Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

17. januar 2020 09:30

Uddrag af døgnrapport fra torsdag den 160120 kl. 0700 til fredag 170120 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ahlgade, Holbæk
Hovedgaden, Borup
Langebjergvej, Roskilde
Ølbycenter, Køge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Firhøjvej, Snertinge
Bakkekammen, Asnæs
Storkevej, Jyllinge
Jyllandsgade, Ringsted

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Løserupvej, Tuse Næs, Holbæk

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Lægehelikopter på torvet – Stændertorvet, Roskilde

Kl. 10.03 fik politiet en anmodning fra alarmcentralen om at afspærre torvet, idet lægehelikopteren var sendt til stedet for at komme en person i kritisk tilstand til undsætning. Politiet afspærrede et område, så lægehelikopteren kunne lande ved siden af domkirken. Også to ambulancer var sendt til området for at assistere i forbindelse med den fornødne hjælp til personen i kritisk tilstand. Da der var tale om sygdom, foretog politiet sig ikke yderligere end assistance med afspærringen. Dog er det ikke hver dag, at lægehelikopteren lander i det område, så de tilstedeværende har sikkert kigget ekstra mod tilstedeværelsen af det sundhedsfaglige personale.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Værftsvej, Køge

Kl. 11.12 fik en 61-årige mand fra Fakse Ladeplads formentlig et ildebefindende under kørsel ad Værftsvej mod vest ud for en tømmerhandel. Han mistede kontrollen over bilen, der kørte op over et helleanlæg og derefter direkte ind i en lygtepæl, hvorefter bilen standsede. Ingen andre trafikanter blev impliceret i uheldet. Den 61-årige blev bragt på skadestuen i Køge til kontrol, men var sluppet fra ulykken uden at komme til skade. Dog slap han ikke for at få taget en blodprøve, da politiet mistænkte ham for at være påvirket af spiritus under kørslen. Den 61-årige blev indlagt til observation, men på grund af det ildebefindende, som han fik under kørslen. En kvindelig passager i bilen slap også uskadt fra uheldet, som den 61-årige vil høre nærmere om, når blodprøven er blevet analyseret.

Muligt mistænkeligt forhold – Karlslunde rasteplads (sydgående), Karlslunde – Greve

Kl. 11.17 blev færdselspolitiet, der var på rastepladsen i anden anledning, kontaktet af personalet på tankstationen. En kunde var inde i butikken i besiddelse af nogle pengesedler, som var misfarvede og derfor måske kunne stamme fra et kriminelt forhold. Politiet foretog derfor anholdelse af manden med de misfarvede pengesedler. Der var tale om en 37-årig fra Rumænien, som var i besiddelse af tre pengesedler med rødlig farveafsmitning. Han blev afhørt til sagen, men løsladt efterfølgende, da politiet ikke umiddelbart kunne bevise, at pengesedlerne stammede fra et kriminelt forhold. Politiet sørgede for, at han senere kunne få pengesedlerne ombyttet i et pengeinstitut, så han ikke senere blev mistænkt for et kriminelt forhold.

Kørsel uden førerret / personelfalsk – Kalundborgvej, Snertinge - Kalundborg

Kl. 11.25 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. Den kvindelige fører kunne ikke fremvise noget kørekort og oplyste en identitet til politiet. Det viste sig imidlertid ikke at være helt i overensstemmelse med sandheden, så politiet anholdt hende med henblik på konstatering af hendes identitet. Hun var en 26-årig kvinde fra Svebølle, som ikke havde nogen førerret, fordi førerretten var inddraget af politiet i sommeren 2019. Hun havde for at sløre sin egen identitet oplyst identiteten på en uskyldig person, som dermed risikerede at blive strafforfulgt for noget, som vedkommende ikke havde gjort. Den 26-årige kvinde blev derfor ud over sigtelsen for kørsel uden førerret også sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at oplyse falsk identitet, så en anden risikerer at blive straffet. Hun vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagerne mod hende skal afgøres.

Narkokørsel / kørsel uden førerret mv. – Industrivej, Roskilde

Kl. 13.31 anholdt og sigtede politiet en 17-årig ung mand fra Nærum for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han endnu ikke havde erhvervet sig et kørekort. Ved visitationen i forbindelse med anholdelse fandt politiet en joint med hashmix i en af hans lommer, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 17-årige, hvis værge blev underrettet om sagerne mod ham, blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Hurtig knallert – Reersøvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 16.45 standsede færdselspolitiet en 16-årig ung mand fra Gørlev Sj. på en lille / 30-knallert, som dog kunne køre hurtigere end tilladt. Skønsmæssigt vurderede politiet knallerten til at kunne køre ca. 65 km/t, hvorfor knallerten blev indbragt til nærmere undersøgelse for konstruktive ændringer på et rullefelt hos politiet. Den 16-årige kan således forvente en sigtelse for konstruktive ændringer i en sag, der normalt afgøres med en bøde og en påstand om betinget frakendelse af retten til at føre lille knallert.

Mystiske mænd i indkørsel – Munkedalen, Ringsted

Kl. 19.09 anmeldte en 34-årig kvinde fra Ringsted, at tre fremmede mænd færdedes i indkørslen på bopælen. Da anmelderens ægtefælle tog kontakt til dem, stak de to af, medens den tredje snublede og derfor blev tilbageholdt. Politiet kørte til området med bl.a. en hundepatrulje for at tage sig af den tilbageholdte og eftersøgning af de flygtede mænd. Undervejs fik politiet oplysninger om, at den tilbageholdte mand nu havde haft held til at stikke af uden overtøj. Hundepatruljen begyndte søgning efter de tre mænd i området, men fandt dem ikke under søgning i området. Anmelderen var i besiddelse af en jakke, som indeholdt en mobiltelefon og en skruetrækker, som nu undersøges nærmere af politiet i et forsøg på at identificere indehaveren. En låge til et skur stod åben, og en værktøjskasse var måske stjålet derfra af de tre mænd, som kun kunne beskrives som udenlandske. Politiet undersøgte skuret nærmere og afventer nu resultatet af de tekniske spor, som politiet har sikret i forbindelse med et muligt tyveri fra et skur.

Politiet i Ringsted hører gerne fra personer, der har set de tre mænd, heraf én uden overtøj, på flugt i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brandundersøgelse – Kikhøjparken, Holbæk

Kl. 19.44 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en bil, der holdt på en parkeringsplads. Trods brandvæsnets indsats udbrændte bilen, hvis ejer er underrettet. Vidner havde i forbindelse med brandens opståen set to personer i mørkt tøj flygte fra stedet medbringende noget, der kunne ligne en mindre beholder. Kort efter var en grålig bil kørt fra området i ukendt retning. Efter en foreløbig undersøgelse af den brændte bil arbejder politiet nu ud fra en tese om, at branden kan være påsat, idet der ikke var nogen naturlig forklaring på dens opståen. Eftersøgning efter de flygtede personer og den grålige bil gav ikke umiddelbart noget resultat. Ejere af to andre biler, der stod tæt på den brændende bil, blev kontaktet og opfordret til at flytte deres biler for at undgå skader som følge af varmen fra bilbranden.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i forbindelse med bilbranden især i relation til de flygtede personer og den grålige bil. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Flintegårdsvej, Høng – Kalundborg

Kl. 2005 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 65-årig mand fra Ruds-Vedby for spirituskørsel på en lille/30-knallert. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Færdselsuheld – Fasanvej / Aspevej, Solrød Strand – Solrød

Kl. 23.08 fik politiet melding om, at en bil var forulykket på Fasanvej ved Aspevej. Ved politiets ankomst fandtes en bil holdende i en hæk, men føreren var ikke til stede. Bilen var aflåst og havde kun mindre skader efter uheldet. Kort efter modtog politiet en anmeldelse fra bilejeren om, at bilen var blevet stjålet fra Køge tidligere på aftenen. Ved nærmere undersøgelse af bilen tydede intet på, at nogen var kommet til skade som følge af uheldet, og i øvrigt bar bilen ikke præg af at være blevet opbrudt i forbindelse med et biltyveri. Politiet undersøger derfor de nærmere omstændigheder i forbindelse med uheldet for at få identificeret føreren og for at få klarlagt, hvorvidt bilen reelt har været stjålet på uheldstidspunktet. Ingen havde set nogen forlade bilen efter uheldet, hvor der ikke var andre trafikanter involveret.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket uheldet eller personer forlade bilen efterfølgende. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.



OPFØLGNING


Varetægtsfængsling – Besiddelse af narkotika – Kalundborg

Retten i Holbæk bestemte i går torsdag, at en 64-årig mand fra Kalundborg skulle varetægtsfængsles foreløbigt til den 11. februar 2020 som mistænkt for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af narkotika med henblik på overdragelse til andre. Ved en ransagning på hans bopæl havde politiet fundet ham i besiddelse af 23 gram hash og knap 49 gram heroin med henblik på videresalg. Den 64-årige kærede kendelsen om varetægtsfængslingen, så Østre Landsret skal nu kigge nærmere på grundlaget herfor. Grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre.

Part i færdselsuheld identificeret – Ringstedvej / Vindegårdsvej, Bjæverskov – Køge

Pårørende til en 86-årig mand fra Bjæverskov henvendte sig torsdag middag til politiet for at oplyse, at den 86-årige var den bilist, som var blevet omtalt som part i sammenstødet med en 14-årige pige i krydset Ringstedvej-Vindegårdsvej onsdag d. 150120 kl. ca. 1730. De pårørende har oplyst til politiet, at den 86-årige havde en anden opfattelse af omstændighederne ved uheldet. Politiet skal under alle omstændigheder have afhørt den 86-årige om uheldet for at kunne afgøre på et senere tidspunkt, om der er grundlag for at mistænke nogen for overtrædelse af færdselsloven.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

26. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 26. april 2024.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 25. april 2024 kl. 07.00 til 26. april 2024 kl. 07.00.

25. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 25. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 24. april 2024 kl. 07.00 til 25. april 2024 kl. 07.00.

24. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 24. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 23. april 2024 kl. 07.00 til 24. april 2024 kl. 07.00.