Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

17. september 2021 14:19

Sigtelse for uforsvarlig behandling af en hest på Holbæk Rideskole i september 2020

En 41-årig mand er nu også blevet sigtet for uforsvarlig behandling af en hest på Holbæk Rideskole i september 2020, efter at han den 31. august i år blev anholdt og sigtet for uforsvarlig behandling af en anden hest på samme rideskole. Kriminaltekniske spor giver grundlag for den nye sigtelse mod manden.

Roskilde Politistation

En 41-årig mand er i dag blevet sigtet for endnu en overtrædelse af dyrevelfærdslovgivningen i forbindelse med uforsvarlig behandling af en hest på Holbæk Rideskole forøvet natten mellem den 10. og 11. september 2020.

Efter anmeldelsen om den uforsvarlige behandling af en hest i 2020 foretog politiet grundige undersøgelser af hestestalden for at sikre eventuelle kriminaltekniske spor samt omfattende efterforskning i et forsøg på at få identificeret en mistænkt i sagen.

Politiet offentliggjorde endvidere dele af en overvågningsvideo i et forsøg på at få offentlighedens hjælp til at identificere den mand, der sås gå væk fra rideskolen. Trods offentliggørelse af overvågningsvideoen og efterforskningen i øvrigt lykkedes det ikke umiddelbart politiet at identificere ham.

Om formiddagen den 24. august 2021 modtog politiet endnu en anmeldelse fra samme rideskole. Overvågning fra rideskolen viste, at en mand i løbet af natten uberettiget havde opholdt sig i hestestalden, hvor han havde behandlet en hest uforsvarligt.

Den 41-årige blev anholdt den 31. august 2021 og sigtet for seneste forhold på rideskolen, efter at flere borgere henledte opmærksomheden på ham efter offentliggørelse af signalementet.

Politiet foretog herefter en målrettet efterforskning mod den 41-årige med fokus på de sikrede, kriminaltekniske spor for at få afklaret, hvorvidt han også kunne mistænkes i sagen fra 2020. Den efterforskning giver nu politiet grundlag for ligeledes at sigte ham for denne uforsvarlige behandling af hesten, der dengang måtte aflives.

Politiet og anklagemyndigheden har efter den nye sigtelse mod den 41-årige foretaget en nøje juridisk vurdering af bestemmelserne i retsplejeloven om varetægtsfængsling sammenholdt med de konkrete omstændigheder i de to sager, og der vurderes på den baggrund ikke at være grundlag for fremstilling af den 41-årige i et grundlovsforhør med påstand om varetægtsfængsling.

Sagerne vil nu blive forelagt for Det Veterinære Sundhedsråd for at få en sagkyndig vurdering af, hvordan grovheden i behandlingen af hestene i de to sager bør vurderes.

Anklagemyndigheden vil herefter tage stilling til, hvordan det strafferetlige i sagerne om overtrædelse af dyrevelfærdslovgivningen forventes afgjort.

Midt- og Vestsjællands Politi har ikke yderligere kommentarer til sagen.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

27. oktober 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

To dages tungvognskontrol i Rødby Havn - Bremsefejl og farlig manipulation af lastbiler fundet

Tungvognscenter Øst (TCØ) var mandag og tirsdag på kontrol i Rødby Havn i dagtimerne. Kontrollen foregik både ved ind- og udrejse af Danmark. Politiet havde medbragt en bremseprøvestand, der kunne teste om de store køretøjers bremser var i orden.

1. oktober 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Fire narkokørsler i tonstunge lastbiler

Færdselsafdelingens tungvognscenter Øst foretog i denne uge kontrol af tunge køretøjer ved Køge Transportcenter og på Køge Bugt Motorvejen i Greve. På bare tre dage standsede politiet i den forbindelse hele fire narkopåvirkede lastbilchauffører bag rattet på de tonstunge køretøjer.

30. september 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Dømt for grov hvidvask efter snyd over for pensionister

En nu 31-årig mand fra Greve blev onsdag i Retten i Roskilde idømt ubetinget fængsel på 1 år og 3 måneder for bl.a. hvidvask af særlig grov beskaffenhed for ca. 800.000 kr.