Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

1. november 2019 10:30

Uddrag af døgnrapport fra torsdag den 311019 kl 0700 til fredag 011119 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ådalen, Køge
Erhvervsvej, Hårlev
Tjørnhøjsvej, Gørlev

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Solbærhaven, Solrød Strand
Olsbæk Strandvej, Greve
Åsvej, Fårevejle
Kalundborgvej, Holbæk
Værkevadsvej, Ortved, Ringsted

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Efterlyst mand anholdt – Isefjordvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 08.33 standsede politiet en personbil for at lave en rutinemæssig kontrol. Da patruljen aktiverede udrykningssignalet, standsede bilen, og føreren forsøgte at løbe fra stedet. Betjentene råbte ham an og fik anholdt en 29-årig mand fra Holbæk. Han stak af fra politiet, fordi han var efterlyst og ikke havde noget kørekort. Manden var efterlyst af politiet, idet han er mistænkt for at have en rolle i en sag om et stort våbenfund, som blev gjort i forbindelse med en ransagning i Kalundborg i sommer. Den 29-årige var desuden påvirket af hash, så han blev sigtet for narkokørsel og fik udtaget en blodprøve. Han var frakendt førerretten i forbindelse med en tidligere sag om spirituskørsel, så han blev desuden sigtet for kørsel i frakendelsestiden.

Politiet ransagede bilen, hvor der blev fundet forskellige ulovlige dopingmidler, som den 29-årige ikke havde kendskab til. Ejeren af bilen, en 18-årig mand fra Holbæk, blev efterfølgende kontaktet af politiet. Han erkendte at væksthormonerne tilhørte ham. Han blev derfor sigtet for lov om dopingsmider, og de ulovlige dopingsmidler blev beslaglagt med henblik på konfiskation.
Den 29-årige blev efter blodprøveudtagelsen taget med til politistationen til afhøring. Han blev efterfølgende fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som sigtet for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, så derfor kan politiet ikke oplyse yderligere om sagen. Han blev varetægtsfængslet frem til d. 26. november 2019.11.01


Vold efter uenighed i trafikken – Højby Hovedgade, Højby Sj. –Odsherred

Kl. 09.35 anmeldte en 25-årig mand fra Nykøbing Sj., at han aftenen forinden var blevet udsat for vold efter en uenighed med en mand i trafikken. Den 25-årige befandt sig på et pizzaria, hvor en mand henvendte sig til ham for at påtale hans kørsel. Der opstod en uenighed, og manden overfaldt herunder den 25-årige med flere slag og spark. Den forurettede blev skadestuebehandlet, hvor han fik et sting i læben. Han anmeldte efterfølgende sagen til politiet.
Den mistænkte beskrives som: Mand, 40-50 år, ca. 190 cm høj, kraftig af bygning, kort gråt/hvidt hår og skæg. Han var iført en lysegrøn refleksvest med blå skrift og mørkeblå shorts.

Politiet efterforsker nu sagen og vil gerne høre fra vidner, som bemærkede den beskrevne person onsdag aften omkring kl. 19.30 ved pizzariaet på Højby Hovedgade, eller borgere, som i øvrigt har oplysninger i sagen. Kontakt politiet på tlf. 114.

Mand bortvist fra bank og sigtet for knivloven – Centerholmen, Greve

Kl. 12.16 blev en patrulje sendt til en bank i Greve, hvor en kunde i banken var blevet højlydt og skabte utryghed. En patrulje kom frem og traf en 27-årig mand uden fast bopæl i Greve kommune. Han var påvirket af narkotika og blev i forbindelse med en visitation fundet i besiddelse af 0,71 gram skunk og 1,13 gram hash. Herudover fandt politiet en ulovlig springkniv. Den 27-årige blev sigtet for lov om euforiserende stoffer og knivloven og bortvist fra banken. De ulovlige ting blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

Mand skabte uro – Vestergade, Køge

Kl. 17.51 anmeldte en borger, at der i Vestergade ud for nr. 34a var en mand, som skabte utryghed, fordi han havde tisset på gaden og råbte og skreg på stedet. En gruppe børn, som var ved at få lavet ansigtsmaling i forbindelse med halloween var blevet bange. En patrulje kom frem og bortviste en 53-årig fra Køge fra stedet. Der var ikke grundlag for at sigte manden for noget, men roen blev genoprettet i Vestergade.

”Slingrer ned ad Vestergade”, Holbæk

Kl. 18.59 var den gal i Vestergade i Holbæk. Her gik en spirituspåvirket mand rundt i gaden og lavede uorden ved blandt andet at sparke til skiltene foran en butik. Politiet anholdt en 31-årig mand fra Holbæk, som var så fuld, at han ikke kunne tage vare på sig selv. Han blev taget med i detentionen, hvor han blev løsladt fra senere på natten, da han var afruset. Han blev ikke sigtet for noget i forbindelse med episoden.

Hastighedssager – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde og Solrød

Kl. 20.44 sigtede politiet en 32-årig mand fra Charlottenlund for at køre for hurtigt på motorvejen ved Karlsunde i Greve. Han blev målt til at køre 161 km/t i en personbil, selvom den tilladte hastighed på stedet var 110 km/t.
Kl. 21.12 blev en 40-årig mand fra Sorø sigtet for at køre 173 km/t i sin personbil ved Solrød Strand på et sted, hvor den tilladte hastighed var 110 km/t.
Der vil i begge sager blive nedlagt påstand om en bøde og en betinget frakendelse af førerretten.

Jernbaneloven – Jernbanevej, Kalundborg

Kl. 01.08 anmeldte togpersonalet i et tog, som holdt på Kalundborg station, at en mand krydsede togsporet foran det holdende tog, hvor de trykkede på hornet for at advare manden. Han forsatte dog med at krydse sporet, og togpersonalet blev bekymrede for, om manden skulle blive ramt af et tog. De fulgte derfor efter manden, som kaldte DSB-medarbejderne for skælsord, mens han fortsatte med at gå på sporene. Politiet kom frem og traf en 35-årig mand fra Nykøbing Sj., som blev sigtet for overtrædelse af Jernbaneloven og bortvist fra stedet. Han kan nu forvente at få en bøde for den episode.

Brand i landsted – Mandsbjergvej, Gundestrup, Grevinge – Odsherred

Kl. 05.03 kom et alarmopkald om brand i stuehuset i en landejendom. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor det brændte kraftigt fra beboelsen. Der var ingen melding om, at der var personer eller dyr i fare. Brandvæsnet påbegyndte slukningsarbejdet, og der blev sendt røgdykkere ind, men der blev ikke fundet nogen personer i huset. Politiet afspærrede Nykøbingvej for at gøre plads til redningskøretøjerne. Movia blev orienteret om afspærringen, og en busrute blev omlagt. Alle beboere var kørt tidligt på arbejde, og der var derfor ingen hjemme. Politiet kontaktede husets ejer og orienterede dem om branden. Den seneste melding fra brandstedet er, at stuehuset er brændt helt ned, og efterslukningsarbejdet er i gang. Når branden er helt slukket, skal politiet undersøge stedet for at klarlægge årsagen til branden.


OPFØLGNING

Undersøgelse af dødsfald – Søndre Molevej, Køge

I slutningen af juni måned afgik en 23-årig mand fra Lellinge ved døden, efter at han var faldet om i forbindelse med et socialt arrangement i en lagerbygning i Køge. Manden blev indbragt til Rigshospitalet i livløs tilstand og døde kort efter ankomsten til hospitalet. Politiet havde en mistanke om, at manden havde indtaget lattergas forud for hans død. Den afdøde blev obduceret for at klarlægge årsagen til dødsfaldet. Resultatet af undersøgelserne er nu kommet, og erklæringerne fra Retsmedicinsk Institut viser, at der var flere omstændigheder, som var årsag til, at manden døde. Der blev fundet lattergas i hans blod, som kan have været medvirkende årsag til, at han fik et ildebefindende og faldt om. Der blev ydet livreddende førstehjælp til den bevidstløse mand, men i forbindelse med genoplivningen tilstødte der komplikationer, som gjorde, at hans liv ikke stod til at redde.


Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere døgnrapporter

15. januar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra torsdag den 140121 kl. 0700 til fredag den 150121 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

14. januar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra onsdag den 130121 kl 0700 til torsdag den 140121 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

13. januar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag den 120121 kl. 0700 til onsdag den 130121 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.