Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

21. november 2019

Stor øvelse hos H. Lundbeck i Lumsås i dag

Politiet og øvrige myndigheder afholder i dag øvelse på fabrikken H. Lundbeck A/S.

afspærring

Midt- og Vestsjællands Politi og øvrige myndigheder vil være samlet i Den Lokale Beredskabsstab* i dag til en øvelse, der vil foregå på fabrikken H. Lundbeck i Lumsås, Nykøbing Sj. Øvelsen vil foregå i tidsrummet 09.00 til 15.00.

Formålet er, at myndighederne har øvet samarbejdet, i tilfælde af at der skulle opstå en alvorlig hændelse, der kan medføre fare for personer og miljø. 

Hvert år afholder Den Lokale Beredskabsstab i Midt- og Vestsjællands politikreds øvelser forskellige steder i politikredsen. Denne gang er øvelsen flyttet til Lumsås, hvor myndighederne skal teste samarbejdet i en simuleret aktion, siger politiinspektør Henrik Mikkelsen.

”Vi skal altid forsøge at dygtiggøre os, så vi har afprøvet mange scenarier, hvis der skulle ske noget rigtig alvorligt. Hvert år holder vi miljøøvelser og andre former for øvelser, hvor vi sætter flere scenarier op, som myndighederne skal samarbejde om. Under øvelsen vil borgerne altså kunne se mange myndigheder samlet i byen,” siger politiinspektøren. 

I den forbindelse anbefaler han, at borgerne og medierne holder afstand til øvelsen, så myndighederne får mulighed for at arbejde. 

 

 

Hold linjen fri

Politiet vil sammen med blandt andet brand og redning, Region Sjælland, Hærhjemmeværnsdistriktet og Beredskabsstyrelsen være til stede i Lumsås med flere køretøjer og uniformeret personale. Der er dog ikke nogen risiko for borgerne, som kan fortsætte deres daglige gøremål, understreger Henrik Mikkelsen og fortsætter: 

”Vi har også stadig en politikreds, der skal fungere, og vi skal kunne hjælpe borgerne, selvom vi holder øvelse. Jeg håber derfor, at borgerne vil holde politiets telefonlinjer fri, så de, der skulle have brug for hjælp, kan komme igennem på telefonerne,” siger politiinspektøren. 

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at øvelsen er planlagt sammen med de øvrige myndigheder og H. Lundbeck i Lumsås. 

*Den Lokale Beredskabsstab består af ledelsesrepræsentanter fra Østsjællands Beredskab, Vestsjællands Brandvæsen, Midt- og Sydsjællands Brand og Redning, Beredskabsstyrelsen Sjælland, Hjemmeværnsdistriktet i Midt- og Vestsjælland, Sundhedsberedskabet/Region Sjælland, H. Lundbeck, Odsherred kommune og politiet.

 

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere nyheder

8. april 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Efterlyst mand anholdt og fremstilles i grundlovsforhør

Den 21-årige mand fra Køge, der blev efterlyst tirsdag som mistænkt i en sag om knivstikkeri i Køge mandag aften, er blevet anholdt og fremstilles i grundlovsforhør. Hans efterlyste bil er også fundet og befinder sig nu i politiets varetægt.

7. april 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Mand død efter knivstikkeri i Køge

En 31-årig mand fra Køge døde mandag aften efter et knivstikkeri på parkeringspladsen ved opgangen Parkvej 30, Køge. Politiet efterlyser nu en 21-årig mand fra Køge som mistænkt i sagen.

21. marts 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Mand ramt af skud i benet i Greve

En 36-årig mand blev fredag aften ramt af skud i det ene ben, da flere skud blev affyret mod ham. Han er uden for livsfare.

Afvis cookies