Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

14. april 2020 13:57

Uddrag af døgnrapport fra lørdag den 110420 kl 0700 til tirsdag den 140420 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport, patruljebil

Påskens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Rørvigvej, Nykøbing Sj.
Nørupvej, Regstrup Bygaden Hellested, Hårlev Tigervej, Køge Kærbyvej, Kalundborg Ventrupvej, Greve Algade, Roskilde Ole Hansens vej, Ringsted Nyvej, Jyderup Notgangen, Karlslunde Ådalen, Køge Hækkerupsvej, Ringsted Ladegårdsparken, Holbæk

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Kærbyvej, Kalundborg
Steenstrups Allé, Holbæk
Henrik Thottsvej, Holbæk
Arnold Sørensens Have, Holbæk
Elverdamsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge
Regnbuen, Holbæk
Svanevej, Gadstrup
Nyvej, Gadstrup
Hornsherredvej, Lyndby, Kirke-Hyllinge
Drosselvej, Roskilde
Jersie Center, Solrød Strand
Kirsebærdraget, Holbæk
Elmegården, Jyderup
Fjordager, Jyllinge
Gammel Hastrupvej, Køge
Omøvej, Køge
Pakhusstræde, Holbæk
Frederiksborgvej, Roskilde

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Skansehagevej, Rørvig
Gyvelbugten, Yderby Lyng, Sj. Odde
Margurietevej, Nykøbing Sj.
Dragsholmvej, Gudmindrup, Højby
Åbæksvej, Ellinge Lyng, Vig

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Skolevej, Knabstrup, Mørkøv
Sct. Bendtsgade, Ringsted

 

Påskelørdag – Søndag (Påskedag)

 

Spirituskørsel – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

kl. 09.55 anmeldte en bilist, at hun havde kørt bag en bil, som blev ført usikkert og nu havde påkørt et hegn. Bilen blev ført af en kvinde, som gik meget usikkert, så politiet kørte til stedet, hvor føreren af bilen, en 64-årig kvinde fra Jyderup blev sigtet og anholdt for spirituskørsel, da hun havde en promille væsentligt over det tilladte. Der var ikke sket skade på personer eller hegnet under uheldet. Den 64-årige blev taget med til en blodprøveudtagelse og vil høre mere fra politiet, når resultatet kommer.

Uro og uorden – Digehuset, Greve

Kl. 12.44 kørte politiet talstærkt til bebyggelsen Askerød i Greve, da der indgik en anmeldelse om, at 3-4 personer sloges i en opgang, og der var set våben. Politiet kom frem, men fandt ingen tilskadekomne eller nogen som ville anmelde noget til politiet. Sagen blev undersøgt nærmere, og det viste sig at nogen havde haft et internt opgør i opgangen. Politiet ransagede en lejlighed i Digehuset, og undersøgte området omkring bebyggelsen, men fandt ikke frem til våben eller andet ulovligt. Politiet kontaktede sygehusene, men heller ikke her havde man modtaget tilskadekomne. Indsatsen på stedet blev sluttet kort før kl. 15.00, og ingen blev anholdt eller sigtet for noget.

Bilbrand under svejsearbejde – Storemarksvej, Ll. Heddinge, Stevns

Kl. 14.56 var en 58-årig mand ved at svejse på en bil, som holdt i et fritliggende lade. Under svejsearbejdet brændte ilden igennem en skærmkasse, og der startede en brand i bilens bagsæde. Den 58-årige ringede 112 og brandvæsen og politi kørte til stedet. Brandvæsnet fik slukket ilden, men bilen udbrændte og der skete skade på taget af laden. Ingen personer kom til skade ved uheldet. Politiet optog rapport i sagen, for at belyse omstændighederne omkring branden.

Låst inde i lukket butik – Stenhusvej, Holbæk

kl. 17.23 kom et alarm 112 opkald fra en 35-årig mand fra Søborg. Han befandt sig i en lukket elektronikbutik, hvor han havde været inde at handle. Den 35-årige var gået på kundetoilettet, og da han kom ud var forretningen lukket og alle var gået fra stedet. Politiet sendte en patrulje til stedet og forsøgte at kontakte ejeren af butikken uden held. Omkring kl. 17.34 fik patruljen fat i en medarbejder, som kunne låse kunden ud af forretningen.


Søndag (Påskedag) – mandag (2. påskedag)

 

Motorcykeluheld – Brordrupvej, Roskilde

Kl. 15.07 kørte en motorcyklist igennem en kurve på Brordrupvej, og på vej ud af kurven accelererede han op, så motorcyklens forhjul slap vejen og motorcyklen kom i slinger. Motorcyklisten, 40-årig mand fra Roskilde mistede kontrollen over køretøjet og styrtede. Styrthjelmen var ikke spændt rigtigt fast, så den faldt af den 40-årige under uheldet. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor også lægehelikopteren var sendt. Han blev fløjet til Rigshospitalet, hvor han blev behandlet for brud på sin arm og ansigt, men hans skader var ikke livstruende. Patruljen mistænkte motorcyklisten for at være spirituspåvirket, så han fik udtaget en blodprøve. Politiet optog rapport i sagen, for at belyse omstændighederne omkring uheldet. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 40-årige få besked om resultatet og sagens videre gang.

To knallerter kørte sammen – Nordstjernevej, Tølløse – Holbæk

Kl.16.38 stødte to 13-årige drenge fra Ugerløse sammen på knallert. Den ene kørte ad Nordstjernevej i vestlig retning, da han trak over i modkørende vejbane, for at køre uden om to gående. Her ramte han den anden 13-årige dreng på siden, som kørte imod ham på knallert. De to knallertførere styrtede og slog sig, men kom ikke alvorligt til skade. En 16-årig pige som kom forbi, da uheldet skete ringede 112 og der blev sent politi og ambulance til stedet. De to drenge blev kørt i ambulance til undersøgelse, men slap fra uheldet med knubs. Politiet optog rapport i sagen, for at belyse omstændighederne ved uheldet

Biltyv kørte galt – Østre Ringvej/ Store Valbyvej, Roskilde

kl. 19.39 kørte en personbil galt på Østre Ringvej, da bilen skred ud i et skarpt højresving lige efter afkørslen mod Store Valbyvej. Bilen fortsatte lige ud i svinget, kørte ud i græsrabatten og fortsatte ned af en græsskråning, hvor han ramte flere mindre træer. Føreren af bilen, som senere viste sig at være en 26-årig mand fra København, var slemt forslået og blev frigjort fra bilen. Han blev kørt til sygehuset til behandling for skader i hovedet, og han kunne ikke selv oplyse sin identitet. Politiet undersøgte bilen, som viste sig at være blevet stjålet på Frederiksborgvej i Roskilde kort før uheldet skete. En bilinspektør blev tilkaldt, for at undersøge uheldsstedet.

Mens politiet arbejdede på stedet kom en mand dertil, idet han savnede en ven, som var gået fra en påskefrokost i spirituspåvirket tilstand. Politiet fik klarlagt, at den savnede ven havde været fører af den stjålne bil, og fandt frem til hans identitet, en 26-årig mand fra København. Den 26-årige fik udtaget en blodprøve på sygehuset, som skal vise, om han var påvirket af narko og spiritus under kørslen. Han var desuden frakendt førerretten i forbindelse med en tidligere sag om narkokørsel. Han er fortsat indlagt, og det har ikke været muligt at afhøre ham til sagen. Han meldes at være uden for livsfare.
På samme adresse på Frederiksborgvej, hvorfra bilen blev stjålet, havde der også været nogen inde i garagen, hvor flere biler var blevet gennemrodet, og en motorcykel var blevet væltet. Politiet mistænker den 26-årige for at stå bag dette i forbindelse med, at han stjal bilen. Politiet vil afhøre den mistænkte, når hans tilstand gør det muligt.Mandag (2. Påskedag) – Tirsdag


Spiritusuheld – Himmelev Bygade, Roskilde
Kl. 12.43 skete et uheld, da en 18-årig mand fra Høje Taastrup kørte ad Himmelev Bygade mod syd, hvor vejen snævrede ind med et vejbump. Den 18-årige påkørte her de stolper, som er opstillet ved vejbumpet, så airbaggen i bilen blev udløst, men føreren kom ikke til skade. En borger kom forbi og synes at føreren virkede spirituspåvirket, så han kontaktede politiet, som sendte en patrulje til stedet. Den 18-årige blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, og blev taget med for at få udtaget en blodprøve. Han blev herefter løsladt, men vil høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Lov om euforiserende stoffer – Bambusgården, Æblehaven, Roskilde

Kl. 14.30 var en politipatrulje i Æblehaven og passerede Bambusgården, hvor der stod fire yngre mænd. Da betjentene gik forbi mændene lugtede der svagt af hash, så patruljen visiterede mændene, for at se om de var i besiddelse af narko. En 20-årig mand fra lokalområdet blev fundet i besiddelse af 18 klumper hash på i alt 20,77 gram. Han blev desuden fundet i besiddelse af et firecifret kontantbeløb, som betjentene mistænkte stammede fra salg af hash. Den 20-årige blev sigtet for besiddelse af hashen med henblik på videresalg, og politiet beslaglagde hashen og kontantbeløbet, hvilket den 20-årige accepterede. De tre andre mænd blev ikke fundet i besiddelse af noget ulovligt. Den 20-årige blev afhørt til sagen, men nægtede at have solgt narko. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Utryghedsskabende kørsel – Askerød, Krathuset, Hundige - Greve

kl. 15.17 fik politiet anmeldelse om, at der var forsamlet en gruppe personer på fællesarealet omkring Askerød, hvor der blev kørt ræs på en uindregistreret grøn motorcykel. En patrulje kørte til stedet, men der blev kun truffet få personer og politiet fandt ikke frem til nogen motorcykel eller anden utryghedsskabende adfærd. En motorcykelbetjent kørte rundt i området, for at lede efter den grønne motorcykel uden at finde frem til den.

Politiets forebyggelsesafdeling fortsætter deres indsats mod den utryghedsskabende kørsel i Greve og har i den forbindelse brug for borgernes hjælp. Vi er meget glade for at få oplysninger om motorcykler og knallerter, som bliver brugt til at køre i området. Borgere som ser disse køretøjer sat i området eller gemt væk i udhuse/garager skal kontakte politiet på tlf. 114.

To knallerter kørte sammen – Nordstjernevej, Tølløse – Holbæk

Kl.16.38 stødte to 13-årige drenge fra Ugerløse sammen på knallert. Den ene kørte ad Nordstjernevej i vestlig retning, da han trak over i modkørende vejbane, for at køre uden om to gående. Her ramte han den anden 13-årige dreng på siden, som kørte imod ham på knallert. De to knallertførere styrtede og slog sig, men kom ikke alvorligt til skade. En 16-årig pige som kom forbi, da uheldet skete ringede 112, og der blev sendt politi og ambulance til stedet. De to drenge blev kørt i ambulance til undersøgelse, men slap fra uheldet med knubs. Politiet optog rapport i sagen, for at belyse omstændighederne ved uheldet.

Falske opkald fra ”politiet” – Hele kredsen

kl. 18.00 fik en 66-årig mand fra Rønne ringet et telefonopkald, hvor der stod Midt- og Vestsjællands Politis telefonnummer: 4635 1448 på displayet. Opkaldet kom fra en mand, som sagde han arbejdede med databedrageri hos Midt- og Vestsjællands Politi. Han afbrød opkaldet og kontaktede politiet for at høre, om det var et reelt opkald, hvilket ikke var tilfældet.
Kl. 18.17 anmeldte en 72-årig kvinde fra Frøstrup ved Thisted, at hun kort forinden havde fået et lignende opkald, hvor der stod tlf. 4635 1448 på telefonen. I røret var en mand, som oplyste at han arbejdede med økonomisk kriminalitet hos ”Holbæk Politi”. Den 72-årige fattede mistanke til manden i røret og lagde på. Hun ringede til politiets servicecenter, som kunne se, at kvinden ikke var registreret med nogen sager i politiet systemer, og at der derfor var tale om svindel.
Også en 62-årig mand fra Stege havde fået et opkald fra samme nummer. Han kontaktede også politiets servicenter, da han fandt opkaldet mistænkeligt.

Sagen om de falske politihenvendelser efterforskes nu, for at forsøget finde frem til personen, der ringede. Grunden til at det er telefonnummeret til Midt- og Vestsjællands Politi som fremgår af displayet er, at gerningsmanden kan bruge en tjeneste, hvor han selv vælger hvilket telefonnummer, som skal vises på den telefon, som modtager opkaldet. Dette kaldes for et spoofing opkald, og er noget der ofte anvendes af personer, som vil narre borgerne via telefonopkald, hvor de udgiver sig for at være fra myndigheder, banker eller andre virksomheder. Derfor skal man som borger være skeptisk - også overfor kendte telefonnumre.

Politiet vil gerne rose borgerne for at udvise skepsis og afbryde opkaldet, som de fandt mistænkeligt og efterfølgende anmelde sagen. Midt- og Vestsjællands Politi har ikke modtaget oplysninger om, at nogen borgere skulle være blevet franarret personfølsomme oplysninger i forbindelse med opkald fra dette telefonnummer.

Frækt tyveri af mobiltelefon – Hyrdehøj, Roskilde

Kl. 20.27 anmeldte faren til en 13-årig dreng fra Roskilde, at sønnen omkring kl. 20.00 spillede fodbold med nogle venner ved Tjørnegårdskolen. Mens de hørte musik fra drengens mobiltelefon på en lille mobil højtaler. Mens drMngene spillede kom der to drenge på en sort scooter forbi stedet. Knallerten standsede og drengen, som sad bag på knallerter hoppede af og tog den 13-åriges telefon og højtaleren, hvorefter de to på knallerterne kørte væk fra stedet.

Drengen bag på knallerten beskrives som: Ikke etnisk dansk af udseende, brun i huden. Han havde en halsedisse op for munden og en hætte over hovedet. Føreren af knallerten: Etnisk dansk af udseende.

Vidner som har set to store drenge på en knallert køre væk fra Tjørnegårdsskolen mandag aften omkring kl. 20.00, og som kan komme med oplysninger i sagen, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere døgnrapporter

29. oktober 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra onsdag den 281020 kl 0700 til torsdag den 291020 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

28. oktober 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag den 271020 kl. 0700 til onsdag den 281020 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

27. oktober 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra mandag den 261020 kl. 0700 til tirsdag den 271020 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.