Spring til hovedindhold

Forslag

Er du efterlyst som udeblevet fra fogedretten?

Mange borgere i Midt- og Vestsjællands politikreds er efterlyste som udeblevne fra et retsmøde i fogedretten. De opfordres nu til at få deres mellemværende med fogedretten klaret snarest muligt.

Roskilde politistation

Mindst 550 personer er i øjeblikket efterlyste af Midt- og Vestsjællands Politi som udeblevne fra et retsmøde i fogedretten i enten Holbæk eller Roskilde.

Politiet kommer nu med en kraftig opfordring til personerne om selv at møde op i fogedretten, inden politiet kommer forbi.

Fogedretterne i Roskilde og Holbæk har åbent i hele sommerperioden, så muligheden for i diskretion at få klaret mellemværendet i fogedretten er til stede, når sommerferien og dermed fridage står for døren.

Når en person ikke dukker op trods indkaldelse til et retsmøde i fogedretten, afsiger fogedretten en kendelse om, at politiet skal finde og frihedsberøve vedkommende, indtil fremstilling i fogedretten kan ske. 

Kendelsen medfører en intern efterlysning af den udeblevne, så politiet i hele Danmark er orienteret om en persons udeblivelse fra et retsmøde i fogedretten.

- Efterlysningen af de udeblevne fra fogedretterne betyder, at de efterlyste kan risikere at blive frihedsberøvet uanset hvor og hvornår de træffes, f.eks. ved landegrænsen eller i en færdselskontrol. Det kan måske blive ganske ubelejligt, så derfor opfordrer politiet de efterlyste til at få klaret sagen på et passende tidspunkt, inden politiet dukker op, udtaler politikommissær Benjamin Rasch som leder af en forestående, målrettet aktion mod udeblevne fra fogedretterne i Midt- og Vestsjællands politikreds.

Midt- og Vestsjællands Politi har planer om i nærmeste fremtid målrettet at lede efter de personer, som ikke på eget initiativ får klaret mellemværendet i fogedretten snarest. 

Eftersøgningen vil foregå uden yderligere varsel, så de efterlyste kan risikere at blive opsøgt af politiet enten på bopælen, arbejdspladsen eller andre steder, hvor de måtte opholde sig.

 

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere nyheder

14. august 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi indfører opholdsforbud i to parker i Roskilde

Opholdsforbuddet gælder i Folkeparken og Byparken i Roskilde fredag den 14. august fra kl. 12.00-24.00.

12. august 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Myndighederne samarbejder i forbindelse med COVID-19-smitteudbrud i Ringsted

Myndighederne i Den Lokale Beredskabsstab er i tæt dialog om smitteudbruddet i Ringsted på Danish Crown-slagteriet.

31. juli 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Mand fundet død i kornmark ved Holbæk

Politiet undersøger sammen med kriminalteknikere og retsmedicinere en død mand, der er fundet i en kornmark på Munkholmvej i Holbæk.

Afvis cookies