Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

24. februar 2020 14:39

Uddrag af døgnrapport fra fredag den 210220 kl 0700 til mandag 240220 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Borgm. N. E. Hansensvej, HolbækVenusvej, Nykøbing Sj.Bøgehegnet, Greve

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Grevetoften, Greve Landsby, Greve
Skovvangsvej, Strøby Egede, Køge
Markblomstvej, Greve
Svalevænget, Ejby, Lille-Skensved
Hybenvej, Ølby, Køge
Engvangsvej, Strøby Egede, Køge
Eskemosevej, Herfølge
Lupinvej, Greve
Langetoften, Osted, Lejre (2 steder)
Søndergade, Ubby, Jerslev Sj.
Rytterbakken, Greve
Elmevej, Greve
Ternemosen, Greve
Toftegårdsvej, Ugerløse
Brorsonsvej, Køge
Egebækvænge, Køge
Engmarksvej, Greve
Niels Juelsvej, Solrød Strand (2 steder)
Skrænten, Havdrup
Magnoliavej, Greve
Hvidtjørnevej, Køge
Hyldevej, Solrød Strand
Ulvefodvej, Greve
Syrenvej, Køge
Skelager, Greve
Egemosevej, Grevinge
Duehusvej, Bjæverskov
Vibemosen, Greve
Storeholm, Greve
Stenås, Greve
Nældebjerg Alle, Greve
Hedager, Greve
Vestergade, Roskilde
Ahlgade, Holbæk
Vedskøllevej, Herfølge
Rødhøj, Asnæs
Holbækvej, Vig

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Fællesskoven, Overby Lyng, Sjællands Odde
Gnibenvej, Yderby Lyng, Sjællands Odde
Tjørnevej, Nykøbing Sj.

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Østre Vindingevej, Vindinge, Roskilde
Ahorn Alle, Ringsted

 

 

Fredag - lørdag

 

Narkobilist uden kørerkort fik taget bilen – Værftsvej/Københavnsvej, Køge

Kl. 07.58 sigtede og anholdt politiet en 29-årig mand fra Køge, som blev testet positiv med narkometeret for at være påvirket af hash under kørslen. Han havde desuden ikke noget kørekort. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Politiet beslaglagde hans bil, som det er muligt ifølge færdselslovens regler, når en bilejer har kørt tre gange uden kørekort inden for de seneste tre år. Den 29-årige bilejer var ikke helt tilfreds med politiets beslutning. Han ønskede at få beslaglæggelsen af bilen forelagt retten, der nu skal vurdere sagen. Den 29-årige vil høre mere fra politiet, når resultatet af rettens kendelse og blodprøven kommer.

Mand lavede uro i Holbæk – Holbæk

Kl. 10.06 blev en 53-årig mand uden fast bopæl i Hillerød bortvist af vagten på Borgerservice i Holbæk, da han havde lavet uorden og opfordret til at slås. Han forlod dog stedet, uden yderligere ballade.

Kl. 15.35 var samme 53-årige mand optrådt psykisk uligevægtig, da han havde hældt vin foran hovedindgangen til en kinesisk restaurant på Slotsvolden. Han havde en uge forinden forøvet hærværk på stedet, og restaurantejeren ønskede ham bortvist. Politiet modtog også en anmeldelse fra butikken ”Børneloppen”, hvor samme mand havde haft en truende adfærd over for kunder på stedet.
Politiet kørte til stedet, hvor den 53-årige mand blev anholdt og taget med i detentionen. En læge tilså manden og vurderede, at han var psykisk uligevægtig. Han blev derfor indlagt til fornøden på behandling på et psykiatrisk hospital.

Brand i udhus – Hørve Kanalvej, Hørve – Odsherred

Kl. 15.12 udbrændte et skur på ca. 3 x 10 meter. Skuret lå ikke tæt på anden bebyggelse og der var ingen fare for giftig røgudvikling. Der var ingen fare for mennesker eller dyr i forbindelse med branden. Brandvæsnet fik slukket ilden, men skuret brændte ned til grunden. Politiet undersøgte brandstedet, hvor der ikke blev fundet noget mistænkeligt. Branden var formentlig startet omkring nogle el-installationer centralt i skuret.

Falsk politi snød ældre borgere – Herfølge- Køge og Osted –Lejre

86-årig kvinde snydt - Eskemosevej, Herfølge
Kl. 15.40 anmeldte datteren til en 76-årig kvinde, at moderen omkring kl. 13.30 havde haft besøg af en mand, som var iført mørkt uniformslignende tøj og sagde han kom fra politiet. Kvinden havde også fået et telefonopkald fra en person, som oplyste, at det var politiet. Den falske betjent havde bedt om kvindens hævekort, bankkort, kontanter og den 86-åriges telefonnummer. Kvinden havde bedt om at se ”betjentens” politiskilt, men var blevet nægtet dette. Den 86-årige turde ikke andet end at udlevere de ting, som den falske betjent bad om.

Forsøgte at snyde 92-årig kvinde – Langetoften, Osted, Lejre
kl. 17.47 fik politiet anmeldelse om, at en 92-årig kvinde omkring kl. 16.40 havde fået et opkaldt fra en person hun ikke kendte. Manden i røret udgave sig for at være fra politiet, og sagde at en af hans kollegaer ville banke på hendes dør. Kort efter opkaldet mødte en mand op ved hendes dør, hvor han udgav sig for at være politibetjent. Han udspurgte kvinden om hun havde nogen værdigenstande, så som smykker, dankort og kontanter. Den 92-årige gav ikke den falske betjent nogen værdier, før han igen forlod stedet.

Den 92-årige beskrev manden som: Dansk af udseende, 170-175 cm høj, slank, lys hud, iført kasket, sort tøj og sorte briller. Han ankom til stedet til fods.

83-årig kvinde franarret penge – Langetoften, Osted, Lejre
Kl. 22.42 kom endnu en anmeldelse om tricktyveri mod en ældre kvinde. En 83-årig kvinde blev omkring kl. 15.00 kontaktet på sin bopæl, hvor en mand udgav sig for at være fra politiet. Under påskud af at ”politiet” skulle tjekke numrene på den 83-åriges pengesedler, blev hun franarret 7000 kr. i kontanter.

Den 83-årige beskrev manden som: Dansk af udseende, 180-190 cm høj, lys i huden, brunt hår. Ingen skæg. Talte dansk. Iført mørkt tøj.

Politiet efterforsker nu de tre sager om tricktyveri, som er meget grove idet gerningsmanden misbruger borgernes tillid til politiet. Når civilklædt politi møder op hos borgerne, vil de altid fremvise politilegitimation. Er borgerne i tvivl om, hvor vidt der er tale om ægte politi, skal de altid bede om at se legitimation, eller ringe til politiet på tlf. 114 for at få bekræftet, at der sendt politi til deres adresse.

 

 

Lørdag – søndag:

 

Anmeldelser på grund af vejret – hele politikredsen

I løbet af lørdagen fik politiet følgende meldinger træer, der var til gene for færdslen:
Kl. 11.41 – Ryeskovvej, Borup – Køge: træ væltet, så kronen ligger 3-4 meter ud på vejen.
Kl. 13.39 – Frederiksberg / Kalundborgvej, Svebølle – Kalundborg: træ hænger faretruende ud over vej.
Kl. 15.47 – Munkholmvej v/ Eriksholmsvej, Holbæk: stort træ ved at vælte
Kl. 15.53 – Sygehusvej / Dr. Schadsvej, Nykøbing Sj.: træ lå langs jernbane med grene på sporet
Kl. 16.13 – Jernbanevej / Næstvedvej, Ringsted: byggepladshegn væltet.
Kl. 18.42 – Strandvej, Høng – Kalundborg: stort hul i vejen ved jernbanen.
Kl. 19.39 – Greve v. motorvejen: ca. 20 meter langt træ væltet ned over sti
Kl. 20.00 – Veddelev Bygade, Roskilde: kloak stoppet med risiko for oversvømmelse

Politiet har efter anmeldelser underrettet de respektive ansvarlige (kommuner eller lokale redningsberedskaber og lign.) om indholdet i anmeldelserne, således at de respektive myndigheder kunne foretagne det fornødne for at undgå yderligere skade.

Spirituskørsel – Kalundborgvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 15.08 anholdt og sigtede politiet en 46-årig mand fra Føllenslev for spirituskørsel i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Færdselsuheld – Dybendalsvej, Gundsømagle, Roskilde
Kl. 20.00 fik Midt- og Vestsjællands Politi en melding fra Nordsjællands Politi om, at en af deres patruljer havde kørt efter en personbil, hvis fører ikke var standset trods politiets tegngivning herom. Biljagten var startet i Nordsjællands politikreds og var til sidst endt i Gundsømagle, hvor føreren forsøgte at flygte fra den forfølgende patruljebil ved at køre ad en smal vandre-/marksti ved Kulturgården. Bilisten kom dog til at køre ved siden af stien og ramte den forfølgende patruljebil, da bilisten ville køre retur på stien for at slippe væk. Sammenstødet skete med lav hastighed og med ringe materiel skade på de implicerede biler. Føreren af personbilen var en 50-årig mand fra Roskilde, som blev anholdt af Nordsjællands Politi og bragt dertil til afhøring til sagen samt udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Det viste sig, at hans bil var forsynet med en nummerplade, der var stjålet ved et indbrud i Nykøbing Sj. natten mellem torsdag og fredag. Ingen kom til skade ved uheldet.

Narkokørsel – Stensbjergvej, Køge

Kl. 21.30 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra Køge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som politiet standsede med henblik på rutinemæssig kontrol i visitationszonen i Køge. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Vold – Fårevejle St. – Odsherred

Kl. 23.58 anmeldte en 18-årig mand fra Fårevejle St., at han for få minutter siden var blevet overfaldet på sin bopæl af en 19-årig mand fra Jægerspris, som han godt kendte i forvejen. De havde forinden skrevet sammen via sociale medier om den 19-åriges forhold til et kvindeligt bekendtskab. Til sidst var den 19-årige taget hen til den 18-åriges bopæl, hvor de så var røget i slagsmål. Herunder var den 18-årige blevet slået og sparket, ligesom den 19-årige var mistænkt for at have taget kvælertag på den 18-årige. Andre kom til stede og fik parterne adskilt, hvorefter den 19-årige forlod stedet. Den 18-årige havde pådraget sig mindre alvorlige småskader som følge af volden, som politiet straks indledte en efterforskning af sagen. Politiet fik den mistænkte 19-årige sporet til Nykøbing Sjælland, hvor han blev anholdt kl. 02.16. Efter afhøring til voldssagen løslod politiet den 19-årige, som senere vil blive indkaldt til et retsmøde, når voldssagen skal finde sin strafferetlige afgørelse.

Narkokørsel – Fr. Andersensvej, Kalundborg

Kl. 01.22 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Kalundborg for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om hash). Det var i øvrigt anden gang inden for de seneste 24 timer, at den 20-årige blev anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand (mistanke om hash). Natten mellem fredag og lørdag blev den 20-årige standset i samme bil på J. H. Petersens Alle i Kalundborg af den samme politibetjent, som anholdt ham i forbindelse med denne nye sag om narkokørsel. Den 20-årige kan nu afvente analyseresultatet af begge blodprøver, før politiet tager stilling til, hvordan sagerne mod ham skal afgøres.


Søndag - mandag

 

Skud afgivet, ingen ramt – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 16.57 kom en anmeldelse om, at der var blevet afgivet skud ved et boligområde på Klosterparkvej i Kalundborg. Politiet kørte talstærkt frem til området, hvor to biler var blevet set køre fra stedet. Ingen personer var blevet ramt. Ved undersøgelsen af stedet blev fundet flere patronhylstre, som bekræftede anmeldelsen om skud. Politiet undersøgte området, men fandt ingen genstande, som var blevet ramt af skuddene. En personbil, som blev set på stedet omkring gerningstidspunktet blev truffet af politiet i Stigs Bjergby kl. 17.20, hvor fire mænd på 19,21,23 og30 år fra Kalundborg, blev anholdt. Politiet undersøgte bilen, men fandt ingen skydevåben i bilen eller på personerne. Den 21-årige mand blev fundet i besiddelse af en ulovlig kniv, så han blev sigtet for overtrædelse af våbenloven og kniven beslaglagt. Den 21-årige ønskede rettens vurdering af beslaglæggelsen. Efter endt afhøring og sagsbehandling blev de fire mænd løsladt, da politiet ikke fandt grundlag for, at de skulle stå bag skyderiet. Sagen efterforskes intensivt i forhold til at afklare motivet til skyderiet, og finde frem til gerningsmændene. Gerningsstedet vil her til formiddag blive grundigt undersøgt af hunde og efterforskere, i forhold til at finde yderligere spor i sagen.

Politiets lokalbetjente vil i dag imellem kl. 12-15 være til stedet på Klosterparkvej ved supermarkedet Rema 1000. Her kan borgerne komme og tale med politiet. Kig forbi til en uformel snak, hvis du har brug for at tale om stort eller småt.

Mistænkeligt forhold – Løvenborgvej, Regstrup – Holbæk

Kl. 19.26 kom en anmeldelse om, at en borger havde fundet noget hvidt pulver, som var spredt på vejen, i grøften og op af hækken og en længere strækning. Politiet kontaktede Holbæk kommune, som er miljøansvarlige, og de besluttede at sende indsatslederen fra brandvæsnet til at undersøge sagen. Brandvæsnets indsatsleder kunne ikke fastslå, hvilken slags pulver der var tale om, og fik derfor Beredskabsstyrelsens Kemiske Beredskab til at sikre en prøve af pulveret, som nu skal undersøges nærmere. Der var igen yderligere opgave for politiet på stedet.

Færdselsuheld og uro på skadestuen– Hjortens Kvarter, Lille-Skensved – Køge

Kl. 01.27 skete et uheld i det mørke våde vejr, da en 20-årig mand fra Vordingborg kørte ad Gemsevej, hvor han skulle sving til venstre ad Stenbukvej. I forbindelse med svingningen blev den 20-årig ramt af en bagfrakommende bil, som foretog en overhaling i det samme. De to biler stødte sammen, så begge biler fik udløst airbags. Den bagfrakommende bil blev ført af en 23-årig mand fra Solrød. Med som passager i den 20-åriges bil var to kvinder på 19 og 20 år fra Lille-Skensved. De blev begge tilset i ambulance på stedet. Førerne af de to biler blev kørt til kontrol på Køge Sygehus, men var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade.
Kl. 02.34 fik politiet anmeldelse om, at der var uro på akutmodtagelsen på Køge Sygehus. Nogle venner til de to parter fra færdselsuheldet var mødt op, og var blevet uenige. Politiet kørte frem til stedet og fik beroliget de tilstedeværende, inden der skete yderligere. Patruljen blev på stedet indtil den ene part var færdig med undersøgelserne og kunne forlade sygehuset. Ingen blev sigtet for noget i den forbindelse.

Spirituskørsel – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 04.41 sigtede og anholdt politiet en 35-årig mand fra Holbæk, som havde kørt bil selvom han havde en promille over det tilladte. Han fik udtaget en blodprøve på sygehuset hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 35-årige høre mere fra politiet.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

22. marts 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 22. marts 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 21. marts 2024 kl. 07.00 til 22. marts 2024 kl. 07.00.

21. marts 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 21. marts 2024.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 20. marts 2024 kl. 07.00 til 21. marts 2024 kl. 07.00.

20. marts 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 20. marts 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 19. marts 2024 kl. 07.00 til 20. marts 2024 kl. 07.00.