Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

1. september 2023 22:07

Køge Festuge lukket efter stort publikumspres

Arrangørerne valgte at lukke festugen i Køge fredag aften, efter at mange mennesker forsøgte at komme ind på den fyldte plads.

Der opstod fredag aften et massivt pres på indgangene til Køge Festuge, da flere tusinde mennesker forsøgte at komme ind i Lovparken, der allerede var fyldt. Arrangørerne valgte derfor at lukke indgangen.

”De mange mennesker medførte en presset situation, hvor det var svært for de personer, der var inde på pladsen, at komme ud, og mange kunne ikke komme væk fra stedet. Vi forsøgte efter bedste evne at få ro på situationen, og arrangørerne valgte at åbne nødudgangene fra pladsen for at give folk mulighed for at komme væk”, siger vicepolitiinspektør Søren Danielsen.

Omkring 20.30 valgte arrangørerne i samråd med politiet at slukke for musikken og lukke festen resten af aftenen. Der var på det tidspunkt cirka 11.000 personer inde på pladsen og yderligere omkring 2000 personer, der forsøgte at komme ind i parken. 

”Det var en fornuftig og nødvendig beslutning. Vi kommer lørdag til at mødes med arrangørerne for at drøfte, hvordan vi kan undgå en lignende situation lørdag aften”, siger Søren Danielsen. 

Midt- og Vestsjællands Politi er bekendt med, at der florerer en række rygter på sociale medier om alvorlig tilskadekomst blandt publikum som følge af det store pres på pladsen.

”Vi har været i kontakt med sygehuset og vi har på nuværende tidspunkt slet ikke nogle oplysninger om, at der er personer, der kommet til skade”, siger Søren Danielsen. 

Politiet vil resten af aftenen og natten være til stede i Køge for at sikre, at de mange mennesker kommer roligt væk fra området. 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

1. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Status på skibsbranden i Køge onsdag morgen

Myndighederne har natten igennem arbejdet på at få kontrol over branden i det skib, der ligger til kaj i Køge Havn lastet med træ-, plastik- og metalaffald.

30. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Status på branden i skib i Køge havn

Der er varslet med sirener pga kraftig røgudvikling fra brændende skib i Køge. Branden forventes at vare flere timer endnu.

30. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Dømt for drabsforsøg

Mand fundet skyldig i drabsforsøg på sin tidligere kæreste i Svinninge i november 2022.