Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

2. maj 2024 10:39

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 2. maj 2024

Tip førte lokalbetjente til lager af puffbars og vingummi med THC - Varebil taget fra virksomhed efter medarbejders vanvidspromille - Håndgranater viste sig at være pynt. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 1. maj 2024 kl. 07.00 til 2. maj 2024 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ingen

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Lyngageren, Svogerslev, Roskilde - to biler
Håndværkerbyen, Greve


Vigepligtsuheld - Køgevej/Hårlev Bygade, Hårlev - Stevns

Onsdag Kl. 07.34 skete et sammenstød mellem to biler, da en 67-årig mand fra Hårlev kørte ad Hårlev Bygade og frem i krydset ved Køgevej, hvor han stødte sammen med en 54-årig mand fra Karise, der kørte ad Køgevej mod nord. Den 67-årige blev kørt i ambulance på skadestuen, hvor han blev behandlet for lettere skader, og 54-årige slap uden skader.
Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet.

Tip om salg af hash og puffbars førte til stort fund - Jyderup - Holbæk

Kl. 09.15 bankede lokalbetjente på ved et hus i Jyderup, da politiet havde fået tip om salg af hash og puffbars (nikotinholdige e-cigaretter) fra adressen. En mand i 30´erne lukkede betjentene ind, og en tilkaldt narkohund gennemgik hele huset, hvor der blev fundet en stor mængde ulovlige ting.

600 ulovlige puffbars med smag - med og uden indhold af THC, ca 100 gram hash, steroider og vingummi med forskellig smag, som indeholdt THC og en smule kokain. En del af de fundne ting blev fundet i børnehøjde spredt over hele huset, og hjemmet var et mindreårigt barn, så politiet orienterede de sociale myndigheder om sagen.

Der blev desuden fundet et større kontantbeløb, som formodedes at være udbytte fra det ulovlige salg og et regnskab, som også pegede på salg fra adressen. Den mistænkte mand i 30´erne blev sigtet, anholdt og taget med på politistationen, og de ulovlige ting og pengene beslaglagt. De store mængde puffbars anslås til alene at have en salgsværdi på mellem 50-70.000 kr.

Varebil taget for vanvidspromille - Hellestrupvej, Hellestrup - Holbæk

Kl. 09.21 ringede et bekymret ægtepar til politiet, da de kørte bag en varebil, som slingrede kraftigt mellem to vognbaner og bremsede unødigt op. En patrulje satte straks kursen, og ægteparret fulgte efter varebilen på afstand. Varebilen blev stoppet på Hellestrupvej, hvor en 45-årig mand fra Litauen blæste alkometeret op over 2,0 promille. Varebilen tilhørte den litauiske mands arbejdsgiver, men blev beslaglagt efter reglerne om vanvidskørsel på grund af den høje promille. Den 45-åriges kørekort blev inddraget og han fik udtaget en blodprøve og afhørt med tolk, hvorefter han blev løsladt. Arbejdsgiveren blev orienteret om sagen, og der blev ikke protesteret over beslaglæggelse af bilen. Nu afventer resultatet af blodprøven, hvorefter parterne i sagen vil høre mere. Retten vil senere skulle tage stilling til endelig konfiskation af bilen, hvis promillen viser et endeligt resultat over 2,0.

Narkokørsel -Holbækvej, Jyderup - Holbæk

kl. 09.38 stoppede en patrulje en 30-årig mand fra Svinninge, som kørte og talte i håndholdt mobiltelefon. Det viste sig dog ikke at være den værste forseelse, da han også blev testet positiv for at køre med euforiserende stoffer i blodet. Han blev anholdt og fik udtaget en blodprøve.

Håndgranater viste sig at være pynt - Dådyrvej, Ejby, Lille-Skensved - Køge

Kl. 10.36 ringede en borger, da han havde fundet to håndgranater i en fælles metalskraldepand, men ikke kunne afgøre om det var ægte. Forsvarets sprængstofeksperter (EOD) fik tilsendt et foto, og sendte folk ud og undersøge sagen. Det viste sig at være ægte granater, men uden indhold, som en beboer havde brugt som pynt, men nu havde smidt ud.

Det er altid en god idé at sikre sig, at man ikke skræmmer nogen når man bortskaffer ting, som kan ligne en farlig genstand. Pak det gerne godt ind, så ingen bliver bekymrede unødigt.

Narkokørsel - Stationsvej, Svebølle, Kalundborg

Kl. 12.39 testede en patrulje en bilist, som de havde stoppet på Stationsvej i Svebølle, da han virkede påvirket. Testen bekræftede mistanken, så den 29-årig mand blev anholdt og taget med til en blodprøve. En 44-årig mand, som var passager blev fundet i besiddelse af ca. 2 gram hash og blev sigtet. Begge mænd var fra kommunen, og vil høre mere i deres sager senere.

Uro og uorden på station - Banegårdspladsen, Kalundborg

Kl. 13.10 løb to lokalbetjente fra politistationen hen til Kalundborg Station, da borgere havde anmeldt, at tre personer var fulde og ubehagelige. Patruljen talte med de to mænd og en kvinde fra Jylland, som sagde de skulle mod toget til København. De blev formanet om at komme af sted snarest og holde sig i ro så længe, hvilket de bekræftede at ville.

Kl. 13.52 var der igen uro og tumult på stationen, så igen ilede lokalbetjente til stationen, hvor den 32-årige kvinde fra før, nu havde været i klammeri med to unge mænd fra Svebølle. De var blevet uenige, da kvinden mente, at de unge havde filmet hende. Igen fik betjentene dæmpet gemytterne og bedt alle om at forlade stedet, hvilket de efterkom. Ingen blev sigtet for noget i den forbindelse, og der kom ingen nye episoder på stationen denne eftermiddag.

Brand på grund af gnist fra ukrudtsbrænder - Balstrupvej, Ringsted

Kl. 16.32 kørte politi og brandvæsen til røgudvikling i et ventilationsanlæg. En beboer havde brugt ukrudtsbrænder ved middagstid, men efterslukket med vand. Vinden var blæst mod udsugningen til et kælderrum, hvor en gnist formentlig havde fået fat i isoleringen. Ilden blev slukket før der skete skade på ejendommen, og ingen kom noget til.

Brand i stråtækt hus - Troldhøjvej, Nyrup, Nykøbing Sj. - Odsherred

kl. 17.39 gik der ild i et stråtag i en længe på en gård på Troldhøjvej. Politi og brandvæsen kørte frem, hvor det viste sig at ilden var startet, da en grill var optændt tæt på huset, så der var gået ild i taget. Klintvej og Troldhøjvej blev afspærret mens slukningsarbejdet stod på, og det brændte kraftigt i den ene længe, men brandvæsnet fik slukket ilden. En mandlig beboer blev sigtet for uforsigtighed med ild.

Brand i nedlagt ejendom - Gl. Skovvej, Regstrup - Holbæk

Kl. 22.17 brændte det i en nedlagt landejendom i Nørre Jernløse. Ilden havde kraftigt fat, og ejendommen stod ikke til at redde. Brandvæsnet foretog en kontrolleret nedbrænding, og politiet skal nu undersøge brandstedet nærmere, da det ikke umiddelbart var til at fastslå brandårsagen. Vidner, som har set personer eller køretøjer omkring ejendommen op til branden startede, bedes ringe til politiet på tlf. 114, med oplysninger i sagen.

Spiritusbilist påkørte lysregulering - Ringstedgade, Roskilde

Kl. 22.30 påkørte en bilist en lysreguleringsstander i krydset ved Søndre Ringvej/Ringstedgade, da han ville svinge til venstre ad Ringstedgade mod syd. Den 23-årig mand fra Kirke-Såby bag rattet slap uskadt, men viste sig at være påvirket af spiritus over det tilladte. Så han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøve. Betjentene optog rapport.

Brand i askebæger ved kro - Mullerup Strandvej, Mullerup, Slagelse - Kalundborg

kl. 02.03 kørte flere patruljer og brandvæsnet til et alarmopkald om brand i en kro i Mullerup. Der var ingen synlige flammer, da de kom frem, men det viste sig, at der havde været ild i et askebæger, som stod på en trappe på førstesalen. Ilden spredte sig til en dør og videre til en væg og gulvet lige indenfor, før det blev slukket. Tre personer blev tilset for røgforgiftning i ambulancen, men ingen var kommet noget alvorligt til. Politiet optog rapport i sagen.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

16. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 16. maj 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 15. maj 2024 kl. 07.00 til 16. maj 2024 kl. 07.00.

15. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 15. maj 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 14. maj 2024 kl. 07.00 til 15. maj 2024 kl. 07.00.

14. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt og Vestsjællands Politi uddrag af døgnrapporten den 14 maj 2024

Vidner søges til røveri i kiosk i Ringsted - Ældre kvinde snydt for stort beløb - Lejlighedsbrand startede i E-cigaret. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 13. maj 2024 kl. 07.00 til 14. maj 2024