Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

6. november 2022 18:02

To efterlyste vidner har meldt sig

De to formodede indbrudstyve, som formentligt har set gerningsmanden til torsdagens drab i Holbæk, har nu meldt sig selv efter massiv omtale af sagen i medierne.

De to vidner, som Midt- og Vestsjællands Politi har efterlyst i forbindelse med drabet på en 37-årig gravid kvinde i Holbæk, har nu meldt sig.

Politiet oplyste søndag formiddag, at de to mænd formentligt har været i området omkring Samsøvej for at begå indbrud, da de ved et tilfælde blev vidne til drabet. Men for at sikre, at de to mænd henvendte sig og fortalte, hvad de havde bemærket på gerningstidspunktet, blev de lovet frit lejde i forhold til deres eventuelle indbrudsplaner.

”De to mænd har godt været klar over, at politiet gerne ville tale med dem. De kontaktede os derfor sidste på eftermiddagen, og de sidder nu til afhøring”, siger vicepolitiinspektør Kim Løvkvist.

Det var torsdag aften kl 23.10 at den 37-årig kvinde blev dræbt med flere knivstik, da hun forlod sit arbejde på et plejecenter i Holbæk. En kollega forsøgte i første omgang at forhindre drabet, men måtte opgive og slog i stedet alarm. Hun bemærkede, at to unge mænd i det samme kom forbi stedet, og det er dem, som politiet gerne har ville i kontakt med.

Afsøgning med hunde i området har gjort, at politiet har fundet flere effekter, der underbygger formodningen om, at de to mænd havde planlagt at begå indbrud. 

”Nu skal vi høre, hvad de har at fortælle. De kan have gjort vigtige observationer i forhold til drabet. Efterforskningen skrider godt frem, men vi har brug for alle de brikker, vi kan få, for at få lagt hele puslespillet”, siger Kim Løvkvist.

Midt- og Vestsjællands Politi har ikke yderligere kommentarer til efterforskningen eller til de to vidners henvendelse her til aften. 
 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

10. juli 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Studentervogne kontrolleret i hele landet

Politiets tre tungvognscentre har afsluttet årets kontroller af studentervogne. Det generelle billede var, at de fleste havde godt styr på sikkerheden. Der blev dog fundet enkelte sikkerhedskritiske fejl på studentervognene.

26. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Kvinde dømt i omfattende sag om skattesvig

Der blev i dag sat punktum i en omfattende, ældre sag om kvinde, der hjalp et stort antal personer med at give skattemyndighederne fejlagtige oplysninger via Tast Selv-systemet.

26. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Festivaltid er også tyveritid

Med ganske få og enkle råd kan man som festivalgæst gøre meget for at undgå, at man bliver udsat for tyverier.