Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

21. november 2019

Stor øvelse hos H. Lundbeck i Lumsås i dag

Politiet og øvrige myndigheder afholder i dag øvelse på fabrikken H. Lundbeck A/S.

afspærring

Midt- og Vestsjællands Politi og øvrige myndigheder vil være samlet i Den Lokale Beredskabsstab* i dag til en øvelse, der vil foregå på fabrikken H. Lundbeck i Lumsås, Nykøbing Sj. Øvelsen vil foregå i tidsrummet 09.00 til 15.00.

Formålet er, at myndighederne har øvet samarbejdet, i tilfælde af at der skulle opstå en alvorlig hændelse, der kan medføre fare for personer og miljø. 

Hvert år afholder Den Lokale Beredskabsstab i Midt- og Vestsjællands politikreds øvelser forskellige steder i politikredsen. Denne gang er øvelsen flyttet til Lumsås, hvor myndighederne skal teste samarbejdet i en simuleret aktion, siger politiinspektør Henrik Mikkelsen.

”Vi skal altid forsøge at dygtiggøre os, så vi har afprøvet mange scenarier, hvis der skulle ske noget rigtig alvorligt. Hvert år holder vi miljøøvelser og andre former for øvelser, hvor vi sætter flere scenarier op, som myndighederne skal samarbejde om. Under øvelsen vil borgerne altså kunne se mange myndigheder samlet i byen,” siger politiinspektøren. 

I den forbindelse anbefaler han, at borgerne og medierne holder afstand til øvelsen, så myndighederne får mulighed for at arbejde. 

 

 

Hold linjen fri

Politiet vil sammen med blandt andet brand og redning, Region Sjælland, Hærhjemmeværnsdistriktet og Beredskabsstyrelsen være til stede i Lumsås med flere køretøjer og uniformeret personale. Der er dog ikke nogen risiko for borgerne, som kan fortsætte deres daglige gøremål, understreger Henrik Mikkelsen og fortsætter: 

”Vi har også stadig en politikreds, der skal fungere, og vi skal kunne hjælpe borgerne, selvom vi holder øvelse. Jeg håber derfor, at borgerne vil holde politiets telefonlinjer fri, så de, der skulle have brug for hjælp, kan komme igennem på telefonerne,” siger politiinspektøren. 

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at øvelsen er planlagt sammen med de øvrige myndigheder og H. Lundbeck i Lumsås. 

*Den Lokale Beredskabsstab består af ledelsesrepræsentanter fra Østsjællands Beredskab, Vestsjællands Brandvæsen, Midt- og Sydsjællands Brand og Redning, Beredskabsstyrelsen Sjælland, Hjemmeværnsdistriktet i Midt- og Vestsjælland, Sundhedsberedskabet/Region Sjælland, H. Lundbeck, Odsherred kommune og politiet.

 

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere nyheder

17. januar 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

48 købere af narkotika i Kalundborg vil blive sigtet

Politiet vil nu sigte 48 personer for køb af narkotika af tre yngre mænd, der er idømt fængselsstraffe for salg af hash og kokain.

10. januar 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

To lastbilchauffører og en vognmand sigtet for adskillige overtrædelser

Lørdag den 4. januar 2020 standsede en færdselsbetjent fra Tungvogncenter Øst en norsk registreret lastbil med en norsk registreret sættevogn. Lastbilen blev ført af en 27-årig mand fra Sverige, som ikke var i stand til at fremvise hverken kørekort, chaufføruddannelsesbevis eller gyldig vognmandtilladelse.

2. januar 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Midlertidigt militært område i Køge

Midlertidigt militært område på Køge Havn frem til fredag den 3. januar 2020 kl. 12.00.

Afvis cookies