Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

5. december 2022 13:43

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporterne den 5. december 2022.

Læs uddraget af de seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 2. december 2022 kl. 07.00 til 5. december 2022 kl. 07.00.

døgnrapport

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Søndergade, Viby Sj.

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Hvedemarken, Borup
Margrethe Alle, Karlslunde (forsøg)
Nørrelyng, Køge
Krogårdsvej, Greve
Vandværksvej, Greve
Bredager, Greve
Bjergesøvej, Hørve
Stenhøjparken, Borup
Møllevej, Borup
Ærtebjerghusene, Borup
Kastaniegårdsvej, Ejby, Lille-Skensved
Mellemtoften, Jyllinge
Ridebanevej, Udby, Holbæk
Grønnegården, Greve (2 anmeldelser)
Hirsemarken, Borup
Stenlandsvej, Vindinge, Roskilde
Rødvig Strandvej, Rødvig Stevns
Kalundborgvej, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Garderhøjen, Strøby

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Tværalle, Ringsted
Stationsvej, Kirke-Hyllinge

Tyveri fra køretøjer:

Ravnsborgvej, Køge
Lerchenfeldvej, Kalundborg
Blommehaven, Solrød Strand
Gyvelvej, Solrød Strand (forsøg)
Strøby Bygade, Strøby
Ejgårdsminde, Greve
Læskovvej, Bjæverskov
Godsbanevej, Ringsted
Binningebækken, Benløse, Ringsted


Rolig start på julefrokost-weekenderne i december

Den første julefrokostweekend blev til nogle forholdsvise rolige aftener og nætter for politiet, som blev involveret i et mindre antal sager om overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og en enkelt voldssag, der kunne relateres til nattelivet i byerne i politikredsen.

Det blev til tre sager om overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, idet en kvinde i Holbæk og en mand i Roskilde blev sigtet for at urinere et offentligt sted. Endvidere blev en mand i nattelivet i Roskilde sigtet for at skubbe og råbe ad flere personer uden for et diskotek.

Politiet modtog kun en enkelt anmeldelse om vold i nattelivet, efter at en 17-årig ung mand fra Jægerspris på vej hjem blev overfaldet i Jernbanegade ved togstationen i Roskilde ved midnat mellem lørdag og søndag. En 18-20-årig mand, lys i huden, ca. 185 cm høj og iført sort jakke og en kasket havde råbt efter og været i klammeri med den 17-årige, som blev overfaldet med spark på det ene ben og slag mod ansigtet. Sagen er p.t. uopklaret trods eftersøgning i området efter den mistænkte.

De kommende weekender op til jul vil politiet også være til stede med flere patruljer i områder, hvor der kan forventes mange mennesker i nattelivet.


Fredag – lørdag:

 

Panttyv stoppet – Spånnebæk, Holbæk

Kl. 17.08 anmeldte personalet i Netto, at en mand var gået ind i på deres lager, hvor han havde stjålet en sæk med pantflasker. En patrulje kørte til stedet, hvor den mistænkte, en 28-årig mand fra Holbæk, blev stoppet med sækken i hånden på vej væk fra butikken. Den 28-årige blev sigtet for tyveri af pant, som han erkendte at have gjort grundet økonomiske problemer. Posen med pant blev leveret retur til butikken, som derfor ikke have et erstatningskrav. Den 28-årige fik lov til at gå efter endt afhøring, men kan forvente en bøde i sagen.

Spiritusbilist med frakendt kørekort – Landevejen, Gislinge, Holbæk

Kl.18.00 sigtede og anholdt politiet en 59-årig mand fra Svinninge, som kørte spirituspåvirket i en varebil, da han blev stoppet på Landevejen Gislinge. Den 59-årige var frakendt førerretten frem til år 2025 i en tidligere sag om spirituskørsel fra tidligere på året. Han blev sigtet for at køre påvirket i frakendelsestiden og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han vil høre mere om sagens videre gang, når resultatet af blodprøven kommer.

Bil endte i have – Tornbrinken, Jyderup, Holbæk

Kl. 21.21 fik politiet anmeldelse om, at en bil var kørt ind i deres have på Tornbrinken, og føreren var stukket af i retning mod Bakkedraget. En hundepatrulje kørte frem, og gik spor med hunden i håbet om at finde frem til føreren, men uden resultat. Bilen blev undersøgt og bilens ejer kontaktet. Politiet forsøger nu at finde frem til, hvem som kørte bilen på uheldstidspunktet, så pågældende kan stilles til ansvar for de skader han forårsagede.

Påvirket bilist fik taget bil og penge – Skovvejen, Holbæk

Kl. 00.09 blev en 33-årig mand fra Letland stoppet rutinemæssigt på Skovvejen i Holbæk. Bilisten viste sig at være påvirket af spiritus over det tilladte, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Den 33-årige havde desuden ikke et gyldigt kørekort, og da han havde kørt gentagne gange kunne politiet beslaglægge hans bil med henblik på konfiskation. Kører man bil uden kørekort tre gange inden for tre år er reglerne om konfiskation af køretøjet opfyldt. Han blev sigtet for spirituskørsel uden førerret.

Den 33-årige mand var desuden i besiddelse af et ikke ubetydeligt femcifret beløb. Han skyldte penge til det offentlige, så pengene blev beslaglagt til sagen. Efter at have afgive en blodprøve blev bilisten anholdt. Han ønskede beslaglæggelsen af penge og køretøj forelagt retten, som nu skal bedømme sagen. Den 33-årige har adresse i Danmark, og han vil senere høre mere i sin sag, når den skal afgøres ved retten. Her vil også den endelige konfiskation af bilen blive behandlet.

Mand varetægtsfængslet i sag om vanvidskørsel – Ringsted/Næstved

Lørdag blev en 23-årig mand fra Skælskør fremstillet i grundlovsforhør i en sag om vanvidskørsel. Han blev anholdt natten til lørdag kl. 01.26 efter en længevarende eftersættelse, som startede i på Næstvedvej i Ringsted omkring kl. 01.00 og fortsatte over en strækning på 40 km syd på til Næstved og retur til Ringsted igen. Bilen punkterede undervejs, men det fik ikke bilisten til at standse i første omgang. Flere patruljer var med for at stoppet bilisten, og biljagten endte på Klosterparks Allé i Ringsted.

Ingen personer kom noget til, men bilistens kørsel var farlig for de øvrige trafikanter, da han kørte over for rødt lys, foretog farlige overhalinger og kørte med hastigheder som overskred fartbegrænsningen med 100% flere gange undervejs.

Han overhalede lige før en rundkørslen ved Bragesvej/Næstvedvej/Ahorn Alle i Ringsted, hvor en modkørende bilist blev tvunget til at køre ud i rabatten for at undgå sammenstød. Den 23-årige kørte her venstre om et helleanlæg og videre ind i rundkørslen, hvor han kørte den forkerte vej rundt i rundkørslen, så to bilister måtte dreje skarpt til højre for at undvige.

Den 23-årige mand kørte i en brugsstjålet bil, var påvirket af euforiserende stoffer, og havde desuden ikke kørekort, da det for nylig blev inddraget i en sag om narkokørsel. I forbindelse med anholdelsen efter sin vilde kørsel viste en narkometertest positiv for kokain og amfetamin.

Han blev ved ransagning af bilen fundet i besiddelse af en kniv, som han ikke have et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Dommeren varetægtsfængslede den 23-årige til den 30.december som sigtet for fareforvoldelse og tilsidesættelse af væsentlige hensyn til færdselssikkerheden.

Politiet arbejder nu videre på at dokumentere vanvidskørslen og vil i den forbindelse gerne i kontakt med de trafikanter, som har oplevet faresituationer, eller har måtte undvige i forbindelse med den 23-åriges kørsel. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.Lørdag – søndag:

 

Brand i isolering – Æblehaven, Roskilde

Kl. 09.38 var brandvæsnet rykket ud i anledning af en melding om en brand i en beboelsesejendom.
Det viste sig, at branden ikke var så voldsom som først antaget, idet der var en mindre brand i noget papirgranulat. Branden havde ikke forvoldt skade på fast ejendom og var opstået på ukendt måde, men uden mistanke om, at nogen kunne have gjort noget strafbart.
Politiet foretog sig ikke yderligere, men brandvæsnet ville holde øje med brandstedet i nogle timer.

Færdselsuheld – Færgevejen / Oddenvej, Sjællands Odde - Odsherred

Kl. 11.03 var en 76-årig mand fra Klampenborg og en 22-årig kvinde fra Brønshøj involveret i et sammenstød i krydset Oddenvej – Færgevejen.
Den 76-årig mand kørte i en personbil ad Færgevejen i vestlig retning, men kunne ikke undgå at påkøre den personbil, som den 22-årige kvinde førte ad Oddenvej i sydlig retning og ud på Færgevejen i forbindelse med et venstresving.
Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, som politiet har optaget rapport om ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld – Himmelev Bygade / Fynsvej, Roskilde

Kl. 12.39 anmeldte en 36-årig kvinde fra Roskilde, at hun på et tidspunkt mellem kl. 11.45-12.00 var blevet påkørt, men uden at være kommet til skade, i krydset Himmelev Bygade ved sidevejen Fynsvej.

Den 36-årige kvinde var kommet løbende ad Himmelev Bygade mod syd og ville fortsatte ligeud og videre mod syd ved krydset ved Fynsvej. Her var en bilist standset ved fodgængerfeltet, hvorfor den 36-årige fortsatte med at løbe og krydse Fynsvej.
Bilisten satte imidlertid i gang, så den kvindelige løber blev ramt af bilens venstre hjørne, så hun røg op på kølerhjelmen. Herefter fortsatte bilisten sin kørsel fra krydset videre ad Himmelev Bygade i sydlig retning.

Bilisten standsede således ikke, og politiet forsøger nu at få identificeret føreren af en sølvgrå og mindre VW personbil med en 60-70 år mand som fører. I bilen var også en kvinde som passager.

Kvinde reddet op af vandløb – Elmevej, Borup – Køge

Kl. 17.45 slog en 24-årig mand alarm, idet han var blevet ringet op af en 83-årig kvinde fra Borup, fordi hun havde brug for hans hjælp. Den 24-årige kunne ikke finde den 83-årige på sin bopæl, men fandt hende nødstedt i en vandløb ved Elmevej. Hun var i sin el-kørestol kørt ned ad en stejl skrænt og havnet nede i vandløbet, så hun ikke kunne komme op ved egen hjælp.

Politiet og ambulancepersonalet fik kvinden reddet op fra vandløbet med lav vandstand, så hun kunne komme en tur på skadestuen til behandling for afkøling efter opholdet i vandet. Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Uro og uorden – Solrød Center, Solrød Strand

Kl. 18.10 fik politiet en henvendelse fra en 45-årig mand, der havde følt sig utryg ved nogle unge rygning af formentlig hash under deres ophold i Solrød Center. Det havde medført en diskussion mellem parterne, så den 45-årige havde følt sig utryg.

Politiet kørte til området og så nogle unge stikke af fra centerområdet, men det lykkedes ikke at finde frem til dem, så de kunne blive kontrolleret for eventuel besiddelse af euforiserende stoffer. Da den 45-årige ikke havde lidt overlast, foretog politiet sig ikke yderligere i anledning af hans anmeldelse.

Brandundersøgelse – Skramsvej, Havdrup – Solrød

Kl. 20.49 rykkede brandvæsnet ud til en privat adresse, hvor der udbrudt brand i en garage.
Ingen var kommet til skade, selv om en del børn havde opholdt sig i garagen i forbindelse med fælles computeraktiviteter. Pludselig havde de spilleglade unge opdaget ild på en hylde, hvorefter ilden havde bredt sig op mod tagkonstruktionen i garagen.
Politiet har nu optaget rapport om branden og skal undersøge garagen nærmere i et forsøg på at klarlægge den præcise årsag til brandens opståen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Sorøvej, Ringsted

Kl. 22.15 fik politiet en anmeldelse fra en 18-årig mand fra Ringsted, der som bilist var blevet impliceret i et sammenstød på Sorøvej ved lyskrydset ved Vestervej.

Det viste sig, at anmelderen holdt i en venstresvingsbane mod Vestervej på Sorøvej bag en anden bilist, da han bagfra blev påkørt af en 32-årig mand fra Ringsted. Han var kørt ad Sorøvej mod syd og var af ukendt årsag kørt ind i den 18-åriges bil, der blev skubbet frem i bilisten foran ham. Som følge påkørslen mistede den 32-årige kontrollen over sin personbil, der efterfølgende ramte et autoværn ved krydset.

Under politiets ophold på uheldsstedet fik den 32-årige et ildebefindende, så han blev bragt til skadestuen til kontrol af sit helbred. I den forbindelse bad politiet personalet på sygehuset om at udtage en blodprøve af ham, idet politiet mistænkte ham for at være påvirket mere end tilladt af alkohol og måske også påvirket af narkotika under kørslen.
Ingen af de øvrige parter kom til skade ved uheldet, og et bugseringskøretøj sørgede for at flytte den 32-åriges nærmest totalskadede bil, mens de to andre parters biler kunne køre fra uheldsstedet.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet og afventer nu analyseerklæringerne fra den 32-åriges blodprøver, før sagen kan afgøres.

Mand med læsioner i benet – Jernbanevej, Kalundborg

Kl. 00.46 slog en 31-årig mand fra Albertslund alarm til politiet, fordi han blødte kraftigt fra det ene ben efter et muligt overfald.

Politiet kørte med flere patruljer til området ved Kalundborg togstation, hvor politiet fandt den kvæstede mand på en togperron. Han havde blødt kraftigt fra det ene ben på grund af en læsion, der kunne være påført ham med en skarp genstand.

Den 31-årige var påvirket af alkohol og oprevet over situationen, men kunne oplyse politiet om, at han var på vej hjem efter et familiebesøg i Kalundbog. Formentlig på busholdepladsen var han kommet i klammeri med et par personer, som havde forladt stedet i ukendt retning. Efterfølgende havde han opdaget blod på sit ene ben og havde søgt hen mod en togperron for at søge hjælp ved et tog. Der var intet togpersonale til stede, hvorfor han slog alarm.

Politiet afspærrede et stort område, som blev undersøgt for eventuelle spor efter overfaldet på den 31-årige. Han blev bragt til skadestuen i en tilkaldt ambulance til behandling for sine ikke livstruende læsioner i en sag, hvor politiet forsøger at få klarlagt hændelsesforløbet med de personer, som den 31-årige oplyste at have været i klammeri med.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Ny Bjergbyvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 01.02 vågnede en 37-årig kvinde fra Mørkøv af et højt brag ved sin bopæl, hvor en bilist var forulykket, så hun slog alarm.

Det viste sig, at en 20-årig mand fra Jyderup var kørt ad Ny Bjergbyvej mod syd, hvor han af ukendte årsager mistede kontrollen over sin personbil. Han påkørte herefter et hegn og en busk ved den 37-åriges bopæl.

Politiet kunne konstatere, at den 20-årige var uskadt, men påvirket af alkohol, hvorfor han blev sigtet for spirituskørsel og fik i den anledning udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Alkometertesten indikerede, at den udtagne blodprøve vil vise en så høj alkoholkoncentration i blodet, at politiet fandt grundlag for straks at inddrage den 20-åriges førerret. Han må således ikke længere være fører af et køretøj, hvortil et kørekort kræves.

Narkokørsel uden førerret – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 01.30 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde nogen førerret.
Den 23-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om cannabis ifølge narkometertesten).

Brand i gryde – Søvej, Borup – Køge

Kl. 05.50 kunne brandvæsnet og politiet konstatere, at maden hos en 55-årig mand fra Borup var brændt på i en sådan grad, at der var opstået kraftig røgudvikling i hans lejlighed.

Den eneste skade var den brændte mad i gryden, så politiet indskærpede over for den spirituspåvirkede mand, at han skulle være mere påpasselig i fremtiden, så der ikke opstod brand i forbindelse med madlavningen.


Søndag – mandag:

 

Politiet undersøger sag om ”mand med gevær” – Benløseparken, Ringsted

Kl. 16.45 rykkede flere patrulje ud til Benløseparken efter anmeldelse om, at en mand var set på en altan med noget, som lignede et gevær. Politiet henvendte sig på den adresse, hvor manden var set. Her fandt patruljen et luftgevær med kikkertsigte, som en mand i 40´erne erkendte at have haft med ude på altanen. Der umiddelbart ingen mistanke om, at der var blevet skudt med luftgeværet eller at nogen var blevet truet. Politiet undersøger nu sagen nærmere, for at afklare om manden de traf, skal sigtes for noget.

Narkokørsel uden kørekort – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl.18.50 blev en bilist stoppet rutinemæssigt på Valdemar Sejr i Holbæk. Bag rattet sad en 29-årig mand fra Holbæk, som ikke burde befinde sig der, da han aldrig havde bestået en køreprøve. En narkometertest viste positiv for euforiserende stoffer, så han blev anholdt og sigtet for at køre uden kørekort i påvirket tilstand. Efter at have fået udtaget en blodprøve blev han løsladt, og nu afventer politiet svaret på prøven. Herefter vil han få besked om sagens videre gang.

Narkokørsel i varebil – Algade, Gørlev, Kalundborg

Kl. 00.40 blev en varebil blinket ind til siden af en patrulje på Algade i Gørlev. Føreren af bilen, en 34-årig lokal mand, blev testet positiv i en narkometertest, så han blev anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu venter resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter den 34-årig vil høre mere i sin sag fra politiet.

Spirituskørsel – Strandvejen, Køge

Kl. 01.47 tog en patrulje en 39-årig mand fra Lille-Skensved med til en blodprøveudtagelse, da han rutinemæssigt blev stoppet i en varebil på Strandvejen i Køge. Her viste en alkometertest en promille over det tilladte, så han blev sigtet og anholdt. Efter en kort tur på sygehuset blev han løsladt, men vil høre mere i sin sag når svaret på prøven kommer.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

8. december 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 8. december 2023.

Mulig narkosælger stoppet - Mobilsalg endte i røveri - Indbrud i flere biler på parkeringspladser. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 7. december 2023 kl. 07.00 til 8. december 2023 kl. 07.00.

7. december 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 7. december 2023.

To gange narkokørsel på to måneder - Lastbil blokerede afkørsel - Tricktyve stjal penge i kunstforretning, Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 6. december 2023 kl. 07.00 til 7. december 2023 kl. 07.00.

6. december 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 6. december 2023.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 5. december 2023 kl. 07.00 til 6. december 2023 kl. 07.00.