Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

29. april 2020 10:51

Roskilde Havn lukkes for biler og motorcykler ved "Torsdagstræf"

”Torsdagstræf” på Roskilde Havn er i sommerhalvåret et tilløbsstykke, som samler mange mennesker, der kører til stedet i bil eller på motorcykel. For at forhindre smitterisiko i forbindelse med Covid-19, vil Roskilde Havn på torsdag mellem kl. 11-23 blive lukket for indkørsel af motorkøretøjer.

Politiet har vurderet, at ”Torsdagstræffet” ved Roskilde Havn hører til de områder, hvor der er særlig stor risiko for store forsamlinger af mennesker og dermed risiko for smittespredning. I samarbejde med Roskilde Kommune og Roskilde Havneselskab har politiet derfor besluttet at lukke for indkørsel af biler og motorcykler på torsdag og de næstkommende torsdage.

 

Indkørselsvejene til parkeringsarealerne ved Roskilde Havn bliver lukket for indkørsel af biler og motorcykler torsdage mellem kl. 11-23. Første gang vil være i morgen, torsdag d. 30. april 2020 og det vil fortsætte indtil videre.

 

Baggrunden for afspærringen er Coronareglerne om, at det er forbudt at afholde og deltage i indendørs og udendørs arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor flere en 10 personer er til stede. Midt- og Vestsjællands Politi og Roskilde Kommune håber, at borgerne vil være med til at sikre, at denne regel bliver overholdt, så vi fortsat kan holde coronasmitten nede.

 

Havneområdet bliver lukket ved rundkørslen ned til parkeringspladsen på Vindeboder og ved indkørslen ved Roskilde Roklub fra Havnevej. Græsarealet ved Roskilde Miniby på Sankt Ibs Vej afspærres også.

 

Politiet vil være til stede på havnen, ligesom Roskilde Kommune vil deltage med parkeringskontrollører og personale til at vejlede trafikanterne.

Roskilde Havneselskab sørger for, at den almindelige drift af havnen kan opretholdes, selvom området er spærret for trafik.

 

 

Afspærring Roskilde Havn

 Afspærring ved Roskilde Roklub på Havnevej.

 

 

Afspærring Roskilde Havn

Afspærring ved Vindeboder til parkeringpladsen og afspærring af græsareal på Sankt Ibs Vej ved Roskilde Miniby.

 

 

Spørgsmål kan rettes til:

Vicepolitiinspektør John Jensen, Midt- og Vestsjællands Politi

2323 9175, jje004@politi.dk

 

Vejchef Ivan Hyllested Pedersen, Roskilde Kommune.
4631 3701, ivanhp@roskilde.dkPressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere nyheder

14. januar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Lastbil fuld af fejl måtte blive holdende

Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi afholdt onsdag den 13. januar kontrol sammen med Færdselsstyrelsen, hvor især én dansk lastbil sprang i øjnene.

12. januar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midlertidigt militært område i Køge

Et mindre område på Køge havn bliver midlertidigt militært område onsdag den 13. januar 2021.

8. januar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Patruljebil ramt af is fra lastbil

Midt- og Vestsjællands Politi vil gerne komme med en opfordring til især lastbilschauffører, men også til bilejere, om at få fjernet sne og is fra bilerne inden kørsel.