Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

20. september 2023 12:33

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 20. september 2023.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 19. september 2023 kl. 07.00 til 20. september 2023 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Huginsvej, Ringsted
Vordingborgvej, Herfølge
Jernbanevej, Høng

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Emmabodavej, Jyderup
Vibemosen, Greve

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Gnibenvej, Yderby Lyng, Sjællands Odde

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Ingen


Arbejdsulykke – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 06.41 var en mand kommet til skade i forbindelse med sit arbejde på Klosterparkvej i Kalundborg, så en ambulance var blevet tilkaldt til ulykkesstedet.

Det viste sig, at en 49-årig mand fra Litauen var kommet til skade og endte med at blive fløjet til Rigshospitalet i en tilkaldt lægehelikopter. Han blev indlagt til undersøgelse og behandling for mulige knoglebrud, men meldtes uden for livsfare.

Politiet underrettede Arbejdstilsynet, der sammen med politiet undersøgte et stillads, hvorfra den tilskadekomne var faldet nogle meter ned. Resultatet af undersøgelserne indgår i myndighedernes vurdering af, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Færdselsuheld – Køgevej, Vor Frue, Roskilde

Kl. 07.53 var flere biler blevet impliceret i et færdselsuheld på Køgevej ved Vor Frue ved Roskilde, idet bilisterne var stødt sammen i den tætte trafik i retning mod Roskilde.

Det viste sig, at ingen af parterne var kommet til skade ved sammenstødene, der omfattede i alt fire biler. De havde dog alle fået mindre skader som følge af sammenstødene.

En 29-årig kvinde fra Næstved som fører af en personbil opdagede for sent, at de forankørende bilister bremsede på en vejstrækning, hvor højst tilladte hastighed er 80 km/t, så hun påkørte bagenden af den forankørende, hvis bil blev skubbet frem i endnu en bil. Denne bil blev sluttelig skubbet frem i den fjerde part i sammenstødene.

En 41-årig kvinde fra Haslev blev dog som fører af en af de involverede biler bragt til skadestuen til kontrol, men var altså sluppet uden behandlingskrævende skader. Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i sammenstødene.

Flere hurtige bilister – Blakledsvej, Vester Såby, Hvalsø – Lejre

Tre bilister måtte inden for ca. 45 minutter tirsdag morgen erfare, at mødet med færdselspolitiet på Blakledsvej i Vester Såby medførte en sigtelse for overtrædelse af færdselslovens hastighedsbestemmelser.

Politiets første sigtelse var rettet mod en 28-årig mand fra Store-Merløse, der i en varebil blev målt til at køre mindst 77 km/t på en vejstrækning, der er beliggende i tættere bebygget område og derfor med højst tilladt hastighed på 50 km/t. Han kan nu ud over en bøde og et pligtigt bidrag på 500 kr. til Offerfonden også forvente en påstand om et klip i kørekortet, da hastighedsoverskridelsen var mere end 30 procent af tilladt hastighed.

Næste sigtelse gik til en 40-årig mand fra Vipperød, der som fører af en personbil blev målt til en hastighed på mindst 88 km/t, da han kom kørende i sydlig retning ad Blakledsvej.

Den tredje sigtelse var til en 55-årig mand fra Svebølle, som blev målt til at køre mindst 92 km/t i en personbil i sydlig retning.

De to sidste sigtede kan hver især ud over en bøde og et pligtig bidrag til Offerfonden på 500 kr. forvente en påstand om betinget frakendelse af kørekortet. Sidstnævnte påstand vil i givet fald medføre krav om aflæggelse af en kontrollerende køreprøve, hvor både en teori- og køreprøve skal bestås for at beholde førerretten.

Arbejdsulykke – Kragehøj, Borup – Køge

Kl. 08.59 rykkede ambulancepersonale sammen med politiet og Arbejdstilsynet ud til en arbejdsplads, hvor en mand var kommet til skade.

Det viste sig, at en 46-årig mand fra Sønderjylland havde fået en mindre kvæstelse, da en stige var væltet og havde ramt ham i hovedet. Han blev i ambulancen bragt til skadestuen til fornøden behandling.

Arbejdstilsynet og politiet undersøgte arbejdsstedet og omstændighederne ved ulykken, så der senere kan tages stilling til, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Ulovligt ophold i Danmark – Gevninge, Roskilde – Lejre

Kl. 11.44 foretog udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi anholdelse af en 25-årig kvinde fra Brasilien, da hun blev truffet på en adresse i Gevninge-området i Lejre kommune.

Udlændingeafdelingen var sammen med Skattestyrelsen på en kontrol inden for massagebranchen og mødte bl.a. den 25-årirge brasilianer på stedet. Hendes visum til ophold i Danmark var udløbet, hvorfor hun ikke længere opholdt sig lovligt i Danmark. På stedet var også en 43-årig kvinde fra Spanien, men hendes papirer var i orden.

Den 25-årige brasilianer blev sigtet for overtrædelse af udlændingeloven og fik efter afhøringen straks afgjort sagen. Hun forblev dog i politiets varetægt i medfør af udlændingelovens bestemmelser, idet hendes sag nu vurderes hos Udlændingestyrelsen til afgørelse af, hvorvidt hun skal udvises af Danmark med et indrejseforbud.

Uro og uorden i en bank – Algade, Roskilde

Kl. 12.50 havde personalet i en bank følt sig så utryg ved en mands adfærd, at de havde aktiveret overfaldsalarmen for at få hjælp fra politiet.

Det viste sig, at en mand havde været så utilfreds med bankpersonalet, at han højlydt havde råbt ad dem, så de følte sig utrygge. Manden var efterfølgende gået fra stedet, så politiet måtte lede efter ham i området.

Det lykkedes at finde manden, som blev identificeret som en 38-årig mand fra Fakse, som blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Anholdelsen var begrundet i at få skabt ro og tryghed, så han tilbragte nogle få timer i politiets varetægt, inden han først på aftenen blev løsladt. Han kan nu forvente at modtage en bøde i sin digitale postkasse som afslutning på sagen.

Narkokørsel uden førerret – Gl. Ringstedvej, Holbæk

Kl. 14.01 standsede politiet et vogntog bestående af en varebil med en tilkoblet trailer med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og vogntoget.

Føreren var en 23-årig mand fra Svebølle, som ikke havde noget kørekort, fordi politiet i 2022 havde inddraget hans førerret i forbindelse med en verserende sag om narkokørsel.

Den 23-årige deltog efterfølgende i en narkometertest, der indikerede, at han var påvirket af narkotika under kørslen. Han blev derfor også sigtet for narkokørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Ejeren af det pågældende vogntog vil i en særskilt sag blive sigtet for at have overladt føringen til en person, der ikke lovligt kunne være fører.

Færdselsuheld – Holbækvej, Benløse, Ringsted

Kl. 14.45 var to biler stødt sammen på Holbækvej ud for Eventyrvej i Benløse i Ringsted, så en ambulance og det lokale redningsberedskab var sendt til uheldsstedet.

Det viste sig, at en 28-årig kvinde fra Stenlille som fører af en personbil under kørsel ad Holbækvej mod Ringsted var standset, inden hun ville foretage en U-vending på vejen.

I forbindelse med vendingen stødte hun sammen med en anden personbil, som en 51-årig kvinde fra Ringsted førte ad Holbækvej også i retning mod Ringsted.

Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, så hverken ambulancepersonalet eller det lokale redningsberedskab kom i arbejde. Politiet har optaget rapport om sammenstødet på grund af en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld – Kirkevangen, Gørlev – Kalundborg

Kl. 14.56 var en bilist forulykket og havde påkørt en husmur på Kirkevangen i Gørlev, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.

Politiet fik klarlagt, at en 18-årig mand fra Slagelse i en personbil var kørt ad Kirkevangen mod syd, da han af ukendte årsager havde mistet kontrollen over bilen, så han påkørte en husmur, inden bilen standsede i nordgående spor på Kirkevangen.

Den 18-årige blev tilset af ambulancepersonalet, men var tilsyneladende ikke kommet til skade.

Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Narkokørsel – Nykøbingvej, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 17.15 blev en 30-årig kvinde fra Eskebjerg sigtet for narkokørsel i den personbil, som politiet havde standset på Nykøbingvej i Føllenslev.

Den 30-årige havde deltaget i en narkometertest, der indikerede, at hun var påvirket af narkotika under kørslen, så hun fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Hun hører nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Stormen væltede træer mv. – hele politikredsen

Den kraftige storm i løbet af tirsdag gav ved aftentide anledning til flere henvendelser til politiet om ting, der kunne have indflydelse på færdslen eller i øvrigt være til fare.

Politiet fik den første henvendelse kl. 19.32 og efterfulgt af flere jf. nedenstående:

Kl. 19.32 – Audebovej, Holbæk: væltet træ spærrer vejen.
Kl. 19.42 – Pulsen, Roskilde: to større telte havde revet sig løs og fløj rundt mellem/på bilerne på en parkeringsplads og tæt på Holbækmotorvejen.
Kl. 19.43 – Trehøjevej, Kirke-Hyllinge: væltet træ spærrer vejen.
Kl. 19.47 – Brittavej, Greve: stort træ på tom grund væltet ud over vejen og spærrer.
Kl. 19.49 – Kaldredvej, Eskebjerg: træ er væltet og ligger på tværs af vejen.
Kl. 19.56 – Hareskovvej ud for Gl. Hovvej, Kalundborg: vejskilt ligger på vejen.
Kl. 20.04 – Højstedvej, Eskebjerg: træ er væltet og spærrer vejen.
Kl. 20.08 – Næstvedvej, Vetterslev, Ringsted: skilte mv. ved vejarbejde flyver rundt.
Kl. 20.20 – Trønninge Alle, Regstrup: træ væltet.
Kl. 20.30 – Tjørnedevej, Holbæk: træ er væltet og spærrer for trafik i den ene retning.
Kl. 20.36 – Trehøjevej, Egholm, Kirke-Hyllinge: stor gren er knækket af træ og spærrer.
Kl. 20.42 – Moesgården, Vindinge, Roskilde: afspærring ved stort hul er væltet.
Kl. 20.57 – Mørkøvvej, Undløse, Tølløse: træ væltet.
Kl. 21.04 – Kornerup Landevej, Kornerup, Roskilde: træ væltet ned over cykelsti og vej.
Kl. 21.05 – Jernbanegade, Køge: skraldespand væltet ned på togspor.
Kl. 21.30 – Labæk, Holbæk: stålhegn er væltet og ligger på fortov, cykelsti og vejen.

Politiet har efter de forskellige anmeldelser underrettet den myndighed, der måtte have opgaven med at få ryddet op eller reetableret forholdene. Der er ingen meldinger om, at nogen er kommet til skade i blæsevejret.

Færdselsuheld – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 22.17 rykkede ambulancepersonale og politiet ud i anledning af et færdselsuheld, idet en bilist var forulykket og havde påkørt bl.a. en hæk på en privat adresse.

Politiet kunne på uheldsstedet konstatere, at der var tale om en personbil, hvori der befandt sig en ukontaktbar person. Bilen havde kun minimale skader efter kørsel ad Kalundborgvej i vestlig retning, idet føreren under kørslen med lav hastighed i tættere bebygget område gradvist var trukket længere og længere mod højre, indtil en hæk med et par mindre træer var blevet påkørt.

Ambulancepersonalet ydede førstehjælp til den ukontaktbare fører og fik tilkaldt en lægehelikopter, hvis læge kunne konstatere, at føreren af personbil var afgået ved døden.

Ingen andre trafikanter var involveret i uheldet, som politiet ud fra de foreliggende oplysninger anså for at være forårsaget af et ildebefindende hos føreren.

Føreren af personbilen blev identificeret som en 68-årig kvinde fra Holbæk, hvis pårørende er blevet underrettet. Den forulykkede personbil blev flyttet fra uheldsstedet, så trafikken ad Kalundborgvej kunne normaliseres kl. ca. 23.30.

Overtrædelse af indrejseforbud – Tunevej, Vindinge, Roskilde

Kl. 02.49 standsede politiet en varebil med henblik på en rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

Føreren var en 34-årig mand fra Marokko, der viste sig at have et indrejseforbud i Danmark. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af udlændingeloven og anholdt, idet han opholdt sig ulovligt i Danmark.

I varebilen var også en 24-årig dansk mand med som passager, men som ikke blev sigtet for noget i anledning af politiets kontrol af varebilen med danske nummerplader.

Den anholdte havde et indrejseforbud gældende til 2024 og blev afhørt herom til sagen. Han forblev efterfølgende i politiets varetægt, idet han forventes fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde med henblik på enten en straksdom eller varetægtsfængsling i sagen.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

1. december 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt og Vestsjællands Politi uddrag af døgnrapporten den 1 december 2023

Et døgn uden indbrud men med anholdelse af knivbevæbnet mand på station og flere tilfælde af ældresvindel over telefonen.

30. november 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 30. november 2023.

Kanonkugle var en sten - Mand kom til skade i grusgrav - Kvinde fik franarret dankort af falsk bankmand. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 29. november 2023 kl. 07.00 til 30. november 2023 kl. 07.00.

29. november 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 29. november 2023.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 28. november 2023 kl. 07.00 til 29. november 2023 kl. 07.00.