Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

9. februar 2023 08:02

Klapjagten på efterlyste fortsætter

Indtil nu er 182 personer eftersøgte blevet anholdt, fordi de havde udestående med andre offentlige myndigheder.

Siden årsskiftet har Midt- og Vestsjællands Politi gennemført en omfattende aktion for at finde de personer, der af den ene eller anden grund er efterlyst af andre myndigheder. 

Det er typisk personer, der har et udestående med fogedretten, men der kan også være tale om personer, der er udeblevet fra Forsvarets Dag eller som ikke er mødt til afsoning hos Kriminalforsorgen. 

Siden 3. januar er i alt 182 personer blevet anholdt. De seneste uger har politiet især haft fokus på den vestlige del af politikredsen. 

Antallet af personer, der har fået bragt orden i deres forhold til det offentlige, er dog langt højere. Politiet har nemlig telefonisk været i kontakt med cirka 500 personer, og af dem har omkring 300 valgt selv at tage kontakt til den myndighed, de har uafsluttede forretninger med. 

”Vi har siden årsskiftet valgt at gå meget offensivt til værks i forhold til at finde og anholde personer, som er eftersøgt af politiet af forskellige årsager. Det betyder, at vi opsøger dem på bopælen eller forsøger at udfinde dem hos andre familiemedlemmer eller på deres arbejdsplads. Det er naturligvis en ubehagelig oplevelse for mange, så derfor skal opfordringen herfra være, at man melder sig selv”, siger vicepolitiinspektør Søren Danielsen.

Han fremhæver samtidigt, at vinterferien er nært forestående, og der er derfor en risiko for, at politiets besøg kan gribe ind i de ferieplaner, man ellers har lagt, hvis man ikke selv får styr på sine udeståender.

Nogle gange kaster efterlysningssagerne også andre ting af sig. Da politikredsens operative forebyggere i denne uge var på vej for at besøge en 26-årig mand fra Holbæk, der skulle møde i fogedretten, bemærkede de manden komme kørende i nærheden af sin bopæl. Da bilen blev standset, lugtede der kraftigt at hash, og der blev da også fundet en joint i bilen. Manden var desuden frakendt førerretten. 
En efterfølgende ransagning hjemme hos manden bragte yderligere nogle joints samt lidt hash og skunk samt en pose med THC-vingummi frem i lyset.  De lå i slikskabet, og da manden forinden havde haft besøg af sin mindreårige søn i hjemmet, blev der samtidigt udfærdiget en socialrapport om forholdene på stedet. Efter udtagning af blodprøve blev manden transporteret videre til afregning med fogedretten. 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

25. september 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Kvinde i telt i Hyrdehøj-området i Roskilde er identificeret

En kvinde, der har ligget i telt i det grønne område ved Hyrdehøj i Roskilde, er identificeret og afhørt i sagen om et knivoverfald.

23. september 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet har identificeret kvindelig motionsløber i sag om knivoverfald

En kvindelig løber har nu henvendt sig til politiet, men en kvinde, der lå i telt ved Hyrdehøj, er endnu ikke identificeret.

22. september 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Mulige vidner til knivoverfald søges

Der var flere forskellige personer i området omkring Hyrdehøj i tiden op til knivoverfaldet, som politiet gerne vil have kontakt til.