Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

22. april 2024 12:57

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 22. april 2024

Vidner søges til groft overfald på lastbilchauffør - Mænd afsløret midt i narkohandel - Vidner søges til indbrud i tandlæge, hvor dyrt udstyr blev stjålet. Læs mere i weekendens uddrag Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 19. april 2024 kl. 07.00 til 22. april 2024 kl. 07.00.

Døgnrapport

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Enggårdsvej, Jerslev Sj.
Skamstrupvej, Mørkøv

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Skolevej, Knabstrup, Mørkøv
Stestrupvej, Skee, Store-Merløse

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Canadavej, Klint, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Boestoftevej, Havnelev, Rødvig Stevns - Forsøg

Tyveri fra køretøjer:

Østre Skolegade, Holbæk

Fredag - lørdag

 

Indbrud i tandlæge - Enggårdsvej, Jerslev Sj. - Kalundborg

Kl. 08.06 anmeldte en tandlægeklinik, at der havde været indbrud i klinikken mellem torsdag aften og fredag morgen, hvor der var blevet stjålet tandlægemaskiner og udstyr. En patrulje kørte til stedet, hvor der var opbrudt et vindue, og søgte efter spor. De foretog forhøring hos naboerne, som ikke havde hørt noget.

Vidner, som har set personer eller køretøjer omkring Enggårdsvej natten til fredag bedes ringe på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mand med gevær var dueregulering - Vinkelvej, Roskilde

kl. 10.30 fik politiet anmeldelse om en sortklædt mand med et gevær ved Ros Torv. En vagt havde beroliget med, at det var dueregulering, men borgeren undrede sig og anmeldte det.

Flere patruljer kørte til stedet, hvor de i første omgang ikke fandt frem til den sortklædte mand. Vagten ved Ros Torv bekræftede, at der var tale om dueregulering. En patrulje fik kontakt med jægeren, som fik indskærpet, at han skulle iklæde sig gul vest og orientere politiet, inden han næste gang gik i gang med at regulere fugle.

Voldsom mand på sygehus sparkede betjent - Sygehusvej, Roskilde

Kl. 21.38 anmeldte akutmodtagelsen på Roskilde Sygehus, at en mand var voldsom og sparkede ud efter personalet. En patrulje kørte hastigt frem, hvor de traf personalet, som forsøgte at berolige manden og holde ham i ro. Det viste sig at være en 67-årig mand fra Lejre Kommune, som var på sygehuset for at få behandlet nogle sår på armene.

Betjentene hjalp til, mens manden blev behandlet, men hans sindstilstand var uligevægtig, og han blev voldsom igen. I den forbindelse blev en betjent sparket i hovedet, mens manden lå på en seng. Han blev pacificeret af en anden patrulje, som var kom for at assistere. Betjenten blev tilset, men var ikke kommet noget alvorligt til.

Da den 67-årige mand var faldet ned, blev sigtet for vold mod polititjenestemand. Han blev behandlet på sygehuset, og patruljen kunne igen forlade stedet, da den 67-årige var faldet til ro. Han vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Mænd afsløret midt i narkohandel - Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 00.35 kørte en patrulje lokalbetjente ved en parkeringsplads på Smedelundsgade foran et supermarked, hvor der holdt en bil i tomgang. I bilen sad tre personer, som vakte betjentenes interesse, så de henvendte sig ved bilen.

På bagsædet sad en 22-årig mand fra Lejre Kommune, som virkede påvirket af stoffer. Han blev visiteret, og betjentene fandt tre poser med hvidt pulver. Den 22-årige sagde, at han netop havde købt tre gram kokain af de to mænd i bilen.

De to mænd på forsæderne i bilen nægtede at sælge narko, men havde blot tilbudt at give den 22-årige, som de i øvrigt ikke kendte, et lift til stationen. Den forklaring troede betjentene ikke på, at de to mænd omkring de 30 år fra København blev sigtet for narkosalg, og bilen ransaget. I bilens midterkonsol fandt politiet 2000 kr i kontanter, som den 22-årige havde oplyst var prisen for de tre gram narko.

Derudover havde passageren på forsædet et gram kokain i en pose magen til på sig, og en joint. Stofferne blev beslaglagt og de tre mænd fik lov til gå. De vil senere høre mere i deres sager fra politiet.

 

 

Lørdag - søndag

 

Motorcykel endte i grøft - Allindemaglevej, Ringsted

Kl.10.58 mistede en motorcyklist herredømmet og kørte ud i en grøft. Den 27-årig mand fra København slap uden at komme til skade, men blev tilset i ambulance. Motorcyklen havnede på en mark og fik mindre skader, men måtte transporteres væk. Politiet registrerede uheldet.

Tricktyv på spil - Hyrdehøj Bygade, Roskilde

Kl. 12.15 fik politiet anmeldelse om, at en 78-årig mand fra Roskilde havde været udsat or et tricktyveri ved Kvickly i Hyrdehøj samme formiddag. En patrulje afhørte den ældre mand til sagen, hvor han forklarede, at en ukendt mand havde hjulpet ham med at pakke varerne på båndet. Herefter havde han fulgt efter ham ud til hans cykel og begyndte nu at flytte varerne ned i hans cykelkurv. Den 78-årige sagde, at han havde styr på det, og bad den fremmede gentagne om at stoppe, men det gjorde han ikke. Han tog den ældre mands vogn og kørte den på plads og kom retur med 10 kr fra vognen.

Han beskrives som: Mand, Dansk af udseende, 50 år, Iført: lyst tøj

Ifølge den ældre mand virkede det som om, han var døvstum eller spilledet det. Den 78-årige var blevet forvirret over situationen, og opdagede bagefter, at hans pung med 2000 kr i var væk fra bukselommen. Han ringede til sin søn, der anmeldte sagen, og sønnen fik hurtigt spærret hans dankort. Politiet efterforsker sagen og indhenter overvågning fra butikken.

To cyklister stødte sammen - Frederiksborgvej, Himmelev, Roskilde

Kl.13.25 kørte to cyklister i samme retning på cykelstien på Frederiksborgvvej mod syd ved Himmelev. En 59-årig mand fra København ville overhale en 77-årig mand fra Veksø, men da han ville trække ind igen ramte de to cyklister hinanden hjul. Den 77-åriges forhjul blev ramt af den 59-åriges baghjul, så den 77-årige styrtede og slog sig.

Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 77-årige blev tilset, men var sluppet med skrammer. Politiet registrerede uheldet.

Uheld mellem bilist og knallert - Toldbodvej, Køge

Kl. 14.36 kørte en bilist ad Toldbodvej mod nord, og skulle svinge til højre ad Carlsensvej. En 15-årig lokal dreng kørte i samme retning på knallert, men bilisten, en 26-årig mand fra Rumænien med arbejde i Danmark, overså knallerten og begyndte sin svingning.

Knallerten kørte ind i siden på bilen, så den styrtede, og drengen slog sit knæ. Den 15-årige blev behandlet på skadestuen for en overfladisk skade. Politiet afhørte parterne på stedet og optog rapport i sagen.

Påvirket bilist bakkede ind i parkeret bil - Bredgade, Kalundborg

Kl. 18.38 bakkede en bilist ud fra en p-bås på Bredgade, hvor bilen ramte en parkeret bil, og herefter flygtede bilisten fra stedet uden at lægge en seddel. En borger så påkørslen og ringede 112, på grund af bilisten usikre kørsel. En patrulje standsede den flygtede bil på Holbækvej i Kalundborg, hvor det viste sig, at den udenlandske mand bag rattet var kraftigt påvirket af spiritus og euforiserende stoffer. Han blev derfor anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. I bilen fandt patruljen en klump hash, som blev beslaglagt.

Bilen var på irske nummerplader, men bilisten ønskede ikke at oplyse, hvem han var. Politiet fandt efter lidt tid ud af, at bilisten var en 25-årig mand fra Irland med arbejde og adresse i Danmark. Efter en nat i detentionen var sagen færdig behandlet og han kunne løslades tidligt søndag morgen. Han kan forvente at høre mere i sagen om uheldet, som han forårsagede i påvirket tilstand og for at besidde hash.

Dreng sigtet for hærværk på bil - Kirke-Hyllinge - Lejre

kl. 03.30 anmeldte en borger i Kirke-Hyllinge, at der var blevet knust en forrude og en bagrude på to biler, som holdt på en p-plads foran hans hjem. Han havde set en knallert køre fra stedet og havde mistanke til en lokal ung mand. En patrulje satte kursen og fandt frem til den lokal teenager, som var påvirket af alkohol og hash. Han blev anholdt og taget med på politistationen til afhøring. Han blev fundet i besiddelse af en kniv, som han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde, så den blev beslaglagt. Han blev sigtet for hærværk mod de to biler og for at overtræde knivloven.

Da han var under 18 år blev hans forældre orienteret, og han blev løsladt tidligt søndag morgen. Han kan forvente at høre mere i sagen når erstatningskravet er opgjort.


Søndag-mandag

 

Beruset mand bortvist - Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 08.30 blev politiet kontaktet af personale fra DSB, som ønskede politiets assistance til at få bortvist en beruset og ubehøvlet mand, der befandt sig i et tog. En patrulje kom frem til stedet, hvor manden - der er 50 år og bosiddende i Sverige - blev bortvist.

Brand - Lindenborgvej, Roskilde - Lejre

Kl. 10.24 modtog politiet et alarmopkald om brand i en ejendom. Politi og brandvæsen kom frem til stedet, hvor det viste sig, at branden skyldtes at to børn havde leget med ild og i den forbindelse havde antændt en plasticpose. Brandvæsnet fik slukket branden og luftet ud. Ingen personer kom til skade i forbindelse med branden.

Trafikuheld - Riffelhavevej, Holbæk

Kl. 10.25 skete et sammenstød mellem en varebil og en handicapscooter i forbindelse med, at varebilen, ført af en 40-årig mand fra Holbæk, bakkede ud af en indkørsel og i den forbindelse påkørte handicapscooteren, der blev ført af en 87-årig mand fra Holbæk. Den 87-årig mand var lettere tilskadekommen efter påkørslen og blev kørt til sygehuset for at blive behandlet for sine skader.

Påvirket bilist - Bygaden, Kirke-Hyllinge, Lejre

Kl. 15.20 blev en 69-årig mand fra Kirke-Hyllinge sigtet for kørsel i påvirket tilstand og uden at have erhvervet kørekort. Manden blev anholdt og fik udtaget en blodprøve til sagen, som afgøres, når politiet modtager resultatet af blodprøven.

Påvirket bilist - Esterhøjvej, Asnæs - Odsherred

Kl. 17.47 blev en 64-årig mand fra Asnæs sigtet for kørsel i påvirket tilstand. Manden blev anholdt og fik udtaget en blodprøve til sagen, som afgøres, når politiet modtager resultatet af blodprøven.V

 

Vidner søges til overfald på lastbilchauffør - Ringstedvej, Holbæk

Kl. 17.55 kom et alarmopkald fra en jysk lastbilchauffør, som netop var blevet overfaldet, mens han holdt et hvil i lastbilen på en rasteplads Ringstedvej i Holbæk. To mænd var ankommet til rastepladsen i en hvid kassebil, og havde hevet den 46-årige midtjyde ud af førerhuset, hvor de slog ham med et baseballbat.

Herefter kørte de to mænd fra stedet ad Ringstedvej mod syd, hvor de også var kommet fra. De beskrives som:

A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 35-40 år, 165 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: skægstuppe., Iført: kasket, sort dynjakke.

B: Mand, Mellemøstlig af udseende, 35-40 år, 190-200 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Fipskæg, Iført: Sort dynjakke med noget hvid farve ned langs lynlåsen, rød/orange bukser.

De to gerningsmænd var kørende i en ældre hvid kassebil med nummerplade der startede med "PLZ"

Den 46-årige ringede efter hjælp, og politi og ambulance kørte til rastepladsen. Patruljen holdt udkig efter den hvide kassebil undervejs, men mødte den ikke. Lastbilchaufføren blev kørt til tjek på sygehuset, men han var sluppet fra overfaldet uden alvorlige skader.

Fra lastbilen manglede et SD-kort fra bilens dashcam, men ingen andre værdier var fjernet fra bilen.

Politiet efterforsker nu sagen, og forsøger at finde et motiv til overfaldet. Chaufføren havde ikke bemærket noget under sin tur fra Jylland på motorvejen, hvor han kørte af ved Sorø mod Holbæk, og han havde ingen mistanke til et motiv.

 

Vidner som har bemærket de to beskrevne personer eller den udenlandske varebil bedes ringe til politiet med oplysninger i sagen på tlf. 114.

 

 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

24. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 24. maj 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 23. maj 2024 kl. 07.00 til 24. maj 2024 kl. 07.00.

23. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 23. maj 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 22. maj 2024 kl. 07.00 til 23. maj 2024 kl. 07.00.

21. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 21. maj 2024.

Udenlandsk lastbilchauffør med vanvidspromille - Ældre mand frarøvet dankort - Cyklist hårdt kvæstet i højresvingsulykke. Læs uddraget af pinsens hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. maj 2024 kl. 07.00 til 21. maj 2024 kl. 07.00.