Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

21. september 2022 11:42

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 21. september 2022.

Færdselskontrol med voldsom bilist - To mænd gik i byen med hobbykniv - Tyveri af træppiller fra garage - Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 20. september 2022 kl. 07.00 til 21.september 2022 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Bygmarken, Vindinge, Roskilde
Ole Rømers Vej, Køge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

A Ladingsvej, Nykøbing Sj.
Lindenborgvej, Roskilde
Toftevangen, Viby Sj.
Valsømaglevej, Ringsted

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl 06.27 skete der et harmonikauheld på motorvejen i nordgående retning. Trafikken gik pludseligt ned i fart, men en 37-årig mand nåede ikke at bremse tilstrækkeligt ned og ramte derfor op bag i en forankørende personbil ført af en 32-årig kvinde. Kvindens bil blev så skubbet op bag i en personbil ført af en 51-årig kvinde, der så igen røg op i en personbil ført af en 36-årig mand. Alle de involverede var fra Sydsjælland. De to sidste biler kunne selv køre fra stedet, mens den 37-årige mand og den 32-årige kvinde blev kørt til behandling på sygehuset.

Brand – Eskebjergvej, Føllenslev- Kalundborg

Kl 06.34 blev der anmeldt en brand i stuehuset på en landejendom. Stuehuset udbrændte, men ilden spredte sig ikke til de øvrige bygninger. Brandvæsnet var færdige på stedet ved otte-tiden, men måtte retur ude på eftermiddagen, da branden blussede op igen. Branden var tilsyneladende opstået i et bryggers, men politiet skal nu undersøge brandårsagen nærmere.

Færdselsuheld – Hovedvejen, Lejre

Kl 06.50 skete der et færdselsuheld , da en skraldebil skulle køre ude fra en sidevej, men ramte ind i siden på en personbil ført af en 25-årig mand fra Sydsjælland. Umiddelbart slap alle fra uheldet uden alvorlige skader.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Bjæverskov - Køge

Kl 07.35 skete der endnu et uheld på motorvejen. Da trafikken pludseligt gik ned i fart, bremsede en personbil ført af en 25-årig mand fra Sydsjælland hårdt ned, men det førte til, at han blev ramt bagfra af en personbil ført af en 26-årig mand fra Fyn. Der blev tilkaldt en ambulance til at tilse personerne, men alle slap umiddelbart fra uheldet uden alvorlige skader.

Arbejdsulykke – Knabstrupvej, Mørkøv - Holbæk

Kl 09.17 væltede en lastbil med tiplad, der var ved at læsse en portion jord af på en mark. Lastbilen og sættevognen lagde sig ned på højre side ned i en grøft, men der skete ingen skader på personer ved uheldet. Lastbilen lækkede lidt olie, og derfor blev brandvæsnet også tilkaldt. En kran ankom til stedet et par timer senere og fik rejst lastbilen op igen.

Færdselskontrol – Greve og Køge

Færdselsafdelingen var tirsdag på gaden med fokus på fart og sikkerhed på motorvejen ved Køge og Greve.

Om formiddagen målte betjentene på Køge Bugt Motorvejen i sydlig retning ved Mosede Landevej i Greve. 16 bilister blev målt til at køre for stærkt og fem kan udover bøde forvente at klip i kørekortet. En bilist blev kl. 11.00 målt til at køre 144 km/t, selvom hastighedsbegrænsningen på strækningen er 110 km/t.

Den 31-årig mand blev stoppet i nødsporet. Da han kom ud af bilen og var opfarende, råbte og havde en truende opførsel over for politifolkene, og nægtede at medvirke i en narkometertest. Han blev anholdt og ilagt håndjern af sikkerhedsmæssige hensyn, da hans adfærd var til fare for ham selv og betjentene så tæt på motorvejen. Bilen blev ransaget efter euforiserende stoffer, men der blev ikke fundet noget ulovligt. Efter lidt tid faldt den 31-årige lidt til ro, og han deltog i en narkometertest, som viste negativt resultat. Han blev sigtet for den hurtige kørsel, som kommer til at koste ham 3600 kr, et klip og 500 kr til Offerfonden. Herefter fik han lov til at køre videre.

På Køge Bugt Motorvejen ved Cementvej i Køge blev målt med laseren mellem kl. 13.00-14.00. Her blev otte bilister målt til at køre for stærkt, og en kørte mere end 30% for hurtigt, så det medfører et klip.

Derudover blev tre bilister sigtet for at køre uden førerret, og i samme ombæring blev to bilejere sigtet for at låne deres bil ud til en person uden kørekort. En bilist blev sigtet for fejl og mangler, da køretøjet ikke var lovligt. En talte i mobiltelefon under kørslen, en havde ikke medbragt sit kørekort og en blev sigtet for at køre med en stor trailer uden at have taget BE-kørekort til trailer.

 

Tyveri af træpiller – Kalundborgvej, Kalundborg

Kl. 13.04 anmeldte en borger, at han havde fået stjålet en palle træpiller, han lige havde fået leveret. Pallen med træpiller stod i hans garage, men var blevet fjernet i tidsrummet mellem mandag aften til tirsdag middag, hvor husejeren opdagede at træpiller var væk.

Det er anden gang inden for en uge, at der bliver stjålet træpiller i politikredsen. I fredags blev der stjålet 3-4 tons træpiller fra en tank på en ejendom i Strøby.

Vidner som har bemærket et større køretøj, som kan have kørt træpiller væk fra ejendommen på Kalundborgvej nær Ærtebjerg mandag aften/natten til tirsdag bedes kontakte politiet med oplysninger i sagen. Ring til politiet på tlf. 114.

Mand tog hobykniv med på værtshus – Centervej, Høng – Kalundborg

Kl. 16.05 foretog en patrulje et tilsyn på en pub i Høng Centeret, hvor de traf en spirituspåvirket mand i håndværkstøj, som havde en hobbykniv i lommen. Man skal have et anerkendelsesværdigt formål for at gå med kniv i det offentlige rum, hvilket manden ikke havde, da han ikke længere var på arbejde. Den 60-årig lokale mand blev sigtet for at overtræde knivloven, og hobbykniven blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 60-årige blev desuden meddelt et forbud efter restaurationsloven om ikke at indfinde sig på pubben de næste to år. Han kan forvente en bøde i sagen.

Bil taget ved vanvidskørsel med høj promille – Nordhøj/Lyngvej, Køge

Kl. 16.15 blev en kvindelig bilist påkørt bagfra i et lyskryds på Nordhøj ved Lyngvej i Køge. Den mandlige fører af bilen som ramte hende virkede påvirket og ville ikke oplyse sit navn. Så politiet blev tilkaldt og patruljen ankom netop, da den mandlige bilist forsøgte at køre fra stedet. Betjentene fik stoppet en 42-årig mand fra Stenløse, som blev testet med alkomteret og narkometer. Resultatet viste en promille på mere end 2,0 og positiv for euforiserende stoffer.

Den 42-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for vanvidskørsel på grund af den høje promille. Han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Bilen blev beslaglagt med henblik på konfiskation, hvilket den 42-årige accepterede. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter den 42-årige vil høre mere i sagen.

Spirituskørsel – Remisevej, Hørve – Odsherred

Kl. 18.09 blev en 44-årig lokal mand anholdt og sigtet for spirituskørsel i bil, da han blev stoppet i Hørve med en promille over det tilladte. Han fik udtaget en blodprøve og løsladt.

Hobbykniv med til fodboldkamp – Ved Stadion, Køge

Kl. 19.00 ved champions League kvalifikationskampen mellem KB Køge og Juventus i kvindefodbold var en patrulje forbi stadion, hvor alt var roligt. En kontrollør var blevet gjort opmærksom på, at mand på hjemmeholdets langside bar en hobbykniv. Politiet fik udpeget en 41-årig mand fra Køge, som havde en Stanleykniv i sine håndværkerbukser. Han blev sigtet for at overtræde knivloven og hobbykniven beslaglagt. Han kan forvente en bøde i sagen.

Spirituskørsel – Køllevej, Jyderup – Holbæk

Kl. 00.36 sigtede og anholdt politiet en 29-årig mand fra Svinninge for spirituskørsel, da han blev stoppet på Køllevej i Jyderup. En alkometertest røg over det tilladte 0,5 promille, så han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Nu venter politiet på svaret på blodprøveanalysen, hvorefter den 29-årige vil få besked om sagens videre gang.


 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

24. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 24. maj 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 23. maj 2024 kl. 07.00 til 24. maj 2024 kl. 07.00.

23. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 23. maj 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 22. maj 2024 kl. 07.00 til 23. maj 2024 kl. 07.00.

21. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 21. maj 2024.

Udenlandsk lastbilchauffør med vanvidspromille - Ældre mand frarøvet dankort - Cyklist hårdt kvæstet i højresvingsulykke. Læs uddraget af pinsens hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. maj 2024 kl. 07.00 til 21. maj 2024 kl. 07.00.