Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

6. april 2021 09:24

Politiet klar med nye oplysninger om skuddrabene i Kalundborg

Siden starten af februar har Midt- og Vestsjællands Politi efterforsket mod de fire varetægtsfængslede mænd i sagen om skudepisoden i Kalundborg, hvor to mænd blev dræbt og en tredje såret. Nu har politiet brug for offentlighedens hjælp til efterforskningen.

-Hvid audi

Fire mænd fra Storkøbenhavn sidder fortsat varetægtsfængslet for at have dræbt to personer og såret en tredje ved skudepisoden i Kalundborg i november 2020. Politiet formoder dog, at der kan være flere gerningsmænd på fri fod. 

Nye billeder offentliggøres derfor, så politiet kan få borgernes hjælp til at komme med flere oplysninger om deres mulige observationer i dagene omkring drabene, fortæller politikommissær Michael Robdrup Andreassen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

”Det handler om en kynisk nedskydning på åben gade af tre mænd i november, hvor alle tre blev ramt af flere skud. Det havde dødelig udgang for to af ofrene, mens en tredje blev kritisk såret ved skyderiet. Vi har efterforsket mod de fire varetægtsfængslede siden, og nu peger vores efterforskning på, at der kan være flere gerningsmænd på fri fod,” siger politikommissær Michael Robdrup Andreassen. 

Video af en gerningsmand

Skyderiet skete tirsdag aften den 17. november 2020 på Nørre Allé i Kalundborg på parkeringspladsen ved Meny supermarkedet. Anmeldelsen modtog politiet kl. 18.12. Omkring 15 minutter senere fik politiet en anmeldelse om, at en brændende bil holdt på Eskebjergvej i Kalundborg. 

”Vi er nu klar til at offentliggøre en videosekvens med en af gerningsmændene, og vi håber i den forbindelse, at borgerne vil hjælpe os med at identificere personen. Vi er desuden interesserede i informationer om, hvor han tidligere er set, hvem han er set sammen med eller andet, der kan formodes at være relevant for politiet,” siger politikommissæren fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Ud over den brændende bil på Eskebjergvej, er der en bil mere, som politiet er interesseret i at få flere informationer om. 

Bil med stjålne nummerplader

Bilen, som politiet gerne vil have flere oplysninger om, blev fundet på gerningsdagen i Kalundborg, og den viser sig at være relevant for skyderiet, siger Michael Robdrup Andreassen:

”Vi fandt en hvid Audi A4 Avant stationcar årgang 2009 holdende på Engvej i Kalundborg på gerningstidspunktet, og den er nu beslaglagt. På bilen var påsat norske, stjålne nummerplader, og bilen indgår nu i efterforskningen af skudepisoden. Derfor er vi meget interesserede i at høre fra borgere, der i dagene op til skudepisoden på Nørre Allé har set den hvide Audi i byen,” siger politikommissæren. 

Ofrene i sagen var tre mænd i starten af 20'erne fra Storkøbenhavn. Det tredje offer, der overlevede flere skud, blev efter behandling på sygehuset udskrevet efter 10 dage. De fængslede er ligeledes i 20’erne fra Storkøbenhavn.

Borgerne opfordres til at ringe til politiet med evt. oplysninger på 114 eller 4635 1448.

Den mobile politistation vil være opstillet ved Meny i Kalundborg på Nørre Allé onsdag den 7. april, hvor lokalbetjentene står klar til at tale med borgerne om episoden og modtage eventuelle oplysninger i sagens anledning.

 

Videoen af gerningsmanden kan hentes her

 Hvid audi

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere nyheder

14. maj 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Tabt medicin ved Ølbycenter, Køge

Midt- og Vestsjællands Politi efterlyser medicin, der er tabt nær Ølbycenter, Køge. Hvis det findes, skal det omgående afleveres til nærmeste apotek.

7. maj 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Fører af studentervogn fik bøde og betinget frakendelse af førerretten

En chauffør var sidste år på vej til at hente nyudklækkede studenter i et køretøj, hvor siddepladserne ikke var fastgjort forsvarligt. Det anses som sikkerhedskritisk fejl og udløste bøde samt betinget frakendelse af førerretten.

4. maj 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Fire mænd dømt for drabsforsøg på ung mand i Køge

Fire mænd blev i dag idømt straffe på 14 eller 16 års fængsel for drabsforsøg ved at have afgivet skud mod en ung mand på Karlemosevej i Køge i januar 2020. Retten fandt strafforhøjelsesgrundene efter den såkaldte bandebestemmelse i straffeloven opfyldt, og alle blev også idømt opholdsforbud i 8 år i Køge by, når de bliver løsladt. Den ene af de dømte blev endvidere udvist for bestandigt af Danmark. Alle fire dømte har anket dommen.