Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

24. maj 2023 12:54

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 24. maj 2023.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 23. maj 2023 kl. 07.00 til 24. maj 2023 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Brydevangen, Køge
Bregnebjergvej, Ringsted

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Herslevvej, Trællerup, Roskilde (2 anmeldelser)
Munkholmvej, Holbæk
Vesthegnet, Greve (2 anmeldelser)
Engstien, Tune
Agerfløjen, Dåstrup, Viby Sj.
Kildevej, Viby Sj.
Ternevej, Viby Sj.
Kløvervej, Viby Sj. (2 anmeldelser)
Lindevej, Viby Sj. (2 anmeldelser)
Emilsgave, Viby Sj.
Horsevænget, Viby Sj.
Krohaven, Borup
Emmabodavej, Jyderup


Tyverier fra varebiler – Viby Sj. – Roskilde

Hele ni anmeldelser om tyveri fra varebiler i Viby Sj.-området modtog politiet i løbet af tirsdagen fra indehavere og brugere af primært firmavarebiler inden for forskellige håndværksmæssige faggrupper.

Tyverierne var i de otte tilfælde sket på et ukendt tidspunkt i løbet af natten mellem mandag og tirsdag, mens det sidste tyveri var sket på et ukendt tidspunkt i løbet af weekenden fra fredag til mandag morgen.

Varebilerne havde på tidspunktet for tyverierne været parkeret på Agerfløjen, Kildevej, Ternevej, Kløvervej, Lindevej, Emilsgave og Horsevænget i Viby Sj.

Tyven(e) havde stjålet diverse el- og håndværktøj fra varebilerne, som alle havde fået en dør ind til varerummet opbrudt.

Politiet har optaget anmeldelser om tyverierne fra varebilerne og undersøgt nogle af dem i et forsøg på at finde tekniske spor til identifikation af nogen, der kan mistænkes for at stå bag tyverierne inden for et snævert geografisk område.

Hvis nogen har set eller hørt noget mistænkeligt i Viby Sj.-området i løbet af natten mellem mandag og tirsdag, hører politiet gerne herom på tlf. 114.

Gode råd fra politiet om at forhindre tyveri fra varebiler

Midt- og Vestsjællands Politi har nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra din bil:

• Parker – om muligt – varebilen på en sådan måde, at det er besværligt at komme ind i den ad bag- eller sidedøre.
• Deaktiver knappen til central oplåsning af bag- og sidedøre (findes ikke i alle varebiler)
• Fjern særligt værdifuldt værktøj fra bilen
• Mærk værktøj med f.eks. en særlig farve, initialer eller firmanavn mv., så stjålet værktøj vil være sværere at afsætte for tyven og nemmere for politiet at identificere ejeren
• Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning – og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder.


Uro og uorden – Stationscentret, Roskilde

Kl. 07.23 anmeldte personalet i en kiosk, at en spirituspåvirket mand var til ulempe og gene for de kunder, som gik ind i eller kom ud fra kiosken. Manden ønskedes derfor bortvist fra stedet.

Politiet kørte til området, hvorfra manden var forsvundet, men han blev senere truffet på en af perroner på Roskilde togstation.

Der var tale om en spirituspåvirket, 46-årig mand fra Albertslund, som blev formanet på grund af sin adfærd uden for kiosken og herefter hjulpet ind i et tog i retning mod København. Politiet vurderede, at manden trods alt var i stand til at klare sig selv, efter at han var blevet hjulpet ind i toget.

Tyveri fra byggeplads – Rødvig - Stevns

Kl. 08.48 blev en 27-årig mand fra Haslev anholdt på en adresse i det centrale Rødvig, fordi han kunne mistænkes for at have stjålet byggematerialer fra et sommerhusområde i Havnelev Mark i Rødvig.

Politiet havde i løbet af mandagen modtaget en anmeldelse om tyveri af diverse byggematerialer, der skulle bruges til renovering af et sommerhus. Ejeren af byggematerialerne havde efterfølgende selv fundet frem til et online-salgssted, hvor formentlig de samme materialer var blevet sat til salg fra en adresse i Rødvig.

Tirsdag morgen mødte ejeren af de stjålne byggematerialer sammen med politiet op på adressen i Rødvig, hvorfra en 27-årig mand fra Haslev ville sælge de stjålne varer.

Den 27-årige blev anholdt som sigtet for tyveri af byggematerialerne, som den retmæssige ejer fik udleveret. Ved ransagning af adressen i Rødvig fandt politiet yderligere byggematerialer, som den 27-årige ikke kunne redegøre for besiddelsen af.

Den anholdte blev transporteret til politistationen og afhørt til sagerne, hvorunder det blev klarlagt, at det andet tyveri af byggematerialer var sket i Køge-området.

Den 27-årige blev løsladt efter afhøring til sagen og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne mod ham.

Narkokørsel mv. – Ringstedvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 10.05 standsede politiet en personbil med i alt tre personer i for at foretage en rutinemæssig kontrol af personerne og køretøjet.

Føreren var en 30-årig kvinde fra Eskebjerg, som deltog i en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af kokain og cannabis under kørslen. Hun blev derfor sigtet for narkokørsel og anholdt med henblik på transport til et sygehus for at få udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

I bilen var en 30-årig kvinde fra Bagsværd med som passager. Hun blev også frihedsberøvet, da hun var efterlyst af Københavns Vestegns Politi som udeblevet fra et retsmøde i fogedretten i Glostrup. Hun kom derfor med i patruljebilen og efterfølgende afleveret ved Retten i Holbæk, hvorfra retsmødet i fogedsagen i samarbejde med Retten i Glostrup blev gennemført.

Den kvindelige fører af bilen blev løsladt efter blodprøveudtagningen, så hun kan nu afvente resultatet af analysen af blodprøven.

En 29-årig mandlig passager i bilen blev ikke sigtet for noget i anledning af politiets kontrol af ham.

Kajakroer i nød – Asnæs Havnevej, Kalundborg

Kl. 11.16 fik politiet via alarm 112 underretning om, at det lokale redningsberedskab var sendt til Asnæs Havnevej, idet en kajakroer formentlig var i nød på vandet.

Redningsberedskabet fik til søs kontakt til en 75-årig mand fra Vemmelev, som var kæntret med sin kajak, da vinden forinden havde vendt og årsag til høje bølger. Han havde ligget i vandet i ca. 10 minutter, inden han blev reddet og bragt til området ved Gisseløre sammen med en 77-årig mand fra Kalundborg, som også havde sejlet i kajak.

Begge mænd var ved godt mod, iført godkendte redningsveste og havde mange års erfaring med kajaksejlads inden den enes kæntring i dag.

Grundlovsforhør – Mænd overfaldet – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Tirsdag formiddag foretog politiet anholdelse af fire mænd i alderen 21, 21, 22 og 24 år fra Holbæk, idet de fire mænd kunne mistænkes for at have roller i et voldeligt overfald i Ladegårdsparken Vest kort efter midnat natten mellem fredag og lørdag i den forgangne weekend.

Anholdelserne skete med baggrund i efterforskning af overfaldet, som politiet havde fået en anmeldelse om på gerningstidspunktet.

Flere patruljer rykkede ud til området, men traf hverken nogen forurettede, der var blevet overfaldet, eller nogen andre, der ifølge anmeldelsen skulle stå bag overfaldet.

Politiet har efterforsket sagen siden anmeldelsen og har bl.a. gennemset videoovervågning fra området, hvor en mand blev overfaldet med slag fra et slagredskab og efterfølgende også trampet i hovedet. En anden mand forsøgte at flygte fra stedet, men blev tilbageholdt og overfaldet, herunder bl.a. hevet i håret.

Overvågningsmaterialet i sagen gav politiet grundlag for at mistænke de fire mænd, der alle blev sigtet og afhørt i sager om både vold og grov vold over for de to mænd.

Den 22-årige blev løsladt efter afhøringen, idet politiet og anklagemyndigheden vurderede, at der ikke var grundlag for fremstilling af ham i et grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

De tre øvrige anholdte forblev i politiets varetægt og vil onsdag kl. 11.00 blive fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med påstand fra anklagemyndigheden om varetægtsfængsling. Begæring om dørlukning kan forventes af hensyn til den fortsatte efterforskning i sagen.

Narkokørsel – Vindingevej, Roskilde

Kl. 11.43 sigtede politiet en 20-årig mand fra Roskilde for narkokørsel i den personbil, som han førte ad Vindingevej mod syd ved Østre Ringvej i Roskilde.

En narkometertest havde nemlig indikeret, at han var påvirket af kokain under kørslen, så han fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Hurtig knallert skal undersøges – Kronhøjvej, Store-Heddinge – Stevns
Kl. 18.55 standsede færdselspolitiet en knallert, som en 17-årig ung mand fra Store-Heddinge var fører af ad Jernbanegade og Kronhøjvej. Årsagen til kontrollen var, at færdselsbetjenten mistænkte den lille, 30-knallert for at kunne køre væsentligt hurtigere end tilladt.

Knallerten blev beslaglagt til nærmere undersøgelse og måling af dens hastighed på et rullefelt, og resultatet heraf vil den 17-årige få besked om senere i forbindelse med en eventuel sigtelse for overtrædelse af færdselsloven.

Narkokørsel uden førerret – Kalundborgvej, Tuse, Holbæk
Kl. 19.02 blev en 36-årig mand fra Helsinge sigtet for både kørsel uden førerret og for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han førte ad Kalundborgvej i vestlig retning ved Tuse.

Politiet kunne nemlig mistænke ham for at narkopåvirket under kørslen i en personbil, som han ikke måtte være fører af, fordi han havde et såkaldt kørselsforbud.

Den 36-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

En 55-årig mand fra Holbæk kan som bilejer også forvente at høre nærmere fra politiet, fordi bilejeren kan mistænkes for at have overtrådt færdselsloven ved at have overladt føringen af køretøjet til en person uden førerret.

Narko fundet i bil – Mellemvang, Holbæk

Kl. 21.35 kontrollerede politiet en mand og en kvinde, der befandt sig i en bil på en parkeringsplads ved Mellemvang i Holbæk.

Ved kontrollen af bilen fandt politiet knap 56 gram hash og knap 30 gram amfetamin, som de begge blev sigtet for den ulovlige besiddelse af.

Både den 48-årig mand fra Mørkøv og den 57-årige kvinde fra Grevinge nægtede ethvert kendskab til den fundne narkotika, som politiet beslaglagde med henblik på senere konfiskation, men også nærmere undersøgelse for at få nogen, der måske kan drages til ansvar for besiddelsen.

Brandundersøgelse – Tranevej, Høng – Kalundborg

Kl. 00.03 slog en forbikørende, mandlig bilist alarm til brandvæsnet, da han havde set, at en bil på Tranevej ved skoven brændte.

Branden havde fået godt fat i bilen, så brandvæsnet trods brandslukningsindsatsen ikke kunne forhindre bilen i at udbrænde.

Politiet kunne dog identificere bilen som en firmavarevogn, hvis ejer blev underrettet om branden og bilens tilstand. Politiet skal nu undersøge både årsagen til brandens opståen og baggrund for, at bilen befandt sig det pågældende sted.

Anmelderen havde ikke set nogen personer i området umiddelbart før anmeldelsen, men politiet vil dog gerne høre nærmere fra personer, der måtte have set eller hørt fra området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.


OPFØLGNING

 

Løsladelse – Mand slået i hovedet - Nykøbing Sj. – Odsherred

En 26-årig mand fra Korsør blev løsladt tirsdag eftermiddag efter afhøring til en sag om vold mod en 35-årig mand fra Nykøbing Sj. i de tidlige morgentimer tirsdag.

Den 26-årige var ved anholdelse påvirket i en sådan grad, at han inden afhøring til sagen tilbragte nogle timer i detentionen for at blive afruset.

Trods løsladelsen er den 26-årige fortsat sigtet i sagen, som senere vil finde sin retlige afgørelse, når efterforskningen i sagen er endeligt afsluttet.

Ejer af dyr whisky på foto fundet – Egedal kommune

Midt- og Vestsjællands Politi bad mandag om offentlighedens hjælp til at finde et gerningssted og dermed en ejer af seks flasker whisky af mærket Port Ellen. En nu varetægtsfængslet mand fra Østeuropa havde taget et foto af de seks flasker, der hver især har unikke numre og i øvrigt udgør en større værdi.

Whiskyen viste sig at stamme fra en indbrud i en privat bolig i Egedal kommune i slutningen af oktober 2022. Politiet har talt med den forurettede, som har dokumenteret sit ejerskab af whiskyflaskerne ud fra de unikke numre på flaskernes etiketter.

Dette indbrud indgår således i efterforskningen i den hælerisag, hvori den østeuropæiske mand er varetægtsfængslet som mistænkt for at aftage tyvekoster fra berigelseskriminalitet.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

18. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 18. juni 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. juni 2024 kl. 07.00 til 18. juni 2024 kl. 07.00.

17. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi uddrag af døgnrapporten den 17. juni 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 14 . juni 2024 kl. 07.00 til 17. juni 2024 kl. 07.00.

14. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 14. juni 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 13. juni 2024 kl. 07.00 til 14. juni 2024 kl. 07.00.