Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

20. november 2023 12:29

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 20. november 2023

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. november 2023 kl. 07.00 til 20. november 2023 kl. 07.00.

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Antoniestræde, Køge

Rådhusstræde, Køge

Solrød Byvej, Solrød Strand

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Sasserupvej, Holbæk

Bakkekammen, Holbæk

Rosenlyparken, Greve

Bygvænget, Tuse, Holbæk

Irisvej, Kundby, Svinninge

Hyldevænget, Asnæs

Lillegade, Greve

Stenbukvej, Lille-Skensved

Dyssegårdsvej, Gadstrup

Christians Torv, Solrød Strand

Søvang, Roskilde

Nørremarken, Gevninge, Roskilde

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Risengen, Store-Fuglede

Skovduevænget, Rørvig

Tjørnedalen, Vig

Strandvejen, Køge

Hesselbjergvej, Gørlev Sjælland

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Lillevangsvej, Greve

 

Tyveri fra køretøjer:

Læhegnet, Jyllinge

Brombærstien, Nykøbing Sjælland

Freyas Kvarter, Greve

Majsmarken, Solrød Strand

Gl. Landevej, Høng

Kongsted Rasteplads øst, Vestmotorvejen, Ringsted

Hallas Alle, Kalundborg

 

Fredag-lørdag

 

Færdselsuheld på motorvejsrampe – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 07.59 skete et færdselsuheld, da en mindre lastbil, ført af en 22-årig mand fra København skulle forlade Køge Bugt Motorvejen nordgående ad afkørsel 27 og i den forbindelsen overså, at der var kø på rampen. Den 22-årige bremsede hårdt op, da han blev opmærksom på køen på rampen og undveg til højre for de biler, der holdt i kø, men lastbilens sidespejl ramte bagenden på en varevogn, som blev ført af en 35-årig mand fra Haslev. Der skete udelukkende materiel skade ved uheldet. Politiet optog rapport i sagen.

 

Mand overhalede politiet over dobbelte spærrelinjer – Lejrevej, Lejre

Kl. 13.45 overhalede en 23-årig mand politiets videobil over dobbelte spærrelinjer og med en hastighed, der blev målt til 113,20 km/t selv om hastighedsgrænsen er 80 km/t på stedet. Den 23-årige fortsatte sin kørsel gennem Allerslev by med en hastighed på 87,22 km/t i byzone, hvor man maksimalt må køre 50 km/t. Manden blev sigtet for kørslen, og politiet nedlægger påstand om betinget frakendelse af hans kørekort. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

  

Mand uden førerret fik beslaglagt sin bil – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 16.51 standsede en patrulje en bil, som blev ført af en 28-årig mand fra Måløv, som er frakendt førerretten i fire år. Bilen blev beslaglagt grundet 3. gangskørsel uden førerret inden for tre år. Manden er sigtet i sagen, som afgøres på et senere tidspunkt.

 

Påvirket og aggressiv mand på restaurant – Køgevej, Roskilde

Kl. 19.33 fik politiet en anmeldelse om en aggressiv mand på en restaurant, som virkede påvirket og som havde lagt sig til at sove på restauranten. En patrulje kom frem til stedet og fik fjernet manden fra restauranten og visiterede ham. Under visitationen fandt patruljen en bilnøgle til en bil, som holdt parkeret ved restauranten. Patruljen ransagede bilen og fandt i den forbindelse 40 ml. GHB og 0,99 gram kokain, som de beslaglagde. Desuden beslaglagde de bilnøglen med henblik på senere udlevering. Da manden, som er 26 år og fra Kirke-Hyllinge, var meget påvirket, blev han kørt på sygehuset i en ambulance, da patruljen vurderede, at han ikke var i stand til at tage vare på sig selv. Manden er sigtet for besiddelse af stofferne og vil høre mere fra politiet i den forbindelse.

 

To kvinder sigtet for butikstyveri – Tåstrup Møllevej, Holbæk

KL. 20.15 tilbageholdt en ansat i en dagligvarebutik to kvinder, der havde passerede sidste betalingsmulighed med varer, de ikke havde betalt for. En patrulje kom frem til stedet, hvor de to kvinder på 48 og 52 år, som stammer fra Ukraine, men som er bosiddende i Holbæk, blev sigtet for tyveri af dagligvarer for i alt 702,69 kr. Kvinderne kan forvente at høre nærmere fra politiet om sagen.

 

Narkokørsel på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 20.46 blev en 40-årig mand uden fast bopæl sigtet for narkokørsel, da han kom kørende ad Køge Bugt Motorvejen i sydgående retning, til trods for, at han var påvirket af euforiserende stoffer. Patruljen på stedet ransagede mandens bil og fandt i den forbindelse 4,87 gram kokain og 0,09 gram kokain, som de beslaglagde. Den 40-årige var anholdt i forbindelse med, at han fik udtaget en blodprøve. Han kan forvente at høre mere i sagen, når resultatet af blodprøven modtages af politiet.

 

Spiritus- og narkokørsel – Skovvejen, Jyderup – Kalundborg

Kl. 02.12 blev en 24-årig mand fra Kalundborg, som var fører af en bil på Skovvejen, sigtet for narko- og spirituskørsel, hvilken den 24-årige erkendte. Desuden blev han sigtet for kørsel uden førerret, da denne var administrativt inddraget. Den 24-årige blev anholdt og fik udtaget en blodprøve på sygehuset til sagen, inden han blev løsladt. Han vil hører fra politiet på et senere tidspunkt i sagen. Ejeren af bilen – en 61-årig kvinde – er blevet sigtet for at overlade føringen af sit køretøj til den 24-årige uagtet at hans førerret er administrativt inddraget. Denne sag afgøres på et senere tidspunkt.

 

Lørdag-søndag

 

Brand brød ud igen – Højvangen, Svebølle – Kalundborg

Kl. 09.25 kom en melding om, at det igen brændte i det gamle rådhus på Højvangen i Svebølle. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor brandvæsnet konkluderede at det var en brand, som var startet tre dage før, som nu igen var brudt ud. Ilden blev slukket, og der var ingen grund til at undersøge branden nærmere, så patruljen kunne fortsætte. Omkring middag var brandvæsnet færdige på stedet.

 

Spirituspåvirket bilist påkørte lyssignal – Ved Ringen, Roskilde

Kl. 10.15 påkørte en bilist en lyssignal, da han kørte på Ved Ringen og skulle svinge til venstre ad Søndre Ringvej. Lyskrydset Maglegårdsvej/Søndre Ringvej gik i sort og en forbipasserende slog alarm. Politiet kørte til stedet, hvor bilisten, en 51-årig mand fra Egedal var sluppet fra uheldet uden at komme noget alvorligt til. Han blev testet med alkometeret, som viste en promille over det tilladte, så han blev sigtet, anholdt og taget med på sygehuset til en blodprøveudtagelse.

Kommunen blev underrettet om det beskadigede lyssignal og sendte en tekniker til stedet. Den 51-årige blev løsladt efter at have fået taget en blodprøve, men vil høre mere fra politiet i sagen senere.

 

Ældre mand udsat for tricktyveri – Brogade, Ringsted

Kl. 13.35 anmeldte en 79-årig mand fra Ringsted, at han kort forinden havde fået stjålet sin pung. Han havde været i byen for at købe smørrebrød på Næstvedvej, og fortsatte ad Brogade, hvor en mand henvendte sig til den 79-årige.

 

Manden spurgte på gebrokkent dansk om vej til en hospital, mens han smilede og klappede på den 79-åriges pakke med smørrebrød, som lå i hans rollator. Den ældre mand forsøgte at forklare vejen til sygehuset, og imens stod den fremmede mand tæt på.

 

Senere opdagede den ældre mand, at hans pung manglede sin pung fra inderlommen i sin jakke. Han skyndte sig at ringe til banken for at spærre sit kort, men banken oplyste, at kortet allerede var spærret på grund af tre gange fejl i pinkoden ved en hæveautomat. I den stjålne pung lå 700 kr i kontanter, men det lykkedes ikke tyven at hæve på kortet.

 

Han anmeldte sagen til politiet, som sendte en patrulje til at kigge efter den mistænkte mand, som gik videre ad Sjællandsgade mod nord.

 

Den mistænkte mand beskrives som:

 

Mand, 180 cm, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: pandehår, brune øjne, Iført: mørke bukser og trøje.

 

Patruljen fandt ikke frem til manden, men indhenter nu overvågningen fra den hæveautomat, som der blev forsøgt hævet penge fra. Vidner som har set den beskrevne mand, og evt. et køretøj bedes kontakte politiet med oplysninger i sagen på tlf. 114.

 

 

Kørsel uden førerret – Amtsvejen, Stokkebjerg, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.39 blev en 27-årig mand fra Svebølle sigtet for at køre bil, selvom han ikke havde kørekort, da han blev stoppet i et rutinetjek på Amtsvejen ved Stokkebjerg mod nord. Han erkendte at have kørt.

 

Stjal seks flasker vodka – Gymnasievej, Køge

kl. 15.00 så personalet i et supermarked, at en mand tog seks flasker vodka, og gik ud gennem kassen uden at betale. Medarbejderne tilbageholdt den mistænkte mand, som nægtede at have stjålet. Politiet blev derfor tilkaldt til Meny, hvor de traf en 36-årig mand uden fast bopæl i Greve. Han blev sigtet for at have stjålet vodka for i alt 720 kr, som blev leveret tilbage til butikken, som derfor ikke havde et erstatningskrav.

 

Den 36-årig blev taget med til stationen til afhøring, da han havde flere lignende sager om tyveri. Sagen blev herefter juridisk vurderet, men der blev ikke fundet grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt, men vil høre mere i sagen senere.

 

Brand i plastikfabrik – Højgårdsvej, Fårevejle – Odsherred

Kl. 16.33 rykkede politi og brandvæsen ud til en brand i en plastikfabrik i Fårevejle. Der var ingen ild eller røg, da beredskabet kom frem, men brandvæsnet kunne måle en temperaturstigning under taget. I torsdag var en mindre brand på fabrikken, som medarbejdere selv havde slukket branden. Det formodes at gløder fra denne brand havde vandret under taget. Brandfolkene fik styr på branden og politiet optog rapport.

 

Biltyveri og farlig kørsel – Ringsted

Kl. 19.02 anmeldte en 61-årig kvinde, at en mand kort forinden forsøgte at stjæle hendes bil på Søgade i Ringsted. Kvinden råbte op, da han ville tage hendes bil, hvilket fik manden til at flygte fra stedet til fods op ad Søgade. Kort efter på Sjællandsgade anmeldte en pizzariaejer, at en mand netop havde stjålet deres bil, som holdt i baggården bag forretningen. En medarbejder så tyveriet og flere mænd fra pizzariet løb ud for at standse tyven. En 21-årig mand blev ramt af den åbne bildør i forbindelse med bakningen, men han kom ikke noget alvorligt til. Biltyven kørte væk fra stedet i bilen i høj fart.

 

Politiet blev alarmeret og en patrulje kørte hastigt til pizzariaet, men fandt ikke frem til biltyven. Bilen blev efterlyst, og patruljen optog rapport i sagerne.

 

Kl. 20.00 blev den mistænkte, en 35-årig mand fra Holbæk Kommune, blev anholdt, da han kom kørende i den stjålne bil på Roskildevej i København. Han var påvirket af narko under kørslen, så han fik udtaget en blodprøve.

 

Den 35-årige blev sigtet for ulovlig tvang, brugstyveri, narkokørsel og for at forvolde fare.  Den anholdte blev kørt til Roskilde Politigård og efter endt sagsbehandling blev sagen juridisk vurderet. Der blev ikke skønnet grundlag for at fremstille den 35-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Manden havde det ikke godt, og han blev frivilligt indlagt til psykiatrisk behandling. Han vil senere høre mere fra politiet i sine sager.

 

Cyklist på el-cykel ramte parkeret bil – Gartnervang, Roskilde

Kl. 20.28 kørte en ung mand på en el-cykel galt, da ramte en parkeret varebil på Gartnervang. To lokale 16-årige drenge cyklede sammen, da den ene af uvisse årsager påkørte bagenden af varebilen og kortvarig blev slået bevidstløs. Vennen ringede 112, og politi og ambulance kørte til stedet, hvor den tilskadekomne var vågnet op igen.  Den 16-årige havde ikke havde haft cykelhjelm på, og havde slået sit hoved. Han blev bragt til sygehuset til undersøgelse. Politiet optog rapport og orienterede drengens forældre. Der var ingen melding fra sygehuset om livstruende skader.

 

Eksplosion på adresse i Holbæk – Pressemeddelelse udsendt søndag.

Siden pressemeddelelsen blev udsendt har efterforskningen vist, at den VW Polo som nævnes ikke har relevans for sagen. Politiet hører stadig gerne fra vidner angående en grå Kia Rio personbil, som havde påsat stjålne nummerplader. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

 

Ung mand kom i detentionen – Hf. Hvilen, Roskilde

Kl. 02.53 bad personalet i en ambulance om assistance, da de var på vej til haveforeningen Hvilen, hvor en 17-årig var kommet til skade på sine hænder ved en fest. Ifølge alarmopkaldet var den 17-årig påvirket og voldsom, og blødte en del fra sine hænder. En patrulje kom frem samtidig med ambulancen, hvor den unge mand først var ukontaktbar og herefter blev meget opfarende, da han vågnede op.

 

En patrulje kørte derfor med på skadestuen, hvor han undersøgt. Her optrådte han truende og kaldte betjentene alverdens ukvemsord, og en kvindelige betjent blev desuden spyttet i hovedet. Den 17-årige blev derfor anholdt, sigtet for vold og fornærmelig tiltale til betjentene. Da han var blevet behandlet færdig på skadestuen, blev han kørt til politigården til afrusning i detentionen. Han blev først løsladt søndag formiddag, da han var faldet til ro og afhørt til sagen. Forældrene og de sociale myndigheder blev orienteret om anholdelsen og sagerne.

 

Mand spyttede på DSB vagt – Birkevænget, Solrød Strand

Kl. 03.01 kom en anmeldelse fra en DSB vagt om, at en kraftigt spirituspåvirket mand havde spyttet på ham kort forinden. En patrulje kørte til Jersie Station, hvor en 39-årig mand fra Rumænien, blev anholdt og sigtet for vold mod vagten. Den 39-årige havde optrådt aggressivt i toget og været til gene for alle. Han blev taget med til afrusning, og løsladt dagen efter, da han var blevet afhørt til sagen. Han vil senere høre mere fra politiet i sagen.

 

Hærværk mod supermarked – Solrød Center, Solrød Strand

Kl. 03.40 gik flere alarmer i supermarkedet Lidl i Solrød Center, da en rude og indgangsdøren var blevet knust. En patrulje kørte til stedet, hvor der lå brosten efterladt, som formentlig blev brugt til at knuse ruderne. Der var ingen tegn på, at nogen havde været inde i butikken. Politiet optog en sag om hærværk og efterforsker nu sagen.

 

Vidner som har set personer ved Lidl op til kl. 03.40, og som kan komme med oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

 

Søndag-mandag

 

Mand med lægtehammer begik indbrud i restaurant – Rådhusstræde, Køge

Kl. 10.06 anmeldte ejeren af en restaurant, at der havde været indbrud i restauranten. Via opsat videoovervågning blev gerningstidspunktet fastsat til tidsrummet kl. 8.06-8.12. Gerningsmanden fik adgang til restauranten via en hoveddør, idet han ødelagde ruden med en lægtehammer. Fra restauranten stjal gerningsmanden 1000 kr. i kontanter samt en flaske vand til en værdi af 18 kr.

 

Gerningsmanden beskrives som: Mand, 40-45 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: kørte på en sort damecykel med cykelkurv foran, Iført: mørk jakke, mørke bukser og mørke sko, Medbragte: en sort rygsæk og en lægtehammer.

 

Kontakt politiet på telefon 114, hvis du har oplysninger om gerningsmanden.

 

Færdselsuheld, Sydmotorvejen, Køge

Kl. 10.56 mistede en 42-årig mand fra Dragør herredømmet over sin bil, sandsynligvis pga. aquaplanning, da han kom kørende i sydgående retning på Sydmotorvejen. Manden kørte i den forbindelse ud i noget græs ved midterrabatten, men fik rettet bilen op og kom ud på kørebanen igen. I den forbindelse påkørte den 42-årige en bil, der blev ført af en 67-årig kvinde fra Gilleleje. Ingen personer kom til skade ved uheldet, hvor der kun skete materiel skade.

 

Bedrageri – Støberivej, Køge

Kl. 13.01 anholdt politiet et 40-årig mand fra Rumænien og sigtede ham for bedrageri, da han i en butik havde taget et prismærke fra en radio, der kostede 175 kr. og placeret det på en radio, der var til salg for 500 kr., som han forsøgte at købe. Manden erkendte bedrageriet og blev afhørt af politiet på politistationen, hvor sagen blev afgjort med en bøde, hvorefter manden blev løsladt.

 

Spirituskørsel – Vester Løve Vej, Høng – Kalundborg

Kl. 15.49 blev en 59-årig mand fra Høng sigtet for spirituskørsel, da han kom kørende ad Vester Løve Vej uagtet, at han var påvirket af alkohol. Manden var anholdt i forbindelse med, at han fik udtaget en blodprøve på sygehuset, hvorefter han blev løsladt. Sagen afgøres, når politiet modtager resultatet af blodprøven.

 

Forsøg på svindel – hele kredsen

I tidsrummet kl. 15-17.30 har politiet modtaget henvendelser fra 13 borgere, der oplyser, at de er blevet ringet op af telefonnummer 46351448, som er politiets hovednummer. En af borgerne oplyste, at personen i røret havde præsenteret sig som Mette og havde oplyst, at der var blevet optaget et lån i borgerens navn.

 

Hvis man modtager et opkald fra 46351448, så er det ikke politiet, der ringer, da opkald fra politiets hovednummer vil blive vist som hemmeligt nummer på modtagerens telefons display. Hvis der ringes fra et mobiltelefonnummer eller hemmeligt nummer, om man er i tvivl om, om det vitterligt er politiet, der ringer, bør man foretage et kontrolopkald den anden vej.

 

 Find gode råd til at undgå at blive udsat for telefonsvindel i folderen Vær skeptisk! Hvis nogen ringer angående dine pengesager

 

Spirituskørsel – Stevns Landevej, Store Heddinge

Kl. 19.03 modtog politiet et alarmopkald fra en borger, der oplyste, at der var sket et færdselsuheld. Politiet kom frem til rundkørslen Stevns Landevej/Rødvigvej, hvor en 21-årig alkoholpåvirket mand fra Stevns var kørt ind over helleanlægget ved rundkørslen, hvorefter han havde påkørt autoværnet på en måde, hvor den forreste del af hans bil endte oven på autoværnet. Den 21-årige blev sigtet for spirituskørsel og var anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han vil få afgjort sagen, når resultatet af blodprøven kommer politiet i hænde. Hans bil blev flyttet væk fra kørebanen, således at bilen ikke er til gene for trafikken på stedet.

 

Vanvidskørsel – Gørlev Landevej, Høng – Kalundborg

Kl. 19.30 kom en 42-årig mand fra Kalundborg Kommune kørende ad Gørlev Landevej i nordlig retning uagtet, at han var påvirket af narkotika. En patrulje gav signal til, at manden skulle standse sin bil, men manden ønskede ikke at efterkomme politiets anvisninger og fortsatte ad Gørlev Landevej på ikke under 180 km/t på en strækning hvor den tilladte hastighed er 80 km/t. Derved gjorde han sig skyldig i bestemmelserne om vanvidsbilisme, da han kørte mere end 100 % hurtigere end den tilladte hastighed ved kørsel over 100 km/t. Manden fortsatte ad Kirkevangen med en hastighed på ca. 120 km/t på en strækning, hvor man maksimalt må køre hhv. 50 og 40 km/t. Manden er frakendte førerretten og blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden, han blev sigtet for narkokørsel, for ikke at efterkomme politiets anvisninger samt for hastighedsovertrædelsen. Politiet beslaglagde bilen med henblik på konfiskation, hvilket manden protesterede imod og ønskede forelagt retten. En dommer skal derfor nu tage stilling til spørgsmålet om konfiskation af bilen. Manden var anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve til sagen, og han blev efterfølgende løsladt. Han kan forvente at høre nærmere, når sagerne, han er sigtet i, er afgjort.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

17. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi uddrag af døgnrapporten den 17. juni 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 14 . juni 2024 kl. 07.00 til 17. juni 2024 kl. 07.00.

14. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 14. juni 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 13. juni 2024 kl. 07.00 til 14. juni 2024 kl. 07.00.

13. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 13. juni 2024

Ældre ægtepar snydt af frække svindlere - Kvinde tæt på at miste ny Tesla - Ukrudtbrænder startede brand. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 12. juni 2024 kl. 07.00 til 13. juni 2024 kl. 07.00.