Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

26. februar 2020 15:34

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag den 250220 kl. 0700 til onsdag den 260220 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Rørvangsvej, Holbæk

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Jasminvej, Køge
Tordenskjoldsgade, Køge
Kirkevej, Nørre Asmindrup
Ternemosen, Greve
Hundige Strandvej, Greve
Dybesøvej, Rørvig

Indbrud i fritids-/sommerhus:

H/F Virkelyst, Gladiolusvej, Ringsted

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen



Narkokørsel i frakendelsestiden – Darupvej, Roskilde

Kl. 08.36 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 35-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Darupvej. Den 35-årige var i forvejen frakendt kørekortet og måtte derfor i forvejen ikke være fører af bilen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om hash).

Bekymring for medarbejder – Roskilde

Kl. 09.03 rettede en arbejdsgiver i Jylland henvendelse til politiet, idet man nærede bekymring for en medarbejder, som man ikke kunne få kontakt til og i øvrigt ikke havde hørt fra de sidste par dage. Politiet kørte ud til bopælen for en 27-årig mand fra Roskilde, som det lykkedes politiet at få kontakt til. Han blev underrettet om sin arbejdsgivers bekymring for ham, hvortil han forklarede, at han troede, at det var søndag. Han havde spillet så meget computer, siden han fik fri i fredags, at han havde taget fejl af ugedagene og derfor troede, at det var søndag og dermed en fridag. Den 27-årige blev instrueret om straks at sætte sig i forbindelse med sin arbejdsgiver, så politiet foretog sig ikke yderligere.

Kørsel i frakendelsestiden – Kumlehusvej, Øm, Roskilde – Lejre

Kl. 09.30 sigtede lokalpolitiet en 32-årig mand fra Viby Sj. for kørsel i frakendelsestiden i en personbil, som den 32-årige førte ad Kumlehusvej i Øm. Han måtte ikke være fører af en bil frem til september 2021, men havde alligevel fået overdraget bilen af dens ejer – en 61-årig mand fra Sorø. Bilejeren fik også en sigtelse for at have overladt føringen til den 32-årige, så begge kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Ulovligt arbejde og ophold – Roskilde

Kl. 11.03 kontrollerede udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi en byggeplads i et villakvarter i Roskilde. I forbindelse med kontrollen fik politiet kontakt til en udenlandsk mand iført arbejdstøj under arbejde på et stillads. Manden blev bedt om at følge med hen til patruljebilen til nærmere kontrol, men stak pludselig af i løb. Han blev dog indhentet af politiet, der herefter foretog anholdelse af en mand, der viste sig at være en 35-årig mand fra Nigeria. Han havde måske et forbud mod at indrejse i Danmark indtil januar 2021, men havde under alle omstændigheder ikke de fornødne tilladelser til hverken at arbejde i Danmark eller i øvrigt opholde sig her i landet. Politiet sigtede ham for de to overtrædelser af udlændingelovgivningen og undersøger nu hans personlige forhold nærmere. Indtil videre er han i medfør af udlændingeloven anbragt i et arresthus, indtil politiet har fået undersøgt hans personlige forhold nærmere. Herefter vil politiet og anklagemyndigheden tage stilling til, hvad der strafferetligt skal ske med den 35-årige nigerianer.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 12.40 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, idet en lastbil havde påkørt en skiltevogn og var væltet om på siden. I lastbilen var chaufføren teknisk fastklemt, så ambulance- og redningspersonale blev sammen med en lægehelikopter sendt til uheldsstedet. Politiet måtte afspærre motorvejen i det nordgående spor ved frakørsel <29> Greve S, hvor trafikken blev ledt væk fra motorvejen. Redningspersonale fik frigjort chaufføren, som var en 59-årig mand fra Stenstrup. Han blev bragt til sygehuset i Køge, hvor han blev indlagt til undersøgelse og observation for mindre alvorligt knoglebrud og småkvæstelser. Lægehelikopteren blev ikke benyttet og forlod uheldsstedet, hvor lastbilen lå på tværs af flere vognbaner og med tabt gods på vejen. Kl. ca. 1430 havde redningsmandskabet fået trukket lastbilen ind i nødsporet, så der kunne åbnes for trafikanter i nogle spor nærmest midterrabatten. Afspærring blev foretaget af lastbilen og det tabte gods af hensyn til den akutte trafikafvikling på stedet. Selve bjærgningen af lastbilen og godset foregik i nat, hvor motorvejen igen blev spærret mellem kl. 01.00 og kl. ca. 02.00 i nordgående retning til ulempe for færrest trafikanter. Den påkørte skiltevogn, der var opstillet i vognbanen nærmest nødsporet, fik store skader, men ingen personer i nærheden af skiltevognen eller et havareret køretøj foran blev ramt eller kvæstet i forbindelse med uheldet, der ud fra politiets foreløbige undersøgelser kunne være forårsaget af uopmærksomhed hos den 59-årige lastbilchauffør.

Tricktyveri – Tordenskjoldsgade, Køge

Kl. 13.10 anmeldte en 87-årig kvinde fra Køge, at hun kl. ca. 12.45 havde fået uventet besøg af to fremmede, udenlandsk udseende mænd. De havde oplyst, at de kom fra vandforsyningen og skulle kontrollere hendes vandinstallation. Den 87-årige havde været lidt forundret, men lukkede dem dog ind, da de forklarede, at manglende eftersyn af hendes installationer kunne betyde lukning af vandforsyningen for alle andre beboere på vejen. Den ene fik kvinden med ud på toilettet, medens den anden undersøgte lejligheden. Med en undskyldning om at skulle hente noget værktøj forlod de to mænd stedet, men den 87-årige kunne efterfølgende konstatere, at kommoder i soveværelset var blevet gennemrodet, og indhold tømt ud på en seng. Der var formentlig ikke stjålet noget, og de to mænd forsvandt formentlig i en bil, som ikke kan beskrives nærmere. De to mistænkte blev beskrevet som: A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 25-30 år, 165-170 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: Mørkt tøj; og B: Mand, Mellemøstlig af udseende, 25-30 år, 165-170 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: Mørkt tøj. Politiet kørte til området dels for at lede efter de to mænd, dels for at afhøre og undersøge kvindens bopæl for spor efter de to mænd. Resultatet af undersøgelser afventes nu.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Gl. Skovvej / Vinstrupvej / Hellestrupvej, Vipperød

Kl. 13.27 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor to bilister var havnet i grøften. Ingen var kommet til skade ved uheldet, der skete, efter at en 76-årig mand fra Vipperød var kørt i en personbil ad Hellestrupvej mod syd. Han fortsatte frem over vigelinjen i krydset ved Gl. Skovvej og blev påkørt af en anden personbil, der blev ført af en 52-årig kvinde fra Jyderup i vestlig retning. Hun blev ramt på højre side af bilen, men begge bilister røg i grøften som følge af sammenstødet. Den 76-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet på grund af mistanke om overtrædelse af færdselslovens vigepligtsbestemmelser.

Tricktyveri / misbrug af dankort – Regimentet, Ringsted

Kl. 16.11 anmeldte en 68-årig mand fra Ringsted, at han havde fået stjålet sit dankort, som efterfølgende var blevet misbrugt til hævning af 10.000 kr. bl.a. ved en hæveautomat i Ringsted. De nærmere omstændigheder var, at den 68-årige forinden tyveriet havde været på indkøb i et supermarked og benyttet dankortet til betaling. Han formoder, at PIN-koden var blevet afluret af en fremmed mand og kvinde, som bagefter var fulgt efter ham til Ringsted musikskole, hvor han skulle mødes med nogle andre. Her henvendte manden og kvinden sig til den 68-årige, fremviste et kort og bad om hjælp til vejvisning. Manden begyndte at trænge sig på, så der nærmest opstod lidt håndgemæng. Herunder lykkedes det at stjæle mandens dankort, som så efterfølgende blev misbrugt. De to mistænkte blev beskrevet som: A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 40-45 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Spids næse, tyndt overskæg, Talte: Engelsk, Iført: Gråt jakkesæt, spidse sko, ternet kasket, Medbragte: Landkort; og B: Kvinde, Østeuropæisk af udseende, 30-35 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Langt, Yderligere kendetegn: Håret opsat i knold, "malet" øjenbryn, uren hud, Talte: Engelsk, Iført: Sort kjole, spidse højhælet sko, Medbragte: Lille taske. Politiet forsøger nu at få de to personer identificeret ud fra signalementet og eventuelle overvågningsfotos fra de steder, hvor dankortet er blevet misbrugt.

Politiet i Ringsted hører gerne fra personer, der har bemærket de to personer i byen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Biltyv kørte galt – Lyngvej, Ellinge Lyng, Vig – Odsherred

Kl. 16.29 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en bil havde påkørt et stort træ. Det viste sig, at føreren var flygtet fra stedet og havde efterladt en personbil, der var meldt stjålet. På uheldsstedet tydede spor på, at føreren under kørsel i nordlig retning var kommet ud i rabatten og havde rettet bilen op. Herunder havde føreren mistet kontrollen over den og påkørt en postkasse og et hegn, inden bilen til sidst ramte et stort træ. Bilen blev undersøgt for tekniske spor, og herunder bemærkede politiet ”stjerner” i frontruden ved passagerpladsen. Dette kunne tyde på, at der også havde været mindst én passager med i bilen. Eftersøgning i området med bl.a. en hundepatruljer efter flygtede personer gav dog ikke noget resultat, så politiet afventer nu resultatet af de tekniske undersøgelser.

Politiet i Nykøbing Sj. / Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket nogen flygte fra bilen efter uheldet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Uro og uorden – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 23.27 fik politiet en henvendelse om, at nogle unge råbte og skreg i området ved togstationen, og at de kastede sten efter hinanden. Politiet kørte til området med flere patruljer, men der var faldet ro på stedet. Ingen unge blev truffet hverken ved stationen eller ved søgning i de nærliggende gader. Ingen blev derfor sigtet for noget i anledning af anmeldelsen.

Spirituskørsel – Færgevej, Gundestrup, Grevinge - Odsherrred

Kl. 02.27 anholdt og sigtede politiet en 50-årig mand fra Grevinge for spirituskørsel i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Friturestegning af kylling startede brand – Lokesvej, Køge

Kl. 03.00 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en villa efter alarm fra beboerne. Ved politiets ankomst var der kraftig røgudvikling og synlige flammer, men beboerne havde reddet sig selv ud fra stedet. Røgen drev hen over jernbanen, men der var ikke umiddelbart fare for, at branden ville brede sig. Brandvæsnet fik dog branden slukket, men havde nået at forrette store skader på et køkken, en stue og udestue samt sodskader i øvrigt. Branden var opstået, efter at en 18-årig mandlig beboer var begyndt at friturestege en kylling. Herunder var han gået væk fra køkkenet i et stykke tid, da han pludselig lugtede røg. Frituregryden var brudt i branden, men trods forsøg på at slukke branden kunne han ikke undgå, at ilden bredte sig i køkkenet og videre til øvrige rum i villaen. Ud fra disse omstændigheder valgte politiet at sigte den 18-årige for overtrædelse af beredskabslovgivningen på grund af manglende opsyn med frituregryden. Han kan således forvente at modtage en bøde i nærmeste fremtid.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

19. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 19. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 18. april 2024 kl. 07.00 til 19. april 2024 kl. 07.00.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 18. april 2024.

Mand sigtet for brandstiftelse på behandlingssted - Bilist uden kørekort fik taget bilen - Fart på ud for Skills. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. april 2024 kl. 07.00 til 18. april 2024 kl. 07.00.

17. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 17. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 16. april 2024 kl. 07.00 til 17. april 2024 kl. 07.00.