Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

31. juli 2024 11:37

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 31. juli 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 30. juli 2024 kl. 07.00 til 31. juli 2024 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Bjæverskovhusene, Bjæverskov
Lundehusene, Greve
Søtoften, Solrød Strand
Christians Torv, Solrød Strand - Forsøg


Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ingen

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Mørbjergvænget, Vindinge, Roskilde
Mørbjergparken, Vindinge, Roskilde
Kalkgravsvej, Herringløse, Roskilde
Boserupvej, Roskilde
Krogvejen, Ågerup, Vipperød
Toften, Tune


Flere indbrud i biler - Vindinge, Roskilde

I går nævnte vi på døgnrapporten en sag, hvor et ægtepar kl. 04.25 på Hjortlund i Vindinge vågnede ved at et rude blev knust i deres bil. I løbet af tirsdagen anmeldte flere borgere i Vindinge, at der havde været ubudne gæster i deres haver eller indbrud i deres biler i løbet af natten.

Omkring kl. 02.30 vågnede en borger på Toftebuen ved en lyd udenfor. Han stod op og kiggede ud af et vindue, hvor han så en mand kiggede ind, men stak af ved synet af husets beboer. Der var ikke forsøgt indbrud på stedet. Manden beskrives som: 170-180 cm høj, iført mørkt tøj og med tildækket ansigt.

På Mørbjergparken blev en person fanget på et overvågningskamera i en indkørsel natten til tirsdag kl. 04.24. Personen beskrives som:

Alm. af bygning, iført karakteristisk orange dynejakke, sort hue, grå hætte slået op op hovedet, sorte stumpbukser, sorte sneakers, sort skuldertaske om halsen og et hvid/gulgrønt net over skulderen.

En borger på Mørbjergvænget anmeldte tirsdag eftermiddag, at der natten mellem mandag og tirsdag havde været indbrud i en personbil, hvor en rude i venstre bagdør blev knust og der blev stjålet en jakke og personlige ting.

Ud fra signalementet af tyven på Hjortlund og beskrivelsen af personer på overvågningsvideoen fra Mørbjergparken er der meget der tyder på, at der er tale om samme person.

Vidner, som har bemærket den beskrevne person, eller som i øvrigt kan komme med oplysninger om et evt. køretøj eller andre personer, bedes ringe til politiet på tlf. 114.

Ældre kvinde snydt af "Lars fra Udbetaling Danmark" - Viby Sj. - Roskilde

Kl. 13.22 anmeldte en 83-årig kvinde fra Viby Sj. at hun dagen før var blevet snydt for et større kontantbeløb af en mand, som udgav sig for at være fra Udbetaling Danmark. Han overtalte hende til at udlevere sit dankort og kode, da hun skulle have et nyt. Kvinden forstod ikke helt hvorfor, men det virkede som om, at "Lars" havde styr på det og ville hjælpe hende.

Mandag omkring kl. 16.00 kom en kvinde til den 83-åriges adresse, hvor hun fik udleveret kort og kode. Hun beskrives som A: Kvinde, 25-30 år, 150-160 cm, Kropsbygning: Almindelig, Iført: tørklæde

Senere ringede "Lars" igen og sagde, at han kunne hjælpe den 83-årige med at sikre sine kontanter, hvis hun havde nogen liggende. Så kunne han sætte dem ind på hendes konto, så den 83-årige og hendes søn kunne hæve dem derfra. Dette takkede den 83-årige ja tak til, og samme aften kom endnu en kvinde hjem til den 83-årige, hvor hun fik udleveret et fem cifret kontantbeløb.

Denne kvinde beskrives som: B: Kvinde, 30-40 år, 170-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys. Hun forlod stedet uden at sige et ord.

Da den 83-årige tirsdag ikke havde modtaget sit nye hævekort blev hun bekymret og kontaktede sin bank, der oplyste, at der var hævet 30.000 kr fra hendes konto, som de straks spærrede. Først nu indså den 83-årige, at hun var blevet narret og kontaktede politiet, som nu efterforsker den grove sag om bedrageri.

Mistænkelige guldsælgere - Jernbanevej, Ringsted

Kl. 15.19 fik politiet anmeldelse om at nogen forsøgte at sælge "guld" på Ringsted Station. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf fire rumænere, som medbragte smykker af ringe værdi, der var malet guldfarvet. Politiet traf ingen personer, som var blevet forsøgt snydt eller andet der indikerede forsøg på bedrageri og fandt ingen grundlag for at sigte dem for noget. De fire rumænere, to kvinder på 28 og 38 år, og to mænd på 27 og 48 år, blev bortvist fra stedet.

Borgere opfordres til aldrig at købe smykker eller andre ting, der tilbydes på gaden, da der er risiko for at blive snydt eller købe ulovlige ting.

Kørte påvirket selvom han var frakendt kørekortet - Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 15.20 stoppede en færdselspatrulje en 24-årig mand fra Lolland, som kørte på Køge Bugt Motorvejen mod syd ved Køge i en rutinekontrol. Den 24-årige var frakendt kørekortet frem til 2027 i en tidligere sag om narkokørsel. En test med narkometeret viste positiv for både kokain og hash, så han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøve.

Kabineknallert beslaglagt for spirituskørsel - Eskebjergvej, Føllenslev - Kalundborg
Kl. 21.14 kørte en patrulje til en melding om en forulykket kabinescooter på Eskebjergvej i Føllenslev. Et par i en bil havde set kabinescooteren slingre af vejen og kom førere til undsætning. Den 60-årige mand fra Holbæk, der førte kabinescooteren, var ikke kommet noget til, men han fremstod beruset. Patruljen kom frem og testede føreren til at have en alkoholpromille over 2,0. Han blev derfor sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve. Kabinescoteren blev beslaglagt til sagen grundet den høje promille, hvillket den 60-årige accepterede. Retten skal senere vurdere om den kan endeligt konfiskeres.

Mand tilbageholdt af borgere - Hejrevej, Ugerløse - Holbæk

Kl. 23.02 fik politiet anmeldelse om, at flere borgere tilbageholdt en mand, som havde optrådt underligt og havde kigget ind gennem folks vinduer. Politiet kørte til parkeringspladsen ved et supermarked på Hovedgaden i Ugerløse, hvor den mistænkte, en 42-årig mand fra Ringsted, selv kom hen til patruljen.

Politiet fik oplysninger om, at den 42-årige også var mistænkt for at have taget fat i og slået en 18-årige kvinde, da hun kom cyklende på en sti nord for Hejrevej i Ugeløse omkring kl. 21.00. Han havde bedt om hendes mobiltelefon, men fik den ikke.

Den 42-årige blev anholdt og sigtet for overfaldet på den 18-årige kvinde. Kvinden var ikke kommet noget alvorligt til, men hun blev afhørt til sagen og undersøgt på skadestuen. Den anholdte blev taget med på stationen til afhøring, hvor den anholdte nægtede at have været voldelig. Han blev efterfølgende løsladt, men politiet efterforsker sagen videre.

Spirituskørsel - Kildebrøndevej, Greve

Kl. 03.32 sigtede og anholdt politiets indsatsleder en 50-årig mand fra Esbjerg, der kørte i bil på Kildebrøndevej i Greve, selvom hans promille var væsentlig over det tilladte. Han blev kørt til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

26. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 26. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 25. september 2024 kl. 07.00 til 26. september 2024 kl. 07.00.

25. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 25. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 24. september 2024 kl. 07.00 til 25. september 2024 kl. 07.00.

24. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 24. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 23. september 2024 kl. 07.00 til 24. september 2024 kl. 07.00.