Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

27. maj 2020 11:16

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag den 260520 kl. 0700 til onsdag den 270520 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport, patruljebil

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Jerismosevej, Greve
Industrivej, Bjæverskov

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Kalundborgvej, Svebølle
Snogebækvej, Køge
Labæk, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Varetægtsfængsling – Vold – Vordingborgvej, Køge

Kl. 06.49 tirsdag morgen fik politiet via alarm 112 melding om et slagsmål mellem en mand og en kvinde ved en tankstation. Et vidne havde set manden slå kvinden flere gange i ansigtet, da han cyklede forbi. Politiet kørte hurtigt til stedet og så manden ruske kvinden, der blødte fra ansigtet. En 35-årig mand fra Albertslund, der var lettere spirituspåvirket, blev straks anholdt og sigtet for vold mod en også lettere spirituspåvirket, 25-årig kvinde fra Haslev. En diskussion om transport fra Køge til kvindens bopæl i Haslev havde udviklet sig, så hun havde fået flere skader i ansigtet i form af buler, hævede øjne og blødninger fra næse og mund efter vold fra mandens side. En tilkaldt ambulance bragte hende til skadestuen til fornøden behandling for skaderne. Efter afhøring til voldssagen mod sin kvindelige bekendte blev den 35-årige fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde, hvor dommeren besluttede at varetægtsfængsle ham foreløbigt frem til den 11. juni 2020.

Politiet i Køge hører gerne fra vidner, der måtte have set parret færdes til fods på Vordingborgvej i tiden før anmeldelsen om volden kl. 06.49. Kontakt politiet på tlf. 114 med henblik på afhøring til sagen.

Arbejdsulykke – Hyldetoften, Gundsømagle, Roskilde

Kl. 11.30 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til en arbejdsulykke, idet en mand var kommet til skade i forbindelse med aflæsning af vinduer fra en lastbil. Det viste sig, at en 20-årig mand fra Ringsted netop var blevet frigjort, efter at nogle vinduer var væltet ned over ham. Vinduerne med en skønnet vægt på ca. 400 kg. havde stået på en palle på lastbilens lad og blev kørt ud på liften for at blive sænket ned på jorden. Af ukendt årsag begyndte vinduer at vippe til siden, så den 20-årige ville forsøge at holde imod, men kom derimod i klemme under vinduerne, der væltede ned over ham. Flere tililende handlede resolut og hurtigt, da de fik frigjort den 20-årige ved at løfte vinduerne med bl.a. en donkraft, så han kunne trække vejret. Den tilskadekomne chauffør var dog ved bevidsthed, da han i den tilkaldte ambulance blev bragt til skadestuen i Køge til undersøgelse og fornøden behandling. Politiet har ikke yderligere oplysninger om hans tilstand, men vil nu i samarbejde med Arbejdstilsynet, der blev tilkaldt til stedet, undersøge omstændigheder for at klarlægge, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Spirituskørsel uden førerret – Klostervangen, Ringsted

Kl. 12.00 anholdt og sigtede politiet en 52-årig mand fra Ringsted for spirituskørsel i en personbil, som han i forvejen ikke måtte være fører af. Den 52-årige havde ikke fået generhvervet førerretten efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet. Han blev løsladt efter afhøring til de to sager om overtrædelse af færdselsloven samt udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Når blodprøven er blevet analyseret, vil han høre nærmere fra politiet om sagernes afgørelse.

Butikstyveri og efterlyst pige – Vesterbro, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 12.43 anmeldte ansatte i supermarkedet Super Brugsen, at en mand mistænktes for at have stjålet en vare, men havde sat sig til modværge, da man kontaktede ham. Den mistænkte var nu gået fra stedet med ansatte bagefter, så politiet fik kontakt til en 22-årig mand fra Nykøbing Sj. ved Vesterbro. Han var sammen med en 15-årig pige fra Askeby, som ikke kunne mistænkes for noget i relation til butikstyveriet, idet den 22-årige var i besiddelse af et opladerstik til en mobiltelefon til en værdi af 150 kr. Han blev sigtet for tyveri af opladeren og afhørt til sagen, som han vil høre nærmere om senere. Den 15-årige pige var faktisk efterlyst fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi som savnet, så politiet tog pigen med til Holbæk politistation, hvor hun blev afhentet af sin mor.

Tyveri af taske opklaret – Østre Havnevej, Holbæk

Kl. 15.59 anmeldte en 15-årig dreng fra Holbæk, at han netop havde fået stjålet en taske, da han opholdt sig ved en biograf. Tyveriet blev begået af en gruppe på måske fem drenge, som politiet straks ledte efter og traf på Rosen ved Smedelundsgade. Der var tale om fem unge mænd i alderen 15-17 år alle fra Holbæk, som blev tilbageholdt, da de kunne mistænkes for at stå bag tyveriet. Et par af dem passede på det signalement, som offeret havde oplyst til politiet. Ved en kontrol af dem fandt politiet en af dem i besiddelse af den stjålne taske, medens en anden havde offerets rejsekort i sin besiddelse. Alle fem blev sigtet for i fællesskab at have stjålet tasken fra den 15-årige, som dog stadig manglede nogle af de stjålne effekter. Dem fandt politiet efterfølgende, så offeret har fået alle sine ting retur. De fire af de fem blev efter afhøring til sagen sendt videre, medens politiet efterfølgende anholdt den femte – en 16-årig ung mand – som var efterlyst som mistænkt i en sag om røveri mod en anden 15-årig dreng fra Store Merløse. Han fik fredag d. 220520 kl. ca. 21.30 frarøvet sin mobiltelefon og løbehjul på Østergade, Tølløse, af den mistænkte, der både slog og sparkede offeret. Endvidere fik den 16-årige et mindre kontantbeløb, hvorefter mobiltelefon og løbehjul leveret tilbage. Den 16-årige blev løsladt efter en sigtelse og afhøring i sagerne om røveri og trusler mod offeret, som også var blevet truet til at undlade anmeldelse af forholdene.

Brande i skraldespande – Langelandsvej, Køge

Kl. 16.05 rykkede politiet og brandvæsnet ud til brand i et par skraldespande ved en skole. En mand var ved politiets ankomst i færd med at slukke brandene med vand, efter at to piger var set rode rundt i skraldespandene. Pigerne var efterfølgende gået fra stedet, hvorefter der pludselig var ild i de to skraldespande. Der skete mindre skade på skraldespandene, men brandårsagen kunne ikke umiddelbart klarlægges. Politiet vil derfor gerne i kontakt med og afhøre de to piger, som blev beskrevet som: A: Kvinde, Ikke etnisk dansker af udseende, 12-15 år, 160-170 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Langt, Yderligere kendetegn: håret var sat op i en hestehale, Talte: Dansk, Iført: en sort læderjakke samt sorte bukser; og B: Kvinde, Ikke etnisk dansker af udseende, 10-13 år, 155-165 cm, Kropsbygning: Spinkel, Iført: grå bukser. Formålet er at få klarlagt, hvad de lavede ved skraldespandene, inden branden opstod.

Politiet hører gerne fra personer, der har bemærket pigerne i området, eller som kan give oplysninger om deres identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld / spiritus-/narkokørsel – Torvet, Ubby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 17.03 anmeldte en 50-årig mandlig bilejer, at hans personbil netop var blevet påkørt af en anden personbil med en mulig spirituspåvirket, kvindelig fører. Den første patrulje var fremme kl. 17.09 og fik kontakt til en 40-årig kvinde fra Jerslev Sj., som var påvirket af spiritus. Hun blev derfor sigtet for både spirituskørsel og narkokørsel, da hun ved nærmere undersøgelse tillige fremstod påvirket af narkotika. Den 40-årige blev bragt til skadestuen i Slagelse, hvor hun fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. Ingen kom til skade ved påkørslen, der medførte mindre materielle skade på de implicerede køretøjer.

Ukrudtsbrænder startede mindre brand – Batteriet, Ringsted

Kl. 19.23 tilkaldte en 43-årig mand fra Ringsted brandvæsnet, efter at han selv havde fået slukket det meste af en mindre brand, der var opstået efter brug af en ukrudtsbrænder. Den havde han brugt i nærheden af et skur, hvor der pludselig var mindre flammer ved soklen og formentlig i isolering i skurets væg. Branden fik han slukket med en skumslukker, og brandvæsnet kontrollede, at branden ikke havde bredt sig yderligere. Politiet sigtede den 43-årige for overtrædelse af beredskabslovgivningen, fordi han ikke havde været tilstrækkelig forsigtig med brugen af ukrudtsbrænderen. Han kan derfor forvente at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Anholdelse – Butikstyveri – Roskildevej, Benløse, Ringsted

Kl. 20.54 anmeldte en butikskontrollant, at to udenlandske personer – en mand og en kvinde – var tilbageholdt som mistænkt for et større tyveri af varer fra supermarkedet Netto. Ved supermarkedet fik politiet overdraget de tilbageholdte, hvoraf manden ifølge butikskontrollanten havde forsøgt at stikke af inden politiets ankomst, men var blevet indhentet af anmelderen. Politiet foretog herefter anholdelse af en 34-årig kvinde og en 46-årig mand fra Rumænien, som blev sigtet for tyveri af kød, knive, tøj, cremer og hårtrimmere til en samlet værdi af knap 12.000 kr. De havde været inde i supermarkedet flere gange og gemte de stjålne varer i deres rumænske bil, som stod på parkeringspladsen. Ved ransagning af bilen fandt politiet også noget værktøj af mærket Bosch, som de oplyste at have købt tidligere på dagen på Vesterbro i København, uden at de kunne oplyse nærmere omkring omstændighederne. Derfor blev de også formelt sigtet for hæleri af værktøjet, som politiet beslaglagde som bevis. De to anholdte blev afhørt med assistance fra en tolk og forblev i politiets varetægt, inden de onsdag kl. 11.00 vil blive fremstillet for en dommer i et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde.

Spiritus-/narkokørsel / kørsel uden førerret – Egeholmen, Solrød Strand

Kl. 23.08 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Karise for spiritus-/narkokørsel og kørsel uden førerret i en personbil. Førerretten havde politiet inddraget tidligere i forbindelse med en anden verserende sagskompleks om bl.a. spiritus-/narkokørsel. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Kørsel i afmeldt bil i frakendelsestiden / lov om euforiserende stoffer – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 01.01 standsede politiet en personbil, hvis nummerplader burde sidde på en anden bil, for rutinemæssig kontrol af både køretøj og føreren, da personbilen blev observeret kørende i vestlig retning på motorvejen ved Roskilde. Bilen blev ført af en 40-årig mand fra Slagelse, som i forvejen var frakendt kørekort og derfor ikke måtte være fører af bilen. Bilens nummerplader viste sig at være tilvirkede, idet et enkelt ciffer var ændret, så nummerpladerne lignede de afmeldte nummerplader, der havde siddet på den 40-åriges bil. Ved anholdelse var den 40-årige også i besiddelse af 0,36 gram amfetamin, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Han var kortvarigt anholdt og blev afhørt til de lovovertrædelser, han var mistænkt for at have begået. Derfor vil han høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.OPFØLGNING


Efterlysning af vidner til voldeligt overfald – Syrenvej, Ringsted

Politiet efterlyser nu vidner til en sag om et overfald på Syrenvej onsdag den 14. maj 2020 kl. 20.47, hvor rykkede politiet ud med flere patruljer til vejen på grund af uorden og slagsmål på gaden, idet en gammel strid i anledning af en straffesag mellem to familier var blusset op. En 54-årig mand blev samme aften bragt på skadestuen med en skade i et ben og med mistanke om, at der var tale om en gammel skade, der var brudt op. Det viste sig efterfølgende, at skaden var opstået som følge af vold i forbindelse med uordenen på stedet. Den sag efterforsker politiet nu og har behov for at få kontakt til vidner, der har eller kan have set slagsmål / uorden på stedet, for at få klarlagt hele hændelsesforløbet og for at få draget nogen til ansvar.
Politiet har ud fra afhøringer oplysninger om, at flere lokale borgere overværede dele af uroen / overfaldet på Syrenvej, men trak sig væk i forbindelse med politiets ankomst og uden at afgive vidneforklaringer til politiet. Endvidere vil politiet gerne i kontakt med en hundelufter, der beskrives som en dansk mand, 40-50 år, skaldet eller med ”måne”, iført sort jakke med lys beklædning indenunder. Han luftede en mindre hund og henvendte sig tidligt i forløbet til et par mænd, der var i færd med at overfalde den 54-årige. Hundelufteren og øvrige vidner, der har gjort iagttagelser på vejen den pågældende aften, bedes henvende sig til politiet i Ringsted via tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere døgnrapporter

19. januar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra mandag den 180121 kl 0700 til tirsdag den 190121 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

18. januar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra fredag den 150121 kl 0700 til mandag den 180121 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

15. januar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra torsdag den 140121 kl. 0700 til fredag den 150121 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.