Spring til hovedindhold

Forslag

Er du efterlyst som udeblevet fra fogedretten?

Mange borgere i Midt- og Vestsjællands politikreds er efterlyste som udeblevne fra et retsmøde i fogedretten. De opfordres nu til at få deres mellemværende med fogedretten klaret snarest muligt.

Roskilde Politistation

Mindst 550 personer er i øjeblikket efterlyste af Midt- og Vestsjællands Politi som udeblevne fra et retsmøde i fogedretten i enten Holbæk eller Roskilde.

Politiet kommer nu med en kraftig opfordring til personerne om selv at møde op i fogedretten, inden politiet kommer forbi.

Fogedretterne i Roskilde og Holbæk har åbent i hele sommerperioden, så muligheden for i diskretion at få klaret mellemværendet i fogedretten er til stede, når sommerferien og dermed fridage står for døren.

Når en person ikke dukker op trods indkaldelse til et retsmøde i fogedretten, afsiger fogedretten en kendelse om, at politiet skal finde og frihedsberøve vedkommende, indtil fremstilling i fogedretten kan ske. 

Kendelsen medfører en intern efterlysning af den udeblevne, så politiet i hele Danmark er orienteret om en persons udeblivelse fra et retsmøde i fogedretten.

- Efterlysningen af de udeblevne fra fogedretterne betyder, at de efterlyste kan risikere at blive frihedsberøvet uanset hvor og hvornår de træffes, f.eks. ved landegrænsen eller i en færdselskontrol. Det kan måske blive ganske ubelejligt, så derfor opfordrer politiet de efterlyste til at få klaret sagen på et passende tidspunkt, inden politiet dukker op, udtaler politikommissær Benjamin Rasch som leder af en forestående, målrettet aktion mod udeblevne fra fogedretterne i Midt- og Vestsjællands politikreds.

Midt- og Vestsjællands Politi har planer om i nærmeste fremtid målrettet at lede efter de personer, som ikke på eget initiativ får klaret mellemværendet i fogedretten snarest. 

Eftersøgningen vil foregå uden yderligere varsel, så de efterlyste kan risikere at blive opsøgt af politiet enten på bopælen, arbejdspladsen eller andre steder, hvor de måtte opholde sig.

 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Flere anholdt efter stor aktion på Vestsjælland

Siden de tidlige morgen timer har politiet været til stede på flere adresser på Vestsjælland, hvor i alt seks mænd er blevet anholdt. Der vil senere blive afholdt grundlovsforhør både i Holbæk og på Frederiksberg.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet underretter kommunen om børn, der risikerer omsorgssvigt

Hver uge screener Midt- og Vestsjællands Politi politiets systemer for anmeldelser og øvrige registreringer, der involverer socialt udsatte børnefamilier. Formålet er at nedbringe risikoen for, at børn og unge bliver udsat for omsorgssvigt.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Stor anholdelsesaktion efter våbenfund i boligområde

Torsdag morgen har Midt- og Vestsjællands Politi iværksat en omfattende anholdelses- og ransagningsaktion med baggrund i fundet af flere skydevåben i Ladegårdsparken i Holbæk i februar.