Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

17. november 2023 09:46

I regn og slud kom tungvognskontrollen ud

Færdselsbetjente fra Tungvognscenter Øst trodsede i går formiddags regnvejret og udførte på kontrol flere steder på Sjælland. Omkring 30 køretøjer blev standset, og det førte til 10 sigtelser.

TCØ

Tungvognsspecialisterne fra TCØ lagde torsdag vejen forbi Nykøbing Sjælland i Odsherred, Hårlev på Stevns og Herlev, Ballerup og Avedøre Holme på Vestegnen for at kontrollere tunge køretøjer rutinemæssigt.

I Odsherred blev stoppet i alt otte køretøjer, og det blev til fire sigtelser. En bus havde fejl og mangler, og der blev på to danske lastbiler skrevet sager om hhv godskørsel og kørsel uden førerkort. En varebilschauffør blev desuden sigtet for at anvende håndholdt mobiltelefon under kørslen.

På Stevns blev i alt 12 køretøjer vinket ind til siden, og fire sager blev skrevet. En lastbil med sættevogn, der kørte med en mindre mængde farlig gods, havde ikke sikret lasten forsvarligt, og en lastbil havde fejl på det forureningsbegrænsende udstyr.

To varebilschauffører på Stevns blev sigtet for ikke at have styr på korrekt belæsning, da der på den ene stod en trailer med en gravemaskine, som ikke var surret ordentligt fast. Den anden var en mandskabsvogn med ladet fuld af gamle møbler og andre ting, der skulle på genbrugspladsen. Intet af lasten var sikret ordentligt, og føreren blev derfor sigtet og fik besked på bl.a. at sikre de mange løse regnfrakker som lå på ladet, så de ikke blæste af under kørslen.

Der blev også stoppet en håndværker i en mandskabsbil, der var ændret til at køre som varebil. En mandskabsbil er fritaget for afgift, og ved at fjerne sælderne kan den istedet bruges som varebil. Sagen blev indberettet til Skat, som nu går videre med den.

På Vestegnen havde alle syv standsede lastbilchauffører styr på tingene. Her blev to personbiler rutinemæssigt standset, da de larmede væsentligt mere end det tilladte. Den højeste lydmåling var på 106 dB, og begge bilerne blev indkaldt til syn og fik udstødningerne konfiskeret.

Tungvognscenter Øst (TCØ) står for tungvognskontrollen på hele Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm.


 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Flere anholdt efter stor aktion på Vestsjælland

Siden de tidlige morgen timer har politiet været til stede på flere adresser på Vestsjælland, hvor i alt seks mænd er blevet anholdt. Der vil senere blive afholdt grundlovsforhør både i Holbæk og på Frederiksberg.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet underretter kommunen om børn, der risikerer omsorgssvigt

Hver uge screener Midt- og Vestsjællands Politi politiets systemer for anmeldelser og øvrige registreringer, der involverer socialt udsatte børnefamilier. Formålet er at nedbringe risikoen for, at børn og unge bliver udsat for omsorgssvigt.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Stor anholdelsesaktion efter våbenfund i boligområde

Torsdag morgen har Midt- og Vestsjællands Politi iværksat en omfattende anholdelses- og ransagningsaktion med baggrund i fundet af flere skydevåben i Ladegårdsparken i Holbæk i februar.