Spring til hovedindhold

Forslag

Har du fået stjålet Port Ellen-whisky?

En østeuropæisk mand er varetægtsfængslet under efterforskningen af en større hælerisag, hvor Midt- og Vestsjællands Politi ønsker at finde et gerningssted til tyveri af dyr whisky af mærket Port Ellen.

Port Ellen whisky

OPDATERING d. 23. maj 2023:

Whisky-flaskernes ejer er nu identificeret, idet flaskerne blev stjålet i forbindelse med et indbrud i en privat bolig i Egedal kommune i slutningen af oktober 2022. Ejeren har dokumenteret besiddelsen ud fra de unikke numre på flaskernes etiketter.

 

------------ 

 

Et foto af seks flasker whisky af mærket Port Ellen indgår i efterforskningen af en større hælerisag, hvor en østeuropæisk mand i øjeblikket er varetægtsfængslet.

Politiet er ikke i besiddelse af whiskyflaskerne, som den varetægtsfængslede har taget et billede af medio november 2022.

Det har indtil videre ikke været muligt for politiet at finde et gerningssted, hvorfra whiskyflaskerne er blevet stjålet, idet den østeuropæiske mand formentlig kan mistænkes for at aftage tyvekoster fra indbrud i private boliger over hele landet.

Politiet beder derfor om hjælp til at identificere et muligt gerningssted, hvor disse særlige whiskyflasker er blevet stjålet formentlig på et tidspunkt før medio november 2022.

Whiskyflaskernes etiketter indeholder unikke numre, og samlingen udgør en større værdi, idet en enkelt flaske kan have en værdi af op til ca. 50.000 kr., så whiskyflaskerne kan være anskaffet i et samler- eller investeringsøjemed.

Oplysninger om whiskyflaskerne og et muligt gerningssted for et tyveri af dem bedes givet til Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 4635 1448 eller via nærmeste politi på tlf. 114.

Sagen mod den nu varetægtsfængslede mand startede i slutningen af marts 2023, hvor han som efterlyst af politiet blev anholdt i Roskilde-området under kørsel i en udlejningsbil. Mistanken om omfattende hæleri var forinden opstået, da politiet ved grænsen i starten af 2023 havde kontrolleret en varebil med forskellige stjålne effekter på vej ud af Danmark.

Den nu varetægtsfængslede mand var ikke selv med i varebilen ved grænsen, men politiet kunne efterfølgende mistænke ham for at have en rolle i forsøget på udsmugling af tyvekosterne.


 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

22. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

14 års fængsel for indsmugling af narko

Som den første er 34-årig mand i dag dømt i omfattende sag om indsmugling af narko fra Holland.

22. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 22. maj 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 21. maj 2024 kl. 07.00 til 22. maj 2024 kl. 07.00.

19. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Etablering af midlertidigt militært område i Roskilde og Kalundborg

En del af lufthavnen i Roskilde og af havnen i Kalundborg bliver midlertidigt militært område fra mandag 20. maj 2024.