Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

19. september 2023 11:20

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 19. september 2023.

Grundlovsforhør i sag om 100 gram kokain - Bil taget efter vanvidsuheld - Tre unge anholdt med lommerne fulde af stjålne cigaretter. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 18. september 2023 kl. 07.00 til 19. september 2023 kl. 07.00.

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Helligkorsvej, Roskilde
Gundsølillevej, Tågerup, Roskilde
Østre Åsvej, Jersie, Solrød Strand
Huginsvej, Ringsted - forsøg

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Højby Kærvej, Lejre
Sognevej, Vallø, Køge - Forsøg

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Rønnedevej, Ringsted
Nyvej, Højby Sj.

Tyveri fra køretøjer:

Ledreborg Alle, Lejre
Industrivej, Køge
Ottestrupvej, Ørslev, Ringsted

Hampplanter fundet – Jyderup, Holbæk

Kl. 09.45 var en patrulje med narkohund forbi en vej i Jyderup by, da der var melding om kraftig hashlugt. Politiet gik en tur i området med narkohunden, som trak ind mod en adresse. Beboeren i huset nægtede kendskab til, at der skulle lugte af hash, men gav tilladelse til at politiet foretog ransagning. I et udhus fandt betjentene to hampplanter, der hang til tørre. Planterne blev beslaglagt, og taget med til destruktion. Politiet har en mistænkt i sagen, som vil høre mere ift til de fundne hampplanter.

 

Kvinde overfaldet med kniv - Se pressemeddelelse

 

Bil taget efter vanvidsuheld – Nordhøj, Køge

Kl. 15.24 kørte en 54-årig mand fra Litauen galt på parkeringspladsen ved Køge Transport Center. Bilisten påkørte et autoværn, hvor bilen kilede sig fast. En forbipasserende kom bilisten til undsætning, for at se, om manden var kommet til skade.

Bilisten var uskadt, men virkede fuld, så politiet blev tilkaldt. En patrulje kom frem og testede den 54-årige bilist med alkometeret, som ved flere tests viste et resultat over 2,0 promille. Den 54-årige mand blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Autoværnet blev beskadiget efter påkørslen, og politiet optog rapport om uheldet.

Bilen blev beslaglagt, da den høje promille er omfattet af reglerne om vanvidskørsel.
Den udenlandske mand blev afhørt med tolk, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer politiet promilleerklæringen, hvorefter den 54-årige vil høre mere i sagen.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Gørlev Landevej, Høng – Kalundborg

Kl. 17.37 sigtede og anholdt politiet en 36-årig mand fra Slagelse, som kørte på Gørlev Landevej i Høng, selvom han var narkopåvirket og frakendt førerretten i ti på grund af tidligere sager om kørsel i påvirket tilstand. Den 36-årige kørte i en lånt bil, så ejeren af bilen blev sigtet for at overlade sit køretøj til en person, som ikke lovligt må føre det. Efter at have afgivet en blodprøve blev den 36-årige løsladt. Han vil senere høre mere i sagen.

Brand i plejehjem – Eksercerpladsen, Ringsted

kl. 20.31 opstod en brand i et værelser på et plejehjem på Eksercerpladsen i Ringsted. En medarbejder på plejehjemmet fik en alarm om brand, skyndte sig hen til værelset, hvor det brændte i noget papir på køkkenbordet. Hun reddede den mandlige beboer ud og slog alarm. Politi og brandvæsen kørte frem til stedet, hvor branden hurtigt blev slukket. Ilden viste sig at være startet ved en køkkenrulle, som stod op af et askebæger. Ilden spredte sig herefter til en el-tavle. Politiet fandt intet mistænkeligt ved branden, men der blev optaget rapport, som skal belyse om brandårsagen.

Knivloven – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 00.28 bemærkede en patrulje en bilist, der kørte den forkerte vej rundt i rundkørslen ved Valdemar Sejrsvej/Skagerakvej. Politibilen tændte det blå blink og bilisten kørte ind til siden. Bag rattet sad en 19-årig mand fra Nordjylland, som erkendte at han ville spare tid, og derfor havde dummet sig og taget den korteste vej rundt i rundkørslen mod færdselsretningen. Den 19-årig var iført arbejdsbukser, hvori der lå en foldekniv, som han ikke havde en anerkendelsesværdigt formål til at bære midt på natten, hvor han ikke var på job. Han blev derfor sigtet for at overtræde færdselsloven og knivloven. Kniven blev beslaglagt, og den 19-årige erkendte også denne sag. Han kan forvente at få en bøde i sagerne.

Grundlovsforhør i sag om narkosalg

To mænd fremstilles kl. 11.30 ved Retten i Holbæk som sigtet for at besidde 99,2 gram kokain til videreoverdragelse. De to blev stoppet rutinemæssigt Kl. 00.28 på Holbækmotorvejen østgående ved Holbæk af en patrulje. Føreren, en 25-årig mand fra Skjern, blev testet med narkometeret, som viste positiv for kokain og amfetamin, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel.

Med i bilen som passager var en 27-årig mand fra Skjern. Under ransagning af bilen og visitation fandt politiet 99,2 gram kokain, 1,37 gram hash, og 20 piller receptpligtig medicin, som alt sammen blev beslaglagt til sagen.

De to mænd vil blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling i sagen. Anklagemyndigheden vil begære dørlukning i sagen.

Unge anholdt for indbrud i kiosk – Helligkorsvej, Roskilde

Kl. 02.55 kom en anmeldelse om indbrud i en kiosk på Helligkorsvej, hvor ruden i døren var blevet knust. Flere patruljer blev sendt til stedet, hvor der var stjålet cigaretter og snus.

En hundepatrulje kørte en tur i området, og på Bredgade mødte de tre unge mænd, som de besluttede at tage en snak med. Den ene unge bar på en rygsæk, og andre havde lommerne fyldt. Så betjentene besluttede at visitere de tre unge mænd, to på 15 år fra Roskilde og en på 21 år fra Herlev. De blev tilsammen fundet i besiddelse af 64 pakker cigaretter og 18 pakker snus, som de ikke kunne komme med en god forklaring på, hvor kom fra. Den 21-årige havde desuden en skruetrækker på sig.

De tre blev anholdt og sigtet for indbruddet i kiosken og taget med til stationen til afhøring. De to mindreåriges forældre og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen. Cigaretterne bliver leveret tilbage til butikken.

Sagen blev vurderet juridisk, og der var ikke grundlag for at fremstille dem i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. De vil derfor alle løsladt tirsdag formiddag, men vil høre mere i sagen senere.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

17. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi uddrag af døgnrapporten den 17. juni 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 14 . juni 2024 kl. 07.00 til 17. juni 2024 kl. 07.00.

14. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 14. juni 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 13. juni 2024 kl. 07.00 til 14. juni 2024 kl. 07.00.

13. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 13. juni 2024

Ældre ægtepar snydt af frække svindlere - Kvinde tæt på at miste ny Tesla - Ukrudtbrænder startede brand. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 12. juni 2024 kl. 07.00 til 13. juni 2024 kl. 07.00.