Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

23. februar 2021 12:25

Uddrag af døgnrapport fra mandag den 220221 kl. 0700 til tirsdag den 230221 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Skomagergade, Roskilde
Østergade, Store-Heddinge
Jorløse Byvej, Svebølle

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Lærkevej, Gislinge
Ladegårdsparken Øst, Holbæk
Holbækvej, Ørslev Under Skoven, Ringsted

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Bregnevej, Ordrup, Fårevejle

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Smedelundsgade, Holbæk


Færdselsuheld – Buen, Nr. Dalby, Borup – Køge

Kl. 11.32 var en 79-årig kvinde fra Borup forulykket i sin personbil på Buen, hvor hun havde påkørt et træ. Det viste sig, at den 79-årige var sluppet uskadt fra uheldet, hvor der ikke var andre trafikanter involveret. Hun var forinden uheldet kørt ad Klempegårdsvej mod nord, hvorefter hun i krydset ved Buen svingede til højre ad Buen mod nordøst. Under kørslen ad Buen ville hun trække til højre, men trak i et uopmærksomt øjeblik så langt mod højre, at hun påkørte et vejtræ. Der skete kun mindre skade på personbilen, som senere blev afhentet af et bugseringskøretøj. Den tilkaldte ambulance blev der ikke brug for. Politiet registrerede uheldet og underrettede kommunen om det påkørte vejtræ.

Narkobilist med hash i bilen – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 12.25 ønskede færdselspolitiet at kontrollere en personbil, der blev ført ad Vestmotorvejen mod øst ved Salby rasteplads, hvor bilisten blev standset og kontrolleret. Føreren var en 26-årig mand fra Køge, som efter en narkometertest kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen. Han blev derfor sigtet for narkokørsel og anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Inden afgang til et sygehus for blodprøveudtagelsen foretog politiet ransagning af bilen, hvorunder den 26-årige påviste et par poser med i alt 3½ gram hash. Sigtelserne kom derfor også til at omfatte overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, inden den 26-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen på Køge sygehus.

Årvågne sommerhusgæster opdagede indbrudstyv – Bregnevej, Ordrup, Fårevejle St. – Odsherred

Kl. 13.25 anmeldte en sommerhusgæst på vegne af flere andre sommerhusgæster, at der foregik noget mistænkeligt ved et sommerhus på Bregnevej, hvor en mand var set kravle ud ad et vindue. Manden havde måske følt sig opdaget, for kort efter kørte den samme mand fra stedet i en personbil, hvis nummerplade anmelderen og vidnerne aflæste. Flere patruljer blev sendt dels til sommerhusområdet, dels til bilejerens adresse i Nykøbing Sj.-området for at lede efter bilen og dens fører. Ved sommerhuset kunne politiet konstatere, at der var tale om et indbrud i sommerhuset, idet et køkkenvindue var opbrudt, og en lampe var stillet udenfor, men ikke medtaget af indbrudstyven. Senere på eftermiddagen fik politiet kontakt til bilejeren på dennes bopæl i Nykøbing Sj. Der var tale om en 26-årig mand, der blev anholdt og sigtet for indbruddet, idet han ud over at være ejer af flugtbilen også passede på det signalement, som anmelderen og vidnerne havde givet af indbrudstyven. Den 26-årige blev afhørt til sagen og løsladt, da politiet og anklagemyndigheden ikke fandt grundlag for at fremstille ham i et grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Han vil på et senere tidspunkt høre nærmere fra politiet, når indbrudssagen skal afgøres. Ejeren af sommerhuset er underrettet om indbruddet.

For mange forsamlet – Østergade, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 14.08 fik politiets servicecenter en henvendelse fra en lokal borger om, at der jævnligt var forsamlet for mange mennesker i et grønt område bag tinghuset. Der var ofte tale om unge mennesker, der kunne være forsamlet op til 20 personer trods forsamlingsforbuddet på maks. fem personer. En patrulje kørte til området og kunne ved 16.00-tiden konstatere, at der ikke var nogen i området. Politiet foretog sig således ikke yderligere i anledning af denne henvendelse.

Mand på elscooter kørt fast – Slagelse Landevej, Kalundborg

Kl. 14.19 henvendte en 69-årig mand fra Kalundborg sig til politiet, fordi han var kørt fast med sin elscooter i en mudderpøl. Han vidste ikke helt, hvor han var, men kunne dog se Rørby skole. En patrulje tog kontakt til manden via hans mobil og fik via spørgsmål om, hvad han kunne se mv., pejlet sig frem til den 69-årige i et område ved Slagelse Landevej. Den 69-årige var i god behold, og da politiet havde assisteret at få scooteren fri fra mudderet, kunne han fortsætte sin køretur i Kalundborg.

Spirituskørsel – Kelstruphøj, Kelstrup, Vig - Odsherred

Kl. 17.35 oplyste alarmcentralen, at en ambulance var blevet sendt til en formentlig syg og hjælpeløs mand i en bil, der befandt sig på Kelstruphøj. Politiet kørte også til stedet og kunne konstatere, at der var tale om en spirituspåvirket, 60-årig mand fra Vig, der havde kørt bil, da han fik det dårligt. En alkometertest indikerede, at hans promille var højere end det tilladte, hvor han formelt blev anholdt og i den tilkaldte ambulance bragt til sygehuset i Holbæk både til kontrol i anledning af sit ildebefindende og til udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol i anledning af sigtelsen for spirituskørsel. Politiet har ingen oplysninger om, at den 60-årige skulle have forvoldt nogen uheld under sin kørsel frem til det sted, hvor ambulancepersonale og politiet traf ham. Han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Ulovlig knallert ramte patruljebil – Kirstinedalsvej, Køge

Kl. 18.02 ønskede en patrulje at kontrollere en knallert, der formentlig kunne køre hurtigere end tilladt. Knallertkøreren ønskede dog ikke at tale med politiet og forsøgte at køre fra politiet med patruljebilen med tændte udrykningssignaler bagefter. På et tidspunkt standsede knallertkøreren helt på højre side af politibilen, hvorefter fordøren blev åbnet. Knallertkøreren satte nu i gang igen, men ramte fordøren og væltede uden at komme til skade. Politiet fik nu kontakt til en 16-årig ung mand fa Køge, hvis knallert efterfølgende blev kontrolleret på et rullefelt. Kontrollen viste, at knallerten kunne køre med mindst 59 km/t mod højst tilladt 30 km/t. Den 16-årige blev sigtet for kørsel på en konstruktivt ændret knallert og informeret om konsekvenserne med en beslaglæggelse af knallerten, såfremt han igen blev afsløret i at køre på en ulovlig knallert. Den 16-årige og hans værger kan nu se frem til at høre nærmere fra politiet ved afgørelse af sagen.

Brandundersøgelse af bil – Jersie Strandvej, Solrød Strand

Kl. 18.53 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en brændende bil på en parkeringsplads ved Jersie Strand. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden i personbilen, der var overtændt og fik omfattende skader. Efter at have afsluttet den første slukningsindsats måtte brandvæsnet dog retur kl. ca. 20.20, idet ilden i bilen var blusset op igen. Politiet undersøger nu årsagen til branden i bilen, idet der ikke umiddelbart var nogen naturlig forklaring herpå.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har set eller hørt noget mistænkeligt i området inden den første anmeldelse kl. 1853 om brand i bilen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Utryghedsskabende mand – Hegnsgården, Greve

Kl. 19.14 slog en lokal 28-årig mand alarm til politiet, fordi en fremmed mand havde råbt truende og fremtaget noget, der kunne minde om et håndskydevåben. Flere patruljer kørte til området for at lede efter manden, der ud fra anmelderens beskrivelse af manden og hans adfærd formodes at være en lokal mand, der kan optræde uhensigtsmæssigt i det offentlige rum på grund af sin mentale tilstand. Politiet forsøgte at finde frem til manden, men det lykkedes ikke umiddelbart i løbet af aftenen. Ingen havde lidt fysisk overlast som følge af mandens adfærd, men politiet forsøger senere at få kontakt til manden for at kunne tage en vurdering af, hvorvidt manden måtte have brug for hjælp, så den massive polititilstedeværelse i området blev afsluttet efter en times eftersøgning af manden.

Uro og uorden – Algade, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 21.30 henvendte en lokal borger sig til politiet, fordi op mod 10 unge havde forsamlet sig ved bænkene i Algade, hvor de forstyrrede de omkringboende med drikkeri samt råben og skrigen. En patrulje kørte til området og mødte kun ganske få unge, der ikke larmede eller i øvrigt gav anledning til indgriben fra politiets side. Ingen blev sigtet for noget i anledning af denne borgerhenvendelse.

Tyveri fra fritidsbolig forpurret – Reersøvej, Reersø, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 05.09 anmeldte en lokal mand, at han havde overrasket to personer i at bære havemøbler fra et fritidshus ind i en trailer. Da de to personer følte sig opdaget, kørte de hastigt fra stedet i en bil med den tilkoblede trailer. Anmelderen forsøgte at følge bagefter i sin egen bil og så herunder, at flugten skete så hastigt, at de stjålne havemøbler faldt af traileren under flugten fra gerningsstedet. Tyvenes bil blev af anmelderen sidst set kørende ad Kalundborgvej i nordlig retning, så politiet ledte efter bilen i relevante områder, men dog uden at finde køretøjet eller de mistænkte. En hjælpsom mand i en varebil hjalp politiet med at få de tabte havemøbler retur til gerningsstedet. Politiet kender ikke ejeren af fritidsboligen, så en seddel blev efterladt i postkassen om at henvende sig til politiet i anledning af det forpurrede tyveri.

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere døgnrapporter

5. marts 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra torsdag den 040321 kl. 0700 til fredag den 050321 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

4. marts 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra onsdag den 030321 kl. 0700 til torsdag den 040321 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

3. marts 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag den 020321 kl 0700 til onsdag den 030321 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.