Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

15. februar 2021 13:51

Uddrag af døgnrapport fra fredag den 120221 kl. 0700 til mandag den 150221 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Møllevej, Karlslunde
Kirkevej, Bakkendrup, Gørlev
Vestergade, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Langebjergvej, Haraldsted, Ringsted
Himmelev Have, Himmelev, Roskilde
Agervænget, Regstrup
Risvangen, Benløse, Ringsted – to steder
Lysallén, Himmelev, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Solvej, Ellinge Lyng, Vig
Bekkasinlunden, Veddinge, Fårevejle

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ågerupvej, Vigersted, Ringsted
Fregatvej, Nykøbing Sj.


Mange borgere går fortsat på tynd is – Hele kredsen

Weekendens kolde, men fantastisk smukke solskinsvejr opfordrede ligefrem til en gåtur i det is- og sneklædte landsskab. Selvom flere skøjtesøer i weekenden blev erklæret sikre, så er der stadig mange steder, hvor det ikke er sikkert at gå. Politiet vil gerne understrege først som sidst, at det aldrig bliver tilladt at gå på Roskilde Fjord og andre kyststrækninger, da strømme, høj- og lavvande gør, at isen aldrig bliver sikker.

Midt- og Vestsjællands Politi har weekenden igennem sendt mange patruljer til blandt andet Roskilde Fjord, Nykøbing Bugt, Karlstrup Kalkgrav, Holbæk Fjord, Køge å, Kimmerslev Sø i Borup og flere andre mindre søer og åer i politikredsen for at kalde borgerne ind fra isen.

Nogle anmeldelser lød på børn, dyr og borgere med barnevogne på isen, og andre lød på blandt andet skøjteløbere og personer, som gik langt ude på Roskilde og Holbæk Fjord.

”Vi vil gerne appellere til borgernes sunde fornuft. Det er forbundet med alvorlig risiko at færdes på isen, hvis den ikke er sikker - og man risikerer at bringe sig selv og sine børn i fare for at komme alvorligt til skade og i værste fald miste livet. Hvis man ryger igennem og ind under isen ude på fjorden eller i en sø, er der en stor sandsynlighed for, at man ikke kommer op igen i live. Med de meget lave temperaturer går kroppen nærmest øjeblikkeligt i chok, og det er en fuldkommen unødvendig risiko at løbe” siger vicepolitiinspektør Bjørke Kierkegaard fra Midt- og Vestsjællands Politi og fortsætter:

”Weekenden har heldigvis ikke ført til, at vi har måttet iværksætte redningsaktioner og ingen personer meldes at være faldet igennem isen – men man skal altså tage det her alvorligt”, fortæller vicepolitiinspektør Bjørke Kierkegaard.

Såfremt politiet iværksætter redningsaktioner, og redningsberedskabet bliver kaldt ud, fordi en borger har bragt sig selv i fare ved at færdes på usikker is, kan man risikere et erstatningskrav for myndighedernes udrykning samt en bøde jf. Ordenbekendtgørelsen.

”Men det her handler dybest set ikke om bødestraffe og erstatningsansvar – det handler om ikke at bringe sig selv og sine børn i unødig livsfare. Får vi mange redningsaktioner på samme tid, fordi folk færdes på isen flere steder i politikredsen, er der risiko for ikke at kunne få rettidig hjælp. Så opfordringen fra politiet er helt klar: Er isen ikke givet fri til at færdes på af kommunen, skal man helt lade være,” understreger Bjørke Kierkegaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

I dag siger vejrudsigten snevejr, men herefter lyder meldingen på både tø- og frostvej igen, hvilket gør isen endnu mere farlige og sikker at færdes på. Borgerne opfordres derfor til at tjekke kommunernes hjemmesider og skiltningen på stedet.

Det er generelt forbudt at færdes på isen ud for kyster, i havne eller på offentlige søer, vandløb, gadekær mv. Kommunen kan dog give tilladelse til at færdes på isen, når tykkelsen på isen gør det sikkert. Kravet til isens tykkelse varierer fra kommune til kommune, men ligger på omkring 13-18 cm. Overholder man ikke reglerne, er det en overtrædelse af Ordensbekendtgørelsens § 15, som straffes med bøde.

Læs mere på din kommunes hjemmeside for at se, hvor det er tilladt og sikkert at færdes på isen.

Roskilde: https://roskilde.dk/skøjtebaner
Lejre: https://www.lejre.dk/nyheder-og-servicemeddelelser/servicemeddelelser/2021/februar/f%C3%A6rdsel-p%C3%A5-isen/
Holbæk: https://holbaek.dk/kultur-og-fritid/sport-og-fritid/udendoers-leg-og-motion/vinteraktiviteter/skoejtesoeer/
Ringsted: https://ringsted.dk/borger/natur-miljoe-trafik/skoejtesoeer
Solrød: https://www.solrod.dk/borger/servicemeddelelser
Køge:https://www.koege.dk/borger/Kultur-idraet-og-fritid/Kom-ud-i-det-fri/Soeer-fisk-og-fugle.aspx
Stevns: https://www.stevns.dk/borger/kultur-fritid/faerdsel-paa
Kalundborg: https://www.kalundborg.dk/borger/kultur-natur-og-fritid/natur/skoejtesoeer
Odsherred: https://www.odsherred.dk/nyheder
Greve: https://www.greve.dk/om-kommunen/nyheder


Fredag - lørdag


Sigtet for ikke at skrabe is fra ruderne – Østerled, Holbæk
Kl. 08.08 sigtede færdselspolitiet en 47-årig mand fra Kirke-Såby for at overtræde udstyrsbekendtgørelsen i færdselsloven. Den 47-årige kørte i en varebil ad Østerled mod Munkholmvej i Holbæk i en bil med is på ruderne. Hverken forrude eller sideruder var skrabet fri for is, så han sigtbarhed var stærkt begrænset. Den 47-årige blev påbudt at fjerne isen før han kørte videre. Politiet nu se på, om den nedsatte sigtbarhed var af så grov karakter, at den skønnes at være til væsentlig fare for færdselssikkerheden. Gør den det, kan sagen foruden en bøde lægges op til frakendelse af førerretten. Det kan ikke betale sig at spare de få minutter på at skrabe bilen fri for is. Det er meget farligt for dig, men ikke mindst for dine medtrafikanter - og så kan det bliv en dyr køretur.


Lørdag – søndag


Knallertfører død – Gyden, Høng –Kalundborg

Kl. 16.27 fik en 68-årig mand fra Høng et ildebefinde, mens han kørte på en tre-hjulet knallert ad Gyden i Høng. Manden kørte ind i en hæk, hvor han blev væltet af sin knallert. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor der blev yder førstehjælp til manden, men hans liv stod ikke til at redde. Han blev erklæret død ved ankomsten til sygehuset. Politiet optog rapport i sagen, og der blev rutinemæssigt udtaget en blodprøve, der skal klarlægge, om han var påvirket under kørslen. Den 68-åriges død undersøges nu nærmere, for at afklare dødsårsagen. Politiet fandt intet mistænkeligt ved uheldet.

Spiritusuheld – Høvevej, Fårevejle St. – Odsherred

Kl. 02.34 skete et solouheld på Høvevej i Fårevejle St, da en 18-årig mand fra Kastrup mistede herredømmet over bilen og kørte galt. Bilen rullede rundt og endte midt på kørebanen. Den 18-årige slap heldigt fra uheldet og kom ikke til skade. En patrulje kom frem og konstaterede, at den 18-årige var påvirket af spiritus over det tilladte, så han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han blev løsladt efter en blodprøveudtagelse, og kan nu forvente at høre mere fra politiet i sagen. Bilen blev fjernet af vejhjælp og brandvæsnet fik ryddet op efter uheldet, hvor den beskadigede bil havde lækket olie på vejen.

Bil beslaglagt på grund af høj promille – Mosede Parkvej, Greve

Kl. 14.28 ringede en bekymret bilist til politiets vagtcentral, da han kørte bag en bil, som slingrede meget. Anmelderen fulgte efter bilen, som på Mosede Parkvej i Greve var ved at bakken ind i hans bil. Borgeren som ringede, tilbageholdt her den kvindelig bilist, da hun var kraftigt påvirket af spirituskørsel. En patrulje kørte til stedet, hvor føreren, en 46-årig kvinde fra Ærø, blæste alkometeret over 2,0 promille. Hun blev derfor anholdt, sigtet for spirituskørsel og kørt til sygehuset, hvor hun fik udtaget en blodprøve. Politiet beslaglagde kvindens bil med henblik på konfiskation, som det er muligt, når promillen er over 2,0. Den 46-årige kvinde blev herefter løsladt, og vil senere få besked om resultatet af blodprøven. Retten vil i forbindelse med sagens afgørelse tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Glatføreuheld – Erikstrupvej, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 14.30 skete et glatføreuheld i svinget ved kirken i Store-Heddinge, da en 43-årig lokal mand mistede herredømmet over sin bil, som mistede vejgrebet. Bilen skred ud og ramte et trådhegn, så der kom skader på omkring 2,5 meter hegn. Bilen fik mindre skader og bilisten slap uskadt fra uheldet. Politiet registrerede uheldet og skaderne. Den 43-årige fik fjernet bilen med vejhjælp.


Søndag – mandag


Mand død i forbindelse med solouheld – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 15.07 skete et solouheld på Vestmotorvejen i Østgående retning, hvor en 65-årig mand fra Ringsted mistede herredømmet over bilen og ramte autoværnet. Bilen kørte af vejen og blev slynget rundt og endte i grøften. Forbipasserende bilister så uheldet og ringede efter hjælp. De handlekraftige borgere ydede førstehjælp til den 65-årige mand indtil redningsberedskabet nåede frem. Den 65-årige mand blev erklæret død i lægehelikopteren og fløjet til sygehuset. De pårørende er blevet underrettet om dødsfaldet.

Politiet optog rapport i sagen for at belyse omstændighederne omkring uheldet, og bilen blev indbragt til nærmere undersøgelse af en bilinspektør. Politiets undersøgelser skal desuden klarlægge, om den 65-årige kan være kørt galt på grund af sygdom.

I forbindelse med uheldet skete kraftige opbremsninger på motorvejen, som forårsagede at en 21-årige kvinde fra Slagelse, måtte undvige den forankørende. Hun påkørte i den forbindelse autoværnet i midterrabatten. Hun blev tilset i ambulance og kørt til sygehuset til kontrol, men hun var ikke kommet til skade.

Motorvejen blev lukket mens politiet arbejdede på stedet, og der blev opsat skiltevogne til at lede trafikken væk fra motorvejen. Omkring kl. 15.39 blev et spor åbnet for trafik og kl. 16.05 var vejen igen helt åben for færdslen.

I forbindelse med lukningen af motorvejen opstod kødannelse ved Ringsted Nord afkørslen, så trafikken holdt helt stille. I forbindelse med opbremsninger forude skete et harmonikasammenstød med fem biler, som alle fik skader. Ambulancer blev sendt til stedet, men ingen personer var kommet alvorligt til skade i den forbindelse. Politiet registrerede uheldet.

Kvinde ramt i fodgængerfelt – Møllehusvej, Roskilde

Kl. 15.11 blev en 85-årig lokal kvinde ramt af en bil, da hun gik over fodgængerfeltet tæt ved Rørmosen i Roskilde. Føreren af bilen, en 28-årig kvinde fra Roskilde, overså kvinden i forgængerfeltet og ramte hende, så den 85-årige faldt og slog hoften. Hun blev hentet i ambulance og kørt til behandling. En patrulje afhørte de tilstedeværende personer til sagen og optog rapport om uheldet. På sygehuset blev det klarlagt, at den 85-årige havde pådraget sig brud på underkroppen i forbindelse med påkørslen. Den 28-årige bilist kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Grundlovsforhør drab – Birkegaardsalle, Solrød Strand

En 27-årig kvinde uden fast bopæl, bliver mandag kl. 13.45 fremstilles i grundlovsforhør, som sigtet for drabet på en 61-årig mand fra Solrød, som søndag kl. 16.39 blev fundet død under mistænkelige omstændigheder på Birkegaardsalle i Solrød Strand. Kvinden, som havde en relation til manden, blev anholdt på stedet uden dramatik. Hun blev taget med til politistationen til afhøring, og politiet har efterfølgende undersøgt findestedet med kriminalteknikere. Der blev afholdt retslægeligt ligsyn på stedet, som viste tegn på at manden var død som følge af vold. Anklageren vil begære dørlukning i sagen, så politiet kan ikke oplyse yderligere i sagen på nuværende tidspunkt.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

22. marts 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 22. marts 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 21. marts 2024 kl. 07.00 til 22. marts 2024 kl. 07.00.

21. marts 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 21. marts 2024.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 20. marts 2024 kl. 07.00 til 21. marts 2024 kl. 07.00.

20. marts 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 20. marts 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 19. marts 2024 kl. 07.00 til 20. marts 2024 kl. 07.00.