Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

8. juni 2020 12:20

Uddrag af døgnrapport fra fredag den 050620 kl 0700 til mandag den 080620 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Rosen, Holbæk
Industrivej, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Gevninge Bakkedrag, Gevninge, Roskilde
Søren Andreasensvej, Fårevejle
Dalstrøget, Kvarmløse, Tølløse
Vandværksvej, Mørkøv
Søndergade, Hørve
Vig Bakke, Vig
Multebærvej, Greve
Fiskergårdsvej, Gundsømagle, Roskilde
Bogfinkevej, Hellested, Hårlev
Rypelyngvej, Greve
Gulddyssevej, Gundsømagle, Roskilde
Jerismosevej, Greve
Ulvefodvej, Greve
Skovevangen, Hellested, Hårlev
Stillidsvej, Greve
Mosevej, Ejby, Lille-Skensved
Maglebyvej, Strøby
Egemosevej, Grevinge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Grønhøjvænge, Kisserup, Holbæk
Hermelinvej, Bognæs, Holbæk

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Smedegade, Roskilde


Fredag – lørdag:


Varetægtsfængsling – Brand i rækkehus – Horsehøj, Roskilde

En 68-årig mand fra Roskilde blev fredag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som mistænkt for brandstiftelse i sit rækkehus. Torsdag aften blev han anholdt ved sin bolig, efter at naboer havde set røg sive ud fra vinduerne, og han spontant havde oplyst at have sat ild til sin bolig. Det blev senere bekræftet ved politiets undersøgelser på brandstedet, hvor der fandtes spor efter brandbare væsker. Dommeren besluttede i forbindelse med grundlovsforhøret, at den 68-årige skulle varetægtsfængsles foreløbigt indtil 2. juli 2020.

Kvinde anholdt for slagsmål – Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg

Kl. 14.30 fik politiet en anmeldelse om, at der opstået et slagsmål bag et supermarked på Sct. Jørgensbjerg, hvor nogle person havde siddet på bænken af drukket øl. En kvinde var udadreagerende og voldsom, så hun var blevet tilbageholdt af en mand på stedet. En patrulje kom frem, hvor kvinden, en 45-årig kvinde fra Kalundborg, fortsat var højtråbende og voldsom. Hun var påvirket af spiritus og fortsatte sin adfærd over for politiet. Hun blev anholdt og sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen. Hun blev taget med i detentionen til afrusning og blev løsladt senere på aftenen, da hun var faldet til ro. Den 45-årige kan forvente at få en bøde for at indlade sig i slagsmål.

Kørte uden førerret og fik taget bilen – Tuse Byvej, Holbæk

Kl. 16.37 blev en 45-årig mand fra Faxe standset og sigtet for at køre bil uden førerret for tredje gang inden for de seneste tre år. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret og politiet beslaglagde hans bil, som det er muligt ifølge færdselslovens regler. Den 45-årige accepterede beslaglæggelsen. Han var desuden efterlyst, idet han ikke var mødt til at afsone en fængselsstraf. Han blev derfor anholdt og kørt til Vestre Fængsel. Retten vil senere tage stilling til, om den 45-åriges bil kan endeligt konfiskeres, når sagen skal afgøres ved et senere retsmøde.

Spirituskørsel i frakendelsestiden – Københavnsvej, Køge

Kl. 19.04 standsede politiet en varebil, som kørte ad Københavnsvej i sydgående retning ved Ølsemagle. Føreren, en 49-årig mand fra Kalundborg, var kraftigt påvirket af spiritus, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Han var desuden frakendt førerretten for spirituskørsel. Efter endt blodprøveudtagelsen blev den 49-årige løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

 

Lørdag – søndag:

Butikstyveri – Centervejen, Asnæs – Odsherred

Kl. 10.22 havde personalet i supermarkedet Super Brugsen tilbageholdt to udenlandske mænd, som var mistænkt for at stjæle varer fra butikken. Politiet fik ved supermarkedet kontakt til to mænd på 19 og 30 år fra Rumænien, som begge blev anholdt og sigtet for butikstyveri. De havde samlet diverse varer i form af chokolade, spiritus, slik og chips til en værdi af ca. 1.000 kr. sammen i en indkøbsvogn, som de kørte gennem kassen uden at betale og ud til en bil på parkeringspladsen. Personalet havde tilbageholdt mændene, hvorefter de fik en forklaring om, at de to rumænere skulle hente et betalingskort i bilen til betaling af varer. Politiet sigtede dem for tyveri af varerne, og sagen blev straks afgjort med en bøde, som de betalte, hvorefter de blev løsladt.

Humanitær eftersøgning – Osted, Lejre – Lejre

Kl. 14.27 fik politiet en henvendelse fra bekendte til en 45-årig mand fra Lejre, som havde forladt sin bopæl i nedtrykt tilstand i sin bil, hvor han efter det oplyste skulle opholde sig. Politiet iværksatte en humanitær eftersøgning med flere patruljer, herunder hundepatruljer, for at lede den 45-årige og hans bil i skovområderne ved bl.a. Stubberup og Lammestrup nordvest for Borup. I eftersøgningen fik politiet hjælp fra en helikopter, indtil politiet kl. 16.41 fandt både bilen og den 45-årige på Lammestrupvej. Den savnede, der blev skønnet lidt påvirket efter indtagelse af formentlig piller, blev i en tilkaldt ambulance bragt til kontrol på skadestuen. De pårørende kunne herefter underrettes om, at den savnede var fundet i god behold, så eftersøgningen kunne indstilles.

Slagsmål i parkeringshus – Ro’s Torv, Roskilde

Kl. 14.58 fik politiet via alarmcentralen melding om, at der var et slagsmål, så politiet kørte hurtigt frem til parkeringshuset, hvor slagsmålet nu var ophørt. På stedet traf politiet en 48-årig mand og en 38-årig kvinde fra Roskilde samt en 48-årig mand fra Hvalsø med familiemedlemmer. Politiet fik klarlagt, at parret fra Roskilde var kommet til parkeringshuset i bil, hvor de ledte efter en parkeringsplads. Herunder var de blevet kontaktet af den 48-årige fra Hvalsø, der var meget ophidset og kaldte den 38-årige for diverse nedladende ting. Da kvindens pårørende blandede sig og forsøgte at dæmpe den ophidsede, blev han grebet rundt om halsen og tvunget ned i jorden, indtil han fik sig befriet. Ud fra vidneforklaringer vurderede politiet, at den 48-årige fra Hvalsø kunne mistænkes for vold, hvilket han blev sigtet for. Han ønskede også at anmelde den forurettede for vold, så politiet vejledte alle parter om at lade sig undersøge på skadestuen for eventuelle spor og skader efter et overfald. Da den sigtede var afhørt til sagen, og politiet vurderede, at roen var genoprettet, forlod patruljen parkeringshuset. Den sigtede mand vil nu høre nærmere fra politiet, som afventer en eventuel modanmeldelse i sagen.

Optræk til uro og uorden – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 16.39 fik politiet en anmeldelse om, at flere var forsamlet i området, hvor der var optræk til uorden. Politiet kørte til boligkvarteret med flere patruljer for at lægge en dæmper på de tilstedeværende, hvor der var dårlig stemning på grund af interne stridigheder blandt personer, der kendte hinanden i forvejen. Ingen blev sigtet for noget i anledning af optræk til uorden, og politiet forlod området, da roen var genoprettet.

Uro og uorden – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 19.48 anmeldte en beboer i Ladegårdsparken, at en flok især unge mænd opholdt sig på parkeringspladsen, hvor de sloges lidt for sjov og i øvrigt var til ulempe for bilister, der kørte væk fra området. Politiet kørte til boligkvarteret, hvor syv mænd i alderen 15-21 år fra Holbæk blev truffet. Ingen af dem havde lidt overlast, og de erkendte, at de havde lavet lidt uorden for sjov på parkeringspladsen. De blev formanet, hvorefter politiet forlod området uden at sigte nogen for noget.

Færdselsuheld – Ravnsbjergvej / Nykøbing-Slagelsevej, Vig – Odsherred

Kl. 20.30 fik politiet en anmeldelse om, at en bil var forulykket i krydset, idet bilens airbags var udløst, og bilen havde påkørt nogle vejskilte. Politiet kunne på uheldsstedet konstatere rigtigheden af anmeldelsen, og at bilen var forladt. Der var ikke tegn på, at andre havde været involveret i uheldet, der var sket efter kørsel i vestlig retning ad Ravnsvbjergvej. Senere fik politiet kontakt til en 19-årig mand fra Svinninge, som havde været fører af bilen. Han var efterfølgende blevet afhentet af pårørende, der havde bragt ham til skadestuen, idet han formentlig havde pådraget sig et brud i en fod. Politiet har nu optaget rapport om uheldet på grund af personskaden på føreren.

 

Forsamling af biler og personer – Kærup Industrivej, Benløse, Ringsted

Kl. 22.01 fik politiet den første af flere anmeldelser fra lokale virksomhedsejere om, at flere biler var kørt ind i industriområdet, hvor der ifølge anmeldelserne skulle være omkring 200 biler forsamlet. Politiet kørte til området med flere patruljer, som kunne konstatere, at både bilisterne og tilstedeværende tilskuere hurtigt forsvandt fra området, så roen blev genoprettet i området efter den uautoriserede forsamling af bilister. En af de tilstedeværende patruljer bemærkede i øvrigt, at en 18-årig mand fra Hårlev som fører af en personbil kørte den ”forkerte” vej rundt i en rundkørsel på Kærup Parkvej, så han blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven. Ud over en bøde kan han også forvente at få et klip i kørekortet, når sagen skal afgøres. Ingen andre blev sigtet for overtrædelse af hverken færdselsloven eller overtrædelse af forsamlingsforbuddet.

Færdselsuheld – Slimmingevej, Ringsted – Køge

Kl. 23.42 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et solouheld, hvor en motorcyklist var forulykket. Det viste sig, at en 25-årig mand fra Køge var kørt på motorcykel ad Slimmingevej mod nord, da han kort efter sidevejen Lundegårdsvej mistede kontrollen over den. Det resulterede i, at han væltede og kurede ca. 150 meter hen ad vejen, inden han standsede ude på en mark. Den 25-årige blev bragt til skadestuen i Slagelsen til kontrol, men var sluppet fra solouheldet med diverse knubs.

Lov om euforiserende stoffer – Ved Munkevænget, Store-Heddinge

Kl. 00.12 kørte politiet til en privat adresse, hvor nogle unge holdt fest, men i den forbindelse måske indtog euforiserende stoffer. På stedet traf politiet tre mænd på 18, 19 og 20 år fra Stevns kommune, som alle blev kontrolleret for euforiserende stoffer. Kun den 20-årige var i besiddelse af knap et gram kokain og trekvart gram ritalin, der blev opbevaret i pølsemandsposer. De blev beslaglagt som bevis i sagen, der medførte, at den 20-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Festen sluttede ved politiets mellemkomst, og den 20-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.Søndag – mandag:


Spiritusbilist kørte ind i plankeværk - Gl. Nykøbingvej, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 08.05 kørte en bil ind i et stakit ved et hus på Gl. Nykøbingvej i Nørre-Asmindrup. Vidner så en passager fra bilen, som forlod bilen til fods efter uheldet. Føreren af bilen fik startet bilen igen efter uheldet og kørte fra stedet, men en mandlig beboer fra huset fulgte efter bilen, mens den kvindelige beboer ringede til politiet. En patrulje kørte frem til stedet, hvor bilen blev standset længere nede af Gl. Nykøbingvej. Føreren af bilen, en 18-årig mand fra Nykøbing Falster var påvirket af spiritus. Han blev derfor sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Efter blodprøveudtagelsen blev den 18-årige løsladt, og vil høre nærmere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer. Politiet registrerede uheldet og skaderne på plankeværket.

Narkobilist med narko i bilen – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 10.32 standsede politiet en personbil for at lave en rutinemæssig kontrol. Føreren af bilen, en 32-årig mand fra Holbæk blev testet med narkometeret, som viste udslag for Kokain. Han blev derfor sigtet og anholdt for narkokørsel. Betjentene ransagede bilen, hvor der blev fundet en pose med hvidt pulver, som efterfølgende blev testet og kontrolvejet til at være 0,20 gram kokain. Der blev desuden fundet en lille plastflaske med omkring 10 ml klar væske, som ved test viste sig at være GHB. Den 32-årige blev derfor sigtet for besiddelse af narko, og de ulovlige stoffer blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Den anholdte mand var frakendt førerretten for en tidligere sag om narkokørsel. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 32-årige høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Spirituskørsel – Rømøvej, Kirke-Såby –Lejre

Kl. 11.05 skete en påkørsel på en parkeringsplads ved et supermarkedet, da en 66-årig kvinde fra lokalområdet var i gang med at parkere sin bil. Vidner skønnede, at den 66-årige var spirituspåvirket, så politiet blev tilkaldt. En alkometertest bekræftede mistanken om, at den 66-årige var spirituspåvirket, så hun blev sigtet og anholdt, for at få udtaget en blodprøve. Der skete mindre skader på den parkerede bil, som tilhørte en 53-årige kvinde fra Malmø. Efter blodprøveudtagelsen blev den 66-årige løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Cyklist og bil i uheld – Cementvej/ Karlstrup Strandvej, Solrød Strand

Kl.13.58 kørte en cykelrytter ad cykelstien på Karlstrup Strandvej i sydgående retning og ind i rundkørslen ved Cementvej. Ad Cementvej mod øst kørte samtidigt en personbil ind i rundkørslen. Føreren af bilen, en 31-årig kvinde fra Rødovre overså cykelrytteren og kørte frem i rundkørslen, men opdagede for sent cyklisten. Cykelrytteren, en 55-årig mand fra Vanløse kørte ind i siden bilen og væltede, så han slog overkroppen. Politi og ambulance kom frem til stedet, og den 55-årige blev kørt til undersøgelse på sygehuset med mistanke om et brækket kraveben. Cyklen fik bøjet forhjulet og bilen fik småskrammer som følge af sammenstødet. Politiet optog rapport om uheldet, for at belyse omstændighederne omkring, hvordan uheldet skete, og hvem som kan drages til ansvar.

To knallerter taget af politiet – Ole Suhrsvej, Greve

Kl. 16.30 fulgte politiet efter to knallerter, som blev ført af unge mænd uden styrthjelm. Knallerterne kørte ad Greve Strandvej i sydlig retning, og en politimotorcykel blev sendt imod de to knallerter, for at bringe dem til standsning. Da de unge knallertførere så politiet drejede de fra af Ole Suhrsvej og kørte videre, selvom betjenten gav tegn til at de skulle standse. Vejen endte blindt, så den ene knallert vendte om, og forsøgte at køre forbi politimotorcyklen. Det lykkedes dog ikke, da føreren kørte ind i en hæk ved lav hastighed. Føreren af knallerten forsøgte at løbe fra stedet, men blev standset af nogle beboere fra vejen, som var kommet ud fra deres haver. Han viste sig at være en 17-årig mand fra Greve, som blev sigtet for at køre uden hjelm. Hans knallert blev taget med ind til nærmere undersøgelse, da politiet mistænkte, at den var konstruktivt ændret, så den kunne køre for hurtigt.

Den anden knallert fandt politiet gemt i en carport på Ole Suhrsvej, hvor føreren, en 19-årig mand fra Solrød Strand havde forsøgt at gemme den. Knallerten var efterlyst, da den blev stjålet fra Centervej i Karlslunde fredag aften. Den 19-årige blev sigtet for brugstyveriet, og den retmæssige ejer var glad for at få sin knallert tilbage. Efter afhøring og sigtelse fik de to lov at gå fra stedet, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagen. Når undersøgelsen af den 17-åriges knallert er færdig, vil han få besked om resultatet. Begge unge mænd kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Spirituskørsel – Eskebjergvej, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 19.36 sigtede og anholdt politiet en 61-årig mand fra Kalundborg for spirituskørsel i en personbil, da han kørte ad Eskebjergvej mod vest i Føllenslev. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af prøven kommer vil den 61-årige få besked fra politiet om sagens videre gang.

Mand anholdt for indbrud – Ejby, Lille-Skensved – Køge

kl. 00.27 fik politiet en anmeldelse fra en opmærksom hundelufter, som havde bemærket en mistænkelig mand, som gik ud og ind ad indkørsler på Kastanievej i Lille-Skensved. Politiet fik et godt signalement på manden og sendte en patrulje til området.
Kl. 01.05 kom endnu en anmeldelse om, at en mand havde lusket rundt om et hus på Tulipanvænget i Lille-Skensved. Ud fra signalementet mistænkte politiet, at der var tale om samme mand. En patrulje blev sendt i retning af Tulipanvænget, hvor de kl. 01.30 traf en 18-årig mand fra lokalområdet, som passede på signalementet. Han blev visiteret, men politiet fandt ingen tyvekoster. Han blev afhørt til sagen, men politiet kunne på daværende tidspunkt ikke knytte ham til et indbrud.

 

Kort efter kom der endnu en anmeldelse fra området, hvor der kort forinden på Mosevej i Ejby var blevet begået et indbrud i en villa. Her havde gerningsmanden skaffet sig adgang via et åbentstående vindue, hvorefter han gik rundt i huset. Han blev her overrasket af husets beboere, som lå og sov. Gerningsmanden stak herefter af fra stedet uden at der umiddelbart blev stjålet noget. Politiet mistænkte den 18-årige for at stå bag indbruddet. Han blev derfor sigtet, anholdt og taget med til afhøring på politistationen. Politiet gennemgik sagerne, hvor den 18-årige var mistænkt. Det blev herefter besluttet, at der ikke var grundlag for at fremstille den 18-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.


Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere døgnrapporter

16. april 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 16. april 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 15. april 2021 kl. 07.00 til 16. april 2021 kl. 07.00.

15. april 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt og Vestsjællands Politi uddrag af døgnrapporten 15 april 2021

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 14. april 2021 kl. 07.00 til 15. april 2021 kl. 07.00.

14. april 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 14. april 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 13. april 2021 kl. 07.00 til 14. april 2021 kl. 07.00.