Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

27. august 2024 11:48

Fejl på hver tredje bus ved stor kontrol

En større kontrol af busser fredag førte til sager på hver 3. bus, og i alt 10 busser blev indkaldt til syn. Flere svenske busser havde ikke styr på dokumentationen i forbindelse med buscabotage i Danmark.

Fredag eftermiddag afholdt Tungvogns Center Øst buskontrol ved Roskilde, hvor et større antal busser kørte til på grund af et privat arrangement på Dyrskuepladsen.

Kontrollen blev afholdt på Poppelgårds Allé og på Darupvej i Roskilde, hvor bremseprøvestanden var opstillet. I alt 30 busser blev stoppet ved kontrollen, hvoraf de 6 var svenske busser.

Lovlig buscabotagekørsel, men manglende dokumentation
Seks svenske busser blev kontrolleret, og de kørte alle såkaldt buscabotage. Det vil sige, at de kører passagerer fra et sted til et andet inden for Danmarks grænser, hvilket kræver særlig dokumentation i form af udfyldt kontrolblad, ligesom chaufførerne skal kunne fremvise en udstationeringserklæring. Alle seks busser kørte lovlig buscabotage, men idet de havde ikke papirerne i orden venter der nu bøder til busselskabet.

I alt ti busser havde fejl eller mangler, som gjorde, at de blev indkaldt til syn, og tre køretøjer fik inddraget nummerpladerne.

Tre partybusser blev stoppet og tjekket, hvor der blev fundet fejl på alle køretøjer. En havde fejl på nødudgangen, som ikke kunne åbnes, manglede en nødhammer og havde en lygtefejl. Den anden partybus bremsede skævt og fik nummerpladerne inddraget på stedet. På den tredje partybus, som netop havde sat passager af, blev fundet sikkerhedskritiske fejl på et dæk, hvor der var synligt ind til dækkets opbygning. Bussen var indrettet med dansegulv, og en rude tæt på dette område sad løs. Bussen blev pålagt at få skiftet dækket på stedet.

En buschauffør havde ikke erhvervet et chaufføruddannelsesbevis, og en udenlandsk chauffør havde ikke ved kørsel i Sverige ikke anvendt sit førerkort i tachografen, der registrerer køre og hviletider

De øvrige sager ved kontrollen var fejl og mangler, som blandt andet fejl vedr. ildslukkere, der ikke var kontrolleret inden for et år som det kræves, manglende bushammer eller andre mindre fejl og mangler ved busserne.

"Det blev en travl kontrol, hvor vi desværre måtte skrive en del sager. Der er plads til forbedring, og vi fortsætter vores buskontroller" siger leder af Tungvogns Center Øst, politikommissær Henrik Haensel efter kontrollen.

Tungvognscenter Øst står får kontrollen af tunge køretøjer på hele Sjælland og Bornholm.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

30. august 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Politi kontrollerede forurenende varebiler

Tre varebiler og en lastbil blev afsløret i at manipulere med det udstyr, der skal begrænse forureningen.

23. august 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Tiltale i sag om voldtægt og krænkelser af kvinder

En 29-årig mand er netop blevet tiltalt i en sag om adskillige seksuelle krænkelser af kvinder.

23. august 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Dømt for indbrud over hele landet

To mænd er nu dømt for en stribe indbrud rundt omkring i hele landet.