Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

26. august 2020 12:07

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag den 250820 kl. 0700 til onsdag den 260820 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen anmeldelser

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Orehøjvej, Gl. Lejre, Lejre
Skovhusvej, Holbæk
Sejergårdsvej, Tølløse
Løvsangervej, Holbæk
Gundestedvej, Hvalsø
Melissehaven, Hvalsø
Egeholmen, Gundsømagle, Roskilde
Moseskrænten, Ejby, Lille-Skensved
Bøgehegnet, Greve

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen anmeldelser

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen anmeldelser


Narkobilist sov i bilen – Cæcilieparken, Kalundborg

Kl. 07.53 anmeldte en lokal kvinde, at hun undrede sig over og faktisk også var bekymret for en mand, der havde siddet i en bil med motoren i gang gennem ca. to timer. Hun havde forgæves forsøgt at få kontakt til manden, som en patrulje dog fik vækket. Siddende på førersædet og med bilmotoren i gang var han faldet i søvn hen over midterkonsol og over mod passagersædet. Der var tale om en 20-årig mand fra Kalundborg, der blev skønnet påvirket af narkotika. Han blev derfor sigtet for narkokørsel i bilen, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet. Den 20-årige mand blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Håndgranat i vandkanten – Billesborgvej / Strandvejen, Køge

Kl. 10.25 anmeldte en 48-årig mand, at han under en gåtur langs stranden havde set en genstand, der kunne minde om en håndgranat. En patrulje kørte til findestedet på stranden ud for krydset Billesborgvej / Strandvejen. Da politiet også mente, at der var tale om en håndgranat blev området afspærret, indtil forsvarets sprængningseksperter nåede frem for at vurdere fundet. Forsvaret valgte at sprænge håndgranaten på stedet, så området og de nærliggende veje blev afspærret i ca. 200 meters afstand fra kl. ca. 12.30 og indtil kl. ca. 12.55, hvor vejene og strandområdet blev åbnet igen. Politiet har ingen oplysninger om, hvorfra håndgranaten stammer, eller hvordan den er havnet på stedet.

Dreng overfaldet – Kastaniehusene, Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 12.31 anmeldte naboen til en 12-årig dreng fra Lille-Skensved, at drengen var blevet overfaldet tidligere på dagen og nu havde søgt hjælp hos anmelderen, idet hans forældre ikke var hjemme. Politiet fik kontakt til den 12-årige, der var sluppet fra overfaldet med diverse knubs. Inden overfaldet var han steget af en bus kl. ca. 11.40 på Kastaniehusene og begyndt af gå hjemad langs vejens cykelsti, da han ud for et ældrecenter blev opsøgt af to maskerede drenge. Uden yderligere varsel overfaldt de den 12-årige, som blev tildelt knytnæveslag flere steder på kroppen og sparket på, da han faldt omkuld. Det lykkedes dog den 12-årige slippe fri fra de to drenge og flygte væk, hvorefter han tog kontakt til anmelderen. De to mistænkte drenge blev af den 12-årige beskrevet som: A: Mand, 15-16 år, 160-170 cm, Talte: Dansk, Iført: Sort hue, sort halsedisse, sort hættetrøje, sorte Adidas træningsbukser med hvide striber langs buksebenene og sorte Nike kondisko, og B: Mand, 15-16 år, 160-170 cm, Iført: Sort hue, sort halsedisse, sort Peak Performance jakke, sorte jeans og sorte Nike kondisko. De forsvandt i ukendt retning og forsøges nu identificeret, når den 12-årige er blevet afhørt yderligere til sagen, som hans værge er underrettet om.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket overfaldet eller de to mistænkte i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel uden førerret – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 14.58 så en patrulje en personbil køre i rundkørslen Holbækvej-Stejlhøj, da politiet gerne ville foretage en kontrol af den mandlige fører, en mandlig passager og selve bilen. Politiet fik kontakt til bilen på en rasteplads på Holbæk, hvor føreren nu pludselig sad på bagsædet sammen med en tredje mand. Føreren af bilen blev ud fra politiets observationer i rundkørslen kort forinden identificeret som en 21-årig mand fra Kalundborg, som blev anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i bilen. Desuden blev han sigtet for kørsel uden førerret, inden han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. De to øvrige mænd på 20 og 23 år fra Kalundborg i bilen blev ikke sigtet for noget.

Narkokørsel på knallert mv. – Rørsangervej, Ringsted

Kl. 17.35 ønskede en patrulje at kontrollere en knallert, hvis fører medbragte en passager under kørslen. I forbindelse med standsningen stødte knallerten og patruljebilen sammen, inden knallertkøreren endte inde i en have. Ingen kom til skade ved uheldet. Føreren af knallerten var en 21-årig mand fra Ringsted, der medbragte en 27-årig kvinde fra Ringsted som passager. Den 21-årige talte snøvlende og blev derfor skønnet påvirket af narkotika under kørslen, hvorfor han blev sigtet for narkokørsel på en knallert uden nummerplader. Han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Knallerten blev indbragt til nærmere undersøgelse for konstruktive ændringer, idet den kunne køre hurtigere end tilladt. Den kvindelige passager fik også en sigtelse for at være passager på knallerten. Begge kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet, når deres sager er færdigefterforsket og skal afgøres.

Kørsel uden førerret – bilejer og passager også sigtet – Søndre Parkvej, Ringsted

Kl. 20.58 foretog politiet en kontrol af en personbil, hvori der befandt sig fire mænd. Føreren af bilen – en 23-årig mand fra Horsens, men med lokal tilknytning – havde ikke noget kørekort og blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Da politiet kunne fornemme en hashlugt i bilen, blev alle fire mænd kontrolleret nærmere herfor. En 20-årig mand fra Ringsted blev i den anledning fundet i besiddelse af 0,6 gram hash, så han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Bilen, som den 23-årige var fører af, var ejet af en 24-årig mand fra Ringsted, som efterfølgende blev sigtet for at have overladt føringen af bilen til en person, som ikke lovligt kunne føre den. Alle tre sigtede vil derfor høre nærmere fra politiet, når deres sager skal afgøres.

Større politiaktion – Torpe, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 00.29 fik politiet en henvendelse fra en anmelder med et personligt kendskab til en mand i 50-erne fra Torpe-området. Anmelderen var bekymret for hans ve og vel på grund af personlige forhold, herunder hvad han måske kunne finde på at gøre ved sig selv og/eller andre. Politiet rykkede derfor ud til opholdsstedet for manden, men kort før ankomst dertil traf politiet to skræmte, men uskadte kvinder, som oplyste, at de netop var flygtet fra stedet efter et verbalt opgør med manden, som lovligt var i besiddelse af våben. Af sikkerhedsmæssige årsager afspærrede politiet efterfølgende området omkring mandens opholdssted og forsøgte på forskellig vis på at skabe kontakt til ham i de næste timer. Herunder rekvirerede politiet assistance fra andre politiafdelinger i forsøgene på at få skabt kontakt, idet manden ikke umiddelbart reagerede på politiets forskellige kontaktforsøg, men kort efter kl. 07.00 kom manden ud fra sit opholdssted og blev frihedsberøvet, da han var kommet i politiets varetægt. Hverken manden, det indsatte politipersonale eller øvrige personer havde lidt fysisk overlast eller var kommet til skade i forbindelse med politiindsatsen. En læge har undersøgt manden i forbindelse med hans midlertidige ophold på politistationen i Roskilde. Herefter foretog politiet en nærmere undersøgelse af mandens opholdssted for at få klarlagt, om han var i besiddelse af ulovlige effekter, eller om der kunne være spor efter opgøret inden politiets ankomst. Desuden foretog politiet en grundig afhøring af de to skræmte kvinder for at få klarlagt præcist, hvad der var foregået inden politiets ankomst, herunder om der kunne være foregået noget strafbart i relation til dem. Resultatet af den foreløbige efterforskning af hele hændelsesforløbet, indtil han kom i politiets varetægt, er, at den frihedsberøvede mand vil blive fremstillet i grundlovsforhør kl. 15.00 i Retten i Holbæk som mistænkt for overtrædelse af våbenlovgivningen og truende adfærd over for den ene af de to skræmte kvinder.

Brand i ovn – Håndværkervej, Roskilde

Kl. 01.37 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en utilsigtet ildebrand ved en ovn på et affaldshåndteringsanlæg. Brandvæsnet fik hurtigt ilden i en affaldsskakt under kontrol, så branden ikke nåede at forrette skade på andet inventar. Branden havde dog udviklet en del røg, så brandvæsnet sørgede for udluftning af bygningerne. Ingen personer kom til skade ved branden.

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere døgnrapporter

23. april 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 23. april 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 22. april 2021 kl. 07.00 til 23. april 2021 kl. 07.00.

22. april 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. april 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 21. april 2021 kl. 07.00 til 22. april 2021 kl. 07.00.

21. april 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 21. april 2021

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 20. april 2021 kl. 07.00 til 21. april 2021 kl. 07.00.