Spring til hovedindhold

Forslag

Har du fået stjålet Port Ellen-whisky?

En østeuropæisk mand er varetægtsfængslet under efterforskningen af en større hælerisag, hvor Midt- og Vestsjællands Politi ønsker at finde et gerningssted til tyveri af dyr whisky af mærket Port Ellen.

Port Ellen whisky

OPDATERING d. 23. maj 2023:

Whisky-flaskernes ejer er nu identificeret, idet flaskerne blev stjålet i forbindelse med et indbrud i en privat bolig i Egedal kommune i slutningen af oktober 2022. Ejeren har dokumenteret besiddelsen ud fra de unikke numre på flaskernes etiketter.

 

------------ 

 

Et foto af seks flasker whisky af mærket Port Ellen indgår i efterforskningen af en større hælerisag, hvor en østeuropæisk mand i øjeblikket er varetægtsfængslet.

Politiet er ikke i besiddelse af whiskyflaskerne, som den varetægtsfængslede har taget et billede af medio november 2022.

Det har indtil videre ikke været muligt for politiet at finde et gerningssted, hvorfra whiskyflaskerne er blevet stjålet, idet den østeuropæiske mand formentlig kan mistænkes for at aftage tyvekoster fra indbrud i private boliger over hele landet.

Politiet beder derfor om hjælp til at identificere et muligt gerningssted, hvor disse særlige whiskyflasker er blevet stjålet formentlig på et tidspunkt før medio november 2022.

Whiskyflaskernes etiketter indeholder unikke numre, og samlingen udgør en større værdi, idet en enkelt flaske kan have en værdi af op til ca. 50.000 kr., så whiskyflaskerne kan være anskaffet i et samler- eller investeringsøjemed.

Oplysninger om whiskyflaskerne og et muligt gerningssted for et tyveri af dem bedes givet til Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 4635 1448 eller via nærmeste politi på tlf. 114.

Sagen mod den nu varetægtsfængslede mand startede i slutningen af marts 2023, hvor han som efterlyst af politiet blev anholdt i Roskilde-området under kørsel i en udlejningsbil. Mistanken om omfattende hæleri var forinden opstået, da politiet ved grænsen i starten af 2023 havde kontrolleret en varebil med forskellige stjålne effekter på vej ud af Danmark.

Den nu varetægtsfængslede mand var ikke selv med i varebilen ved grænsen, men politiet kunne efterfølgende mistænke ham for at have en rolle i forsøget på udsmugling af tyvekosterne.


 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere nyheder

1. juni 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Endnu tre dømt i stor narkosag

To mænd og en kvinde blev torsdag ved Retten i Holbæk fundet skyldig i narkohandel og straffet med hhv ni og to gange fem års fængsel. Samlet er der nu idømt mere en 40 års fængsel til de tiltalte, som var en del af en større narkoring.

1. juni 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Risiko for køer på vejene ved dyrskue

Dyrskuet i Roskilde kan særligt fredag og lørdag give ekstra meget trafik på vejene i området

26. maj 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Kontrol af slikbutikker og kiosker med fokus på salg af ulovlige varer

Midt- og Vestsjællands Politi har i denne uge været på myndighedskontrol i slikbutikker og kiosker med fokus på salg af ulovlige varer. Politiet havde særlig fokus på salg af receptpligtig medicin og euforiserende stoffer.

Forslag