj 2023.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 23. maj 2023 kl. 07.00 til 24. maj 2023 kl. 07.00.

Forslag