Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

14. november 2023 11:53

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 14. november 2023.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 13. november 2023 kl. 07.00 til 14. november 2023 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Agersøvej, Asnæs
Hyldekærsvej, Gundsømagle, Roskilde
Kongstedvej, Kongsted, Ringsted
Notgangen, Karlslunde
Vestergade, Køge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Mosebakken, Greve
Victorias Kvarter, Solrød Strand

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Universitetsvej, Himmelev, Roskilde

Tyveri fra køretøjer:

Hundige Centervej, Greve
Overdrevsvej, Store-Heddinge
Godsparken, Greve
Hulvejen, Solrød Strand



Uanmeldt besøg hos eftersøgte

Midt- og Vestsjællands Politi har den seneste måned anholdt 54 personer, som af den ene eller anden grund har været eftersøgt. Alene natten til tirsdag fik otte personer et uventet besøg af politiet og måtte tilbringe resten af natten i venterum på politigården i Roskilde.

"Det er primært folk, der er eftersøgt til fogedretten, som vi skal ud og anholde. Men det kan også være folk, der udebliver fra retsmøder, eller som ikke møder op til Forsvarets Dag", siger vicepolitiinspektør Søren Danielsen.

Han opfordrer derfor til, at hvis man har et udestående med en myndighed, så skal man tage kontakt og få en aftale, så man undgår, at politiet kommer på besøg på et tidspunkt, der højst sandsynligt vil være ubelejligt for de fleste.

Tyveri fra medicinrum på sygehus - Lykkebækvej, Køge

Kl. 07.38 anmeldte personalet på Køge sygehus, at der havde været indbrud i flere medicinrum på en afdeling på sygehuset.

Politiet kunne ved undersøgelse af gerningsstederne se, at aflåste døre ind til flere medicinrum var blevet brudt op, hvorefter smertestillende og blodfortyndende medicin i forskellige præparatnavne var blevet stjålet.

Tyveriet formodes at være sket søndag aften i tidsrummet kl. ca. 20.30 - 21.00 af p.t. ukendte gerningspersoner, som politiet nu forsøger at få identificeret ud fra tekniske spor og ved gennemsyn af eventuel videoovervågning på eller ved sygehuset.

Politiet vil gøre opmærksom på, at den stjålne medicin kan være farlig i ukyndiges hænder og ved indtagelse, ligesom tilbud om køb af medicinen kan vurderes til at være hæleri af stjålne varer.

I weekenden mellem fredag d. 3/11 og mandag 6/11-2023 blev der også begået tyveri af medicin fra Køge sygehus, så politiet kigger nu på, om der måtte være en sammenhæng mellem de nu to tyverianmeldelser.

Oplysninger i tyverisagerne kan gives til politiet på tlf. 114.

Mand med krænkende adfærd - Skarridsøgade, Jyderup - Holbæk

Kl. 08.42 fik politiet en henvendelse fra en 29-årig lokal kvinde, som under ophold på Jyderup togstation sammen med flere andre havde bemærket en fremmed mand, der havde opført sig krænkende.

Den fremmede mand havde kigget efter anmelderen og havde haft blottet sit underliv samtidig med, at han foretog onanibevægelser.

En patrulje kørte til området for at lede efter manden, der blev beskrevet som ca. 25 år, ca. 180 cm høj, iført sort hættetrøje og sorte bukser.

Politiet fandt dog ikke manden, som ifølge en henvendelse til politiet senere mandag formiddag også var set kl. ca. 08.00 på Holbækvej i Jyderup ved et supermarked. På det tidspunkt havde han kortvarigt fulgt efter en teenagepige og var i øvrigt iført røde bukser.

Oplysninger om mandens identitet kan gives til politiet på tlf. 114.

Færdselsuheld - Odsherredvej, Nykøbing Sj. - Odsherred

Kl. 09.51 var en lokal patrulje fra politistationen i Nykøbing Sj. hurtigt fremme ved en bilist, der var forulykket på Odsherredvej lidt nord for tilkørslen fra Vesterbro i Nykøbing Sj.

Der var tale om en 75-årig kvindelig bilist fra Nykøbing Sj., som stadig befandt sig i sin bil, der lå på venstre side på vejen. Hun blev reddet ud med hjælp fra brandvæsnet og ambulancepersonale, der også var kommet til stedet.

Den 75-årige blev kørt til kontrol på skadestuen, men var sluppet uskadt fra uheldet, der skete, da hun under kørsel ad Odsherredvej i nordlig retning af ukendte årsager kom op på autoværnet og væltede om på venstre side.

Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

To narkobilister standset - Slagelsevej / Holbækvej, Kalundborg

Politiet fik i eftermiddagens løb standset og kontrolleret to bilister, som begge kunne mistænkes for at køre bil, selv om de var påvirket af euforiserende stoffer.

Kl. 12.53 blev en 21-årig mand fra Høng standset på Slagelsevej i Kalundborg, da han kom kørende i nordlig retning i en personbil.

Kl. 15.30 blev en 56-årig mand fra Kalundborg som fører af en personbil standset på Holbækvej i Kalundborg, da han ikke brugte sikkerhedssele under kørslen. Han kunne efterfølgende mistænkes for også at være påvirket af euforiserende stoffer under kørslen.

Begge bilister blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve, som nu undersøges nærmere for euforiserende stoffer. Hver især vil de få besked fra politiet om analyseresultatet og sagens videre forløb.

Færdselsuheld - Sydmotorvejen, Køge

Kl. 13.12 var tre bilister stødt sammen på Sydmotorvejen i det nordgående spor ca. 500 meter før afkørsel <33> Lellinge.

Det viste sig, at trafikanter i det nordgående spor måtte nedsætte hastigheden til ca. 10 km/t på motorvejen. Det opdagede en bagfra kommende bilist for sent og påkørte bagenden af bilisten foran, således at denne bilist blev skubbet frem i den tredje involverede bilist.

Ingen af parterne kom til skade, hvorfor politiet blot registrerede omstændigheder ved sammenstødet. Der skete kun ringe skade på de involverede køretøjer.

Lov om euforiserende stoffer - Rønnebærparken, Roskilde

Kl. 15.58 standsede politiet en personbil med to mænd i til en rutinemæssig kontrol af dem og køretøjet, efter at politiet havde standset bilen i Rønnebærparken i Roskilde.

Bilen blev ført af en 29-årig mand fra Roskilde, der havde en 19-årig mand fra Roskilde med som passager.

Da politiet i forbindelse med samtalen med de to mænd kunne erkende en hashlugt fra bilens kabine, blev de to mænd og bilen undersøgt nærmere.

Passageren havde ca. 2,5 gram hash i baglommen, og i bilen fandt politiet godt 16 gram hash i flere pølsemandsposer gemt under en gulvmåtte.

Begge blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer i forhold til hashfundet i bilen, hvilket de begge nægtede sig skyldige i.

Kun passageren kunne vedkende sig besiddelsen af hashen i baglommen, men hashen blev i begge tilfælde beslaglagt som bevis.

To hurtige trafikanter - Roskildevej, Benløse, Ringsted

Færdselspolitiet foretog mandag eftermiddag en hastighedskontrol af trafikanter, der kørte ad Roskildevej i sydvestlig retning i Benløse ud for sidevejene Skrænten / Nørreskovvej i Ringsted.

Målestedet er beliggende i tættere bebygget området, hvorfor højst tilladte hastighed ad Roskildevej er 50 km/t.

Hastighedskontrollen blev gennemført ved brug af en laserhastighedsmåler, der kl. 16.23 afslørede, at en bus blev ført med 77 km/t og dermed mere end 40 procenter hurtigere end tilladt. Føreren var en 44-årig mand fra Falster, som blev sigtet for hastighedsovertrædelse og samtidig gjort bekendt med, at han ud over bøden og et pligtigt bidrag på 500 kr. til Offerfonden kunne forvente en påstand om en betinget frakendelse af kørekortet. Denne påstand bliver udløst af en hastighedsoverskridelse på mere end 40 procent for tunge køretøjer over 3.500 kg tilladt totalvægt.

Kl. 16.42 blev en personbil målt til at køre mindst 93 km/t, så en 19-årig mand fra Ringsted blev sigtet herfor. Han kan nu ud over bøden og bidraget til Offerfonden forvente en påstand om et kørselforbud, da hastighedsoverskridelsen på mere end 60 procent blev begået mindre end tre år efter erhvervelsen af kørekortet.

Intet våben, men overtrådte knivloven - Holbæk

Mandag eftermiddag fik en 57-årig mand fra Holbæks nordvestlig opland besøg af politiet, fordi han i august havde fået inddraget sin våbentilladelse til besiddelsen af et haglgevær.

Da den 57-årige ikke havde reageret efter en frist på fire uger til at bringe orden i sagen, kunne politiet nu mistænke ham for ulovlig våbenbesiddelse. Retten i Holbæk havde godkendt mistankegrundlaget og givet politiet tilladelse til at foretage ransagningen.

Ved en ransagning af mandens bolig fandt politiet imidlertid ikke det pågældende haglgevær, men derimod en machete med en bladlængde på 40 cm og to knive med bladlængder på hhv. 16,5 og 20,5 cm.

De ulovlige knive blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af knivlovgivningen, som den 57-årige blev sigtet for overtrædelse af.

Haglgeværet var ifølge den 57-årige afhændet for nogen tid siden til en anden, hvilket politiet efterprøver rigtigheden af. Den 57-årige blev derfor ikke sigtet for ulovlig besiddelse af et skydevåben, men kan dog forvente at høre nærmere fra politiet vedr. overtrædelse af knivlovgivningen.

Udlændingeloven mv. - Skovbovængets Alle, Roskilde

Kl. 17.40 bemærkede en patrulje en varebil køre usikkert ad Ringstedgade i nordlig retning og herefter videre ad Skovbovængets Alle, hvor den mandlige fører standsede og havde et kortvarigt ærinde på en adresse.

Politiet tog kontakt til føreren, der identificerede sig som en 34-årig mand fra Libanon, men med svensk opholdstilladelse. Varebilen var en firmabil, som blev brugt til at transportere pakker til udbringning, hvilket politiet anså som erhvervsmæssig kørsel i bilen.

Den 34-årige fører kunne ikke fremvise nogen tilladelse til at arbejde i Danmark, hvorfor han blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af udlændingeloven om ulovligt arbejde i Danmark.

Efter afhøring til sagen ved brug af en tolk fik den 34-årige mand afgjort sagen, men forblev efterfølgende i politiets varetægt, indtil Udlændingestyrelsen har taget stilling til, hvorvidt han skal udvises af Danmark med et indrejseforbud.

To hurtige bilister på motorvejen - Køge Bugt Motorvejen, Greve

Mandag aften foretog færdselspolitiet i en civil patruljebil med videoudstyr måling af bilisternes hastighed på Køge Bugt Motorvejen ved Greve. Højst tilladte hastighed er ifølge skiltningen 110 km/t, men to bilister blev inden for kort tid afsløret i at køre væsentligt hurtigere end tilladt.

Kl. 20.01 blev en 22-årig mand fra Odense sigtet for at køre med en gennemsnitshastighed på mindst 164 km/t i en personbil i det nordgående spor på motorvejen.

Kl. 20.25 blev en 29-årig mand fra Næstved målt til at køre med en gennemsnitshastighed på mindst 161 km/t i sydgående retning på motorvejen.

Begge bilister kan nu ud over en bøde for hastighedsovertrædelsen, der i begge tilfælde var højere end 160 km/t, forvente en påstand om betinget frakendelse af kørekortet samt betaling af et bidrag på 500 kr. til Offerfonden.

En betinget frakendelse af kørekortet vil i givet fald betyde krav om aflæggelse af både en ny teori- og køreprøve, såfremt førerretten skal bevares.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

17. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 17. maj 2024.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 16. maj 2024 kl. 07.00 til 17. maj 2024 kl. 07.00.

16. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 16. maj 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 15. maj 2024 kl. 07.00 til 16. maj 2024 kl. 07.00.

15. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 15. maj 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 14. maj 2024 kl. 07.00 til 15. maj 2024 kl. 07.00.