Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

29. juli 2022 14:07

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 29. juli 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 28. juli 2022 kl. 07.00 til 29. juli 2022 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Østertorp, Herfølge
Bernersvej, Gundsømagle, Roskilde
Dalparken, Havdrup

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Åsvej, Jersie, Solrød Strand


Narkobilist forsøgte at snyde politiet – Vejleåvej, Greve

Kl. 09.12 standsede færdselspolitiet en personbil med en mand bag rattet. Han kunne ikke fremvise noget kørekort og oplyste at være en 25-årig mand fra København S. Da føreren efter en narkometertest også blev mistænkt for at være påvirket af narkotika under kørslen, blev føreren også sigtet herfor og anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
I forbindelse med anholdelsen kontrollerede politiet førerens identitet nærmere, indtil føreren til sidst måtte erkende, at han faktisk havde forsøgt at snyde politiet ved at oplyse identiteten på et nærtstående familiemedlem.

Føreren var reelt en 22-årig mand fra København S, som i forvejen var frakendt kørekortet og derfor ikke måtte være fører af personbilen. Han fik derfor endnu en sigtelse for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at udgive sig for en anden, så en uskyldig kunne risikere at blive strafforfulgt.
Den 22-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Pige truet af fremmed mand – Vesterlyngvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 11.41 kontaktede en arbejdsgiver politiet, idet en 15-årig pige fra Nykøbing Sj. var mødt op på arbejdspladsen i stærkt oprevet tilstand efter en ubehagelig oplevelse i et busskur lidt tidligere.
Politiet fik kontakt til pigen, der kl. ca. 11.15 havde siddet i et busskur på Vesterlyngvej, inden hun skulle på arbejde. En fremmed mand var også kommet til stede og havde sat sig afventende.

Pludselig rejste manden sig op og fremtog en hobbykniv, som han holdt frem mod den 15-årige. Hun blev meget forskrækket over handlingen og blev ikke berørt med kniven, inden manden roligt forlod busskuret til fods i østlig retning mod den centrale del af Nykøbing Sj.
Politiet har nu optaget rapport om trusler på livet og forsøger at få identificeret manden, der blev beskrevet som: mand, 50-55 år, 185-190 cm høj, almindelig af bygning, men med ”ølmave”, iført en grålig trøje og sorte bukser. Manden sagde ikke noget under truslen mod pigen, hvis pårørende er underrettet om sagen.

Politiet hører gerne fra personer, der måtte have set manden i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Lov om euforiserende stoffer – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 12.22 var en patrulje fra den forebyggende afdeling på Holbæk politistation rutinemæssigt en tur forbi togstationen, hvor patruljen genkendte en lokal mand, som få dage tidligere var blevet sigtet for besiddelse af hash under ophold ved busholdepladserne ved togstationen.
Ved kontrollen af den 30-årige mand fra Holbæk fandt politiet ham igen i besiddelse af ca. 1½ gram hash, som han tog frem ved synet af patruljen. Hashen blev beslaglagt som bevis i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Ulovlig droneflyvning – Roskilde

Kl. 12.30 fik politiet en anmeldelse om, at en drone fløj rundt inden for sikkerhedsområdet i forhold til en lufthavn, så flyvningen potentielt kunne være til fare for andre fly og i øvrigt en overtrædelse af reglerne om droneflyvning.
Politiet kørte til Tjæreby-området, hvor en patrulje fik lokaliseret området, hvor droneflyvningen var foregået. 

En 46-årig mand fra Fyn blev i den anledning sigtet for at have ført en drone inden for den sikkerhedsradius fra et lufthavnsområde, hvor droneflyvning ikke er tilladt. Han kan nu forvente at modtage en bøde for den overtrædelse af reglerne.

Fuppet af falsk bankmand – Holbæk

Kl. 13.25 anmeldte en 92-årig kvinde fra Holbæk by, at hun var blevet fuppet af en falsk bankmand til at udlevere både sit dankort og nogle pengesedler.
Hun havde kl. ca. 13.00 uventet modtaget et telefonopkald fra en fremmed mand, der oplyste at ringe fra et pengeinstitut. Årsagen var en mistanke om, at den 92-åriges bankkonto var ved at blive misbrugt, så hun blev overtalt til at udlevere sit dankort for at undgå et eventuelt misbrug.

Kort efter dukkede en mand op på hendes bopæl og fik dankortet udleveret, da han også her præsenterede sig som medarbejderen fra banken. Herefter begyndte den falske bankmand at tale om, at nogle af den 92-åriges pengesedler kunne være falske, såfremt de ikke havde de rigtige numre. Det medførte, at den 92-årige udleverede nogle pengesedler til den falske bankmand, der lovede at komme retur nogle ”ægte” penge.

Da den falske bankmand havde forladt hendes bopæl, fik den 92-årige anelse om, at hun var blevet fuppet og fik efterfølgende spærret det udleveret dankort, inden et misbrug var sket.

Politiet har nu optaget rapport om fupnummeret og forsøger at få identificeret den falske bankmand, der blev beskrevet som: mand, 25-30 år, 180 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: T-shirt med motiv og blå cowboybukser.

Benzinstander påkørt – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 14.09 havde en 40-årig mandlig lastbilchauffør fra Kalundborg med meget lav hastighed bakket ind i en benzinstander og efterfølgende forladt stedet, idet lastbilchaufføren tilsyneladende ikke havde bemærket påkørslen. Benzinstanderen var blevet beskadiget, så benzin løb ud på tankstationsområdet.

Brandvæsnet blev tilkaldt og fik standset pumperne på samtlige benzinstandere, mens brandvæsnet sørgede for ”opsamling” af benzinen på pladsen.
Ingen var kommet til skade eller havde været i konkret fare. Politiet har nu optaget en rapport om sagen for at få belyst de nærmere omstændigheder.

Mistænkelige mænd i bil – Randtofte Søvej, Greve

Kl. 16.37 henvendte en opmærksom borger sig til politiet, fordi flere mænd i en udenlandsk registreret bil kørte rundt i boligområdet, hvor de tog billeder af husene.

Politiet kørte med flere patruljer til området og fik kontakt til en polsk registreret personbil, hvori der var fire polske mænd på 40, 41, 43 og 65 år. Den ene boede dog i Danmark og havde besøg af de tre andre med arbejdsmæssig tilknytning til Danmark, men ingen af dem kunne konkret mistænkes for noget kriminelt i anledning af deres adfærd. Politiet fandt således ikke grundlag for at foretage sig yderligere over for de fire mænd.

Narkokørsel uden førerret mv. – bil beslaglagt – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 01.05 ville en patrulje kontrollere en varebil, der blev ført ad Jernbanegade og videre hen til Bønneløckes parkeringsplads, idet der måske kunne være flere personer i varebilen end tilladt.
Varebilen blev ført af en 38-årig mand fra Kirke-Hyllinge, der medbragte en 38-årig kvinde lovligt som passager på forsædet og en 39-årige kvinde fra Roskilde ulovligt i varerummet.

Føreren kunne ikke fremvise noget kørekort, idet politiet tidligere havde inddraget hans førerret, således at han ikke måtte være fører af et køretøj, hvortil et kørekort er påkrævet. Endvidere mistænkte politiet føreren for at være påvirket af både cannabis og kokain under kørslen, så han blev sigtet for narkokørsel i varebilen.

Føreren blev derefter anholdt med henblik på transport til sygehuset til udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Endvidere kunne politiet konstatere, at den 38-årige flere gange tidligere var blevet afsløret i at køre bil trods den manglende førerret, hvorfor politiet beslaglagde varebilen med henblik på senere konfiskation.

Politiets indblanding i narkokørslen i varebilen og bortvisning af den 39-årige kvinde fra varerummet ophidsede hende så meget, at hun både blev udadreagerende og råbte ad politiet til forstyrrelse for den offentlige orden på parkeringspladsen. Den 39-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og anholdt med henblik på afsvaling i politiets varetægt i nogle timer, inden hun tidligt fredag morgen blev løsladt.

Den 38-årige fører blev også løsladt efter blodprøveudtagelsen, så begge de sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet. Den 38-årige, kvindelige passager blev ikke sigtet for noget.

Spirituskørsel – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 02.15 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Tissede i et springvand – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 03.15 blev en 16-årig ung mand fra Kalundborg sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da politiet konstaterede, at han urinerede i et springvand i Kordilgade.
Den 16-årige kan nu forvente at få en bøde for den forseelse, som hans værger også bliver underrettet om.

OPFØLGNING

 

Varetægtsfængsling - Butikstyveri – Stationscentret, Roskilde

En formentlig 33-årig mand fra Litauen blev i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde varetægtsfængslet frem til den 4. august 2022, hvor hans sag om tyveri af 17 blækpatroner og to ure fra supermarkedet Føtex skal pådømmes.
Manden erkendte sig skyldig i sigtelsen for tyveri af varer til en samlet værdi af 6.700 kr. og blev varetægtsfængslet, mens politiet fortsat arbejder videre på at få fastlagt mandens identitet med sikkerhed. Det forventes klaret inden pådømmelsen af sagen i retsmødet den 4. august 2022, så politiet kan få afklaret, om den udenlandske og formentlig litauiske mand måtte have andet på samvittigheden end den nuværende sigtelse for butikstyveri.

 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

14. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 14. juni 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 13. juni 2024 kl. 07.00 til 14. juni 2024 kl. 07.00.

13. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 13. juni 2024

Ældre ægtepar snydt af frække svindlere - Kvinde tæt på at miste ny Tesla - Ukrudtbrænder startede brand. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 12. juni 2024 kl. 07.00 til 13. juni 2024 kl. 07.00.

12. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 12. juni 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 11. juni 2024 kl. 07.00 til 12. juni 2024 kl. 07.00.