Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

23. oktober 2019 10:35

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag 221019 kl. 0700 til onsdag 231019 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Uddrag af døgnrapporten

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Skarridsøgade, Jyderup

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Langesvej, Køge
Hornsherredvej, Lyndby, Kirke-Hyllinge
Felten, Ringsted
Mejsevænget, Ejby, Lille-Skensved
Duehusvej, Bjæverskov
Søbæksparken, Jyderup
Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Færdselsuheld / narkokørsel / kørsel uden førerret mv. – Karlslunde Mosevej / Karlslunde Landevej, Karlslunde – Greve

Kl. 08.16 rykkede politiet ud til et færdselsuheld med to parter impliceret, og hvor der var mistanke om, at den ene kunne være påvirket. På uheldsstedet traf politiet to uskadte førere, hvoraf den ene – en 30-årig mand fra Lille-Skensved – skønnedes påvirket af narkotika, hvorfor han blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Den 30-årige var kørt i en varebil ad Karlslunde Mosevej mod nordvest, da han ved krydset ved Karlslunde Landevej påkørte bagenden af en personbil ført af en 46-årig kvinde fra Karlslunde. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet, men den 30-åriges bil viste sig at være forsynet med en nummerplade, som den 30-årige havde stjålet fra en anden bil på Stationsvej, Herfølge. Hans varebil var derfor ikke registreret og havde ingen lovpligtig ansvarsforsikring. Den 30-årige erkendte nu også, at han ikke havde noget kørekort, da førerretten ikke var blevet generhvervet efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 30-årige, der således kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af en del sigtelser forårsaget af det mindre alvorlige uheld i trafikken.

Ransagning efter narko gav våbenfund – Højby, Odsherred

Politiet var tirsdag på en aktion i Højby, hvor en ejendom blev ransaget på baggrund af en mistanke om, at der blev opbevaret og solgt narko fra stedet. På adressen traf politiet en 53-årig mand og en 52-årige kvinde. Politiets specialpatrulje havde narkohunde med ved ransagningen, hvor de fandt to poser, som indeholdt i alt 34,82 g hvidt pulver, som nu skal undersøges nærmere for at afklare, om det er kokain. Der blev desuden fundet 1,98 gram amfetamin. Politiet gjorde desuden flere våbenfund ved ransagningen. Der blev fundet 2 haglgeværer, som ikke blev opbevaret korrekt, da de ikke var placeret i et våbenskab, og mandens våbentilladelse ikke var blevet fornyet. Der blev også fundet et ulovligt slagvåben - en totensläger. Derudover blev der fundet en del ældre våben – en revolver, en pistol, en to-løbet revolver, magasiner og ca. 300 stk. blandet ammunition. Politiets våbenteknikere nu skal undersøge, om de gamle våben er funktionsdygtige. Både manden og kvinden blev anholdt og sigtet for overtrædelse af våbenloven og lov om euforiserende stoffer. Efter en nærmere vurdering af sagen besluttede anklagemyndigheden, at der ikke var grundlag for at fremstille de to anholdte i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. De to sigtede blev derfor løsladt efter endt afhøring og sagsbehandling. Våbnenes tilstand og undersøgelserne af disse skal afklare det fulde omfang af sagen, da dette er afgørende for, hvor alvorlig sagen bliver bedømt. Politiet afventer desuden en retskemisk erklæring på indholdet af det hvide pulver. De sigtede vil herefter høre mere fra politiet i sagen.

Jæger ramt af skud – Haslevvej, Sneslev, Ringsted

Kl. 11.19 fik politiet via alarm 112 melding om, at en jæger var ramt af et skud under en jagt på en mark i nærheden af Sneslev kirke. Ambulancepersonale blev sammen med en lægehelikopter sendt til ulykkesstedet, hvor en 47-årig mand fra Fuglebjerg var blevet ramt i halsen. Han blev først tilset af ambulancepersonalet, men senere fløjet med lægehelikopteren til Rigshospitalet til fornøden undersøgelse og behandling. Politiet fik klarlagt, at den 47-årige var på jagt ved en mindre skovareal sammen med flere andre jægere, da han blev ramt. Disse oplysninger medførte, at politiet sigtede en 55-årig mand fra Kirke-Såby for overtrædelse af jagtloven, idet han havde skudt med et haglgevær efter en fasan i den retning, hvor den tilskadekomne havde befundet sig under jagten, og herunder ramt den anden jæger. Politiet fik senere oplyst, at den tilskadekomne jæger var blevet ramt i halsen af ét hagl og var i stabil tilstand. Den sigtede jæger kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af skudulykken.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen / Nordre Ringvej, Ringsted

Kl. 11.22 rykkede politiet ud til et færdselsuheld på frakørselsrampen ved motorvejsafkørsel Ringsted N, hvor tre biler var impliceret i et sammenstød. Det viste sig, at en 76-årig kvinde fra Tyskland i en tysk bil var kørt ad motorvejen og ville benytte frakørslen Ringsted N, da hun ikke kunne nå standse. Hun påkørte derfor en 30-årig kvinde fra Solrød Strand, som i en personbil var standset bag en anden bilist for rødt lys i krydset ved Nordre Ringvej. Den 30-åriges bil blev skubbet frem og påkørte bilisten foran, men ingen af parterne kom til skade ved uheldet. Det lokale redningsberedskab blev tilkaldt til fjernelse af diverse glasskår fra en knust bagrude.

Udenlandsk bil uden forsikring mv. – Pibergårdsvej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 12.05 standsede udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi en varebil, der var forsynet med svenske nummerplader. I bilen befandt sig en 41-årig mand fra Sverige og en 44-årig mand fra Rumænien. Svenskeren ejede bilen, som de begge benyttede til omdeling af reklamer i området. Ved nærmere undersøgelse af bilen og kontrol hos de svenske myndigheder viste det sig, at varebilen hverken var registreret eller ansvarsforsikret i Sverige. Den måtte derfor heller benyttes til kørsel på den danske veje. Den 41-årige bilejer blev derfor sigtet for de forskellige overtrædelser af færdselsloven i forbindelse med kørsel i bilen i Danmark, og han kan nu se frem til at modtage en bøde for disse overtrædelser.

Butikstyveri – Vig Hovedgade, Vig – Odsherred

Kl. 12.50 kørte politiet ud til supermarkedet Super Brugsen, hvor to unge havde stjålet varer. Kun den ene var tilbageholdt, medens anden mistænkte var stukket af fra stedet. I supermarkedet fik politiet kontakt til en 14-årig pige fra Vig, som sammen med en ung mand havde stjålet drikkevarer, chips og kosmetik til en samlet værdi af 287 kr. Varerne gemte hun i en taske, da de sammen gik gennem kassen uden at betale. Da pigen blev tilbageholdt efter kasselinjen, stak en ung mand af. Pigen er under den kriminelle lavalder på 15 år og kunne derfor ikke sigtes for tyveri af varerne, men blev dog kørt hjem til sin mor og afhørt til sagen. Efterfølgende vil de sociale myndigheder også blive underrettet om sagen, hvor den flygtede dreng senere blev identificeret som en 15-årig dreng fra Jægerspris. Han skal også sigtes og afhøres i sagen, når politiet finder ham, ligesom politiet vil kigge nærmere på, hvad han har foretaget sig i Odsherred-området, idet han faktisk var forsvundet fra det opholdssted, hvor han burde opholde sig.

Solouheld på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 13.31 fik politiet melding om, at en bilist var forulykket på motorvejen i det sydgående spor omkring afkørsel 27 Greve N. En ambulance var sendt til stedet og bragte en ukontaktbar, mandlig fører af en personbil hastigt til skadestuen i Køge til fornøden behandling. Ingen trafikanter var involveret, efter personbilen havde ramt et autoværn og delvist spærrede nogle vognbaner. En tavlevogn sørgede for yderligere afspærring, medens en tilkaldt bilinspektør undersøgte uheldsstedet og den involverede personbil. Kl. ca. 1450 blev der åbnet for alle vognbaner på motorvejen, da politiets undersøgelser var afsluttet. Rutinemæssigt fik politiet udtaget en blodprøve af den indbragte fører, som blev identificeret som en 55-årig mand fra København Ø. Undersøgelser på uheldsstedet og undersøgelsen på skadestuen indikerede, at den 55-årige var forulykket som følge af et ildebefindende under kørslen. Han er i den anledning fortsat indlagt på sygehuset til fornøden behandling.

Færdselsuheld - Sydmotorvejen – Køge

Kl. 15.25 fik politiet melding om et mindre uheld på motorvejen i sydgående retning lidt syd for Lellinge-afkørslen. En 50-årig kvinde fra Haslev havde i den tætte trafik med opbremsninger mv. overset en forankørende personbil ført af en 32-årig kvinde fra Tureby. Den 50-årige påkørte med sin personbil den forankørende, da hun bremsede på grund af kødannelse. Der skete kun materiel skade, og politiet registrerede blot uheldet, da der ikke var nogen væsentlig overtrædelse af færdselsloven.

Fuld mand kontakter borgere for hjælp – Nørregade, Ringsted

Kl. 17.46 oplyste alarmcentralen, at en fuld mand flere gange havde ringet og bedt om hjælp til at komme hjem. Manden skulle sidde på en bænk i Nørregade og have forsøgt at få flere andre forbipasserende til at ringe til alarmcentralen for at få hjælp til at komme hjem. Politiet kørte til Nørregade, men fandt ikke manden, der var forsvundet fra bænken. Efter en fornyet henvendelse til alarmcentralen fra en borger fandt politiet frem til en kraftig spirituspåvirket, 68-årig mand fra Ringsted, som dog blev skønnet i stand til at klare sig på sin bopæl, som politiet kørte ham hjem til, så han ikke forstyrrede flere borgere og dermed alarmcentralen unødigt. Den 68-årige blev ikke sigtet for noget.

Fyrværkeriloven – Hovedgaden, Ubby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 19.18 fik politiet en anmeldelse om, at nogen affyrede fyrværkeri i området ved Hovedgaden, hvilket politiet også kunne høre under samtale med anmelderen. En lokalbetjent, der i forvejen opholdt sig i området ved Hvidebæk-hallen med den mobile politistation, efterforskede straks anmeldelsen med god hjælp fra vidner. Herved fandt politiet frem til en 52-årig mand fra Jerslev Sj. Ved hans bopæl fandt politiet resterne af noget lovligt fyrværkeri, der var blevet affyret uden for den periode, hvor det er tilladt at anvende fyrværkeri. Den 52-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven og kan nu forvente at få en bøde herfor.

Kanonslag kastet efter dyr – Store-Heddinge – Stevns

Kl. 19.52 anmeldte moderen til en pige på 3½ år fra Store-Heddinge, at pigen var faldet af en pony, fordi en bilist havde kastet et kanonslag, så ponyen var blevet forskrækket. Pigen havde redet ved Rengevej, Store-Heddinge, da føreren i en rød bil på ca. 150 meters afstand havde kastet formentlig et kanonslag ud af bilen. Senere fik politiet kontakt til moderen til en 12-årig pige, som tidligere på dagen sammen med en veninde havde luftet deres hund i Bøgeskoven. En rød bil havde kørt langsomt forbi dem, hvorefter der var blevet smidt et kanonslag ud fra bilen. Hunden var blevet så forskrækket, at den var stukket af fra pigerne. Politiet har noteret sig anmeldelserne, som har givet anledning til, at politiet vil have identificeret den røde bil på størrelse med en mindre personbil, hvor føreren i begge tilfælde blev beskrevet som en mand.

Politiet hører gerne fra borgere, der har oplysninger i sagen til identifikation enten føreren eller den pågældende bil. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel – Toftegårdsvej, Asnæs – Odsherred

Kl. 20.25 anholdt og sigtede politiet en 36-årig mand fra Asnæs for kørsel i en narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han var mistænkt for at være påvirket af hash og fik derfor udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Brandundersøgelse – Urupvej, Borup – Køge

Kl. 20.39 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en gård, hvor der var opstået brand i køkkenet. Det viste sig, at beboeren – en 49-årig mand fra Borup – havde været i gang med en frituregryde på komfuret. Manden havde forsøgt selv at slukke manden og havde herunder indåndet noget røg, så han blev tilset af personalet i en tilkaldt ambulance. Branden blev begrænset til køkkenet, og ingen var kommet egentlig til skade som følge af branden, som opstod, da beboeren havde glemt frituregryden.

Brandundersøgelse – Lynggærdevej, Stenstrup Lyng, Højby Sj. – Odsherred

Kl. 01.42 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en privat bolig, hvor der var ild i stuen hos en 52-årig mandlig beboer. Ved politiets ankomst var alle kommet ud af huset, så brandvæsnet kunne slukke branden i stuen særligt omkring et sofabord, som var brændt. Den 52-årige beboer blev kørt til skadestuen til kontrol for eventuel røgforgiftning som følge af branden, der efter de foreløbige undersøgelser skyldtes nogle glemte stearinlys på sofabordet. Når efterforskningen er afsluttet, vil politiet afgøre, hvorvidt der kan være grundlag for en sigtelse mod beboeren for uagtsomhed med noget, der kunne medføre ildebrand.

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.