Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

6. november 2022 10:32

Politi giver vigtige vidner i drabssag frit lejde

Politiet tror, at to vigtige vidner, der så drabsmanden, var i området for at begå indbrud. Men politiet opfordrer dem indtrængende til at give sig til kende.

MVSJÆ

Foto: MVSJÆ

I sagen om drabet på en 37-årig gravid kvinde i Holbæk lover politiet nu frit lejde til to vigtige vidner, der efter alt at dømme har set drabet og gerningsmanden. 

Kvinden blev slået ihjel torsdag aften klokken 23.10, da hun forlod sit arbejde på et plejecenter på Samsøvej i Holbæk. Hun blev dræbt med flere knivstik og to unge mænd kom tilfældigvis forbi på gerningstidspunktet, men valgte at løbe fra stedet. 

”Vi har gjort en række fund i området, der fortæller os, at de to mænd formentligt har været ude for at begå indbrud i området. Det er formentligt derfor, at de ikke selv har henvendt sig til os. Vi vil derfor gerne sige meget klart til dem, at der er frit lejde, hvis de henvender sig. Det er afgørende vigtigt for os, at de kontakter os og fortæller, hvad de har set på drabstidspunktet. Vi kommer ikke til at spørge dem ind til, hvorfor de var i området”, siger vicepolitiinspektør Kim Løvkvist fra Midt- og Vestsjællands Politi.

”Så derfor siger vi til de to mænd, at de skal ikke være bange for at kontakte os. Vi vil kun tale med dem som vidner til drabet. Men vi har gjort så gode fund i området, som vi nu undersøger for tekniske spor, at selv hvis de ikke ønsker at tale med os, så er der en relativ god chance for, at vi kan finde frem til dem alligevel – det vil bare tage væsentligt længere tid”, siger Kim Løvkvist.

Midt- og Vestsjællands Politi har fortsat sat mange ressourcer ind i efterforskningen af drabet. Det er fortsat politiets overbevisning, at gerningsmanden har haft et motiv til drabet og at kvinden derfor ikke var et tilfældigt offer. 

Afhøring af vidner har samtidigt skaffet en viden om gerningsmandens flugtrute. Efter drabet løb manden mod vest og forsvandt i området syd for Skrænten. Politiet har søndagen igennem derfor afsøgt området med et stort antal politihunde. Flugtruten kan ses på det vedlagte foto.

”Vi hører meget gerne fra alle, der omkring drabstidspunktet har set en mand, der svarer til beskrivelsen, i det område. Eller hvis man finder kniven eller andre effekter, som kan have relation til drabet”, siger Kim Løvkvist.

Det lykkedes at redde det ufødte barn, som drabsofferet var gravid med. Barnet er fortsat i live og under hospitalsbehandling.

Ifølge vidner beskrives gerningsmanden til drabet som:
Mand, 18-19 år
170-175 cm høj
Spinkel af kropsbygning og med lange ben
Brun i huden
Sort kort jakke og sort hue
 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

25. september 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Kvinde i telt i Hyrdehøj-området i Roskilde er identificeret

En kvinde, der har ligget i telt i det grønne område ved Hyrdehøj i Roskilde, er identificeret og afhørt i sagen om et knivoverfald.

23. september 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet har identificeret kvindelig motionsløber i sag om knivoverfald

En kvindelig løber har nu henvendt sig til politiet, men en kvinde, der lå i telt ved Hyrdehøj, er endnu ikke identificeret.

22. september 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Mulige vidner til knivoverfald søges

Der var flere forskellige personer i området omkring Hyrdehøj i tiden op til knivoverfaldet, som politiet gerne vil have kontakt til.