Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

24. november 2023 07:45

Politikontrol af dyrevelfærd førte til straksaflivninger

For anden gang på en måned har myndighederne sigtet en landmand fra Vestsjælland for forholdene på hans gård.

Dyrevelfærdsenheden ved Midt- og Vestsjællands Politi var onsdag på besøg hos en gårdejer ved Kalundborg sammen med Fødevarestyrelsen.

 

Der var mistanke om vanrøgt af svinebesætningen på gården, og derfor mødte myndighederne op for at besigtige forholdene på stedet.

 

Det førte til, at det var nødvendigt at straksaflive 5 grise på gården, mens gårdejeren blev beordret til at straksbehandle 13 andre grise for diverse sygdomme og lidelser.

 

Manden er tidligere frakendt retten til at beskæftige sig med husdyr, men sagen er pt anket til landsretten. Derfor har gårdejeren fortsat lov til at holde dyr på sin gård.

 

Han blev onsdag sigtet for vanrøgt af de i alt 18 dyr. Det var anden gang på en måned, at myndighederne var på besøg på stedet. Tidligere på måneden blev manden sigtet for groft uforsvarlig behandling af flere dyr, herunder i nogle tilfælde uforsvarlig behandling med karakter af mishandling. Der blev onsdag fundet flere døde grise, som lå på gården uden at være blevet afhentet, og forholdene for de syge dyr levede heller ikke op til kravene.

 

”Der er et tæt samarbejde mellem myndighederne, når vi får kendskab til besætninger, hvor forholdene ikke er i orden. Sagen fra Kalundborg er en ud af flere, der viser, at vi i fællesskab kontrollerer forholdene for dyrene og strafforfølger de dyreejere, der ikke passer ordentligt på deres besætninger”, siger vicepolitiinspektør Mads Haugaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

 

 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

29. februar 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Visitationszonen i Holbæk forlænges

Visitationszonen i Holbæk, som blev indført den 1. februar, forlænges i dag med yderligere 14 dage.

26. februar 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet gennemfører stor skibus-kontrol

Midt- og Vestsjællands Politi har over to uger kontrolleret i alt 90 busser for fejl og mangler. En bus fik pladerne inddraget på stedet.

15. februar 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet forlænger visitationszone i Holbæk

Den visitationszone, der blev etableret i Holbæk efter drabsforsøget i Apotekerhaven, forlænges nu med yderligere 14 dage.